Help me lütfen ?

Arkadaslar bir sorum var , ben simdi 8 aydir Canada dayim ve oturum alamadim ama bir yila alirim sanirim ve benim turkiye de esinden siddet goren bir arkadasim var Adam beni bosarsan seni oldururum diyor ben de bosanma yolu olmadan, direkt burada oturum alir almaz arkadasimi esinden habersiz ona davetiye gondericem bir ayligina yanima gelsin geri turkiyeye donsun diye hani yurt disinda yasayanlar oyle yakinlarina bir ayligina gelmesi icin davetiye gonderebiliyormuş ya simdi ben Boyle bir davetiye gondersem sonra o arkadasim buraya gelicek ama 1 ay sonra turkiyeye donmicek bu ulkeye iltica edicek sanirim oyle bir sey var, iste benim sormak istedigim sey su, Ben mesala bu Yaz ya da seneye oturum alir almaz turkiye de arkadasima davetiye gonderebilir miyim? Yani oturum alir almaz turkiyeye gidemiyor musum ama oturum alir almaz turkiye de arkadasima davetiye gonderebilir miyim? Yurt disinda akrabalari tanidiklari olan belki daha iyi bilgisi olur bir bana yardimci olur musunuz? Oturum alir almaz oyle bir sey yapabilir miyim?
Help me lütfen ?