burada kimse beni tanımadığı için riyakarlığa girmez sorabilirim. Ben bugün oruç tutmak istedim nefis terbiyesi için. Ama 10 bucuga a kadar dayanabildim.
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
37.5 sevap points kazanmışsın eğer tam süre tutabilseydin tamı tamına 100 sevap points hanene yazılacaktı ama olmadı artık önümüzdeki ramazanlara bakıcaz
hayır sen Allah'a söz verıyorsun oruc ıcın ama bozuyorsun sence bunun sevap bır yanı var mı ogleye kadar oruc dıye bır sey mı var adam akıllı tutamayacaksan neden nıyet edersın kı naptın uyumadın mı
Orucu bozmanın kefareti bile bile yani 60 gündür. Ama bilmeden hastalık olur başka şey olur 1 gündür. Oruç zaten nefsini terbiye etmektir başka şeyleri de terbiye etmektir
Yok hocam az önce araştırdım öyle değilmiş peygamber ruhsat vermiş zararı yok demiş
Bir cariye, içerisinde içecek olan bir kap getirip Peygamber (asm)'e takdim etti. Rasûlulullah (asm) ondan içti. Sonra kabı Ümmü Hânî’ye verdi. Ümmü Hânî de içip şöyle dedi: Ya Rasûlallah, ben oruçlu idim, orucumu bozdum. Rasûlullah (asm), "Sen, bir borcunu mu kaza ediyordun?" buyurdu. Ümmü Hânî, Hayır, dedi. Rasûlullah (asm): "Eğer nafile ise zararı yok." buyurdu. (Dârimî, Savm 30; Ahmed b. Hanbel, VI, 424; Ebu Davud, Savm, 72; Tirmizi, Savm 35)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
37.5 sevap points kazanmışsın eğer tam süre tutabilseydin tamı tamına 100 sevap points hanene yazılacaktı ama olmadı artık önümüzdeki ramazanlara bakıcaz
😀😀
niyet etmıs mıydın
Evet
günah o zaman yaptıgın nıyetlenerek ettıgın bır oruc olayını bozmus olmussun
Ama hiç yoktan iyi değil midir
hayır sen Allah'a söz verıyorsun oruc ıcın ama bozuyorsun sence bunun sevap bır yanı var mı ogleye kadar oruc dıye bır sey mı var adam akıllı tutamayacaksan neden nıyet edersın kı naptın uyumadın mı
Uyamadım maalesef
gunah oruc bozmanın gunahına bak sen
60 gün tut bakalım paşa
O Ramazan orucu senin bahsettiğin
oruc bozmanın sonucu bu sadece ramazanda mı oruc tutuluyor 3 aylar? dini bilgin sıfır barı trolleme
Kolaylaştırın guclestirmeyin
kanzi uza git sinirlerimi bozdun
😅 sen ruh hastası isen ben ne yapayım
Neden 10.30'a kadar
Normalde niyetim tutmaktı ama bozdum işte
Tutamamandaki neden nedir
Nefsime uydum güzel bir kahvaltı yaptım
Orucu bozmanın kefareti bile bile yani 60 gündür. Ama bilmeden hastalık olur başka şey olur 1 gündür. Oruç zaten nefsini terbiye etmektir başka şeyleri de terbiye etmektir
Tamam da bu ramazan orucu değil nafile ibadet bu
İlla Ramazan ayında tutulması gerekmiyor 60 gün kefaret için :) Nafile olsun veya olmasın oruç nihayetinde :)
Yok hocam az önce araştırdım öyle değilmiş peygamber ruhsat vermiş zararı yok demiş
Bir cariye, içerisinde içecek olan bir kap getirip Peygamber (asm)'e takdim etti. Rasûlulullah (asm) ondan içti. Sonra kabı Ümmü Hânî’ye verdi. Ümmü Hânî de içip şöyle dedi: Ya Rasûlallah, ben oruçlu idim, orucumu bozdum. Rasûlullah (asm), "Sen, bir borcunu mu kaza ediyordun?" buyurdu. Ümmü Hânî, Hayır, dedi. Rasûlullah (asm): "Eğer nafile ise zararı yok." buyurdu. (Dârimî, Savm 30; Ahmed b. Hanbel, VI, 424; Ebu Davud, Savm, 72; Tirmizi, Savm 35)
Boş iş
Neden
Dolu olan bir iş söyle
Daha fazla oku, çalış
Okuduk kardeşim
Uygulamaya dökmeye çalışıyoruz şimdi
Sende orucun faydalarını okusan böyle demezsin
Yanlış şeyi okumuşsun demek ki
Hem Batı ilmi hem Doğu ilimleri ikisini de okudum her türlü yararlı bir uygulama
Yararlı olduğu açık ama sen işin günahını sevabını konuşuyosun. O yüzden boş iş diyorum
İnanmıyorum desene geç dank etti pardon
Aynen. d