Gizli Üye(18-24)+1 yılHadislere peygamber sözü diyorlar ama peygamberin gerçekten öyle şeyler söylediğinden emin olabilir misin? Bir sürü hadis var çoğu insan kafasına göre s*çma sapan şeyler uyduruyor İslamiyeti başkalaştırıyorlar tek rehber vardır o da Kurandır Kuranı rehber diye adlandırırız öyleyse ben dinimi Kuranda yazana göre yaşarım kardeşim kimin söylediğini kestiremediğim hadislere göre değil
0149 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBelki duymuşsundur bir zamanlar gündeme bir şey bomba gibi düşmüştü şu hani deve s*diği muhabbeti neymiş efendim deve s*diği şifaymış tövbe haşa peygamberde içermiş bundan falan filan böyle saçmalıklar çok çok fazla her şeye inanırsan evin yolu bulunmaz
Soran+1 yılHer hadisie inan demiyoruz
Kuran din demekse biz hadisleri yaprak dinde olmayan birseyi yapıyoruz dini değiştirmiş olmuyormuyuz
Cevap sahibi+1 yılKanka kendini kendin ele verdin işte Kuran da yazmayan ama sözde peygamber sözü diye insanların önüne atılan İslamiyetle alakası olmayan hadisleri yaşayarak dini değiştirmiş başkalaştırmış oluyorsunuz işte bende diyorum ki ben dinimi Kurana göre yaşarım herkeste Kurana göre yaşamalı
Cevap sahibi+1 yılBugünün diyanetine bakarak bile İslamın ne kadar başkalaştırmaya çalıştığını anlayabilirsin adam kalktı diyanet olarak evlenmek istediğiniz kadının erkeğin cinsel organına bakabilirsiniz fikir edinmek için bu normaldir günah değildir dedi Allah ın kitabında tek satır böyle bir şey yazıyor mu?
Cevap sahibi+1 yılSen dinini kulaktan dolma hadislere göre mi yoksa bilmem kimlerin eline geçmiş sapıtmış diyanete göre mi yoksa Allah ın Kuranına göre mi yaşayacaksın?
Cevap sahibi+1 yılBu millet Kuranı Kerimin tek sayfasını açıp adam akıllı okumadan diyanete göre bilmem kimlerin kuklası olmuş şahıslara göre vede kimin söylediği belli olmayan sözde Peygamber sözü olan hadislere göre gerçekte değil sözde İslamı yaşıyor şu an iddia ediyorum Türkiye de Kuran ın ne demek istediğini İslamın nasıl bir din olduğunu bir avuç insandan fazlası bilmiyor dinsizlik neden arttı sanıyorsun insanlara İslam da olmayan şeyleri aşıladılar anlattılar İslamı olmadığı şekliyle gösterdiler milleti dinden soğutup dinsizliğe ittiler
Soran+1 yılOnları yazan insan hatırlatırım
Soran+1 yılSen önce benim dediğimi anlama ondan sonra git kuranı anla
Soran+1 yılKuranda olmayan birseyi yapıyorsak kuranın değiştirilemez ilkesini yalanlamış olmuyormuz bunu söylüyorum
Cevap sahibi+1 yılNe demek istediğini açıklayıcı bir dille anlatırsan bizde aydınlanırız güzel kardeşim ona göre de cevaplar veririz sana
Cevap sahibi+1 yılKardeşim aynı şeyi söylüyoruz zaten Kuran da olmayan şeyleri yapıp o şeylere inanıyorsunuz işte bende onu diyorum😂
Soran+1 yılDolayısıyla söz konusu haberlerde geçen “fikir verecek ölçüde mahrem yerlerine bakmak” ifadesi, günlük kullanımın aksine, birbirlerini yakından görebilirler anlamına gelmekte
Cevap sahibi+1 yılKardeşim sen git diyanete göre hadislere göre dinini yaşa bizim senle anlaşmamız mümkün değil sen daha insanların hadislere neden itibar etmediğini çookk sorgularsın
Soran+1 yılPeygamber efendimizin yaptığı şeylerin yapmamız neresi kötü
Cevap sahibi+1 yılPeygamber efendimiz bugün yaşasaydı senin diyanetin şu meşhur haberine müsaade eder miydi ya da insanlara deve sidiği için şifadır der miydi kanka😀?
Soran+1 yılDiyaneti Allah gönderdide yanlıs yapmayacak
Cevap sahibi+1 yılPeygamber efendimizin yaptığı şeyleri yapmak kötü değildir kardeşim ben zaten böyle bir şey iddia etmedim önce insanlar Kuranı Kerimi güzelce okuyup kavrasınlar sora etrafta Peygamberimizin yaptığını dediğini söylediği şeylere bir baksınlar ve Kuran ışığında edindikleri kavradıkları bilgilerle Peygamber bunu gerçekten demiş midir ya da yapmış mıdır diye mukayese edip öyle yapsınlar👍
Cevap sahibi+1 yılSırf Peygamber deve sidiği için şifadır diye bir bilgiyi ortaya attılar diye buna uyup bunu yapan ve ölen insanlar oldu bunun hesabını Allah katında kim verebilir? Sen verebilir misin ki bu saçmalıkların arkasında duracaksın
Soran+1 yılSenin için kuran din demek eğer biz dinde olmayan birseyi varmış gibi yapıyorsak kuranın değiştirilemez ilkesini yalanlamış olmuyormuz kuran değistirilmiş olur
Soran+1 yılNe güzel kaçıyorsun
Cevap sahibi+1 yılKardeşim bak beni iyi anla Kuran tahribata uğramamıştır Kuran da gerçek hakiki İslam anlatılır ben senin İslamla alakası olmayan hadislerinden ve çizgisinden çıkmış diyanetinden bahsediyorum bunlara bakıp uyarak din yaşayanlar yanlış yapıyorlar İslamı başkalaştırıp şahısları adına küfre girmiş oluyorlar ama bu durum Kuranı tahrip etmez açıp Kuran okuyan bir adam İslamiyetin nasıl bir din olduğunu anlar zaten ama bizimkiler diyanetle hadisle din yaşıyor😀
Cevap sahibi+1 yılBen ne diyorum sen ne diyorsun hala
Soran+1 yılKuran okuyan hadislere göre yasıyan dolu insan var kuranda yazmayan bir şey yapıyorsak bu kuranın bozulmus olduğunu gösterir peygamber efendimizin yapıpı şeyleri yapmak neden insanlar için sorun
Soran+1 yılMesela hangisi
Cevap sahibi+1 yılKanka sen Kuran da olmayan bir şeyi yapıp yaşıyorsan bu Kuranın değil senin kendi şahsının bozulduğu anlamına gelir Kuran da hiç bir yerde tek satır bu diyanetin saçma haberinin doğruluğuna dair bişi yazmıyor aynı şekilde Kuran da gelecekte hadislerde olacak onlarada inanın yüzde yüz doğrudur diye bir şeyde yazmıyor hadis dediğin şey Peygamberin sözü olduğu söylenen şeyler kulaktan kulağa yayılmış insanların yazıp çizdiği şeyler hadislere baktığın zaman Kuran ın içeriğiyle uyuşmayan tonlarca şey var dolayısıyla senin bunu akıl edipte hadise değil rehberine yani Kurana yönelip itibar etmen gerekiyor şahıslar kalkıpta Kuran da yazmayan hadislere diyanetin sözlerine göre din yaşıyorlar diye Kuranın tahrip olduğu anlamına gelmiyor bu aksine kişinin akılsız ve basiretsiz biri olduğu anlamına geliyor😂
Soran+1 yılNasıl etmiyor hadisleresin doru olamadığını kanıtlarmısın
Soran+1 yılÖrenk basörtü ve namz var mı yokmu
Soran+1 yılOna bakarsan senin insanların sordu soruyla dalaga geçmezse hos değil
Cevap sahibi+1 yılKanka bak sana şunu söyliyim bir hadise göre Peygamber efendimiz benim söylediklerimi yazın bir hadise göre de yazmayın diyor hadisler bile kendi içersinde çelişirken sen hadislerin Kuranla çelişmediğini düşünüyorsun😂
Cevap sahibi+1 yılOnun sözü diye sana ulaşan şeyleri nasıl doğru olduğuna emin olacaksın kardeşim benim
Soran+1 yılBunları bizde sorguluyoruz her hadise inanın güvenin demiyoruz arastırıp emin olduğum hadislere bu vardır diyorum ben
Cevap sahibi+1 yılBen diyorum ki Kuran okusun mümin kişiler Kuran okumalı Kuranı okuyup anlayacaksın ondan sora hadislere bakacaksın vede akıl edeceksin düşüneceksin Peygamber gerçekten bunu yapar mı yapmaz mı der mi demez mi hadislere diyanete göre değil Kurana göre dini yaşayacaksın
Soran+1 yılHadisleri arttırıyorum mantıklı olan bu vardır diyorum ben doğrumu yapıyorum yanlısmı yapıyorum
Cevap sahibi+1 yılSenin en çok bağlı kalacağın Kuranı Kerimdir hadisler değildir👍
Cevap sahibi+1 yılKardeşim o senin Kuranı hakkıyla okuyup anlayıp anlamadığınla alakalı sen Kuranı okuyup iyice İslam dinini kavradıysan o bilgiler ışığında akıl yürütüp elinden geldiğince bolca araştırıp öyle inanacaksın
Soran+1 yılKuranı zaten okuyoruz hadisleri okuyup doğrudur dediklerimi yapıyorum simdi bu yanlısmı değilmi
Cevap sahibi+1 yılMesela hangi hadisleri doğru kabul ediyorsun bir kaç örnek ver bana
Soran+1 yılsenin dediğine kalırsa aklını kulanrak hadislere inan diyor
Soran+1 yılKuranı okuyan ibadet yerine getiren hadislere inanıyor diye cehennememi gidecek
Cevap sahibi+1 yılDemin de dedim bak Kuran da hadise inan diye bir şey geçmiyor ki bak şu an uyduruyorsun mesela😂 Kuran okuyan ibadetlerini yerine hakkıyla getiren Kuranı İslamı anlamış kişiler kulaktan dolma İslamla alakası olmayan saçma sapan şeylere inanmaz kardeşim inananlarda nereye gider ben bilmem orası da Allah-u Alem
Cevap sahibi+1 yılAdam deve sidiği içip öldü diyorum bak sana sırf Peygamber öyle söyledi dediler diye içtiler ve öldüler bunlara sebep olanlar cennete mi gider sence ya da bunlara uyanlar hesaba çekilmez mi hiç sanmıyorum bence şüphesiz çekilirler
Cevap sahibi+1 yılOysa onlar Allah ın verdiği aklı kullanıp akletselerdi Kuran da bu yazmıyor bu saçmalık derlerdi ve yapmazlardı kendi canları tenlerinde kalırdı ortaya bu saçmalığı atan şarlatanların peşine düşüp rezili rüsva ederlerdi:)
Soran+1 yılPeygamber efendimiz onun kulu ve elçisidir diyor ama ama
Soran+1 yılSenin diyanetle hocalarla derdin var hadislerle değil
Cevap sahibi+1 yılPeygamber efendimiz Allah ın kulu ve elçisidir zaten ben değil diye bir cümle kurmadım ki ben sana sabahtan beri Kuran da yazmadığı halde islamlaştırılan İslam ve Kuran içeriğiyle alakasız hadislerin Peygamber sözü olduğuna inanmanın ne kadar yanlış olduğunu söylüyorum bak sana bir sitenin linkini atmaya çalışacağım orada yazılanları baştan sona oku dikkatlice
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yılLink bu kardeşim güzelce dikkatlice oku sen burada yazanları hadi bakalım
Soran+1 yılBunları yazan insanmı değilmi kuaklatan doğama bilgiler diyip Baska bir insanın yazdıklarını atıyorsun
Soran+1 yılEy iman edenler! Size açıklandığında hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın. Kuran indirildiği zaman sorarsanız size açıklanır. Allah onları affetmiştir. Allah bağışlayıcıdır, yumuşak davranandır.
5-Maide Suresi 101
Ayette görüldüğü gibi Kuran’da açıklanmayan her şey Allah’ın affettikleri kapsamındadır
Mesela kuranda hadislerle ilgili bir yer var mı peygamber efendimiz gibi örnek almanızın neresi yanlıs
Cevap sahibi+1 yılKardeşim bunu yazan bir insan fakat bu insan Kuran da olan ve olmayan şeyleri yazmış dilersen okuduktan sonra Kuranı oku ve doğru olup olmadığını gör ya da Kuranı biliyorsan zaten okuduğunda yanlış bir şey olup olmadığını göreceksindir Kuran ın içeriği hakkında yazılan bir yazıyla kaynağı ve kimin söylediği belli olmayan bir hadisi kıyas edemezsin:)
Cevap sahibi+1 yılKardeşim paylaştığım linkte yazan yazıda böyle bir şey yazmıyor sonunu değiştirerek yazmışsın sen dalga mı geçiyorsun😂
Soran+1 yılBu sitedeki kişin işmi bile yok eğitim durumu bile beli değil sözde hocalarda kurandan kaynak verek konuşuyor ama kendi işine göre yorumluyor kuranı ayrıca sayfada dikkatli yazılanları okursan kendininde yorumlamaları var
Resulüm! Sana bu Zikri / Kur’an’ı indirdik ki, kendilerine indirileni insanlara açıklayasın. Umulur ki düşünüp anlarlar.” (Nahl, 16/44),
“Resulüm! Sana bu kitabı indirmemiz, sırf onların, hakkında ihtilaf ettikleri gerçekleri açıklaman ve sırf iman edecek kimselere hidayet ve rahmet olması içindir.” (Nahl, 16/64)
Soran+1 yılSen nasıl emin oluyorsun o kişilerin hadislerein gerçek olmadığını söylemlerinden
Soran+1 yılEy iman edenler! Size açıklandığında hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın. Kuran indirildiği zaman sorarsanız size açıklanır. Allah onları affetmiştir. Allah bağışlayıcıdır, yumuşak davranandır.
5-Maide Suresi 101
Ayette görüldüğü gibi Kuran’da açıklanmayan her şey Allah’ın affettikleri kapsamındadır
Mesela kuranda hadislerle ilgili bir yer var mı peygamber efendimiz gibi örnek almanızın neresi yanlıs bunu diyorsun
Soran+1 yılBen orada sade kuranda hadislerle ilgili bir kısmım var mı yokmu diye soruyorum
5-Maide Suresi 101
Mesela burada açıklanmayan seyler Allah afetikkeri kapsamında diyor hadislerle ilgili bir kısım var mı kuranda
Cevap sahibi+1 yılKanka sitedeki kişinin ismi olup olmadığına bakmayacaksın sen yazdıklarına bakacaksın bana üstte yorumlarda Kuranı okudum diyordun umarım okumuşsundur okumadıysan da oku zaten burada adam Kuran da yazılanları nakletmiş sana açıp bakarsın yanlış görürsen eyvAllah ben sana kaynağı olmayan bir şey göstermiyorum adam Kuran dan bahsetmiş al bir Kuran okumaya başla doğru mu değil mi gör😀
5-Maide Suresi 101
Cevap sahibi+1 yılMesela senin hadislerde erkeğin altın takması haram deniliyor ama Allah ın kitabında hiç bir sayfada ve satırda erkeğin altın takmasını yasaklıyorum haramdır yazmıyor adam bunu yazmış Kuran okuduysan bilirsin okumadıysan da oku görürsün şimdi bu durumda Allah ın kitabına mı inanalım yoksa kaynağı belirsiz hadise mi ne dersin?:)
Cevap sahibi+1 yılCevabını bekliyorum büyük bir heyecan ile
Soran+1 yılKuranı okuyorum zaten sen diyorsunki kimin söyledi beli olmayan hadisler burada adamın kendi kafasına göre yorumlamadığı ne malum
Cevap sahibi+1 yılMesela hadislerde erkek ipek gömlek giyemez diyor ama Allah Kuran da hiç bir sayfa ve satırda erkeğe ipek gömleği yasakladım demiyor şimdi hadise mi inanalım Allah ın kitabına mı uyalım?
Cevap sahibi+1 yılKanka adam Kuran da yazanı söylüyor ne kendi kafası 😂
Cevap sahibi+1 yılAdam Kuran da Allah erkeğe altını yasakladım dememiş diyor ipek gömleği yasakladım dememiş diyor ve buna benzer bir sürü örnek veriyor adam yalan mı söylüyor😂
Cevap sahibi+1 yılKuranı okuduğumuzda gerçekten de böyle bir yasak yok
Cevap sahibi+1 yılAma hadislere göre bunlar haram ve günah peki Allah ın kitabında niye yazmıyor Kuran yarım mı ki hadisle tamamlama ihtiyacı duyacağız kardeşim
Cevap sahibi+1 yılKuranı Kerim de Allah ın bütün emirleri ve yasakları bulunur ve Allaha iman ediniz rehberi Kuran a uyunuz buyrulur şimdi hal böyle iken kaynağı belirsiz hadislerle din yaşayacağız öyle mi Allah sana Kuran da zaten bütün emir ve yasaklarını söylemiş ama hadislere bakıyorsun bir sürü dine ekleme yapılıyor Allah Kuran da demediği halde yazılıp çizilmiş hadislerde kafaya göre altın erkeğe haram ipek gömlek erkeğe haram deniliyor bu ne cürrettir ki Allah ın yasaklamadığı kuluna yasaklanıyor
Soran+1 yılDeğerli seyler insanlarda böbürlenme kibir üstünlük hisi verir yansıtır ozamanlar ipek değerli olduğu icin olduğu için öyledir ayrıca dunyada kimse dört dörtlük değil dir
Cevap sahibi+1 yılSen şu an da olaya kendi kafana göre cevaplama veriyorsun Allah ın kuluna yasak kılmadığını kimse yasaklayamaz aynı şekilde Allah ın kuluna yasakladığını da kimse yap diyemez Allah ın bütün emir ve buyruklarını içeren rehbere uyunuz diye adlandırdığı Kuran ı Kerim dururken ben kulaktan dolma yazılıp çizilmiş hadislerle din yaşamam kardeşim hadisler Kuran ile uyuşmamaktadır hakiki İslam hadislerde değil Kuran ı Kerim dedir gerçek İslamı görmek anlamak ve yaşamak isteyen de Kuran ı rehber edinmelidir uyduruk hadisleri değil ama sen neye istiyorsan ona inan ben daha bişi yazmıycam çok bile yazdım zaten anlamak isteyene her şey ap açıktır anlamak istemeyense en büyük delil ve kanıtlar önünde dursa bile ne faydadır selametle kardeş👋
Soran+1 yılyılbaşı kutlamakta bir sakınca yoktur bunu acıklarmısın
Kuran’da dövme ile ilgili hiçbir izah geçmez. Eğer birisi dövmenin altına su geçmez, o zaman da boy abdesti olmaz izahını yaparsa, şunu bilmelidir ki dövme derinin üstünü kaplamaz, içine işler. Kuran’ın hiçbir izahından dövme yapmanın haram olduğu çıkmaz. Boy abdestine dinde olmayan detaylar ilave eden zihniyet dövmeyi de haramlaştırmıştır. Deri özelliğini kaybederse nolacak
Kuran’da kadının makyaj yapmasıyla ilgili hiçbir izah yoktur. Asıl olan iffetli olmaktır, bunun ölçüsünün içine nelerin girdiğini kişi ayarlayacaktır. Dileyen herkes makyaj yapabilir. Makyaj yapan kadın yüzünde tabaka olusur
Soran+1 yılSen ve verdiğin kaynak cok farklı sanki kuranda kafana göre yorumlama yaparak konuşuyorsun kendin kuranı okumusun kendin açıklamak yerine gidip Baska kaynaktan örmek veriyorsun
Soran+1 yılBende bun cevabını aşağıda verdim
Cevap sahibi+1 yılKanka adam orada açıkca söylemiş zaten açıklanacak bir şey yok yıl başında kutlama tarzı faaliyetlerde bulunmanın haram ve günah olduğuna dair bir şey yazmıyor Kuran da demek istemiş yani yılbaşında kutlama yaptı diye bir kişiyi hıristiyan ya da kafir ilan etmeyin diyor çünkü Kuran da böyle bir yasak ve dayanak yok diyor ve haklı söylüyor dövme konusunuda açıkça söylemiş abdestin olmaması için deriye suyun işlemesini önleyecek ciddi bir tabaka olması gerek oysa dövme derinin üstünü kaplamıyor içine işliyor dolayısıyla suyun geçmemesi gibi bir durum teknik olarak imkansızdır ve Kuran da dövmenin haram yasak ve günah olduğuna dair tek satır bahsettiği gibi geçmemektedir
Cevap sahibi+1 yılMakyaj konusuna gelecek olursakta bir kadının makyaj yapmasının haram ve günah olduğuna dair de Kuran da hiç bir buyruk ve dayanak olmadığı gibi akıl edildiğinde mümin kadının abdest alacağı sırada makyajını silip yüzünü temizlemesi uygun olacaktır zaten adam orada ölçü kişidedir falan demiş
Soran+1 yılMesela burada diyorsunki kuran göre yaşayın Allah ozaman neden peygamber efendimizi getirdi veya kurana göre yasayın diyorsa bir aracı olmadan kuranı öğretmedi veya simdi insanlar bir aracı olmadan kuranı yorumlamıyor
Soran+1 yılBende diyorum deri özelliğini kaybederse nolacak
