Hayatımizda genelde kullanırız düşündüğüm başıma geldi cümlesini;
Düşündüğümüz için mi olaylar başımiza geliyor yoksa başimiza gelecek olan olaylardan bir sinyal alıp basimiza gelecegi icin mi dusunuyoruz?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hayatımizda genelde kullanırız düşündüğüm başıma geldi cümlesini;
Düşündüğümüz için mi olaylar başımiza geliyor yoksa başimiza gelecek olan olaylardan bir sinyal alıp basimiza gelecegi icin mi dusunuyoruz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Düşündüğün için başına gelebilir evet enerjini ona odakladığın için hayatında tezahür ediyor olarak düşünebilirsin. Buna kullandığımız kelimeler, kurduğumuz cümleler de dahil.
Bi ornek verebilirmisiniz hayatinjzda yasanmis olan
Cok iyi oldugum bir konuda sınava girecegim ornegin ama hep sınavdan kalacağıma odaklandıysam, bunu mumkun kılacak bir şeyler çıkabilir. Bir yere varacagımda negatif bir senaryo imgelediysem bunu da yaşayabilirim. Sürekli şanssız oldugunu söyleyip düşünmek bile aslında bu durumu çeker öyle düsünebilirsin. :)
Konuya biraz hakimim ama bende soyle dusunuyorum istedigimiz olaylar karisinda o kadar çok ve farkli alternatiflerle dusunuyoruz ki, bunlardan ister istemez bir tanesiyle karsilasiyoruz, ama neden o bir tanesi iste? Yani o dusuncenin gerceklesmesi icin o an farkinda olmadan kendimizden baska birsey mi kattik ona
Perde arkasında konusacak cok sey var ancak enerji anlamında konusursak eger, belli enerjilerin gücleri daha yüksek diyebilirim. Nefret ve sevgi gibi. Negatif enerjinin tezahürü de daha hızlı olur o yüzden beyninden ne kadar senaryo gecse bile bir an durup düsünceleri filtrelemek ve daha farkındalık ile yaklasmak gerekiyor.
Bende filtrelemek yerine o an farkindalik olusursa evet bu dusunce negatif diye, geriye sariyorum o anı ve daha guzel bir senaryoyla iyilestirmeye calisiyorum dusunce olarak :), perde arkasini acarsaniz cok sevinirim 🙏
Tam hatırlayamadım ama negatif hayale belli bir süreden fazla odaklanıyorsa insan artık o fanteziye girer yani kişi belki de kurban psikolojisi içerisinde bundan zevk alıyor olabilir. sürekli olumlu düşünüp konuşmak ve kendini buna zorlamakta sağlıklı değil. her duyguya ev sahipliği yapmalı insan ancak uğurlamayı da bilmeli. :) düşünceler de böyle. ben genelde kendim ve bütünün hayrına olacak şekilde sonuçlansın derim, bundan daha iyi nasıl olur der bırakırım ve duygularımı katmam. tezahürü nasıl olacaksa da kabul ederim iyi kötü ayırmadan ve dersimi alarak çıkarım. :) çünkü o neden bir tanesi? diye sorduğun belki de senin en hayrına olandır büyük planı bilmediğimiz için her şeyi o an içerisinde anlayamıyoruz...
Dusuncelere duyguyu katmamak bunu basariyorsan ne guzel 🙏, cok guzel seyler duydum gece gece 😊, hayata bu sekikde yaklasabilmek guzel bir tekamül seviyesi diye dusunuyorum. Bilinc olarak farkindalik var ama bende duygu dusunce hepsi birbirine giriyor, bazen kalp dayanmiyor bazende beyin, ama su yazdiginiz paragrafta geminizi durgun sulara teslim etmis alemi seyreyliyor gibisiniz :) haliniz dışa huzur verici
zaten birbirine girmesi normal olan cunku insanız :) insan da krizlerle dönüşür ama sanata cevirmemiz gereken dedigim gibi iyi ve kotu arasında, kotuyu beslemeyi degil de çıkarsız bir şekilde sevgiyle iyi olana yönelmek :) negatife kapıldıgımızda durumun kontrolunu ele alabilmekte olay... size bu konuda mindfulness'i öneririm... kitap olarakta arastırabilirsiniz, egitimine de katılabilirsiniz. bir de ben farkındalıgı yüksek insanlar görünce şöyle derim hep, bu farkındalıgın ve bilincin oluşmasında acı deneyimlerin büyük katkısı vardır :) kibir olmadan saygı duymak gerek ruhun yaşadıklarına cünkü onlar şekillendirir ruhu :) o yüzden de negatife saplanmadan, sefkatle cıkıs yolu aramak lazım. en nihayetinde niyet ettigin seye uyumlanırsın :) sizin de niyetiniz hayrınıza olsun...
Guzel temenniniz icin cok tesekkur ederim, kitap onerinizi mutlaka arastiricam, su an devam ettigim bir kitap var " tanri ile sohbetler, son ve gercek bulusma" bundan sonra okurum inş 🙏
Sizi ekliyorum, zamaniniz oldukca sohbet etmek isterim cunku soracagim cok sey cikacaktir 🙏😊
Şöyle bir şey var düğün zamanı olay oldu aslında hiç kuzenle muhattap değilim birden şüphe düştü içime zaten rüyada anlamlarda çıktı tabiki ne olacağını demiyor çünkü o zaman imtihanın olmaz dedim ki bu kuzen arkadaşına birşeyler mi? anlattı çünkü arkadaşının bana bakışları imalıydı sanki bir şey duymuş gibi zaten 3. yol kesmede eski anı canlandı yani ne demek bu 8 yıl sonra yine beni istiyor sonra bu sene kuzen çok değişikti bana karşı demek ki herşeyi anlatmış arkadaşına oda yatmak istedi
Geldi bir kaç kere
Ornek?