Shop Lifting. Magaza. Hirsizligi nedir?

Yabanci ulkede yasiyorum. Burada agir suclardan. Biri. "Shop. Lifting,"dir. Yani Magaza dukkanlardan yapilan Hirsizlik... Cezasi. Cok agir.. burada.. Polis gelir aninda ve kelepce takar.. Turkiyede. Bu sucun Cezasi nedir. ? Bulundugum ulkede Soyle..1- Hirsizi magaza gorevlileri sucustu yakalar. 2- Mudurun odasina goturulur. Polis aranir 3- Bulundugum ulkede Polis 3 dakikada orada olur ve kelepceyi takar..4- Mahkeme gunu verilir..5- ilkse Hirsizlik. &1000 ceza. Ve. Haftadan iki gun olmali uzere. Uc ay. Polis gozetiminde sokak. Temizleme Cezasi alir..6- Bu Hirsizlik olayindan siciline islenir omur boyu kalir... 7- ikinci sucta hem para Cezasi ve 6 ay Kesin hapise. Var... Arkadaslar.. Turkiyede Magazalardan yapilan hirsizliga. ne ceza veriliyor? veya bana daha. cok. Soru. Sormak. isteyen. Sorabilir.. USA, da Magaza. Hirsizligi icin. verilen. Cezalar hakkinda

Güncellemeler
+1 yıl
Eskiden. Isvicrede yasayan. Bir akrabam anlatmisti. Magazalardan hic. Kontrol yok Hirsizlik icin. Ama kimse hic kimse calmayi aklindan bile gecilmez.. demisti Bende ilgilenmemis. dini. olarak gunah. V. s. diye. calmiyorlar sanmistim yillar sonra. anliyorum. Cunku Bati ulkelerinde Cok buyuk bir suc Bu sicile isleniyor. (dusunun bir magazada is buldunuz ama guvenlik kontrolunde gecmisinizdeki Hirsizlik goruldu. " Ise Alinmazsiniz"
Shop Lifting. Magaza. Hirsizligi nedir?