Arkadaşlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. Sorum şu: Kot pantolon renklilerle birlikte yıkanır mı yıkanmaz mı, bir de kaç derecede yıkanmalı?Kot Pantolon Renklilerle, Siyahlarla Yıkanır mı?Kot pantolon renklilerle yıkanır mı, kot pantolon siyahlarla yıkanır mı yani kotlar renklilerle yıkanır mı? Peki o zaman yıkanmazsa kot pantolonlar hangi renklerle yıkanır, kot pantolon beyazlarla yıkanır mı?
Yıkanır. 30-40 derece tercih etmelisin. Eğer kot pantolon koyu renkse ve sen sıvı deterjan kullanmıyorsan ters çevirme toz deterjanlar içinde kalabiliyor bazen. Eğer değilse ters çevirerek yıkamanı öneririm. Bir de eğer fermuarı varsa mutlaka kapatarak yıkamalısın.
Merhaba KS can, Senin de bildiğin gibi her kumaşın belli bir yıkama derecesi ve ayrı ritüelleri vardır. Hadi önce bunu yazayım da sonra sorunun net cevabını yazayım.
Hangi kumaş türü kaç derecede yıkanır?
Pamuklular: Beyaz pamuklular için genelde 80- 90 derece, renkliler için ise en fazla 60 derece önerilir. Ama ben renkliler için 40 dereceyi ve beyaz pamuklular için de 60 dereceyi öneriyorum. Ketenler: Bu kumaş türünde de 60-80 derece önerenler oluyor. Ben deneyimlerime dayanarak en fazla 60 dereceyi genel olarak 40-50 dereceyi öneriyorum. Yünlüler: Yıkama suyu sıcaklığı 30 dereceyi geçmemelidir. Sarkmaya çok müsait kumaşlar oldukları için yüksek derece kesinlikle önermem. İpekler: İpek kumaş çok hassas olduğu için genelde elde hafif ve zorlayıcı olmayacak bir yıkama veya kuru temizleme önerilir. Çamaşır makinesinde ise 30 -40 derece sıcaklıkta yıkanmalıdır. Sentetik elyaflar: Bu kumaş türü için 50 – 60 derece sıcaklığı öneriyorum. Polyester :Yıkama sıcaklığı 50 -60 derece olmalıdır. Kadife: Dikkat edilmesi gereken ve yüksek ısıdan kaçınılması gereken bir kumaş türü. Bu yüzden de 40 derecede yıkanmalı.
siyah kot
KOT KUMAŞ: Kot kumaşta diğer kumaş türleri gibi farklı renklerde olabiliyor. Siyah, beyaz ve mavi kotlar vardır.
Kot pantolonlar hangi renklerle yıkanır?
Burada sadece kumaşın türünü değil rengini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Beyaz kotlar dikkat edilmesi gereken şey rengi açık diye çok yüksek ısıya maruz bırakmamalı. Yoksa çeker. Bu yüzden beyaz kotlar çok gerekirse, büyük ve derin lekesi varsa 60 dereceye kadar varan ısıda yıkanabilir. Mavi ve siyah kotlarda ise genel ısı 30-40 derecedir.
Kot pantolon renkliler ile yıkanır mı?
Genelde çamaşır yıkarken ve ayırırken renklere göre de ayırsak da kumaş türü de göz önünde bulundurulur. Kotlar renklilerle yıkanır mı? Kot pantolon açık veya koyu mavi ise ve renk testinde ağır bir şekilde renk vermiyor ise yıkanır. E tabiki yıkanacaksa yine düşük ısı ve devirde yani en fazla 40 derece ve 800 devirde.
Kot pantolon siyahlar ile yıkanır mı?
Olay renkliler ile yıkanma durumu ile birebir aynı. Şu ki siyah kot aynı şartlarda siyah giysiler ile yıkanabilir.
mavi kot
Kot pantolon beyazlarla yıkanır mı?
Yukarıda beyaz kotları gerektiğinde en fazla 60 derecede yıkayabileceğimizi yazdım. Bunu beyaz kotları beyaz giysiler ile yıkarken de geçerli sayabiliriz. Yani beyaz kotlar beyaz giysiler ile yıkamak mümkündür.
Bu arada jeanlerimi en iyi yıkayan deterjan Rinso Limon ve Karbonat Renkliler ve Beyazlar için, herkese öneririm.
Yıkanabilir evet kot pantolonlar genellikle %100 pamuk olurlar narin yıkama gerektirirler Kot pantolonları yıkamadan önce ters çevirmek iç dış yapmak daha faydalı olur daha az renk kaybı olur sıvı deterjan kullanımı ile daha etkili sonuç alınır. Ancak kotlar sert kumaşlar oldugu için darin dokulu çamaşırlar ile birlikte yıkanmaz ise daha iyi olur. renk açısında sorun olmasa da dokuya zarar verme ihtimali vardır
Eger ilk defa yıkanıyorsa ve koyu renk bir kot ise tek başına birkaç kere yıka yoksa boya verebilir sonrasında ise renklilerle atabilirsin sıkıntı olmaz