Güncellemeler
+1 yıl
Nufusa gittim zaten ama degismemis o yüzden yapsam bile aynisi gelir dedi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 6 ay falan oldu bosanali ama soyadim degismedi ne yapmaliyim acaba? İnternetden doğru düzgün bi aciklama yok avukatim yok bu isler nasil ilerliyo kendi degisiyo mu bosanmadan sonra yoksa bisi yapmali miyim?
Imza atildi mahkemede sonra bisi yok işte noluyo ne yapmaliyim?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Dava düşünce E-devlette kızlık soyadı görünür. Sonra yeni kimlik kartı talebi oluşturursunuz.
Bende öyle duydum ama simdiye kadar dusmesi gerekmiyo muydu bide ceza yicem diye korkuyorum
Bir şey olmaz. Bende boşandım eski eşimden biliyorum.
Düşünsene eski eşim senmişsin ne komik olur 😂😂😂😂
Cidden o olabilir misin?
Degilimdir inşallah 😂adin ne bakim
Şaka bir yana avukatım bu konu hakkında bilgilendirme yaptı. Saçma sapan yorumları dikkate alma. Aklı başında iki medeni insan gibi danışmak istediğin başka bir şey varsa özelden yazabilirsin. Sınırları aşmadan konumuzla alâkalı konuşabiliriz.
Tırsmadım değil 😁
Şimdiye çoktan değişmesi gerekirdi. Degismediyse nüfus idaresine gidip değiştirebilirsin.
Gittim degismemis yine aynisi gelir dedi
Geçmiş olsun. Boşanma ilamını alıp Alo 199 randevu al git nüfusa
Nufus mudurluğune randevu alıp orada hal edebilirsiniz
Ordan olmadi ama
Niye
Degismemis
Sormadınız mı
karar yazısı aldın mı mahkemeden.
sonra nüfus müdürlüğüne gideceksin bu
Imza falan atildi ama sonra bisi yok iste bilmiyorum
bilmiyorum değil takip edeceksin
Iyide napilmasi gerektigini bn bilmiyorum avukat da olmadan bosandik neyi nasil takip etmeliyim bilmiyorum yani hergun de bosanmiyorum bilgim yok İnternetde zaten bisi bulunmuyo
ben hiç evlenmedim ve boşanmadım da ama biliyorum
e devlete gir hakkındaki davalara bak karar yazılmışsa o kararın çıktısı al eğer karar yoksa
dosya numarası ile mahkemeye git hangi mahkemede oldusa oradaki katiplerden karar yazısını iste
sonra yazının ne olur ne olmaz diye bir kopyasını aslı gibi onaylatır
sonra nufus müdürlüğüne git gereğini onlar yapacak
Şu anda sistemlerden bazen görülüyor direk nufus müdürlüğüne de gitsen hallediyorlar karara gerek yok diyorlar...
Aferin o zaman bildigin için tamam en buyuk sensin bilmiyoruz diye kucult
hayır bir yola giriyorsun ve o yolun ne olacağını hiç araştırmamışsın başına ne gelir bilmiyorsun sitemim bir şey yaparken sonuçları olduğunu bilmen gerekir.
Ya zaten surekli baktim İnternetden ama sadece 1 hafta icinde degsiceni falan yaziyo bi bilgi yazmiyo bnde bilmiyorum napmam gerektigini herseyi bilmem de gerekmiyo heralde kafam fazlasiyla dolu zaten
alt tarafı boşandın... bir memurun attığı imzayı kaldırttın hepsi bu... kafam fazlasiyla dolu diyor...
:):)
Offf bak moruk beni sinir ediyosun.. Neler yasadigim hakkinda hic bi fikrin yok tamam mi? Yeterince şeyler yasadim yeterince unutkanlik yaşıyorum ve su an senin gibi bi morukla ugrasamicam tamam mi? Hadi git baskasiyla dalgani gec bn cahilim tamam egon tatmin olsun hadi isine
banane senin ne yaşadığından...
kendi canım kendi yaşadıklarını bana mal edemezsin
Sus o zaman
nüfus idaresine gidip danışsana, boşanma kağıdını al git ve değişim istiyorum de
Ya okumuyo musunuz yazilari? Degismemis dedi yine aynisi gelir dedi
kararla git elden başvur
eski kocanla aynı soyisme sahip bir başka erkekle evlen. bunu da ben mi söyliyim
Çok sagol ya dur ilan verim hemen
boşanman kesinleşmemiştir, karşı taraf istinaf etmiş olabilir
Sordum bilmiyorum dedi
mahkeme kararının sonunda istinaf yolu açık diyor mu?
Bilmiyorum karara varmis gibi bisi yaziyo ama
E devletten dava durumuna bak istinafta mı acaba
Karara cikmis yaziyo dava durumu
Yani dava daha bitmemiş hala evlisin istersen e devletten nüfus kayıt örneği almaya çalış orada da görürsün
Ne yazmasi lazim orada beklemeli miyim napmaliyim
E devletine girdin mi, aile nüfus örneği al orada eşin de çıkacaktır
Teşekkür ederim
rica ederim , bu arada hala evlisin dikkat et sadakat yükümlülüğün devam ediyor dışarda bir erkekle görünme ya da telefonda sevgilin falan olursa konuşma, sonra sana kusur bulur mahkeme
Ne kadar sacma bisi ya niye bosamiyolar hala? Ne kadar sinir bisi ya kac ay olmus.. Çocuğumu bile alabilir diyosun yani böylece.. Bn böyle isin..
anlaşmalı boşanma gibi yapmışsınız ama hakim kabul etmemiş veya bazı konularda anlaşılamamış mahkeme boşanmaya karar vermemiş henüz
Iyide anlasmali bosandik hersey kabul edildi sadece gununde anlasamadik onu da gununde gor dedi o kadar imza attik sonra
hangi ildesin bilmiyorum ama yarın kimliğinle beraber aile mahkemesine git bilgi alırsın süreç ne aşamada falan
Nüfus müdürlüğüne git.
Gittiiimmm yine aynisi gelir dedi degismemis
Direk nufusa git sonra bankalara
Nufusa gittim zaten ama dedi ki degismemis simdi yaparsam yine ayni kimlik gelir dedi
Ne alaka değişmemiş onu zaten nufus değşştirir sana yolu söylemedimi
Ya öyle dedi bilmiyorum soyadin degismemis yenisini cikartsa bile soyadim evlilik soyadim olarak gelirmis yine
Nüfus dairesine git
Gittim zaten ama dedi ki yine aynisi gelirmis degismemis
Hayır mahkeme kararını daireye gotur
Iyi ama mahkeme karari elimde yok ki
Tamam UYAP dan çıktı al
Normalde kendi dusmuyo mu bn öyle duymuştum
Hayır
Sabret