Ya nihilizm ya teizm, başka seçenek yok doğru mudur?
Ya bi inanç sahibi olucaz ya da öteki tarafın olmadığına inanıp sonunda yok olacağımıza inandığımızdan dünyada yaptıklarımızın hiçbir anlamı olmadığını bilerek (sonuçta yok oluyorsun, bu dünyada en iyi hayatı yaşasan ne olur) yaşayacağız.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Nietzsche yi baz alırsak ya nihilizm ya da üst insan olmak
onu biliyorum, fakat npclerden üst insanda olmaz, yani hem inançsız olup hem npc olana üzüldüm :(
Nihilizm saçma geliyor. Keza Nietzsche bile nihilizmi mantıklı bulmamış. Teizm ne olursa olsun doğru olan. Çünkü insan tanrınin varlığını ve yokluğunu sorgulayacak kapasitede ise bu sorgulamayı sağlayacak idragi veren bir yaratan vardir ayrıca insan olarak bir sığınma isteği içerisindeyiz bu istekte fitratimiz gereği var o bu bile teizm e örnek sayılabilir tabi bana göre
bana görede teizm hayatı anlamlı kılan şey, sonuçta diğer seçenekte yok oluyorsun ve sonucunda da burada yaptığın herşeyin hiçbir anlamı kalmıyor. O yüzden ya nihilizm ya teizm diye yazdım başlığa.
Nietzsche'nin üst insanıda hayatına anlam katar, fakat yok olacağını bildikten sonra oda anlamsız geliyor bana göre.
Yani kişi dünyanın en zengini olsun, en fakiri olsun, iyi hayat kötü hayat farketmez, teizm dışındaysa, yok olacağına inanıyorsa, hayat onun için anlamsız hale gelir ve anlık kelebek gibi yaşamaya başlar fakat bir anlamı olmaz.
Tabi türlü türlü yalanlarla, muhabbetini yapmayarakda gerçekten kaçmaya çalışır.
Peki sence ölünce gerçekten yok olacak mıyız
Ben müslümanım. Tabi başkasına zarar vermediği sürece herkesin hayatına inancına saygım sonsuz.
Bende Müslümanım elhamdülillah da böyle bir soru sorunca senin seçimini merak ettim
Farkındalık için açtım soruyu.
Soru güzel zaten genelde ateist veya agnostikler bu şekilde sorguluyor bir müslümanın da sorgulaması akla dayanan bir seçim yaptığını gösteriyor
Olması gereken o, tabi ya yanarsın ya yokolursun şeklinde değil tabi :D ona bakılırsa belki hristiyanlık doğru.
Sana hangisi doğru mantıklı geliyorsa, seçimi kendin yapman önemli.
Ama işte bize dogmatik "doğrular" öğretiliyor. Yolumuzu kendimizin bulmasına imkan verilmiyor. Küçük yaşta bir çocuğun dine karşı sorgularını günah deyip baskılayıp kalıplaşmış şeyleri beynine kazımasini sağlıyoruz o çocuk büyüdükçe de dinini "dogmatik" bulduğu için dinden uzaklaşıyor sonra da bu kişiler ya agnostik ya da ateist oluyor. Neyse çok uzattım konuyu kısacası seçim yapma özgürlüğü de pek verilmiyor dinde doğru öğretilmiyor
sadece dinde değil, hiçbir konuda bu özgürlük verilmiyor, sen verildi zannediyorsun sadece.
Olayları manipülasyon.
Tamamıyla hiçbir konuda özgür değiliz. Özgür olamayız da