Ben Allaha inanırım ama onun adaletli olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Kimi zengin, kimi fakir, kimi güzel kimi çirkin, kimi sağlıklı kimi türlü türlü hastalıkla uğraşır. İyi ki adaletliymiş yani bir de adaletli olmasa kim bilir neler olur. Neden böyle diye sorsak imtihan dersiniz sadece fakiri, çirkini mi imtihan etmek istemiş acaba?
Cevabın nedir?
+1 yılHayalperest olmanın neresi kötüdür anlamadım? Einstein insanların zekasının bilgisinin çokluğuyla değil hayal gücünün derinliğiyle ölçülebileceğini ifade eder. Yaradan hayat hakkını ancak güçlüye tanımıştır. Elbette yan gelip yatan biriyle hayat boyu çalışan birinin zenginlikleri aynı olmayacaktır!
Sana Mehmet Akif'in bir şiiriyle cevap vermek istiyorum.
Senin şu halini Sadi ne hoş hikâye eder…
İşittiğin olacaktır ya… Neyse dinleyiver;
Kalenderin biri köyden sabahleyin fırlar,
Arar nasibini; avdette kırda akşamlar.
Fakat güneş batarak, ortalık karardıkça,
Görür ki; yerde yatılmaz, hemen çıkar ağaca.
Herif ağaçta iken bir inilti işitir…
Bakar ki: Bir kötürüm tilkinin yanık sesidir.
Zavallı, pösteki olmuş, bacak yok işleyecek;
Boğaza işlemek ister… Ne yapsın… İnleyecek!
Biraz geçince, kavi dişlerinde bir ceylan,
İner yakındaki vadiye karşıdan aslan.
Yukarda çıkmaz olur yolcunun nefesi;
Tabiatıyla durur hastanın inlemesi!
Yiyip şikârını aslan, dalınca ormana:
Sürüklenir, yanaşır tilki sofranın yanına;
Doyar efendisinin artığıyla, sonra yatar.
Herif düşünmeye başlar eder de hala nazar:
“Cenabı Hak ne kadar merhametli, görmeli ki,
Açım! Demekle amel-mande bir topal tilki,
Ayağına gönderiyor rızkın en mükemmelini…
O halde çekmeli insan çalışmadan elini.
Değer mi koşmaya akşam, sabah, yalan dünya?
Dolaşmayan dolaşandan akıllı… Gördün ya:
Horul horul uyuyor kahpe tilki, senden tok!
Tevekkül etmeli öyleyse şimdiden tezi yok.
Yazık bu ana kadar çektiğim sıkıntılara!
Sabah olunca herif dağ başında bir mağara
Tasarlayıp ebedi itikâfa niyet eder.
Birinci gün bakınır: Yok ne bir gelir, ne gider!
İkinci gün basar açlık, erir erir süzülür;
Ölümü uykumu, her neyse akıbet uzanır;
Fakat işittiği bir sesle silkinir, uyanır;
“Dolaş da yırtıcı aslan kesil, be hey miskin!
Niçin yatıp, kötürüm tilki olmak istersin?
Elin kolun tutuyorken çalış, kazanmaya bak!
Ki artığınla geçinsin senin de bir yatalak.”
Mehmet Akif Ersoy10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden cümleleri bu kadar yüzeysel algılıyorsunuz? Evet bazı insanlar zengin ama bak bakalım o çok zengin dediğin sayılı insanlar arasında çocuğu çok hasta olan hatta çocuğu olmadığı için doktor doktor gezenler var. Hayatlarının her anında belkide bir tek gerçek dostları dahi olmuyor sen yatağında uyurken o insanlar masa başlarında nasıl daha fazla para kazanabilirm diye düşünüyor insanlar hepsi aileden zengin olmuyor. Zengin odluğunu bildiğim aileler var kiminin çocuğu konuşmuyor, kimininki yürümüyor kimininki zihinsel engelli kiminin ki kanser ve hiç biri huzurlu değil tam anlamıyla. Güzellik evet sırf güzel diye tecavüze uğrayanlar var. Hatalık evet sağlıklı olupta isanların ihanetine uğrayan sonrada gidip kendini asna var sanıyo musunuzki o zengin sağlıklı insanların başka hiç bir derdi yok? Her insanın imtihanı ayrı evet bende güzel değilim hatta çirkinim ve bu yüzden güzel ama zekası sıfır olan bir kız her zaman benim önümde olucak hatta muhtemelen beni seven biride olmıcak birini sevdiğimde direk reddedilicemi bildiğim için açılamıcam bile evet doğru aradaki fark? Benim etrafımda vücudumdan yararlanmak isteyen iğrenç insanlar olmıcak olsada çok daha az. Güzel olup kendini kullandırttıran kızlardan olmıcam. Dahası öyle bir zekam var ki gittiğim he rortamda güzellikle olmasa dahi herkesi susturup beni dinlemelerini sağlıcak kadar önemli hale gelip insnaların benimle konuşmasını sağlıcak kadar iyi bir zekam var kişilik yönünde iyi özelliklerim var ve evet çirkin olduğum için beni seven biri yine olmıcak ama güzel olupta zekası boş olan kızlar güzellik geçince ellerinde bişey kalmıcak. Adalet illa dünya için değil öldükten sonrası içindir bak bakalım çok güzel dediğimiz mankenlerin şarkıcıların ünlülerin hayatlarına yediklerin dayağın haddi hesabı yok. Önce yüzeyselliği bırakın
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah kimine cok verir kimine az verir orada amac olan zengin fakir olayi degil sabir olayi ve ebedi mutluluk inanci. Fazla parasi olan parasini nerlere harciyor aç insanin halinden anliyormu bunun imtihanini yapar. Fakir insanada ayni sekilde sukrediyormu yoksa isyana mi gidiyor diye onuda imtihana koymustur. Gelelim inandigimiz ahiret gününe oradaki ebedi mutluluk icin bu dunyada 40 50 yil sabretmeyw Allaha sukretmeye degmezmi bilmiyorz cunku insanoglu doyumsuz ac gozlu oysaki yaradan sayisiz nimetini herkese yetecwk kadar sunmus bizlere. Insanlar doyumsuz insanlar birbirine rant pesinde. Efendimiz ne diyor cennette bulunanlarin cogunlugu yetimler ve fakirlerdir. Allah bizim gözümüze o boyutu goremememiz icin bir perde koymustur. demem oki hersey gordugumuzden ibaret degildir oyle olsaydi anne rahmindeki cenine deselerdiki buradan çıkıp böyle bir dunyaya gideceksin dusup aglayacaksin canin aciyacak inanirmiydi bence hayir. Simdi biz neden inanmayalim oyle bir hayatin olduguna illa Allah bize ibretlik birsey mi yapsin. Umarim aciklayici olmusumdur biraz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe desen haklısın desem hemde gerçekten haklısın desem bana ne dersin?