Cevap sahibi+1 yılKanka peygamber kendininde dediği gibi Allah ın elçisidir görevi Allah ın elçiliğidir peygamberin görevi o dönemde Kuranı ve Allah ı kullarına tanıtması ve İslamı yaymasıydı görevini de yaptı zaten
Cevap sahibi+1 yılDeri nasıl özelliğini kaybedecek kardeşim ne ki bu özelliğini kaybediyor 😂
Soran+1 yılKuranda süslenmesi için birsey gecmiyor bu su demek makyajlı olarak abdest alına bilir mesela makyaj yerlere su vurulamaz demek oluyor
Soran+1 yılYılbaşında hindi kesmek faaliyetlerde bulunmak hırıstıyanlara benzemek olmuyormu
Cevap sahibi+1 yılAdam sana orada kadının makyaj yapmasının Kuran da haram olduğuna dair bir dayanak yok demiş ve gerçekten yok adam sana makyajla abdest alınır ya da Kuran da böyle yazıyor dememiş bu senin şu an kendi uydurduğun bir şey😄
Cevap sahibi+1 yılHindi yemek ya da yılbaşında insanların bir birini tebrik etmesi yeni yılı sevinçle kucaklaması kişiyi hıristiyana benzetmez ki kardeşim müslüman da pek ala yeni yıla sevinçle kutlamayla girebilir hindi ya da başka lezzetli yiyecekler tüketebilir
Cevap sahibi+1 yılKuran da bunun olmaması gerektiğine dair bir şey yazmıyor böyle bir dayanak yok demiş adam
Cevap sahibi+1 yılHindi zaten haram bir yiyecek değildir helal rızıklar arasından bir nimettir
Soran+1 yılBende öyle birsey demedim biz kuranda böyle birsey yazmıyorsa nerden bileceğiz öyle olup olmadığını diyorum
Cevap sahibi+1 yılKuran da yazmıyorsa yoktur kardeşim bilmen gereken bir şey yok eğer Allah senin yılbaşına sevinç ve kutlamayla girmeni istemeseydi ya da diğerlerini bunları yasakladığını Kuran da belirtirdi Kuran da bütün emir ve yasaklar tam anlamıyla vardır olmayanlar ise bu günah kafirlik diye adlandırılmamalıdır kimse kafasına göre bir şeyi günah kılamaz
Soran+1 yılBazı durumlarda deri özelliğini kaybede biliyor
Soran+1 yılAllah isteseydi peygamber efendimizi göndermeyi direk insanlara öğrete bilirdi
Cevap sahibi+1 yılKanka öyle bir şey olsaydı dünya da imtihan diye bir şey olmazdı herkes bu doğa üstü şeyi görüp iman ederdi mantıksız olmaz mıydı sence o zaman neden burada imtihandayız?😂
Cevap sahibi+1 yılAllah bunun için doğa üstü bir yolu değil akıla ve mantığa yatan imtihanın sırrını bozmayacak bir yolu tercih etmiştir ve bir kulunu elçi kılıp aracı etmiştir
Soran+1 yılBunun cevabını verdim aşağıda
Soran+1 yılAllah neden belirsizlik yaratıyor mesela neden hadislerere yasak getirmiyor suanda sana göre ben dinden cıkmısım bana göre sen dinden cıkmısın
Soran+1 yılBen gidip hadislerin hepsine inanalım demiyorum ama hadisleri inkar etmekte doğru demiyorum
Cevap sahibi+1 yılBende sana bunu diyorum zaten kardeşim sabahtan beri mümin olan kişi evvala Kuran ı okuyacak ve anlayacak esas rehberin hadisler değil Kuranındır daha sora ise Kuran ışığında hadislere göz atıp doğruyu yanlış ayırt etmeye bakacak
Soran+1 yılSonsuz gücte bir varlıktan bahsediyoruz bunu yapıp daha sonra herseyi normal sekilde herseyi devam etire bilirdi
Cevap sahibi+1 yılMesela günümüze kadar ulaşmış her hangi bir hadisin Peygamber sözü olma ihtimali de vardır fakat hadislerin büyük bir kısmı Kuranla uyuşmamaktadır diyorum sana
Cevap sahibi+1 yılBu durumun neticesinde de insan dinini Kurana uya uya yaşamalıdır sonucu çıkıyor
Soran+1 yılBunu itiraz eden yok ama senin gösterdiğin kaynakta yazanlar ne kadar doğru
Soran+1 yılSöyle birsey soracağım basörtüsü veya namz var mı yokmu
Cevap sahibi+1 yılAdam sana Kuran da olanı ve olmayanı nakletmiş kardeşim hadislerin çoğu Kuran da Allah ın yasaklamadığı şeyleri yasaklamakla geçiyor şimdi Kuran ı rehber edinin buyuruluyorsa Kuran Allah ın bütün emir ve yasaklarını eksiksiz içeriyorsa bu nasıl olabilir bir düşün bakalım
Cevap sahibi+1 yılEğer hadislerde ki yasaklar doğruysa Allah Kuran da bu yasakları neden bildirmemiş ya da Kuran ı Kerim e neden Allah ın bütün emir ve yasaklarını içeren kitap rehber deniyor?
Cevap sahibi+1 yılEğer Kuran Allah ın bütün emir ve buyruklarını bildiren İslamın kendisi olan kitap ise bu hadislerde ki yasaklamaları kim koydu?
Cevap sahibi+1 yılHadislerde ki dine eklemeler neden var bu kimlerin ürünü ve neden ortaya çıkartılmış?
Cevap sahibi+1 yılKuran yarım bir kitap mıymış ki hadislerle tam bir İslam dini oluşturulmuş?
Soran+1 yılKuran tek bir kitap peygamber efendimiz dini en iyi yasayan kisi onun gibi yasamak için
Soran+1 yılPeygamber ornek almak için yapılmıs
Soran+1 yılPeygamber efendimizin dedikleri onun gibi olmak için
Soran+1 yılKuranda hadisler yaskalamakla ilgili bir ayet var mı veya peygamber efendimizin dediklerini yapmayın diye
Soran+1 yılKaynakta yazanlar dediğim adamın kendi yorumlaması diyorum
Soran+1 yılKuranı rehber edinin diyorsa neden hadisler var biz neden biri acıklarmısına ihtiyat duyuyoruz
Cevap sahibi+1 yılKuran da hadislerin yasak olduğuna dair bişi yok ama hadisler yüzde yüz gerçektir diye bir şeyde yazmıyor ben ve altta ki bir kaç insan sana şunu demeye çalışıyor peygamber sözü olduğu iddia edilen hadislerin peygamber sözü olduğunu nereden biliyorsun kardeşim
Cevap sahibi+1 yılKi zaten çoğu şey saçmalık mesela şu sabahtan beri bahsedip durduğum deve sidiği olayı bu konu yüzünden insanlar öldü
Cevap sahibi+1 yılBak kardeşim sana tane tane soracağım sende tane tane cevap ver sorularıma ben senin ne düşündüğünü merak ediyorum😀
Cevap sahibi+1 yılŞimdi sence Kuran yarım bir kitap mı yoksa bahsettiğimiz gibi Allah ın bütün emir ve buyruklarını içeren bir kitap mıdır şaşmaz ve tek rehberimiz midir?
Soran+1 yılAma o masada alkol alınıyor ayrıca diğer benzemiş olursun
Soran+1 yılTek kitap tır tek rehberimizdir ve o rehberi tanıtan kişi gibi davranarak okumamız lazım hareket etmemiz lazım
Cevap sahibi+1 yılKanka bak ben sana sabahtan beri şunu demeye çalışıyorum toparlayıp son kez anlatacağım Kuran ı Kerim tek kitap tek rehberdir müminin rehberi Kuran dır ve Kuran olmalıdır ben zaten sana bunun dışında bir şey demedim ve şunu ekledim Peygamberimize uymak kötü bir şey değildir ben zaten sana asla böyle bir şey demedim elbette Peygambere uyacağız fakat ben önce Kuran ı okuyup anlayıp onun ışığında hadislere bakalım vede doğruları yanlışları ayırt edelim diyorum mesela namaz kılmak 5 vakit namaz farzdır Kuran da namazdan bahsedilir ama nasıl kılınacağı tabir edilmez detaylı şekilde bunu hadislerle anlarız gibi gibi ben hadislerin hepsini yalanlamıyorum ben hadislerin büyük bir kısmının Kuran ile uyuşmazlık gösterdiğini söylüyorum bunu Kuran ın ışığında söylüyorum kardeşim Kuran ın ışığında namaz olayının hadis kısmına vs inanırım mesela
Cevap sahibi+1 yılAma kalkıpta erkeğin ipek gömlek giymesi büyük günahtır altın takması haramdır ya da deve sidiği şifadır gibi şeyler bana çok alakasız gelmekte
Soran+1 yılrâvilerin adalet ve zabt sahibi olması, hadisin senedinin muttasıl olması ve rivayetin şâz ve muallel olmaması gerekir ben bu terimlere göre ayırıyorum
Soran+1 yılAltın ipek gömleği konu bana mantıklı geliyor deve sidiği konusu yanlıs hadis bir araştırma olayı var ona bakmak lazım deve hangi hadis geciyor tam olarak atarmısın
Soran+1 yılKuranda başörtüsü var mı
Cevap sahibi+1 yılKuranda tesettürle ilgili ayetler var misal size edep yerlerinizi örtecek süslenecek elbise verdik asıl hayırlı olan ise takva elbisesidir
Cevap sahibi+1 yılO deve sidiği hususunda google ye deve sidiği hadisi yaz çıkanı oku
Cevap sahibi+1 yıl"Bir müddet sonra Medine'nin havası onlara dokundu ve hasta oldular. Şikayetleri üzerine Hz. Peygamber (asm), çobanlarıyla birlikte Medine'nin dışına çıkıp, develerin sütünden ve idrarından içmelerini tavsiye etti. Adamlar bir müddet develerin süt ve idrarından içtiler ve sağlıklarına kavuştular."
Cevap sahibi+1 yılAl kopyala yapıştır yaptım hatta oku
Soran+1 yılKafayı örten şekilde Basörtü var mı diyorum ayrıca su sitedeki kitapların yazarlarına baktım baldırını bile acıla cağını ida eden var
Soran+1 yılKim söylüyor her hadisin bir sahibi kim
Cevap sahibi+1 yılYazdığından bişi anlamıyorum düzgün yaz be kardeş yarım yarım yazı yazıyorsun
Soran+1 yılDeve sidihadisini söyleyen kim
Cevap sahibi+1 yılO yazmıyordu araştırmak lazım onu ben google den kopyala yapıştır yaptım çıkan ilk metni
Soran+1 yılBu inter sayfası senin kendi sayfan demi
Cevap sahibi+1 yılDün sana attığım sayfadan bahsediyorsan değil
Soran+1 yılKadın erkek el sıkışabilir mi Kuran’da kadınla erkeğin el sıkışmaması gerektiğine dair hiçbir izah yoktur. Demek ki kadınla erkek el sıkışabilirler diyor yukarıdaki diyanet örneğinden mahrem yerleri ve mahremin nolduğuna dayanırsak bu doğrumu takvanın anlmı bu azametinden korkarak ve rahmetini ümit ederek Rabb'ine karşı olan kulluk görevlerini yerine getirmesi, emirlerini tutup yasakladıklarından kaçınması anlamına gelen bir terimdir. Kur'an'da Allah katında insanların en üstünün en çok takva sahibi olanlar olduğu belirtilmiştir.[1] Takva, insanın, özde ve sözde, davranışlarda, sözlerde ve fiillerde her zaman kendini Allah'ın huzurunda bilerek buna göre hareket etmesi, harama düşmek korkusuyla bazı helalleri de terketmesi ve tüm varlığıyla O'na yönelmesiyle zirve bulur.
Cevap sahibi+1 yılKardeşim ben o kaynağı sana Kuran da yazan ve yazmayanları doğru bir şekilde söylemiş diye attım adamın şahsi yorumlamalarına tam anlamıyla katılmıyorum bana göre de erkekle kadın el sıkışmamalı
Soran+1 yılNasıl olduysa yılbaşı hakında denilenler kaldırılmıs ben kendi üzerimden sana örnek vereyim birçok hadisi sorgulayıp bu olur olmaz diyorum peygamber bunu yaparmıydı diye düşünüyorum araştırıyorum doğru hadis olduğuna karar versemde yapıp yapmak kendi elimde
Soran+1 yılTamam
Soran+1 yılPeki yılbaşı kutlamak veya alkolu bir yerde bulunmak doğrumu
Cevap sahibi+1 yılAlkole katılmıyorum alkol zaten haram ve yasaklar arasında fakat Müslüman kimsenin yılbaşlarında yeni seneyi sevinçle kucaklamasının ve insanlarla birlikte eğlenceli vakit geçirmesinin kişiyi kafir yapacağını pek sanmıyorum elbette ki bir yılbaşı gününde o gün eğlendiğin kadar ibadet ve dua da etmelisin yeni yıla bu şekilde girmek hayırlı olacaktır
Soran+1 yılKafir olacağını düşünüyorum ama günah olduğunu düşünüyorum günahsada kendine günah
Cevap sahibi+1 yılYılbaşı hıristiyanlara ya da x bir dinin mensuplarına has bir durum değil yeni yıllara hep birlikte her dine mensup insan bir arada giriyor dolayısıyla ortada bu kafirin özel günüdür gibi bir durum yok yani
Cevap sahibi+1 yılSen kafir bayramını kutlamıyorsun ki yeni yıla girerken sevdiklerinle hoş ve eğlenceli vakit geçirmeye çalışıyorsun bunda bişi yok ki
Soran+1 yılAlkolü mekanda bulunmak veya alkol satan yerden bise almak mantıklımı
Cevap sahibi+1 yılDedim ya alkol İslam dininin yasakları arasında bulunan içeceklerden bir tanesidir elbette mantıklı ve doğru değil sadece yılbaşında değil x bir günde de tüketmek haram ve günahtır alkol haram
Soran+1 yılTüketmek değil alkol satan yerden bise almak veya alkolu mekanda yemek yemek doğrumu diyorum yanlıs anlama o dünki konudan ayırı soru soruyorum
Soran+1 yılMesela basörtü konusu kuran ve hadislere incelediğim üzerine basörtü var basörtü takmak günah ama dinden cıkmaz cünkü asıl olan takvadır
Soran+1 yılNeyse dah sonra konuşuruz benim calısmam lazım
Cevap sahibi+1 yılİslamiyet dinine inananlar bilirler ki alkol haramdır dolayısıyla mümin kişi alkolden uzak durmalıdır bir müslümanın alkollü mekanlarda takılması bence uygun değildir alkol satışı ve başka ürünler satan mekanlardan da zaruri bir ihtiyaç bulunmaksızın alışveriş yapılmasını uygun bulmuyorum
Soran+1 yılTeskürler dün seni kırdıysam özür dilerim
Cevap sahibi+1 yılÖnemli değil kırılmadım kardeşim
En İyi Cevaplar
+1 yılCünkü Islami begenmiyorlar, nedeni bu. Bize hayatimiz boyunca yalan söylediler. Islam cok güzel dediler , kadina deger veriyor dediler, Muhammed dünyanin en iyi insani dediler.
Gercekte Islam demek perisanlik ve ahlaksizlik demek.
Islam altinda kadinin bir hayvdandan farki yok.
Muhammed'de cocuklar ile beraber olan ahlaksiz bir Arapoglu.
Malum ama gercekleri kabul etmek zor oldugu icin Hadisleri inkar etmek, Islami tamamen red etmekten daha kolaydir.
07 Yorumla
Soran+1 yılÖrnek versene
- +1 yıl
Neye örnek istiyorsun?
Soran+1 yılKadın neden değer vermiyor
- +1 yıl
- Kadina karsi siddet.
- 4 es olayi.
- Kadinin sahitligi yarim sayilmasi.
- Kadinlarin zekasi daha zayif görülmesi.
- Kadinlarin erkeklere "emanet" edilmesi.
Böyle devam eder.
Soran+1 yılorada ölçülü dövün yanlız bırakın diyor
Nufus çoğalması için vardı yanlıs hatırlamıyorsam bu türk dininde var birden fazla eslik
Kadın duygusal davranacağından ötürü
Kadınların zekası zayıf görülmesini bilmiyorum
Kadınların erkeklere emanet edilmesi dah güzel ne var emanet dediğin bası üstü tutulur- +1 yıl
Cocuklari emanet edersin cünkü cocuklar kendilerine bakamaz. Engelli veya hasta insanlari emanet edersin cünkü problemleri vardir. Saglikli yetiskin insanlar kimseye emanet edilmez kardesim.
Islamda dönemsellik yoktur, günümüze kadar hep gecerlidir bu yüzden nüfus cogalmasi olayi sacmaliktir.
Evet dövün diyor ama ölcülü dövünmüs... tamam kardes bu herseyi degistiriyor (!)
Soran+1 yılAllah emaneti kadına manevi bir sey veriyor orada değerli kılıyor
Türklerde cok eslik var ozamanlar nufus önemliydi dövün kelimesi tepkinizi gösterin anlamında
- Diğer konusunda 512 cevap paylaştı.
u +1 yılHer hadise inanmam, sözde cemaatlerin ne haltlar yediğini herkes biliyor. Yıllar yıllar önce kulaktan kulağa gelen bildirimlere sen de kolay kolay inanma. İnsanlar dini hep kullandı, kullanacaktır.
05 Yorumla
Soran+1 yılBende inanıyorum neden hadis inkarcılık var onu anlamadım
- +1 yıl
Sana din pazarlayanlara dikkat et...
Cemaat yöneticileri son model lüks jipler vs ile konvoy yapıyor cenazede.
Adamlar zepzengin, sana kalkıp malının fakirlikle sınanırsın deyip susturuyor, onların hiç mi sınavı yok kardeş? Şıh öldü diye tövbeler iptal tekrar gelip tövbe verin diyen bir kitleden bahsediyorum. Diyanet ne kadar doğru düzgün çalışıyor sence?
İsraf haram derken lüks camiler inşa ediyor, 3 kişi için camiler yapılıyor, hoca atanıyor.
Kardeşim, islam yolunda sana ışık tutacak tek şey Kur'anı Kerim gerisine çok bakma.
Soran+1 yılTobe olayı dışında haklısın benim hiç bir cemaate bağlantım yok hadislerde arastırıp inanıyorum
- +1 yıl
Araştırıyorsan, Hz. Muhammed ve ona sadıkların hayatını biliyor olmalısın. Miras olarak arkalarında ne bıraktıklarını. Gel şimdi bu zamana bak, dini temsil edenlere.
Soran+1 yılBiliyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılHadisler peygamberin ölümünden cok cok uzun yillar sonra ortaya cikiyor dolayisiyla insanlarin yalan yanlis şeyler yazma ihtimali cok yuksek ustelik bircok hadis kurandaki bazi ayetlerle uyusmaz insanin elinden gecen birseyin ise yozlasmama ihtimali sifirdir
03 Yorumla
Soran+1 yılKuranda sonradan yazılıyor
Cevap sahibi+1 yılEvet kuranda öyle maalesef
Soran+1 yılTamam
+1 yılBen de hadislere inanmayanlara namaz kılmayı sadece Kur'an-ıKerim ile bana anlatmalarını söylüyorum , cevap veremiyorlar. Onlar kafalarında bir şey kurup ona inanıyorlar maalesef.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİnsanlar 100. yildir agir sekilde yozlastirilmis. Ne bekliyorsun ki
00 YorumlaÇünkü insanoğlu özeniyor eski nesil nerde şimdiki nesil nerde
03 Yorumla
Soran+1 yılHım
Soran+1 yılHızlı cevap
- Diğer konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılİnançlı insan kaldı mı gerçekten sence
23 Yorumla
Soran+1 yılElbet vardır
- +1 yıl
Ya çok bağnaz saçma bı kesim var Allah de her halta sorgulamafan inanan kesim. Ya da artık adaletsizlik çalan cirpanin rahat yaşamını görmüş her şeyden vazgeçmiş insan.. bahsettiğin vardır kısmı çok çok kayıp bı kesim
Soran+1 yılBu soruları soran varsa eblet vardır
Gizli Üye(36-45)+1 yılGereksiz ve saçma
013 Yorumla
Soran+1 yılAcıkla
Cevap sahibi+1 yılNe zaman toplanmış? Peygamber ölümünden 200 sene sonra. Yazı yok ezberden. Kulaktan kulağa oynamak gibi. Sana bir şey örnek verip anlatacağım. Türk eğitim sisteminin kalıp sorusu. Oku baban gibi eşek olma cümlesinde eşek sen iken Oku, baban gibi eşek olma dersem eşek olan baban olur. Bir virgül anlamı ne kadar değiştirdi. Bunun gibi milyon tane detay var. Peygamber mi canım acaba hiçbir şey yazılmamış. Türk tarihine bak Orhun yazıları ve daha eskisi var.
Soran+1 yılKuran nasıl yazılmış ayrıca
Cevap sahibi+1 yılO da benzer mantık
Soran+1 yılSen Müslüman mısın
Cevap sahibi+1 yılDeistim
Soran+1 yılNeden Allah inanmiyorusun
Cevap sahibi+1 yılSallak misin sen? Ben dine inanmıyorum önce araştır da gel cahil
Soran+1 yılPardon yanlıs kisiye yazdım dine neden inanmıyorsun
Cevap sahibi+1 yılSümer ve Mısır masalları
Soran+1 yılBelkide dinler sizin yüzünüzden cıkıtı
Cevap sahibi+1 yılBenle ne ilgisi var
Soran+1 yıl3 kutsal kitap gecen bir ayet var ondan bahsediyorum
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası