Dunyaya hepimiz test edilmek icin. geliyoruz. Cennet. Odul. Cehennem. ise Ceza. Testi gecemeyenler icin.. Tamam... Ama. Sanki Adalet yok bu test icin sizzler ne dusunuyorsunuz? Birisi dunyaya geldi. 1-Zengin birinin bebegi veya. Usa. Isvicre. Isvec. gibi zengin ulkede. Dunyaya geldi...2- Diger bir bebekde Gazze, de. Dunyaya Gelenler. Ayni testte. bu. Biraz. dusundurucu
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Aslında herkesin kavgası kendiyle. Sen kendinin en iyi versiyonu olmaya geldi. Yaradan yarattığı şeyin bunu hak etmesini ve yaşamasını istiyor. Ondan dolayı hayvanlardan farklıyız ve mantığımız var zaten.
Tamamda. Bebek dogmus hersey elinde. baba zengin. yok nedir bilmiyor.. bu. testte tamam. ama sansli Test!!! Bebek dogmus. yiyecegi giyecegi yok. diyelimki. Gazze, de dogmus bu yoklugun ustune. Bomba gurultuleri var. Buda. Sanssiz. Test!!! Dogmadan. Herkese. Sen nasil test edilmek istersin diye sorulsa herkesin. Cevabi zengin babanin cocugu. Olmak ve Usa, da dogmak. Olur!!! Gercek bu. Ama secenek verilmemis. Gazze, da. doganda. Test, te. Isvirede. Zengin baba, dan. doganda. TEST, te.. biri rahat bir yasamla namazini abdesini alir. Duasini rahatlikla eder ve Cennete gider.. cunku herseyi var zengin. Gazzede veya fakir bir ulkede dogmus ayaginda ayakkabi yok yiyecegi yemegi yok okula gidemez. hic bir seyi yok gelecegi yok. fakirin. Fakiri. olarak dogmus. Buda TEST, te. Haksizlik yok mu Cennet ve Cehennem testinde? Biri fakir hic bir seyi yok hayati bitmis.. digeri zengin herseyi elinde 18, e geldiginde Mercedes altinda ve eniyi Usa, da College, ler Hayati mukemmel.. Ama simdi cevaplar gelir. Fakir olan. Cok merhametli. yardimsever. namazini abdesisini O bozuk morale yapiyorV. S. zengin olan ise
namaz yok yardimsever degil. V. s. aciklamalari gelir simdi.. Asil. Soru Fakir olan. Neden. Fakir geliyor neden esitlik yok veya. neden. Yoksul ulkede doguyor vize yok para yok!!! Neden zengin ulkede dogmuyor... para var vizeye gercek yok dunya onun.. Neden neden bu haksizlik neden? Insani ibodan. "BEN. INSAN DEGIL. MIYIM? Ben kulun. Degil MIYIM? Tanrim. dunyaya Beni sen attin.. Cile cektirdin Derman Arattin.. Ben Kulun Degil miyim? Ben INSAN. degil MIYIM? Diyor. Ibrahim Tatlises. sesiyle yakiyor.. Sanki yukaridaki. olaya isyan ediyor o guzel sarkisiyla..
Ibo, nun "Ben insani degilmiyim". Adli. Sarkisi yukaridaki fakir dogma durumunda kalmislara. Gideon bir sarki olmus.. Fakir dogan. aclik bilir Cile bilir evdenhuzursuzluk bilir. Gazze, deyse. bunlarin ustune. yaralanip hayati kayma sendromu yasar.. onlara. zenginde fakirde esit. bunu unutma dersen. o an. zengin olup. Usa, ya. Universite, ye. gidenler. Mersedesler akliniza gelsin. O Filistinli cocugun esit dogmadan. Yokluk icinde. Cennet Sinavina girecegi. akliniza gelsin. Cunlku o sinavi Gecemeyen. Ilelebet atesler icinde. Cehennemde. kalacaktir.. Yani. Fakirlerde. Cehennemde gidebilir. Double. ceza almis olur. " Hem Dunyada. Fakirlik aclik. Hemde obur Dunyada. cehennem
yaradan. niye. bazi. kullarini. fakir. olarak hak ederek. dogmasini. istiyor.. senin sozun " yaradan yarattigi deyin bunu hak etmesini istiyor". Peki neden esit baslatmiyor?
bebek. dogmus. zengin gelecegi garanti. olsun diye Usa, ya. Harward. Universitesine $100.000. vererek gidiyor. bu yaradanin degisik iyi kosulda dogmasini sagladigi kulunun. Rahatlikla. bunu hak etmesini sagliyor.. fakir olanda ugrassin. hak etmek icin. good. luck..
Herkes bilinc seviyesine göre bir hayat yasar
Kimse. Fakir veya zengin. dogmadan karar. veremez.. dogru mu.. dogru? Sen. dogduktan sonraki Olay icin bla bla yapiyorsun...
Ok.. senin bilinc seviyen iyi. bunu. 4 yili. $300.000. Olan Harward. Universitesi yoneticilerine anlatirsin. onlara para isteyince. ". Ama benim. Bilinc seviyen cok iyi?". Dersin.. Onlarda. " Parayi ne zaman bulursan gel bu universite der... Zengin doganda. Sana gore bilinc seviyesi "iyi olmadigi halde". Harward, da gider ve diplomatic alir 4 yil sonra.. Ama bilinc. Seviyesi iyi degildir? Sadece dogustan zengin oldugu icin Harward. diplomasi. vardir
Sakin ol
Calm down.. Ben Usa, da yasiyorum. sakin ol, u Boyle diyorlar.. buradada var fakir olanin cocugun 4 yili $300.000 den fazla olan. okula gidemiyor ve. o moral bozuklugu ile alt Tabaka arkadaslar ediniyor ve uyusturucu v. s. herseyi basliyor o bozuk moralle... Ama zengin dogan burada kesin Harward gibi unibersitelere gidiyor sonrada Garanti guzel is. Hayati basliyorlar.. Ben bizzat gorduklerimden dolayi yazdim
Allah insana zulüm etmez insan kendine zulum eder
Herkes ilahi bir planla doğar
Ruh tekamül yolculugnda neye ihtiyacı varsa onu yaşar
Biz yoksullk zengnlk olarak olaya bakarz
Dengesizlk oldugunu düşünürz
Bizim bakış açımz sığdır
Ama her şey olması gerektigi gibidir
Batıl şeylern görünmeyenin yoksullk savas bilmem ne arkasnda cok gizli sırlar vardr bazen zengn dediklerimiz asıl yoksul onlardr
Himm. Beni dusunmeye sevk ettin garip bir duygu. bu sagol.. Aslinda komsumun fakir oglunun. bana derdini acmasiyla ona uzulmustum. Harward, a gitmek hayali. asla olamayacakti..
"Allah insana zulum etmez (bu kesinlikle dogru..) insan kendine. zulum eder". Tamam.. komsumun. Oglu fakir dogdu o iyi universite gitmek istiyor ama cok pahali yokluk icindeler. Zengin dogsaydi. Harward, a giderdi iyi bir yasam garanti.. burada. Dogum Sansi olmali durumu var. Fakir dogarsan Cile cekme durumu var. Kimi fakir ve. sanssiz kimide. Zengin ve sansli doguyor Ama ikiside Cennet veya cehennem icin. testte. Sartlar baslangicta esit degil? Soru su herseyi yaratan neden herkesi zengin yaratmadi."zengin dediklerin Asil yoksul onlardi"cumlesine iyi ve zengin olan arkadaslar uzulecektir. Ben zengin ve iyiyim yoksulda degilim.. o manada diye kendini savunabilir
Cennet cehennem insanın gidecegi bir yer değil bir boyut seviyesidir
Dünya boyutu 3. Boyuttur
Cennet sonsuzluk boyutudur
Herkes kendi cennetini ve cehennemini burada yaşar
Ödül ve ceza bu da bir paradokstur iluzyondur
her şerrin içinde bir fırsat her fırsatn icinde bir olumsuzluk saklıdr
Osho
Bana göre zengin ve fakir olmak insanın degerini belirleyen bir şey degl herkes eşit imkanlarda yetisseydi her hayaline kolayca ulaşsaydı ruhumuz asla olgunlaşamazdı acı en iyi ögretmendir
Yani Fakir dogmak sanstir.. hic bir seyin yoktur uzulursun. hayat bu mu dersin. Gazze, desindir ama. Ruhunu olgunlastirma Sansi Fakirler icin. O zaman. Fakirler sansli
Fakirlik fakir dogmak en iyi ogretmendir. Cunku. Olgunlasmak. icin gerekli. Yasasin fakirlik ve hic birseyin olmamasi daha iyi hey zenginler sizler Aslinda fakirsiniz. deyin moral bulmak guzel bir sey
Cok teknikil ve illiuzyonist. bir aciklama olmus. bravo
Bu " Osho" nun. Yorumu mu? Boyut seviyesi? Atesler. Omur boyut atesler yanmalar gercek mi olacak acilar yanmalar, lar. nasil olacak.."Cennet sonsuzluk boyutudur". Nasil yani. O boyuta gidersek sonsuz mu yasanacak. ve melekler olacak mi
Burada saat 20.45. Ben senin bu. Soylediklerini dusunuyorum.." Boyut seviyesi"? Bazen. Canli gibi ruya. gorulur. gercek yasanmis gibi hafizaya yazilir.. Boyle bir sey mi? Total Recall diye bir filmed konu soyleydi. Bir sirket. musterilerine. yasanmis gibi hatirlayacagi. anilar satiyordu.. bunu icin beyine kablolar bagliyorlar. Mesela. " Hawaii, de. Bes yildizli otelde. deniz. kenarindasiniz egleniyorsunuz gibi anilari beyine yukluyorlardi. Musteride gercek. yasanmis gibi. guzel anilarla mutlu ayriliyordu. ve sirket anilarin. Omur boyu. akilda gercekten. Yasanmis gibi kalacagini her dakikasini. Hatirlayacaklari sozunu. veriyordu.. Boyut seviyesi Boyle birsey mi?
@birsuskuncicek. yukaridaki sorum. senin. dusuncelerini. okuduktan sonra aklima gelen soruydu.. boyut seviyesi hakkinda..