Şöyle ki artık bende ikileme düştüm , ateist değilim agnostik de değilim. Müslümanım ama bu adaletsizlik beni öldürüyor. Zengin olmak ya da fakir olmak değil tek sıkıntı ya da çirkin olup güzel olmak da değil işin başka yönleri var. İmtihan dünyası ama herkes çok ağır imtihan ediliyor. Birinin acısı elbette diğerinin sevgisi olacak ama adaletsizlik çok ben buradan bir girsem bütün her şeye el atarım çünkü hiç bir yerde adalet yok.
Paran varsa iyisin birde bu çok kötü oldu. Millet paraya taptı.57 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle maalesef.
Cevap sahibi+1 yıldüzelmesi dileklerimle ne diyeyim elden başka bir şey gelmez.
- +1 yıl
Simdiii Allaha inaniyorsun guzel kardesim. Inaniyorsunda onun gonderdigi dini yasiyormusun onemlin olan budur. Tesettur kimseyi ( guzeli cirkini ) rencide etmemektir. Kaldiki gelmis gecmis dunyanin en guzel en yakisikligi hazreti yusuf a. s kendini zuleyhaya teslim etmemistir. Evet Allah adaletlidir. Fakire bana sukrettin mi diye. Zengine ise parani nerede sarfettin diye hesap soracak. En anne rahminde yoktun ve seni var etti.. yok olanin daimi var olani sorgulamaya hakki yoktur. Simdi bir odada 6' 7 kisi oturuo olalim. Herkes oturuo. Hic birsy yapmiyor. Bir patron giriyor iceri her birine ayri ayri para veriyor. Sana 5 ona 10 digerine 100. O bes lira alanin bana niye 5 lira verdin deme hakki varmidor. Yoktur. Cunku patron gonlunden verdi. O en buyuk adaletli olandir. onun adaletinden sual olmaz. Simdi benlikten cik O diye bak.
- +1 yıl
Ben inanmıyorum. Bazı anne babalar insana verilmiş en büyük ödülken bazıları cezadır
İmtihan diyorsunuz yeni doğmuş bir masum bebek intihardan ne anlar. O da ister her çocuk gibi kendini düşünen bir anne babaya sahip olmayı. O da ister komşuları çocuklarını severken lisede bekleyip komşunun kendi başınıza okşamasını beklememesi. o da ister artık başkalarından değil de babasından medet ummayı... Şimdi soruyorum size küçük çocuğa bunun imtihan olduğunu nasıl anlayacaksınız?
Cevap sahibi+1 yılAnlatamazsın ki anlatılamaz böyle bir şey varsa anlatırım diyen çıksın ortaya
- +1 yıl
@Kutalppp Düşüncen kesinlikle yanlış. Allah her şeyi en iyi bilendir. Belki küçük çocuk bunun imtihan olduğunu anlamaz. Onun anne ve babasının ilgilenmemesi onun kimseden medet ummayacak kendi ayakları üstünde duracak bir karaktere sahip olmasını sağlayabilir. O çocuk bitişiğinde geçmişte kalıp hayatı kendine zindan edeceğine hayattan tat ve lezzet alıp kendini çok güçlü yapabilir.. Ve ailemin bana yapmadığını ben kendi çocuklarına yapacağım deyip mükemmel bir insan olabilir. Bu zor değil Efendimiz ( sav) de annesiz babasız büyümüştü ama alemlere rahmet oldu. İnli yazar j. j. Rousseau anne babası yönünden çok sıkıntılar çekti. Sonra hümanist kuramcı babasız ve anne sevgisinden yoksun büyüdü. Ama tim bunlar onların bıyık bir insan olmasına engel olmadı. Çocukken yaşadıklarına gelirsek eğer bitişiğinde sabır ve şükür içinde olursa Allah mükafatını kat kat verecektir. Eğer isyan ederse azab edilenlerden olacaktır. Allah adaletlilerin en adaletlisidir.. tevbe et kardeşim..
- +1 yıl
Hümanist kuramcı maslow
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
71Cevap
Ben allahın adaletinin olduğuna inanmıyorum bak bir örnek vereyim sana benim babam herkese iyilik yaptı millerin çoluğunu çocuğunu işe koydu ve onların hepsi biz kötü duruma düşünce bize güldüler ucuz kıyafet aldık bize herşey sırayla dediler ve benim oğlu mu işe sen koymadın kendi buldu dediler ve bu kişilerin işleri hep rastgider ve bu kişiler bir de namaz kılıp kuran okur 2. Örneğe gelelim benim annem olacak şeytan babam ve bana büyüler yapıyor Turkiyeyi dört dolanıp büyücü hocalar medyumlar huddamlar buluyor ve bu kadın hiçbir şekilde acı izdirap sıkıntı dert keder çekmiyor her işi de rast gidiyor hocasını da buluyor papaz haham dahi buluyor ve bu kadının önune o sözde adaletli allah hiçbir engel koymuyor yap kulum yürü ya kulum diyor resmen acıyı derdi kederi biz çekiyoruz babam 2 defa kanseri yendi 3. de yarin belli olacak yendi sayıyorum ama çok sıkıntı acı izdirap cekiyoruz çekmesi gereken o kadar kişi varken biz çekiyoruz 3. Örnek vereyim bir de beni 2 yıl önce bir elçilikte kavgacı gürültücü diye iftira atarak amirler işimden etti iftiraydı bu şahitlerim de vardı ama kimse bana inanmadı her olay benim başıma patlardı ve bana bunu yapanlardan birisi de şu an elçilikte şoför oldu paraları pulları var zevki sefa içinde yaşıyorlar acı izdirap sıkıntı çeken yine ben şimdi soruyorum allahın adaleti gerçekten var mı?
40 YorumlaTöbe De l*n Gizli Kulanıcı olarakta yazıon * İnanmıyorsan kendine saklı inançlı insanlarıda kendi gibi günahkar etme " BETERİN BETERİ WAR UNUTMA "
Bununla ilgili sana bir mesele anlatım idama gidecek mahkumu gören mahkum nereye gdion diye soruyor
adam idam edilecem diyo war bundada bir hayır diyo adam ne hayrı diyo idama gidiyorum neyse adamın boynuna ip doluyolar tam tekmeyi atacaklar telefon gelio idamı duruyorlar adamı kazığın üstüne oturtuyorlar adam o an idam edin diye haykırıyor neyse mesele o bu şu deqil herzaman şükür edicen Allah Herkeze Akıl Vermiş Fırsatlar wermiş AKlını çalıştır sende zengin ol güzeliğe gelince geçici dünya güzelliğini ne edicem ki içimiz kalbimiz temiz güzel olsun gerisi Teferruattır o yüzden isyankar olma töbe et derim22 Yorumla
Soran+1 yılGeçici dünya güzelligi diye dusunen kac erkek var?
Zengine bakıp ah vah etmektense Sakıp Sabancının hayatına bakalım. "Onlarca otomobil fabrikam var ama benden bir araba isteyecek evladım yok"demişti. Demek ki mal mülk işe yaramıyormuş. Güzelliğe gelince, emin ol kalıcı değil. Gözler çukurlaşmaya yüz kırışmaya başlayınca ne güzellik kalıyo ne bişey. demek ki güzellik de işe yaramıyormuş. sağlıklı insanlara bakıp hayıflanmak yerine Allah'a tevekkül edilirse Hazreti Eyyüb peygamber gibi sabretmiş olursun ki bunun da sevabı büyük. Allaha inandığını söylemişsin o zaman buna da inanırsın : İki metrelik çukura girince kimse malını mülkünü güzelliğini sormayacak
41 Yorumla- +1 yıl
Öyle de güzel insanlar hep ilgi görüp, mutlu oluyor
Bu sorunun cevabı basit herkezin imtihanı farklı... Hani derlerya en çok neyi seversen neye yönelirsen onunla sınav olursun... Bu da böyle bişey... Adalet dediğin senin ve benim bu dünyada gerçekleşmiyor eğer inancınvarsa ahiretide düşünürsün ve adaletin orada olduğuna inanırsın... ahiret inancın yoksa bişey diyemicem... Filistinde bugün bile müslümanlar ne hallerdeler... sence ve bence onlar çok sıkıntı içindeler... ne için... mükafat için... ölmekten korkmazlar... ne için zaten ölüm kurtuluştur bir yerde zaten mükafat ölümde onlar için... mesela... bu gözle bakabilirsin bence... Tabi allahın varlığını sorgulamakta imanın esaslarından... Bende hoca falan değilim heee... biraz fazla okumuşum heralde..
40 YorumlaBu dünyada mükemmel bir düzen var. Bunu görememek elde değil. Seni çok iyi anlıyorum. Bende senin gibi sabah uyandığımda iç çekiyorum. Ama bir kere olan oldu ve doğduk artık bunun neresinden en az zararla dönebiliriz ona bakmalıyız. Ergenlik dönemindeysen, özgüvensizlik sorunun varsa ve sürekli yalnız takılıyorsan kafanı sürekli dağıtacak şeyler bul kendine sürekli ah şu şöyle olsaydı ah bu böyle olsaydı demeyi bırakmalısın.
42 Yorumla
Soran+1 yılEvet ergenlik donemindeyim, özgüven sorunum var, hiç arkadaşım yok, annemle babamla bile konuşmuyorum. Doğru tespitler :-)
parasızken içki içiyorsun misal içebildiğin kadar. ama paran varken içkini de içersin partine de gidersin kızlarla da istediğin her türlü şeyi yaşarsın. Para da bir imtihan yani hatta belki fakirlerden daha şanssız zenginler imtihan konusunda. Ama sen bunu göremeyecek kadar kapatmışsın gözünü. Allah islah etsin.
30 YorumlaDünya hayatı totalde ihmal edilebilecek kadar önemsiz olduğu için sadece dünya hayatına bakarak Allah ın adaletsiz olduğunu düşünmek bilgisizliktir, cahilliktir. Güzel bir kız düşün.. hayatı mükemmel demek değildir ki... erkekler ona da çok zarar vermiş olabilir.. onu aldatmış olabilirler v. s dahası : fakir bir insan sağlıklı olabilir ama zengin bir insan hastalıklarla boğuşuyor olabilir. Yani dünyada adalet yok ama burdaki adalet insan adaletidir. Sadece Allah insanları eşit yaratmamış diyebiliriz.
Farklı bir dünya hayal et. Her kız güzel her insan zengin. Böyle olsa bile yine insanlar farklı nedenler ile Allahın adaletsiz olduğunu öne sürebileceklerdi.
Demek istediğim bakış açını biraz değiştir.20 YorumlaDiğer konusunda 306 cevap paylaştı. Ne yani doğada bir sürü canlı var ve bir çoğu acı çekerek, aç kalarak veyha ona buna yem olarak ölüyor, o zaman Allah onları böyle acı bir hayat çeksinler diye mi yarattı? Aynı şekilde insanlar için açlıktan öleni var soğuktan öleni var onu bunu birbirini öldüreni var, yani bunlar oluyor diye Allah'ın adeletsiz olduğunu mu düşünüyorsun ve bunun hesabının ahirette hesabının sorulmayacağını mı zannediyorsun? Eğer ki bu dünyada adelet olsaydı ve herkes bir birine karşı adeletli olsaydı zaten şu an ki yaşadığımız dünya cennet olurdu. Ne açlıktan ölen insanlar görürdün ne bir birini öldüren ve acı çektirten insan görürdün ne açlıktan ölen insan görürdün. Eğer mucize bekliyorsan Allahtan onlar peygamberlere oldu yalnızca ve artık bu dünyadaysan açlıktan ölecek birine veya bir canlıyı veya bir insanı ölüdrecek birine aniden Allah'ı mucizesini bekleme adeletin sağlanması için çünkü bu biz insanların problemi ve sorumluluğu fakat ahirette kimsenin hakkı kimsede kalmayacak bunu da unutma.
20 YorumlaOlaya iyi yönlerinden bakmıyosun mesela, güzel olan kişi günaha daha meyilli olur , erkeklerle daha çok haşır neşir olur , çirkin kızda böyle olmaz ya da
fakir insan zaten ekmek parası için çabaladığından günahlara pek bulaşmaz , zengin insan herhaltı yer ve öbür tarafta hertürlü harcamalarımızın hesabını vereceğimizden dolayı zenginlerin işi çok zor. kısacası diğer tarafa daha avantajlı şekilde geçiyor senin beğenmediklerin !40 YorumlaAllah yardımcın olsun kardeşim. Öyle bir döngüye düşmüşsün ki, inşAllah çıkarsın. Hemen hepimiz hayatımızın bir döneminde bunu sorguladık. Ne var ki, yüce yaratıcı varlığını ve adaletini öööyle bir gösteriyor ki. İnşallah hakkında hayırlısı olur (amin).
40 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBaşına kötü bir şey gelmeyen (Örnek: sağlığını ya da bir uzvunu kaybetmek, sevdiği birini zamansız kaybetmek, tecavüze uğramak, dolandırılmak vs) insanlar kolay kolay dini ve Tanrı'yı sorgulamaz ve körü körüne inanmaya devam eder. Lakin başına çok kötü bir olay gelince aklı olan insan Tanrı bana bu kötülüğü neden verdi diye sorar sonra "acaba ben bir fenalık yaptım beni cezalandırıyor mu?" dersin düşünürsün etrafına bakarsın o kadar kötü insan var ki ve Tanrı onları o kadar rahat bırakmışki bana verdiyse bunlara niye vermiyor diye düşünürsün ve araştırmaya başlarsın ve sonuç kockaca bir fiyasko çıkar. Yıllarca büyüklerinin sana iyi bir şeymiş gibi öğrettiği dinin yalan olduğunu anlarsın ve aslında Tanrı'nın (varsa tabi) bizi hiç umursamadığını kendi kaderimizi kendimizin belirlediğini ve tamamen tasadüf eseri yaşadığımızı kavrarsın.
20 Yorumla
+1 yılYazık gerçekten büyük gafletin icindesin. Adaletsizlik 10 kişi aynı sartta çalışır hepsi aynı parayi almazsa adaletsizlik olur. bir zengin adam gelir 10 kisiye birine 1 lira verir birine 25 kuruş verir birine 100 lira verir. Kalkıp zengin adama bana neden 100 lira vermedin dersen onu da alır elinden. Itirazin etmeye hakkın yok. şu an bu dusuncenle cebinde para olması bile Allahin merhameti. Senin yaptığın şirk kosmaktir. Biraz açıp kurani kerimin mealini okumanı tavsiye ederim..
21 YorumlaAllahin adaletine inanmayan birinin neyin adaletine inandığını merak ediyorum. Insanlarin zengin ya da fakir olmasi Allahin adaletinden midir? Fakirsen senin malligin calis zorla kazı tirnaklarinla zengin ol. Cirkinsen de otur m*k yakisikli olsan nedir. Insan cirkinim diye Allahin adaletini sorgular mi!
14 Yorumla
Soran+1 yılSorgular tabi. Fakirlik insanin malligi oluyo öyle mi? Baba parasi yiyenler noluyo? Kendileri mi calismis?
- +1 yıl
Babaları çalışmış
Soran+1 yılBabasindan banane?
