Bekar ölmek günah ise evlenemeden ölmek ne oluyor?
Dini bilgisi olanlar bir bakabilirmi?
Dini bilgisi olanlar bir bakabilirmi?
Sual: Kötü biriyle evlenmeyeceğime dair yemin ettim. Salih birini de bulmak zor. Bekâr olarak ölmenin büyük günah olduğunu da duydum. Doğru mu?
CEVAP
Hayır. Bekâr olarak ölmek küçük günah bile değildir. Hatta ahir zamanda çoluk çocuk sahibi olmamak daha iyidir. İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Peygamber efendimiz, bir hadis-i şerifinde, (İkiyüz yılından sonra, sizin en iyiniz, hafifülhâz olandır) buyurdu. Hafifülhâz nedir, dediklerinde, (Hanımı ve çocuğu olmayandır) buyurdu. (Ebu Ya’la)
Bişr-i Hafi, Bayezid-i Bistami, Ebül-Hüseyn Nuri [ve Rabia-i Adviyye] gibi büyük âlimler bekâr idi. Hicretin ikiyüz yılından sonra gelenler arasında, bunların ve bunlar gibi olanların şeref ve üstünlüklerini, bu hadis-i şerif bildirmektedir. (İhya)
İmam-ı Gazali hazretlerinin bu bildirdiklerine uyup, salih biri çıkmadıkça evlenmemelidir.
Bekâr olarak ölmekten de korkmamalıdır! Rabia-i Adviyye hazretlerine, Hasan-ı Basri hazretleri gibi evliya zatlar, evlenme teklifinde bulunduğu halde, bu hanım evliya evlenmemiş, bâkire olarak ölmeyi tercih etmiştir.
Kötü biriyle evlenirseniz yemininizi bozmuş olursunuz.
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1409
peki bu ne demek?
Peygamber efendimiz, bir hadis-i şerifinde, (İkiyüz yılından sonra, sizin en iyiniz, hafifülhâz olandır) buyurdu. Hafifülhâz nedir, dediklerinde, (Hanımı ve çocuğu olmayandır) buyurdu. (Ebu Ya’la)
İslamiyetin ilk devrinde müslümanlar azdı kafirler fazlaydı bu yüzden evlenmek ve çok çocuk sahibi olmayı peygamber efendimiz teşvik ederdi. Evleniniz çoğalınız Hadis-i Şerifi meşhurdur. Zaten evlenmek de Peygamber efendimizin sünnetidir. Hani kız isterken Peygamberin kavli ile denir ya zaten. Ancak 200 yılından itibaren islamiyet iyice yayıldı ve müslümanlar çoğaldı. Çok çocuk yapmanın eskisi kadar ehemmiyeti kalmadı. Nefsi teskiye ve terbiye etmek için ve evliyalık yolunda daha hızlı yükselebilmek için 200 yılından sonra evlenmeyenler övülmüştür.
Ancak şu varki bizim gibi (en azından benimgibi) nefsine hakim olmayan kişilerin evlenmesi lazımdır. Zina tehlikesine düşmekten kurtulmalıdır. Evlenmemek nefsini terbiye eden zina ve haramı aklına bile getirmeyen yüksek kişiler için önerilmiştir.
Soruyu gıcıklığına sormadıysan oku :
Peygamber efendimizin hadsii var Nikahsız diğer tarafa gitmeyle alakalı.. ama Evlenmedne derken? zaten yine usüle göre erken evlenilmeli 20 sinde felan işte yani sen msela evlenmedim 25 indeyim mi diye sorudn? ozamanda zaten neden evlenmediğin sual edilir öteki tarafta galiba...
Evlenmek istememekle evlenememek aynı şey değil. Birisi senin senin seçimin diğeri değil. Sen evlenmeyi istemezsen günaha giriyorsun yani evlenemezsen değil.
şu sözü biliyormusunuz
Evlenmeyi istemiyorsak günah olmazki evlenmek zorunlu degil
Bunun dinle alakasi yok ki. Cünkü dinde böyle birsey yok :)
Cevap
12Cevap
Evlenmiyor kendini Allaha adıyor allah aşkıyla yanıyorsan bu şekilde bekar kalabilirsin
Onla bunla yat evlenme zinalar içinde yuvarlan bu şekilde evlenmemek bekar kalmak günahtır
sen hani ayrılıyodun siteden kız?
babam koymadı
ölüm bir sondur ve gerisi-ötesi yoktur. bekar, evli, evlenmemiş herkes ve herşey toz toprak olup yok olacak.
Bekar ölmenin günah olduğunu hangi akıllı söyledi?
bir yerde okumuştum ama unuttum hangisi olduğunu
şu sözüü biliyormusunuz?
"Peygamber efendimiz, bir hadis-i şerifinde, (İkiyüz yılından sonra, sizin en iyiniz, hafifülhâz olandır) buyurdu. Hafifülhâz nedir, dediklerinde, (Hanımı ve çocuğu olmayandır) buyurdu. (Ebu Ya’la)"
Bişr-i Hafi, Bayezid-i Bistami, Ebül-Hüseyn Nuri [ve Rabia-i Adviyye] gibi büyük âlimler bekâr idi. Hicretin ikiyüz yılından sonra gelenler arasında, bunların ve bunlar gibi olanların şeref ve üstünlüklerini, bu hadis-i şerif bildirmektedir. (İhya)
Alıntı
Evlenmek kaderdir, Allah yuva kurmayı nasip etmiyorsa hakkinda hayirlisi budur. Asla günah degildir.
yani bir çelişki yokmu? Efendimiz evlenin çoğalın demiş hem de iki yüzyıldan sonra hanımı ve çocuğu olmayan daha hayırlıdır demiş hangisi doğru?
Bak burada ne sorular var tam senlik @yagmurrgozlumm
seni vururum :D uyuz gıcık pis ukala :D
Woow haram @yagmurrgozlumm
haram mı :D anlamadım
İnsan canına kıymak haram evlenmek ev kurmak sünnet, kendi isteğiyle kısmeti çıktığı halde evlenmeyen günah, ama kısmet çıkmaz evlenemesen kaderdir böylece soruyada cevap vermiş olduk @yagmurrgozlumm
şimdi anlamadım bu bir teklif mi :p :p sasadadsaasdad
hahahahahahaha :D
O kadar mı herşey çağrışım yapiyoru @yagmurrgozlumm yok yok geçti
pis uyuz
istemek önemli sen önemli olanı yap gerisini takma.
cahillik derler ya hanii heh şu an tam da onu yapıyosun
ya allah yaratmışsa onu kaderini yazarken düşünmüştür ben 46 yaşındayım yol yarı ben o günahı düşünmüyorum
Kim sacmaladi sana bunu?
netten araştır göreceksin
Neyi görcem abla link at
beyaz masa link atın şuraya. durum kritik hacıt
bekar ölmek günah? kaynak?
Kim demiş bekar ölmek günah?
Kım dedı sana bekar olmek gunah dıe.
İlk defa duydum varmıymış öyle bişe?
Evlenememe gbi bir durumda mi va
Bende sizi seviyorm canlarım :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar