Dadaşların kökeni nedir?
Dadaş olarak tabir edilen Erzurumlular Kürtlere oldukça benziyorlar. Sokakta bir Dadaş görsen Kürt ile karıştırsın. Ama bunlar Türk olduklarını iddaa ediyor.
Teori 1: Bu Dadaşlar irani bir halk (Kürt dışında İrani bir halk), İrandan gelip Doğu Anadolu'nun kuzeyine yerleşmişler, orada da Türkeşmişler. Sonra da Kürt olarak tabir ettiğimiz diğer İrani halk oraya yerleşmiş.
Teori 2: Dadaşlar aslında zaten Kürt ama asimile olmuşlar.
Dadaşlar Kürt mü değil mi DNA testi yapılmalı.
Tahminimce Pazaryolu-İspir-Tortum gibi karadenizde kalan kısımları haricinde Kürt genetiği çıkacaktır.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yazdıkların okadar saçma ki Dadaşlar kurt değil. Heryerin belli bir kısmı kurtken diğer belli kesimi turktur yani bunu böyle sapa sarmaya ne gerek var oturdun bunu mu arastirdin. Çok eksik ve saçma
Bilmeyenler sallıyor işte şu türk Kürt ayrımını yapmayı bırakmadılar bı türlü
Evet gerçekten ve hep eksik yanlış bilgiler yani
Kara Mustoya bile Dadaş demiş Erzurumlular.
Arap Sado lakaplı mafya da Dadaş mı? Erzurumlu. Ona da Dadaş dediler.
Kardeş kim dediyse dedi. Sen birileri dedi diye yıllık asırlık bir milleti nasıl başka birseyle nitelendiriyorsun yok öyle bir şey diyosun bu nasıl kafa
Arap Sado lakaplı kişi ile Kara Musto lakaplı mafyalar Dadaş mı şimdi? Tiplerine bak ve bana söyle.
dadaşlar kürt değil. ben kürdüm türkle kürdü kolay ayırt edebiliyorum ama doğduğundan beri türklerin içinde yaşamış bir türk için bu ayrıma varmanın oldukça zor olduğunu da kabul ediyorum
Madem öyle sana soru soracam.
Kara Musto lakaplı mafya, Dadaş mı?
Arap Sado lakaplı mafya, Dadaş mı?
Tiplerine bakıp bana söyler misin rica etsem?
dadaşın kürt olmadığını söyledim, dadaş farklı bir tür. bu isimleri tanımam kendini nasıl tanımladıklarını da bilmem
Dadaş diyorlar bu dediğim kişilere de. Dadaşlar Kürt değilse bile Türk de değiller zaten.
işte kürt tarafından baktığımda kürt olmadıklarını söyleyebilirim ben en fazla. türk mü değil mi orasını bilemem
İspirli bir Dadaş ile Erzurumun içkesimlerinden olan birinin tiple de alakası yok. İspirliler, biraz Rizeli, biraz Bayburtlu oluyorlar karışık.
Anladım demek istediğini.
Bunu yazan kişi sanırım Kürt hiç benzemeyiz beyaz tenli gözleri badem şeklinde olur Dadaşlar esmerleri ermeni kökenlidir hiç mi hayatında dadaş görmedin?
Fetoya gelince evet esmer o onun kökeni Ermeni esmer olanları Ermeni'dir Ermeniler dislandiklari için kendilerini saklarlar ince yapılı çene hatları ince ve uzun olanlar Ermeni kokendir has Dadaşlar ise yüzleri yuvarlak olur ten rengi beyaz olur yanak kısımları al gibidir gözleri badem gibi çekiktir
Has ve has türkler. Kürt diye bir ırk da yok zaten
Kara Mustoya bile Dadaş demiş Erzurumlular.
👏👏
Arap Sado lakaplı mafya da Dadaş mı? Erzurumlu. Ona da Dadaş dediler.
kürt diye bir ırk var kendinizi eğitin lütfen
@asudeniz yoktur. Farsların yani iranlıların batıdaki koludur Avrupalı haçlılar dahil türkler Araplar ermeniler süryanilerle melezleşmiş insan topluluğudur. Aynı Türklerin kazak kırgız uygur özbek türkmen azeri kolları gibi bir fars koludur. Sen kürtçe biliyorsan farsçadakş rakamlarla kürtçedeki rakamları kelimeleri ve grameri bir karşılaştır bakalım o zaman ne demek istediğimi anlayacaksın
kürt diye bir ırk vardır, bunu ancak kürt birine danışabilir öğrenebilirsiniz, niyetiniz üzüm yemekse. 9 ataya kadar sayabiliyorum çoğu kürt gibi. son yüz yılda türk olup oturanlardan değiliz. kürtçenin kurmançi lehçesinde aynı ağızla konuştuğumuz sınır ötesinde soydaşlarımız var aynı konfedarasyondan geliyoruz bu da farklı coğrafyada da bulunsak hiçbir zaman dilimizden sapma olmadığını gösteriyor. var olduğumuzdan beri kurmançi konuşuruz ve dediğiniz gibi sayılar, evet-hayır, tamam gibi basic sözcükler ve kişi zamirleri bir dilin hangi dil ailesine olduğunu gösteren temel unsurlardır. bu da farsça ve diğer hint-avrupa dilleri arasında geçişin akışkanlığına en açık örnektir.
@asudeniz Çok bozuk tipli Kürtler var Doğuda. Niye öyle? Korkunç gözüküyorlar.
Boş zirvalamissin
Neden?
Erzurumlu musun bilmiyorum ama Erzurum'un bı yerlisi vardır bide Kürtler yerli olanlara dadaş diyoruz zaten Erzurum'da yaşayan biri kim Kürt kim dadaş kolay ayırt edebilir
Çok doğru
@Benbanuu
Arap Sado lakaplı kişi ile Kara musto lakaplı kişiler Dadaş mı?
Kürtler eskiden yok muydu Erzurumda. Ne demek yerlisi? 20. yüzyılda mı geldi kürtler?
tamam sus artik
@Benbanuu Hınıslı bile bana Dadaşım diyor
Hinisli dadaş olamaz o onun problemi
vikinglere dayanıyor
Kendine Türk diyen Pasinlerli bir kişide yüzde 97 Batı Asya çıktı. Kürtlerde bile o kadar yüksek zor çıkıyor. Hiç de Orta Asya çıkmıyor Dadaşlarda. Adam benim dedemin babası bile Türkçe konuşurdu o yüzden Türküm diyor. Genetik olarak bir Türklük sözkonusu değil.
oylesine demiştim