- +1 yıl
Sen nasıl zengin olunacağını anlatta dinleyek sayın süper zeka. Bir de Don juan mış. Sen neyin don juanısın. Ne anlarsın.
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Adalet insanlarda yok, ayrıca herkes zengin, güzel, yakışıklı, sağlıklı olsa dünyanın ve hayatla mücadelenin amacı olmazdı. Hayatımız mücadeleden ve istediklerimizi alabilmek için sabretmekten ibaret.
İmtihan dediğin şey de, senin bunlara karşı savaşabilmen. Yani Allah diyor ki: Sabredip, mücadele mi edecek, yoksa bana isyan mı edecek.
Tabii dini ibadetlerde var. bunları da yapmak zorunda herkes. Yapıp, yapmamak herkesin kendi terciği.
Allah burada da, zorlamıyor kimseyi bakın. Dinimiz en güzel din bence, herkesin tercih etme özgürlüğü var. İster inan, ister inanma herkes istediğini yapmakta özgür. Ama herkesin dinine de saygılı, olmak zorundasın. :)10 YorumlaSenin sormaya çalıştığın şey eşitlik adalet değil.
https://m.youtube.com/watch?v=qQLwmGYGKPwAllah varmıdır sorusuna cevap.
https://m.youtube.com/watch?v=6xq88zrFEs4buda adalet kavramına verilen cevap isteyen istediğine inanır saygı duyarım.
20 Yorumla
+1 yılbır gun başına bır sey gelır derdını dermanını bulamazsın ıste ılk aklına gelecek olan yazı bu olacak adaletıne guvenmedıgın o rabbıme ell acıpp yalvaracaksınnn
12 Yorumla
Soran+1 yılCok yalvardim zaten. Bu soruyu sordum diye dinsiz ilan ettiniz ama ben sürekli gelgitler yasiyorum. Psikolojik sorunlarim var yıllardır.
- +1 yıl
tamam ama bunu allahın adaletı ıle kıyaslayamazsınn verende alanda allah unutma bunu
Diğer konusunda 959 cevap paylaştı. Zengin ya da hastalıklı imtihan olmuyor mu? Kimisi parayla imtihan edilir, kimisi parasızlıkla. Zaten bir odada bütün gün oturup zengin olmayı bekleyemezsin. Biraz şans ve birazda insanın elinde olan bir şey.
*iç ses* Allah'ın adaletini, anlamayanlar düşünür.10 YorumlaBiraz geç işliyor sanırım. Geç işleyen bir adalet sistemi var. Bunları düşünüp kendini daha da bunaltma vermiyorsa vermiyor napalım. Bende kaybetmeye başladım inancımı ama yine de konuşup günaha girmeye gerek yok. Boş ver gitsin nasılsa cehenneme gidicez eninde sonunda.
10 YorumlaNe bekliyordun gözüm, herkes zengin, herkes güzel, herkes barış içinde mi yaşayacaktı? Sen dininin seni dünyaya gönderiş hikayesinden haberdar mısın? Neden dünyaya gönderildiğin hakkında bir fikrin/bilgin var mı? Sen kim köpeksin de onun adaletini ucuz ilminle sorguluyorsun? Buluğ çağınızı youtube'da ki kliplere aşık olarak değerlendirin, sizi yaratana baş kaldırarak değil...
20 Yorumla
+1 yılUnutma herkese bişey vermiş ve herkes bunu kabullenmiş sana da ince fikir vermiş doğruyu ve yanlışı analiz edebilecek seni zengin ve aptal bir insanda yapabilirdi, kızgınlığın var belliki ama şöyle düşün bu dünyada önemsediğin sevdiğin gerçekten mutlu olduğun herşey in yaratıcısının adaletini savunuyorsun senle konuşma şansım olsa sana bir yaşadığım hikayeyi anlatmak isterdim belki tatmin olurdun.
00 YorumlaEn’am-115. Rabbinin sözü hem doğruluk, hem adalet bakımından tamamlanmıştır. O’nun sözlerini değiştirebilecek hiç kimse yoktur. O, (her şeyi) hakkıyla işitendir, bilendir.
Tamamen imtihanla alakalı bir şey senin dediğin kimi güzel/yakışıklı kimi çirkin ama güzelin imtihanı zina yapmamak haram peşine düşmemek çirkinin imtihanı ise allaha bu durum hakkında şikayette bulunmamak. Zengin ve fakirdede aynı şekilde zenginin parasını doğru yola harcaması fakirin allaha şükretmesi gibi ve emin ol zenginin parasını doğru kullanması fakirin şükretmesinden daha zor.00 Yorumla
+1 yılHaklisin ama soyle bisey zenginlikten kastin nedir? Aklini kullanan ve sansini kullanan zengin olabiliyor , isteyen kotu yolla da zengin oluyor? Bunun allahla ilgisi yok ki , cirkinlik ( erkek cirkinse, parasi varsa zaten cirkin sayilmiyor) , kadinda ( estetik yaptiriyor ya da dekoltesini aciyor) yani her korun bir alicisi vardir bence insan kendi imkanlarini kendi yaratabilir ama tabiki herkes esit olsaydi zevkli olmazdi kimsenin hayali olmazdi kimse calismazdi vs vs
01 Yorumla- +1 yıl
Bak yine adalet yok. Erkek çirkinse ve parası yoksa ölsün demek istiyorsun. Yani bir erkek çirkinse paralı olacak. Peki Allah o çirkin erkeğe para vermiş mi bakim?
+1 yılAdalet kesinlikle vardır ancak bunun nerede tecelli edecegini bilmek Allaha imandan gecer bu dunyada ortalama bir ömür 60-70 yıl sonra baska bir hauat baslıyo ve bu bu dünyadaki yasamıza, gore orada karsılıgını goruyoruz bu adaletin en buyugudur dünyadaki para, mülk, güzellik vs bunlarla Allah benim adaletimi, zaten saglamasın ben isteniyorum gecici şeyleri önemli olan s0nsuzluk ve kalıcı olandır seninde Allaha inanıyorum, ama adaleti yok, demen şirktir
00 Yorumla
+1 yılİnsanlarin zengin olmasi fakir olmasi guzel ya da cirkin olmasi da bir imtihan Allahta bu sekilde insanlari imtihan ediyor her seyin bir nedeni ve bu nedenlerden sonra da sonuclari olacak asil adalet obur dunya da ama o adaleti saglamak icinde Allah bu dunyada insanlari imtihan etmeli her insani farkli sekilde, belki zaaflari bunlar ve bunun ustune gidiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Ahiretteki yerlerimizi belirlemek icin kotuluklerde iyiliklerde bir gun yerini bulacak kimse kafasina gore cennete ya da cehennem gidemez bu yuzden imtihan var.
+1 yılAllahın Rahman ve rahimdir. Rahman sıfati bu dünyada tecelli eder. Yani herkese istediğini verir. Rahim sıfatı da ahirette tecelli eder. Sadece hakedene hakkıını verir. Bu dünyadaki sıkıntılar kabul olunmamış dualar ahirette kat kat sevap olarak defterimize yazılacaktır. O zaman Görürsün adalet var mı yok mu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeyin vermis Allah herkese kullanin diye oku adam ol isin olsun paran olsun kariyerin olsun cirkin olabilirsin biliyorsun ki cuzdaninla cirkinligini örtebilirsin kariyerin tipini kenara itebilir.. ve hastalik ben herkesin hakettigi hayati yasadigina inanirim cocuklar anne babalarinin gunahini ceker ve herseyde bir hayir vardir biraz böyle dusun
10 YorumlaZengini parasıyla, güzeli güzelliğiyle iffetiyle imtihan eder. Sorduğunuz için söyledim.
33 Yorumla- +1 yıl
Helal lann zeka fışkırıyor mübarek
Soran+1 yılGüzel olsaydim da nasil imtihan etcekse etseydi. Çirkin olmaktan iyidir
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSeni eleştirmek istemem. Ama su yönden düşün : herkes çok zengin çok güzel çok başarılı çok yakışıklı hiç bir sağlık sorunu yok. Sence hayat tuhaf olmaz miydi? Kim çalışacak? Kim okuyacak? Kim doktor olacak? Herkes aynı olsa kim avukat olacak? Kim sana ekmeği hergün taze çıkaran fırıncı olacak?
11 Yorumla
+1 yılAfrika da hiç bir suçu günahı olmadan açlıktan ölen çocuklar olduğu sürece "adalet mi?" der gülüp geçerim...
47 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Kimse mutlu degil bu durumdan ama olmasi gereken de bu, ayrica o cocuklarin olup olmemesi bizim elimizde bagis yapabiliriz yardimda bulunabiliriz kimse elimizi kolumuzu zorla tutmuyor, onlar orda dogdular diye kaderleri bu demek degil yani, ama biz buna goz yumdugumuz surece acliktan olmeye devam edecekler ne yazik ki. Allah'in adaletsizliginden bahsedip afrikali cocuklara uzulurken cuvaldizi biraz da kendimize batirsak keske.
- +1 yıl
- +1 yıl
Olmasi gereken bu derken yanlis anlama ben asla istemem boyle seylerin olmasini kucuk bir kedi gorunce bile nedensiz yere aglayan bir insanim. Ama onlar o durumda evet biz de yardim etmek icin burdayiz bizim ustumuze dusen gorev cok cok buyuk oylesine yasayip gidiyoruz ama.. Tabi ki hepsine yardim edemeyiz ama en azindan elimizden geleni yapsak.. Hic yoktan iyidir bir lokma yiyecege muhtac ordaki insanlar azi cogu yok bunun..
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllahın adaleti olmasa varolmazdin. Adaletli ki en günahkar kula bile bir kap yemeği nasip ediyor.
14 Yorumla
Soran+1 yılAfrikada küçücük çocuklar açlıktan ölüyo ama?
- +1 yıl
Diyeceğini biliyordum :)) Cennette de onlar bizden cok daha iyi ama diyeceksin emin ol ;)
Yaşadığımız hiç bir şey sebebsiz değil - +1 yıl
Oradan inanmıyor gibi mi duruyorum :)
+1 yılEşitlik adalet degildir. Kim ne yaşıyorsa onun karsiligini gorecek.. herkesin ayni seyi yasamasi sacma olurdi zaten.. farkli seyler, farkli hastaliklar, farkli mevkiler, farkli ucretler, farkli anne -babalar elbiseler vs. Vs. Vs.. ve farkli sınamalar.. " O (c. c) hanginizin daha iyi amel isleyecegini denemek icin hayayi ve ölümü yaratmistir" mülk suresinde buna benzer ayet vardi. İnternete yazarsan görürsün
11 Yorumla- +1 yıl
Konuşmak istersen burdayım..
- Diğer konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yılAdaletsizliği yapan devlettir
baksana millet ekmek bulamiyor
devletin umrunda bile değil. Git onları sorgula12 Yorumla
Soran+1 yılOnlara da sokuyum
- +1 yıl
Neyinle sokacan
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bu dünya imtihan dünyası öbür dünyada neyden imtihan edilmeyi düşünüyorsun. Ayrıca ben sen de allah inancı olduğunu sanmıyorum öyle olsa böyle birsey sormazdın
25 Yorumla
Soran+1 yılEvet benim inancim olup olmadığına karar vermek sana düştu.
