AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Cariye senin sorumluluğunda ama sevgilin değil bu yüzden zina
Zina olmaz Kur'an'a ters düşersin zina dersen
Sevgilini de sorumluluğuna alsan
Sen olayın sadece cinsellik kısmıyla ilgileniyorsun senin onu korumak kollamak çocukları varsa onlara bakmak durumun yoksa onu başkasına nikahlamak gibi zorunluluğun var ama bu çağda artık cariye diye bir şey yok sen sevgilinin sorumluluğunu alıyorsan nikahlanırsın olur biter kanka bazı mezheplerde cariye ile nikah yapmadan ilişkiye girersen zina olur diyorlar
Bu çağda cariyelik yok diye bir şey yok Suriye'de Irak'ta Afganistan savaş olan bolgelerde kadınlara cariye yapıyorlar savaş olduğu için
Mukatebe sözleşmesi yapılıyor cariye ile sahip arasında. Mukatebe sözleşmesi resmi nikah hükmündedir. Resmi nikahtan daha bağlayıcıdır. Cariye olabilmesi için de savaş meydanında bulunmak zorunda. İlişki konusuda gönül rızası şartı var. Eğer cariye istemiyorsa cinsel temasta bulunamazsın. Zaten cinsel temas/zina için dahi insanlar sevgili olurken bile önce bir birbirinizi tanırsınız. Güven oluşur sonra zina yaparlar. Kaldı ki cariye savaş meydanına gelmiş seni düşman olarak görüyor. Kadının kocası ya da sevgilisini savaş sırasında öldürüyorsun. Bu kadın nasıl senle hemen gönüllü ilişkiye girsin? Sana kim duyuyor. Savaş bitmiş kadının gidecek yeri yok. Eline düşmüş. Hiç bir şey anlatmadan bıraksan serbest bıraksan yol da başka kişiler kadına kötü muamele de bulunabilir. Ya da ülkesine varsa, yarın çocuk yapıp senin çocuğuna düşman yetiştirip senin çocuklarını öldürecekler. Ama ona iyi davranıp su yemek barınma ihtiyacını karşılasan. Ona insan gibi muamele yapsan. Ben senin düşmanın olduğum halde neden bana iyi davranıyorsun diye sorgulayacak ve sana karşı ön yargısı kırılıp sana güvenmeye başlayacak. Sen de İslam böyle emrediyor diyerek kadına İslam'ın güzelliğini anlatıp onun müslüman olmasını sağlayacaksın. Müslüman olunca zaten köle olarak tutamazsın artık yanında. Ya evleneceksin. Ya evlilik yaşta çocuğun varsa onunla evlendireceksin. Ya da cariye olarak kalmak isterse temizlik, yemek ihtiyaçlarını karşılaması karşılığında ona aylık ücret vereceksin. Gönüllü olarak seninle cinsel birliktelik yaşamak isterse sadece bu şartla birlikte olabilirsin. Bu da zina olmaz. Çünkü savaş ortamındasın ve cinsel ihtiyaçları var iki tarafında. Bu yüzden zina olmaz çünkü zaruret var. Kadın istemeden tecavüz etmek kul hakkına girer.
Kardeş senin kafan mı güzel muketebe sözleşmesi ney bir araştır bakalım?
mükâtebe “yazışmak” anlamına gelir. Fıkıh terimi olarak köle veya câriyenin bir bedel karşılığında hürriyetini elde edebilmesi için efendisiyle anlaşmasını ifade eder. Tercih edilen görüşe göre daha çok yazılı bir metin halinde düzenlenmesi âdet haline geldiğinden bu sözleşmeye mükâtebe adı verilmiştir (Serahsî, VII, 206; VIII, 2; Osman Ali ez-Zeylaî, V, 149). “Kitâbet” diye de anılan bu akdin taraflarından köleye mükâteb, efendiye mükâtib denir. Kölenin mükâtebeyle kararlaştırılan bedeli başkalarından sağlayacağı yardım veya alacağı borçla ödemesi mümkün olmakla birlikte genellikle çalışıp kazanması gerektiğinden fakihler mükâtebe tarifinde bu unsura özel olarak yer vermişlerdir. Bazı tanımlarda kölenin hür olma (meselâ bk. İbn Rüşd, II, 432), bazılarında efendinin köleyi bu durumdan kurtarma (meselâ bk. Osman Ali ez-Zeylaî, V, 149) iradesine ağırlık verilse de bunlar mükâtebenin, yapıldığı andan itibaren köleye mal varlığı haklarına ilişkin tasarruflarda bulunma ve mülkiyet hakkına sahip olma imkânı veren, taahhüt ettiği bedeli ödediği anda kendisini hürriyetine kavuşturan bir sözleşme olduğu noktasında birleşir (Serahsî, VIII, 2; İbn Âbidîn, VI, 98). İslâm hakkında sıfır bilgin olduğu için mukatebeyi anlamını beklemek mantıksız olur zate.
