Güncellemeler
+1 yıl
Bana degerli bir arkadasim. gonderilen peygamber sayisinin120.000. oldugunu soyledi.. Ama benim bildigim. Uc Kitap uc din. ve uc. Peygamber var degil mi? ( Bu dort de olabilir kusura bakmayin )
Trilyonlarca isik. yili demek sonsuz bir evren. Burakin. Dunyayi. Samanyolu galaksisi bile evrende mikrop. buyuklugunde.. Yani. Dunyayi gormek icin. Mikroskop gerekir.. Yaratici. Direk kendini gosterip. Hey Ben buradayim. Tekim. bir Suri din. Falan yok. Bana inanin. dua edin. Yoksa Cehenneme giderseniz!!! Deseydi. " O zaman bu Kadar Cok dine mezheplere. ihtiyac kalmayacak. herkes direk. inanacakti..( Simdi bazilari gorusler test icing falan diyecek.. tamam. "Trilyonlarca isik yili buyuklugunde icinde. Mikroptan. Kucuk. Olan dunyadaki insanlarin. duasi. Cok onemli. diyecekler". Neden diye. soruyorum. Cunku dunya uzerinde din savaslarinda. Milyarlarca insan oldu ve birbirine dusmanlar.. ve her biri bir tanriya inaniyor digerlerinin Cehenneme direk gidecegine inaniyor? Bu sorulara cevap verenlere simdiden tesekkurler..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sınanan kişilerin sadece insanlar olduğunu düşünmüyorum. Aklımızın ermeyeceği çok tuhaf şeyler oluyor. Tüm bu kâinat, insanların hiçbir zaman keşfedemeyeceği kadar büyük bu kâinat sadece bizler için var olmadı. Bizler büyük bir oyunun küçük piyonlarıyız
120 bin. Peygamber gonderildigi dogru mu? Ben. Hz. Muhammed. Hz. isa. Hz. Musa, yi. biliyorum. ama hz. Ibrahim. Peygamber miydi. cunku o cocugunu. kurban. ederken. Melek ona bir koyun getirdi.. ve kurban bayrami basladi. Hz. ibrahim muslumanmiydi?
Biz peygamber göndermediğimiz kavmi sınamayız şeklinde ayet geçiyor. Ve insanların varoluşundan itibaren milyonlarca kavim oluşmuştur. Bu kadar topluluğa da elbette bu kadar fazla peygamber yollanması doğrudur.
Ama bu binlerce peygamber Hz Muhammed Hz İsa Hz Musa gibi dünyayı değiştirecek liderler değillerde ufak toplulukara önderlik etmek için gönderilmişlerdir
Sagol.. anladim. Hz. Ibrahim cocugunu bagislamayla sinanmisti oda peygamberdi. ama musluman miydi?
Müslüman diye geçiyor evet
Bunu sordum. Hz. Ibrahimin dogum yili milattan once 1200. Hz. Muhammed ise milattan sonra 632
Hz İbrahim aslında yahudi ama Peygamber efendimiz onu yahudiliğe uygun görmeyip müslüman olarak anmış. Çünkü oğlu İsmail ile kabeyi inşa etmişlerdi
Dediğin gibi Hz İbrahim çok daha önce yaşamış. Peygamber efendimizin zamanında müslüman diye anılmış
Peki evreni Yaratan Tanri neden. Kendini gosterip bana inanin. Inanmayayan. Cehenneme gider. demedi? Oyle olsaydi. Bu Kadar cesitli din olmazdi. Din savaslari olmazdi.. Hatta. Hristiyanlar katolik Orthodox diye birbirleriyle savastilar ve sevmiyorlar birbirlerini.. Muslumanlarda bir suru mezhep, e ayrildi birbirlerini oldurdu..(iran, in. En buyuk dusmani. Israel ve USA degil "Saudi Arabistandir". Bu dogru degil mi? Iran. V. s. Saudi Arabistan. Aslinda gercek dusman. yemende. sii, lerle Suudi Arabis, tanin destekledigi Sunniler carpisti. Yani bastan direk tanri. kainati ve insanlarin Ben yarattim dese ve insanlar gorseydi. Din cesitlilikleri ve iclerindeki Mezheplere olmayacakti. Buda din. savaslari. olmayacakti. degil mi? Veya bu yonden bakilinca. sorun. Musluman Hristiyan Musevi birbirlerine zaten dusman. birde. aralarinda mezhepler var... Son din Muslumanlikta. Islamin sarti bes bir kural bes vakit namaz silver uc rekat kiliyor.. Hristiyanlarda oyle. Katolik Orthodox. Protestan birbirlerinden nefret ediyorlar.. Soru kainati yaratan. neden kendini gostermeyip bir Cok peygamber gonderdi. ve bu kitaplarin degismesine Engel olmadi? Televizyonda. Filistinlilerin. Evlerinin yikildigini. hamasin gonderdigi. 5000 fuzeden. sonra. israildede. birsuru yikimi gordukten sonra bu soruyu soruyorum
Bir suru din. Var.. insanlar. Birbirlerinden nefret etmek. icin. bunu. kullaniyorlar... Suudi. Arabistan, in. Irandan. Olesiye nefret. Etmesi.. gibi... Turkiyede de var. Sunni. Alevi. gibi ayriliklar.(. Halbuki iki. mezhepte. Allah, a. ve Onun peygamberine inaniyorlar.. Sadece bir taraf. Ehli, Beyt ve birinci. Imam. Hz. Alinin yolunu. Takip ediyor Allah yolunda ).. Sunni lerde Allah. Yolunda ibadet ediyor. ama mezhep farki. diye. Iki tarafta Problem. Yapiyorlar... Halbuki. Farklida olsa Yol inanis. ayni yere gidiyor... Aklimiza gelen Soru su.. Hz. Muhammed. Sagliginda. Hangi. yoldaydi. Allah icin. cunku su anda. bir Cok mezhep var... neden bu. oldu? Neden insanlara birakildi. bu secme olayi?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!