Soran+1 yılInaniyorum.
- +1 yıl
- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAllah a gönülden inansaydın böyle şeyler yazmazdin.
25 Yorumla
Soran+1 yılHer gün aynaya baktığında çirkin bir yüz görmek nedir bilir misin sen? Çevremde victoria secret mankeni gibi güzel kızlar var adalet mi bu şimdi? Onlar benden fazla bir şey mi verdi söylesene hadi?
- +1 yıl
Bende omurilik egriligi vardi ortaokuldayken demirden korseler takiyodum bildigin demirden yelek gibi boynumda falan hep demir vardi. Kalbim sıkışıyodu nefes alamiyodum bazen. Korseyi taktigim gun siniftan aaaaa kız takmasını takmis falan diyodu biri. Kac sene öyle dolandım yazin o sicakta demirden bişeyle uyumak nedir onu biliyomusun sen? . Ki ben daha çocuktum o zamanlar. Iyi oldu bende isyanlara girseydim nie Allah bu hastaligi bana verdi die... eger sen Allah a yürekten inanirsan onu sorgulama gibi bir imansızlıkta bulunamazsın.
Soran+1 yılGeçmiş olsun. Iyileştin mi peki?
- +1 yıl
Sagol.. düzeldi tabi eskisi kadar yok dısardan bakinca anlasilmiyo ama dar bise giyince dikkatli bakinca anlasiliyo bir tuhaflik oldugu yine... dar giyenen biri olmadigim icin problem olmuyo. Yani dicegim sey sorgulama herkesin sinanma sekli farkli. Bak sen yüzüm diyosun etraftakiler bana çok güzelsin derler ama benimde kusurlarım var anlattigim gibi. Herkes farkli sekilde sınanıyor :)
- +1 yıl
Sen maddecisin. Maddeye bakma bide icine bak. gonlune yonel belki isyandan kurtulursun. O degilde solemeden edemicem seni tenzih ederim. Ulkemin okullarinda ne kadarda cok ateist yetismiste hsverimiz yokmus... ben cirkinmiyim guzelmiyim diye degil. Birde ben ne kadar Allahi taniyorum. Burdaki ateistlerin hepsi darvinin kitabini okuyupta. Islam dinini arastirmayan kisiler. Tesetturu sana anlattim. Tesettur zorla kapatmak degildir. Tesettur. Herkesin farkli giymesi degil. Tek bir sekilde giyinmesidir. Dikkat cekmeyene guzel olsun cirkin yakisikli olsun bakilir mi? Amerikada fransada almanyada kadinlar islamla ilk tanismasinda tesetturle tanisiyor. Ve islami daha hos ve guzel yasiyorlar... ama ulkemde muslumanlar yoldan cikmis. Hasa ALLAHU TEALAYI Sorgulayacak duruma gelmis... seninde isyan etmeden cok birsey yap. Git bir ilmihal al. Gonlun guzellessin yuzun degil...
Yazık sana yazık. Allah senin bin türlü belanı verecek. Bir an önce tövbe et, dua et ve namaza başla. Yoksa sonun çok kötü olur. Şu an şirk yapıyorsun yani haşa Allah'a ortak koşuyorsun.
13 Yorumla
Soran+1 yılSenin yaptigin ne peki? Sen Allah misin da beni yargılıyosun? Asil seninki şirk kosmak. Sen mi karar veriyon kimin dinden cikip cikmadigina?
Soran+1 yılAllah hepimizi ıslah etsin. Hangimiz dört dörtlüğüz?
- Diğer konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılBencede Allah Adaletsiz Hepimize beyin vermiş ama kullanmayı bazılarımıza nasip etmiş :)
43 Yorumla
Soran+1 yılAyni gorusteyiz ama kendince laf mi soktun sen?
- +1 yıl
Kendince derken?
Soran+1 yılBoş ver
Gizli Üye(30-35)+1 yılonlar insanların sınavı adalet degil senin gibiler zaten gecemicek bu sınavdan buraya kazk cakmadıysan diger dunyada gorursun
30 Yorumla
+1 yılherkes zengin olsa daha mı iyi olur
herkes kötü olsa daha mi iyi olur
herkes çirkin olsa daha mı güzel olur
herkes fakir olsa daha mı güzel olur
herkes hasta olsa daha mı güzel olur
herkes katil hırsız olsa daha mi güzel olur14 Yorumla
Soran+1 yılEvet madem adaletli, tüm insanlar esit olmalıydi.
- +1 yıl
o zaman tüm insalar fakir olsun içecek 1 damla su yiyecek 1 lokma bulmasınlar herkes mikroptan felan hastalansın böyle çok güzel eşitlik olur demi
Soran+1 yılEvet en azından kiskanmayiz kimseyi.
- +1 yıl
kardeşim bırak millet seni kıskansın böyle hep kaybedersin özele gel sana 1-2 tavsiye verim
Niye zenginler mutlu mu oluyolarmis ya da güzel insanlar hep şanslı mi oluyolarmis çok yanlis düşünce icerisindesin Allh yardımcın olsun
20 Yorumlabir müslümana yakışmayacak ağır sözler söylüyon hepimiz sınanıyoz iste koyun gibi hepimiz bir değiliz aldığın nefesi bile Allah'a borçlusun..
21 Yorumla
Soran+1 yılBu dunyaya gelmek de benim secimim degildi. Bana sorsalar asla istemezdim.
