Sana, kendinden önceki Kitab’ı doğrulayan ve onun üzerinde denetleyici olan (bu) Kitab’ı hak olarak indirdik. Onların arasında Allah’ın indirdiğiyle hükmet. Sana gelen haktan (seni saptıracak olan) hevalarına/arzularına uyma. Sizden her bir (ümmet) için bir şeriat ve yol kıldık. Şayet Allah dileseydi sizi (şeriatı ve yolu aynı olan) tek bir ümmet yapardı. Lakin size verdiklerinde sizleri denemek için (şeriat ve yollarınızı farklı kıldı. Öyleyse) hayırlarda yarışın. Hepinizin dönüşü Allah’adır. İhtilaf ettiğiniz şeylerde (kimin haklı olduğunu) size haber verecektir.(5/Mâide 48)
Allah bu kitabı neden indirdiğini açık ve seçik bir şekilde ifade etmişken neden bazıları bu kitabı kabirlerde ölülere okuyor?
Neden "elhamdülillah müslümanım" diyenlerin bir çoğu bu ayeti net veya dolaylı bir şekilde inkâr ediyor?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yasin suresinde de bu kitap diriye inmiştir ölüler sizi duyamaz dediği halde yasin okumak nedir taşa değilmi?
İnsan şasıyor tabi.
Ne anlamalıyız?
Allah'ın, Kur'an'ı insanlar arasında hükmetmek için indirdiğini.
Evet. Ve doğru yoldan gitmemiz için
Doğrudur.
Ben özellikle bu geçtiğimiz 2 asırda insanlar tarafından hep ikinci plana atılan, kabul edilmek istenmeyen bir gerçeğin altını çizmek için bu ayeti paylaştım.
"Onların arasında Allah’ın indirdiğiyle hükmet."
şu an ne yazık ki Allah'ın indirdiği hükümler ile değil, Allah'ın dışında birtakım yasa yapıcıların koyduğu hükümler ile yönetiliyoruz. İşin daha vahimi insanlar bu yolun hak olduğunu zannederek bu yasa yapıcılara seçim zamanlarında yetki veriyor. Ne yazık ki birçok kişi farkında olmadan bu cehennem bekçilerinin peşinden cehenneme sürükleniyor.
Allah hepimize hidayet etsin. Sıratı müstakimden ayırmasın.
Amin. Biliyorum kimleri kast ettiğini.. İnşallah gelecekte şeriatı doğru bir şekilde yönetecek birisi veya birileri çıkacak. Bu arada düşünüyorum da evet gerçekten kendini cehennemliğe sürüklüyorlar birde oy kullanmak şirkdir diyen İngiliz tasmalı hocaları dinleyip buna inananlar var.. bunları da dahil ettiğimiz de geriye kim bilir ne kadar müslüman kalıyor gözleri açılır tövbe ederler İnşallah
Sizden naçizane ricam şudur. (Uyup uymamak size kalmış.) Herhangi bir hocaya, lidere veya yöneticiye elinizde somut bir delil olmadan "şunun adamı", "şunun ajanı" gibi ifadeler de bulunmayın. Çünkü bilmeden iftira etmiş olabilirsiniz. Bu bahsetmiş olduğum kaide sırf müslümanlar için de geçerli değildir. Herhangi bir laik, komünist vs. içinde elinizde net, somut bir delil olmadan "şunların adamı", "şunların ajanı" vs. dememeniz gerekir.
Oy kullananlar kafirdir bana göre de. Bu kişiler Allah'a ortak koşmuş ve tövbe edip İslam'a girmesi gereken kişilerdir. Oy kullanan biri bana veya benim görüşüm de olan birilerine "tekfirci", "aşırı" vs. diyebilir. Çünkü bu onun kendi görüşüdür. Ben de "kafir" diyebilirim. (Çünkü Kuran'ı ve hadisleri çarpıtmadan okuduğum da bunu anlıyorum.) Ama kalkıp "bu adam kafir zaten falanların, filanların adamı bu" gibi ifadeler kullanırsam iftira etmiş olurum. Oy kullanan vatandaş bana "aşırı" der, ben ona "müslüman değil" derim, Allah mahşer günü kimin haklı, kimin haksız olduğunu zaten net bir şekilde ortaya çıkaracaktır.
Offf Ee şimdi iki ihtimal var şimdi oy kullanmak şirkse benmi dinden çıkmış oluyorum? Eğer oy kullanmak şirk değil ise sen kafana göre çarpıtım inandığın için senmi kâfir oluyorsun? Al işte bilmeden dinden çıkıyorsun sanırım... Gerçekten o kadar çok görüş var ki insan sıkıntıya düşüyor... Hangisi doğru hangisi yanlış bu durum benim moralimi bozuyor ne yapcam yaa eğer bu benim dediğim doğruysa Ee zaten çoğu kişi istemeyerek bile dinden çıkmıyor mu?
Allah Kuran'da onlarca ayette, yasama yetkisinin kendisine ait olduğunu açık ve net bir şekilde ifade ediyor.
Üzerinde kafa yorman gereken şey şu; Kurban keserken birine vekalet verdiğin de, nasıl ki kurbanı senin adına kesiyorsa , Yasa yapmak için birine oy kullanma yoluyla vekalet verdiğinde de senin adına yasa yapmış oluyor. Zerre kadar fark yok. Sonuçta senin ve diğer oy kullananların verdiği vekâlet ile kendisine yasa yapma yetkisi tanınıyor.
Ayrıca şunu da belirteyim. Bir müslümana sebepsiz yere kafir demek veya kapalı meseleler ile küfür ile itham etmek çok büyük bir günahtır.
"Bir müslümana kafir derseniz söz ikinizden birine döner." benzerinde ki hadis sakındırma amaçlı söylenmiştir. Bunun sakındırma amaçlı olduğunu nereden biliyoruz peki?
Çünkü Hz. Muhammed sallallahualeyhivesellem vefat ettikten sonra halife olan Hz. Ebubekir radiyallahuanh' "Biz Resulullah'a zekatlarımızı veriyorduk artık o vefat ettiği için zekât vermeyeceğiz" diyen bir grup için mürted (müslüman olduktan sonra kâfir olan kişi) hükmü vererek savaşma kararı aldı. Hz. Ömer ise bu grubun müslüman olduğunu fakat isyancı olduklarını öne sürdü. Hadis gerçekten zahir anlamında kullanılmış olsaydı, Ömer radiyallahuanh'ın Ebubekir radiyallahuanh'a "tövbe et ey Ebubekir müslümanlara kafir dediğin için kâfir oldun" demesi gerekirdi. Buna benzer farklı rivayetlerde de müslüman birine kafir demenin kişiyi kâfir yapmayacağına dair farklı olaylar var. Ama dediğim gibi müslüman birine kâfir demek çok büyük bir günahtır.
Ee oy kullanmadan bir ülkenin cumhur başkanı nasıl seçilecek bir ülkeyi yöneten kişiye ihtiyaç yok demeyin sakın 😅
Peki Allah bizi bundan mı hesaba çekecek yoksa kendisinin yasalarına muhalif yasalar yapan kişilere destek verip vermediğimizden mi?
Şeriat ilan edildiğinde de düzgün yönetecek kişiyi oyla, sayıyla seçmiycezmi zaten?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!