Kardeş hürriyetini elde edince cariye olmuyor onu bir anla. O hürriyetini elde edince artık özgür olmasiyla alakalı bir durum
Birader zaten mukatebe sözleşmesi hürriyeti elde edilene kadar onun bütün ihtiyaçlarını karşılaman için yapılıyor. Hürriyet elde edilen kişi zaten cariye olamaz. Öyle olsaydı köle azadı olmazdı.
Günümüzde cariye sistemi varsa sende sınırsız yap ya da boş konuşma
Allah cariyeligi yasaklasa haklısın. Şu an savaşlarda buldukları kadınlara niye tecavüz ediyorlar sanıyorsun. Savas kölesi sayıp cariye yerine koyuyorlar
1) İslam ile tek bir kaynak okumadan dilsiz kanallarda, dinsiz platformlarda gezerek İslam öğrenilmez. Önce İslam'ı İslam'dan okumayı öğren sonra sorgula İslam'ı.
Bir şeyi bilmiyorsan ya da eksik biliyorsan mantığını anlayamazsın. Zamanında belirli şartlar çerçevesinde olan bir uygulama. Cariyeliğin şartları artık günümüzde geçerli değil, istediğin kadar savaşta esir al
Hayır Cariyelik hâlâ geçerli.. erkek esirlere köle, kadın esirlere ise cariye denir. Bir insanın köle olarak alınabilmesi için savaş meydanında bulunması gerekiyor. Savaş cephesine gelmemiş hiç bir kadını cariye olarak alamazsın. Cariyelik ve kölelikteki maksat İslam'ı insanlara tanıtmaktır. Bu yüzden bir çok yabancı kadın cariye olduktan sonra İslam'ın güzelliğini görünce Müslüman olmuştur. Aynı şekilde erkek köleler içinde geçerli bir durum bu. Örneğin Gazze ve İsrail savaşında kadın askerlerde var İsrail'de. Savaş sırasında bu kadın askerler cephede savaşırken esir düştüklerinde onlara iyi davranmak zorundalar. O yüzden zaten medyada esir takası sırasında Hamas üyeleri ile vedalaşırken çocuklar gülerek el sallayıp ayrılıyor onlardan. Kadınlar ise biz Hamas tarafından değil, İsrail tarafından atılan bombalardan dolayı ölmekten korktuk esir hayatı boyunca diye açıklama yaptılar. Esirler bakıyor ki bu insanlar bizim düşmanımız olduğu halde bize neden iyi davranıyorsunuz diye soruyorlar. Onlarda İslam bunu emrediyor bize diyorlar. Sizin İslam gerçekten böyle mi söylüyor? Başka neler söylüyor diyerek merak edip öğrenmek istiyorlar. İslam'ı öğrendikten sonra bir çok yabancı kadın cariye olarak esir olduktan sonra müslüman olmayı kendi tercih etmiştir tarihte. Tecavüz olayı falan da dinsiz kâfirlerin uydurması. Mukatebe sözleşmesi yapılıyor ve bu bu sözleşme resmi nikahtan daha bağlayıcıdır.
Ben İslami sorgulamaya çalışmıyorum anlamaya çalışıyorum. Sende atalarından ogrendigin dini bilgiler yerine Allah'ın gonderdigi kitabı okuyup üzerine dusunmelisin. Cariyelik günümüzde geçerli değil diye bir şey yok. Biraz önce anlattım Suriye'de orta doğuda savaş olan her yerde kadınlar cariye durumuna düşüyor.
Zamanında belirli şartlar çerçevesinde olan uygulama demissin ne gibi şartlar?
Bende onu diyorum o dönemin şartları varda bu dönemin şartları yok mu?
İnsanların yaptığı hataları İslam'a yüklemek Cahil insanların işidir. Sen şimdi böbrek ameliyatı olsan. O sırada doktor sana tecavüz etse tüm doktorlar sapık mı diyerek bir daha hasta olursan hastaneye gitmeyecek misin? Ya da bazı doktorlar hastaların organlarını çalıp , organ mafyasına satıyor diye bu doktorların okuduğu tıp kitabında hata mı var diyeceksin?
Çünkü cariye bir savaş ganimeti senin malın, kölen gibi ama hür kadın nikaha tabi.
Savaş ganimetini istediğimiz gibi zikebilir miyiz yani?
İslamiyet'te durum bu etik tarafı yok.
O zaman hurriyetinden alikoydugumuz kadınları da rahatça ilişkiye görebiliriz mi?
Dininizi siz düşünün önyargılı yaklaşımlar bu kurallar yüzünden zaten
Benim dinle problemim yok sanırım Kur'an'ı anlayıp anlatablarda sorun var
Senin dinin değil mi?
Değil
Senin ne
İnanmıyorum ben
İnanmamaya iten şey ne oldu
Okuduklarım oldu biraz daha araştırmaya başlayınca evrensellikten çok uzak belli bir gruba hitap eden cinsiyetçi bir kitapla karşılaştım. Sonra İncil ve Tevrat ı inceledim onlar da zaten pek bir farkılı değildi neticede hepsi İbrahimi din diğer inanışlara göz attım ve içimde bir kopukluk oluştu masal gibi gelmeye başladı o ara uzaklaştım
Spesifik şeyler söylersen karşılıklı soru cevap şeklinde sorularını merak ediyorum
Sorum yok açıkçası ben sorularıma yanıtları buldum.
Kimse cinsiyetini secemez. Hayatta herkesin bir rolü var. Peki Yaratıcı erkeği kadından üstün yaratmış olması neden bu kadar inanmani etkiler ki? İlla eşit yaratacağı konusunda bir sözleşmesi yok. O zaman kimi de herkes zengin olması lazımdı. Ya da köpek bende insan olarak yaratilmam lazımdı vs diyebilir. Yani bunun sonu yok aslında.
Bulmuş olabilirsin ben sorularını ve cevaplarını merak ediyorum
Herkesin düşünce yapısı ve bakış açısı farklı ben bunların tanrının sözü olduğunu düşünmüyorum.
Sadece Kur'an meali okuyup İslam'ı kendi kafanıza göre anlayabileceğiniz kanısına nasıl vardınız acaba? Kuran'da namaz kaç rekât diye sorsam cevap bile bulamazken aklınızdaki sorunlara nasıl cevap bulabileceğinizi sanıyorsunuz?
Bilim bile bundan 20 yıl öncesi bulduğu şeyleri yanlış veya doğru sayabiliyorken sosyolojik bir şey olan dini kavramlarin 100 💯 doğruyu bulmanın ne kadar mantıklı sence
Sence Kur'an'ın diğer metinlerden bir farkı yok mu
Kur'an bilimden önde giden bir kitaptır.
www.bilimveyaratilisagaci.com/.../
Duhan Suresi'nde Bulunan Mucize ↗
Sadece kuran okumak yeterli olmuyorsa kuran kendi kendini yalanlamış olmuyormuş evrensel herkesin anlayacağı bir kitap vasfı yok mu? Eğer öyle değilse bölgesine inmiş ve diğer insanları bağlayan bir yapıda değildir.
Kur'an bilimden önce gitmiyor bilim buluyor kuran revize ediliyor tercüme olarak. Bakın tercümelere görürsünüz
Dogma olmaması beni yaklaştıran zaten hem din ve bilimi neden bir savaş içine. sokuyorsunuz ikisi çok farklı kavramlar
Sana verdiğim örneğin Kur'an in bilimle gittiğini göstermesi değildi. Mesele Kur'an'ı cevirmenin güçlüğü bazı ayetlerde ki kelimelere ne mana vereceklerini bilmiyorlar. O yuzden geçmişte kuş diye tercüme ettikleri şey bugün uçak olabiliyor. Kelimede diyelim gökte süzülen büyük bir kanatları olan dediyse çeviren onu kuş diye çeviriyor sonra yüzyıllar sonra tekrar bir çeviride ya bu kuş değil uçak da olabilir aslında diyor. Her meal kendi yuzyilinin fotoğrafını ceker
Sana demek istediğim şu Kur'an Allah tarafından tüm insanlığa tüm zamanlar için gönderilen bir kitapsa ki bence öyle o zaman onun içindeki bilgilerin bazılarını bilimle teyit etmek zaten yanlış olmaz mı?
Belki bilim bugün yanlış biliyor ya da henüz teknoloji bazı ayetleri anlamama yetmiyor
Bu tartışmanın bir sonu yok ne ben size hak vereceğim ne de siz bana İnanc ve inançsızlık kişilerin kutsalı bu yüzden yorum yapmak istemiyorum.
Abi yeter susun la sizene inancından
@Heyyoheyyo1 teşekkürler
Biz sana bu kitabı apaçık indirdik ayeti sana değil peygambere hitaben söylendiği için kendi ile çelişmesi imkansız. Eğer Kur'an, İncil, tevrat vb herkesin anlayabileceği bir kitap olsaydı peygamberlere ne gerek vardı? Gökten indirirdi alın okuyun derdi. Yani peygamberlere geliyor ve peygamberlerde bize öğretiyor. Sen okula yazıldığında neden öğretmene ihtiyaç duyuyorsun? Okul kavramı evrensel değil mi? Niye kendi başına eline bir kitap alıp okumanın kurallarını çözemiyorsun? Şimdi diyeceksin ki kendi kendine okuma yazma öğrenen insanlarda var. Peki bu insanlar nasıl öğreniyor? Yine başkaları aracılığıyla öğreniyorlar. Aldıkları her kitap bir öğretmen eliyle yazılmış açıklanmış. Yani öğretmen/peygamber olmadan bir dini öğrenmen zaten imkansız. Mesela Kur'an' ayetleri bir olay üzerine inmiştir. Hangi ayet hangi olay üzerine inmiş hiç baktın mı? Yok. Al sana en basitinden bir örnek: Savaş sırasında o oku sen atmadın. Allah attı. Onları sen öldürmedin Allah öldürdü. Ee şimdi senin mantığa göre Allah hâşâ okçuluk yapmış insan öldürmüş. İslam'a göre ise İslam öldürmek yasak bu nasıl oluyor? Kendi ile çekişiyor diyerek bu kitabı okumak mantıksız diyerek İslam'ı anlayamadan ölüp gideceksiniz. Benim mantığım ise burada bir savaş olmuş. Bu savaş hangi savaş. Allah bu oku nasıl atmış? Allah neden siz öldürmediniz ben öldürdüm diye bir hitapta bulunmuş? Bu öldürülenler kimler? Bunlar ne yapmışta Allah tarafından bu hitaba maruz kalmışlar? İşte İslam'ı öğrenemek istiyorsan böyle sorgulayacaksın Kur'an'ı. Sonradan Müslüman olan Yabancılar, İslam'ı böyle sorguladıkları için Müslüman olmayı tercih ediyorlar.
Kardeş yoruma gelip salça olan sensin ilkokul din bilgisiyle , tartışmayı kazanmak için anlamsız alakasız şeyler yazıp duruyorsun.
@Türkçü1Kadın mesele hak verip vermeme olduğunu sana anlatmıştım söylediğim şeye yorum yapsan yeterli olurdu inanman ya da inanmaman beni alakadar etmez istediğini yap
Peki neden uzatıyorsunuz hala hak vermiyorum size
Hak vermiyorum demekle olmaz söylediğim şeye karşı bir argüman belirtmen lazım mantiksizsa neden mantıksız burada fikir tartışması yapıyoruz ister inan ister inanma banane ben işin fikir boyutundayim madem çok iyisin araştırdın süper zekisin herkesin göremediği şeyleri gördüğünü iddia ediyorsun söylediğim şeylere de cevap verebilmen lazim
Ben sizinle bir tartışmada değilim siz beni çekmeye çalışıyorsunuz ben gelmiyorum. Onca bilim insanı, düşünür zaten sizlere defalarca yanıt verdi onları ciddiye almayan beni neden ciddiye alsın
Çok sığ düşünüyorsunuz
Evet öyleyim
Kpss de yks de okuduğu Türkçe sorusunu anlamayanlar gelmiş burada Kur'an'ı okuyup Kur'an'ı yargiliyorlar
Aynen evet
@soran @heyyoheyyo1 Emri Bil Maruf farzdır. Eğer bir insan benim dinime masal diye hakaret ediyorsa banane demek akıl dışılıktır. Ben senin anneni tanımadan burada annen bir masal dostum diye hakaret etsem tepkin ne olur? O yüzden önce kullandığınız kelimeleri iyi seçeceksiniz. İnanmamanız hakaret etme hakkı vermez. Okudum mantıksız geldi der geçersiniz. Biz müslümanlara düşen tebliğ yapmaktır. Arkadaş daha doğru düzgün öğrenmeden masal diye hakaret etme yolunu seçmiş. Ben açıklamak ile mükellefim. Herkesin anlayabileceği bir kitap değilse bölgesel o zaman diye yanlış bir görüş beyan etti ben de bunun doğrusunu izah ettim. Bundan sonrası Allah ile sizler arasında. Allah akıl vermiş ben bana düşeni yaptım üzerimden vebal kalktı. Gerisi beni bağlamaz artık bundan sonra hayvanlara sizin aranızda yaşam amacı olarak hiç bir fark olmadan yaşar ve ölürsünüz. Çünkü onlarda yiyor içiyor, sevişiyor, çoğalıyor ve ölüyorlar siz dinsizlerde. Yaşam amacınız hayvanlar ile aynı. Kendize hakaret ettiğinizin bile farkında değilsiniz. Bizler ise ne için var edildiğimizi bilerek bir amaç için yaşıyoruz bu hayatta. Bizim amacımız imanlı ölebilmek ama sizler amaçsızca bir boşlukta yaşayarak can vereceksiniz bu zihniyet ile ölürseniz. Allah hepinize hidayet nasip etsin. Hadi eyvallah
Ben hakaret etmedim düşüncemi söyledim. Özellikle İslam hurefe ya da masalda demedim şahsınıza bir tavrım olmadı
@Handsomehell01 ben müslüman inanan biriyim müslüman birine dinsiz demen senin ne kadar dinden bir haber biri olduğunu gösteriyor.
Kadına söylemem gereken şeyleri söyledim. Senin gibi dini kullanarak hakaret etmedim. Sen önce aç Kur'an'ı baştan sona anlayarak tefsir kullanarak oku da ondan sonra millete akıl vermeye kalk. Kendini tatmin ettiysen defolup gidebilirsin şimdi buradan
@Türkçü1Kadın bunda kafa olsa İslam masal demekle bana masalsı geldi demenin farkını anlar. bunlar anlamaz bunlar İslami yobazlastiran zihniyet gözleri var görmezler kulakları var duymaz bunların. Tek amaçları kulaktan duydukları bilgilerle insanları ayrıştırmak.
Tamam en dindar sizsiziniz yeriniz Firdevs cennetleri olsun
Benim sayemde recm edilmekten kurtuldun hala bana salliyorsun. Seni cariyem yaparım bak.
Zihniyetiniz ortada biraz daha ortaya dökülün
Tamam en dinsiz sensin
Tamam
Söylediğim hiç birşeye cevap veremedim yalnız sosyolojik bir örnek vermiştim.
Yeterince bilgi sahibi değilsin boşuna uğraştırdın beni
Niye uzatıyorsunuz anlamıyorum
Reddetmek için bir kaç şey okumuş dinlemiş ve işine gelmedi diye reddetmiş sin mantıklı ve tutarlı hiç nor argumanin yok
Seni inandırmak gibi amacım yok seninle tartışma gibi bir amacım yok beni tartışmaya çekiyorsun ben red ediyorum. Sana bilgimi kanıtlamak zorunda değilim.
İnanmayanların hiç bir sosyal etik kuralları yok bilgi paylastikca çoğalır
Çünkü yetersiz görünmekten cevap verememekten korkuyosun
@soran Benim sayemde recm edilmekten kurtuldun hala bana salliyorsun. Seni cariyem yaparım bak. Senin gibi sapıklar Müslüman değil Müşrik olur ancak
Aynen
Evet pis zihinlerinizi boşaltın devam edin sen benim yanıma bile yaklaşacak bir insan olamazsın
@Heyyoheyyo1 şakayi da anlayacak bilgi birikimi olmadığından bazı şeyleri gerçek sanmani dusunememistim. Onu recmetmek isteyen sensin demek istedim 🤣🤣🤣
@Heyyoheyyo1 muşrik mi?
Asıl senin gibi örümcek kafalılar yüzünden şu kız dinden sogudu?
Her türlü boku yersin sonra en dindar sen olursun. Sen dindar biri olsan mümin birine müşrik demezsin.
@Heyyoheyyo1 Kur'an okudun mu ömründe?
Sana ben Müslümanım diyen birine diyenin durumuni öğretmediler mi hiç?
Yoksa sen Arapların putlarina mi tapiyorsun?
@Türkçü1Kadın seni de anlamıyorum sana hakeret eden o sense kötü sözlerini bana karşı kullaniyorsun
@Türkçü1Kadın senin gibilerine hakaret eden yaraşır galiba
İslâmi terimlerin şaka kelimesi ile bir araya getirilemeyeceğini bile bilmeyen bir insan bedenine giren ayaklı cehaletsin
Bir yerlerinden kural uydurma
@soran benim tepkim sana değil arkadaş inanılmaz bir şekilde yorum yapıyor. Ne kadar haklı olduğumu sayesinde daha iyi anlıyorum.
Ulan senin bilgin ne okudun kaç defa Kur'an okudun hadis okudun kaç kere dini metin okudun bilimsel bilgin ne de avam avam konusuyorsun
@soran Son yazdığını bana mı dedin acaba?
@Türkçü1Kadın ama öyle anlaşılmıyor öyle ki bak o da benim gibiler yüzünden dinden sogudugunu söyledi. Oysa onun gibiler yüzünden olduğundan habersiz
@Türkçü1Kadın hayır senle alakası yok
Sayfama göz atarsan anlarsın. Hadi hafife aldığın kendi dininle sana mutluluklar. Lekum dinikum veliyedin
@soran seninle ilgisi yok insan tartışabilir fikirlerini savunur elbet ama bunu bir süre sonra cirkinleştirmenin hiçbir anlamı yok o arkadaş @Handsomehell01 işi çirkinleştiriyor. Dinene en büyük zararı kendisi gibiler veriyor. Sonra hocalar çıkıp ağlıyor yeni nesil dinsiz deist oluyor diye nedenlerinden biri bu kişiler cidden.
Senin bilgi birikimin anca geleneğinden gördüğün kadar anlamana yeter. Sen gerçekten akleden biri olsaydın inanan birine bu tarz konuşmaman gerektiğini bilirsin.
@Handsomehell01 senin İslam'a en büyük hizmetin susmak olur. Sen tebliğ yapma. İnandigin gibi yaşa. Senin gibiler yüzünden İslama kötü bakiliyor. Dini tekeline almış yobaz bir zihin yapınız var.
Bunun gibiler kendi iktidarları için dini kullanan kişiler
Bunlar firavun, bunlar nemrun bunlar papa
Bunların yobaz düşüncelerine bir şey söylesen hemen dinin arkasına geçerler korunmak için yani sanki kendilerine değil de dine söylenmis gibi gosterirler
@Türkçü1Kadın bende bunu bildiğim için fikir alışverişinde bulunmak istedim senle. Sadece değişik şeyler düşünmek ve dusundurte bilmek için. Bunlar İslami asla temsil etmiyor. Dinle alakalı zerre bilgisi olmayan kişiler.
@turkcu1kadin arkadaşım benim hangi cümlem İslam'ı çirkinleştirdi acaba söylede bileyim. Çünkü cariye bir savaş ganimeti (senin malın) kölen gibi ama hür kadın nikaha tabi. (İslamiyet'te durum bu etik tarafı yok) İslam'ı çirkinleştiren tek kişi sizsiniz. Bu cümleler ile benim dinime hakaret eden sensin. Kölelik ve Cariyelik İslam'dan önce vardı. Sen Roma tarihi okudun mu hiç? Romalılar savaş sonrası küçücük çocukları seks kölesi olarak kullanıyor kadınları masalarda zorla dansöz gibi oynatıp tecavüz edip öldürüyorlardı. İslâm kadın esirlere, kölelere evlilik hakkı tanıyan tek din olduğu için teşekkür etmen gerekiyorken kadınları İslam'a göre mal olarak görmek İslam'a hakarettir
Ben zaten tarih okuyorum sen dini inkar ederek yok öyle bir şey diyorsun ayet var cariyeler size sınırsız diye ben demiyorum ayet diyor
@turkcu1kadin Senin mantığa göre Allah'ın hükmü ile hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendisidir yazıyor Kuran'da. O zaman bu mantığa göre Hz. Musa peygamber senin mantığa göre kâfir oluyor. Çünkü Kralın kanunlarına göre hazineden sorumlu olarak görev yapıyor. Hem peygamber hem kâfir nasıl oluyor o zaman? Demek ki neymiş ayetlerde yazan şeyleri önce araştırmak lazımmış. Kendi kafana göre Kur'an'ı anlaman mümkün olsaydı Peygamberlere ne gerek vardı o zaman? Ya da herkes Kur'an'ı okuyunca kendi kafasına göre yorum çıkarabilecekse tefsir kitapları neden yazıldı evliyalar tarafından? Kur'an'ı anlamak için tefsir kitabı ve İslam tarihi okumadan sadece meal değil cariye konusunu namazların kaç rekat kılınması gerektiğini bile öğrenemezsin. Meal demek Google translate demektir. Mealcilik sonradan girdi Kur'an'a. Kur'an'ın özü tefsirdir. Tefsir okumadan İslam'ı öğrenmek imkansızdır
@turkcu1kadin sana iki site bırakıyorum. Birinde Kur'an'ın bilimsel gerçeklerini ve bilimden önde gittiğini öğrenir. Diğerinde ise aklındaki tüm soruların cevabını bulursun: www.google.com/.../islamda-cariyelerin-konumu-nedir-birden-fazla-cariye-edinmek-caiz-midir%3famp
www.bilimveyaratilisagaci.com/.../
Bak. kendin diyorsun kendin yanıtlıyorsun ben Musa peygamber kâfir demedim sen varsayım yapıp yazıyorsun. Lütfen engelle beni ya
@turkcu1kadin Ben sana Hz. Musa peygambere kâfir diyorsun diye bir cümle mi kurdum? Diyorsun ki:Kuran'da sınırsız cariye var yazıyor. Ben de sana diyorum ki Kuran'da her yazan şeyin anlamı ve açıklaması var. Sen Cariyelik ile inen ayet ne üzerine hangi olay üzerine inmiş açıklamasına bakmadan meal okumuşsun sadece ve anladığını zannetmişsin ama anlamamışsın çünkü cariye tarihini bilmiyorsun. Kuran'da yazıyor diye kafamıza göre yorum çıkarmak yanlış diyorum sana. Eğer Kuran'da yazıyor diye kendi kafamızdan yorum çıkarsaydık Musa peygamberin hayatını okumadan sadece Kur'an okursak Kur'an'a göre Musa peygamber kâfir yazıyor derdik. Çünkü ayet diyor ki : Allah'ın hükmü ile hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendisidir. Musa peygamber kralın kanuna göre hüküm veriyor hazineden sorumlu olduğu dönemde. O zaman ayet böyle yazıyor diye Musa peygamber kâfir mi diyeceğiz? Bu ayetin tefsirini okuyunca anlıyoruz ki eğer şartlar Allah'ın hükümlerini uygulamaya el vermiyorsa kalben Allah'ın hükmünü kabul ederek insanların koymuş olduğu kanunlara göre hüküm verilebilir fakat bir insan yönetici olduktan sonra Allah'ın hükümlerine göre hüküm verebilecek ortamı zamanla elinden geldiğince oluşturmak zorunda. Örneğin sen bir iş yerinde çalışansın. O iş yerinde Patron olmak ve kendi emirlerini vermek istiyorusun. İşe başladığın ilk günden İlk aylardan patron olup emir verebilir misin? Patron olman ve emir vermen için önce işi öğrenme ve yıllarca tecrübe edinme sonrası şartlar uygun olduğunda patron kıvamına geldiğinde orada kendi emirlerini verebilirsin. İşte Kuran'da da Allah'ın hükmü ile hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendisidir yazıyor ama Musa aleyhisselam Allah'ın hükmüne göre değil şartlar uygun olmadığı için kralın kanunlarına göre hüküm vermek zorunda kalıyor. Ama zamanla o ülkede Allah'ın hükümlerini uygulayabilmek için kralın emrinde yönetici olmayı istiyor. Bunu anlattım ben sana
Bence ikisi de caiz değildir, olmamalı.
öyle bir sey mi varmis
Cidden ya