+1 yılVar ben şüpesiz inanıyorum tamam tipim olmaya bilir param olmaya bilir ama genede inanıyorum.. şu an sen kafir oldun git gusül abdesti al tövbe et
10 YorumlaSen Allaha inanmiyorsunki inaniyorum deme Allaha inanan bir insan Allaha sirk kosmaz o butun sifatlardan noksandir hic kurani kerimi eline bir kez alip anlamlarini okudunmu onu soyle bana?
15 Yorumla
Soran+1 yılOkudum tabi ki.
Soran+1 yılÇirkinlik için ne yazılmış onu bilmiyorum.
Soran+1 yılBiliyosan sen söyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen eşitlik ile adaleti karıştırıyorsun. Adalet, eşitlik demek değildir. Eğer hayat, dünya hayatından ibaret olsa idi bir eşitsizlik var denilebilirdi. Ama asıl hayat ahiret hayatıdır. Her şeyin karşılığı oradadır.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl(Rabbin kullarına zulmedici değildir.) [Fussilet 46]
(Şüphe yok ki, Allahü teâlâ zerre kadar haksızlık etmez) [Nisa 40]
Hadis-i şerifte de buyuruluyor ki:
(Boynuzsuz koç, boynuzlu koçdan hakkını alacaktır)
Ayet ve hadislerle de sabit ki Allah-ü Teala adaletlidir. Hayalperest olmayı bırak, zaten sonsuz ilim ve kudret sahibi bir ilahın adaletsiz olması düşünülemez. Bu ilahlığına zıt düşmektedir. Ayet ve hadisler ortada iken buna inanmamak kişiyi iman dairesinden çıkarır.
+1 yılOrtada Bir adeletsizlik var. Hemde çok büyük bir adaletsizlik. Ve bunun sorumlusu allah cc değil. Biz insanlarız.
40 YorumlaAllah bu dunyada adaletli değil zaten öyle bisey de iddia etmemis. Kimine çok kimine az verdim dediği bircok ayet var. Burasi imtihan dünyası. Asıl adalet biz inananlar için öbür dünyada var
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. dinden çıkmanı istemem bence daha fazla ileri gitmemelisinn ince görüp düşünüp bakamıyorsun ve bu bakış açınla anlaman çok zor ne kadar anlatılsa da...
10 Yorumlane imtihanı ya adaletin olmadığı bir yerde adil bir sınav olmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllahın adaleti yok belki Allahta yoktur. yok sonra mükafatı alacakmışız yok bu sınav diye. toplum bizi kabul etsin diye dindar maskesini takıyoruz.
23 Yorumla- +1 yıl
Sacmalama kendini kandiriyorsun sadece eger aklin basinda bir insan olsaydin bu dunyada bir duzen oldugunu bir sekilde bizi yoneten biri oldugunu anlardin etrafina bir bak Allah gibi bir guc olmasa her sey bu kadar duzenli sistemli olabilir miydi? Sen olabilir miydin?
Diğer konusunda 723 cevap paylaştı. Emin ol bu dünya da bile olmasa öbür dünyada olacak sen bişeyi çok istersin olmaz çünkü nasip değildir bu halime de şükür der sabredersin ama inan illaki o istediğin şey olmayinca başka bir şekilde başka bir isteğini veriyo allah
00 YorumlaLütfen böyle düsünme kendin hakkındaki sorunları böyle düşünceyle gideremezsin belliki senin karsına hep yanlıs insanlar cıkmış.
02 Yorumla
Soran+1 yılBelki de..
+1 yılEmin ol disarda gordugun zengiblwrinde kendilerine gore dwrtleri var para her kapiyi acmiyir malesef
20 Yorumla
+1 yılbilmiyormusun birşey olmaz 2 cide inkara geçeer dindan cıkarsın
00 Yorumla
+1 yılBenim ailem maddi imkanlarını yitirmeseydi şu an ben dinden habersiz yaşıyor olcaktım her olayda bir hayır vardır. Ders almaya bak.
22 Yorumla- +1 yıl
Öyle değil paranın içine doğunca ben gibi pek umursamıyorsun sadece keyfine bakıyorsun zevkini çıkarıyorsun.
allah son zamanlarda bana çok dert verdi çok dua ettim bilmiyorum geçmedi
12 Yorumla- +1 yıl
Karsılıgını niye sadece dünyada bekliyosun
Allahın adaleti yok o insanların kendi kendini tatmin etmek için kullandığı sözcükler sadece hepsi bu kadar allahın adaleti olsaydı her şey daha farklı olurdu mesela bana büyü yapanlar belasını bulurdu halen daha isleri rastgitmezdi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeyin yok olsa bundan şüphe etmezdin allah sevgili kulu sınav eder
10 YorumlaBak Çocuğum Bütün Adalet Bu Dünyada Sağlansaydı, Öbür Dünyaya Ne Gerek Kalırdı.
Cennet Cehnnemmi Olurdu, Zaten Tüm Adalet Dünyada Sağlanmış Olucaktı.00 YorumlaÇirkin olduğundan mı bu isyanın?
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yıl1 ay hapishaneden farksiz bir yerde yatmistim. Dışardan çok daha iyiydi.
Gizli Üye(30-35)+1 yılTrollünde bir seviyesi olmalı arkadaşım. !
Evet çirkini imtihan etmek istemiş.10 YorumlaCanlılar birbirini parcalaliyor siz düzenden var evrende diyorsunuz ya ne düzeni yok öyle birşey hem madem öyle haber ver bize yaratmadan ben varım haberin olsun
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Devamını Gör(71)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem