Başımıza bişey gelince kader diyoruz
Yaptığimız seçimler mi?
Yapabilecekken yapmadıklarımız mı?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bence geçmişteki yaptıklarımızın bedelini ödüyoruz şunu demek istiyorum biz küçükken o çocukla tanıştık ya o çocuk kötü biri beni seviyordu ben sevmiyordum arkadaşım onunla çıktı çünkü ondan hoşlandı erkek hiç beklemezdim sonra iki kere tehdit etti aramızı bozmaya çalıştı sonra ne olduysa ayrıldı sonra yine birleşti evlendiler bana tuzak kurdular ve doğruysa olanlar ona olmuş burada ne dersim var o çocukla iyi olmadık hele ki arkadaşımla oldu oda değişikti bana karşı sonra anladım olan bana olacaktı ucuz kurtuldum maalesef hala riskliyim çünkü kazık attı sonra kuzenimin benimle hep yatmak istemesi hep onu engellemem sonra baya sene sonra denemesi ve yine izin vermemem burada sınav ne? koz vermiyorum ama dikkatli ol akıllanmamış bu kuzen sınavı sonra arkadaşını bir kere gördüm sonra yine gördüm baya sene sonra ve oda onu tanıyıp ondan kurtulmam içindi Allah hiç birşeyi boşuna yaşatmadı o hep mucizeleri yaşattı aşık olmam bile bir nedendi artık gerçekleri gör hesap sor falan alttan almayı bırak anla o kız gibi biriyle olmazmış
Yapılan şeylerin sonuçları kaderdir.
Elini kaynar suya değdirirse, yanar. (Kader)
Sıcaklık 0'ın altına düşerse donma başlar. (Kader)
vs.
Cevap
3Cevap
Kurandaki anlamıyla Kader ölçü demektir. Fakat geleneksel İslamiyet itikadında kaza ile yanyana konularak her insanın doğuştan ölümüne kadarki yol haritası olarak lanse edilmiştir. Emevi siyasal islamından bir kesit sadece.
Kader Allah ne isterse olduğu şeylerdir. Bizler birer piyonuz kimse kendini kandırmasın
Doğum dan Ölüm kadar yaşancak olaylar Allah katında saklı kaza doğal afetler hastalık gibi
Yaptığımız seçimler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?