(İslam) müslüman olmayan bir kişi müslüman olsun diye dua etmek kabul olur mu?

Ben bir erkekle tanıştım, ve onunla çok iyi anlaşıyor dum. 8 ay konuşuyorduk, Evlenmek için planlarımız vardı, aile kurmak istedik ama bu çocuk Müslüm değil. Ben tabiki ona söylemiştim ki, benimle evlenmek istiyorsan öncelikle müslüman olman lazım, o da zaten biliyor ki benim için değil, Allah için müslüman olması lazım. Şimdi ama artık pek çok konuşmuyoruz, derslerine konsantre olmak istiyor önce (üniversitesi var) ve ilişki meseleyi sonradan düşünmek istiyor. Şimdi ben maalesef o çocukla konuşurken farkettim ki, giderek Allah'tan uzaklaşıyorum, namaz zaten pek kilmiyordum, dua çok yapmıyordum.

Şimdi o çocuk benimle konuşmayı bıraktığında her gün dua etmeye başladım ki inşallah bu çocuk doğru yolu bulur, her gün namaz kılmaya başladım, her gün pişmanım ki Allah'tan bu kadar uzaklaştım.

Her gün Allah'tan yeni bir şans istiyorum ki bu sefer bu çocukla helal bir ilişki sürmeyi nasip etsin diye. Yani yemin ediyorum o kadar çok istiyorum ki bu sefer doğru düzgün bir ilişki onunla sürmek. Gerçekten çok isterim ki o çocuk müslüman olup bana geri gelsin ve benimle evlensin. Her gün dua ediyorum her gün Allah'tan bunu istiyorum. Çok ısrar ediyorum ve yalvarıyorum, ama "Allah'ım bunu bana ver , ila bunu ver" diye değil, "Allah'ım ne olursun o çocuğu doğru yola yönlendir ve benimle evlensin, kalbini değiştir ve gözlerini aç, ne olursun bana bir şans ver o çocukla güzel ve helal bir evlilik sürmek için" diye çok dua ediyorum

Şimdi benim sorum, o çocuğun müslüman olması için dua etmem iyi bir şey mi? Çünkü sonuçta güzel bir şey istiyorum. Gerçekten çok isterim ki onunla evleneyim, doğru yolu bulsun ve yine bana geri gelsin, vallah çok istiyorum.

Aynı anda da düşünüyorum ki bunu Allah acaba bilerek mi yaptı ki ona yaklaşım diye. Gerçekten çok istiyorum ki bu sefer namazı ve duayı bırakmadan bu çocukla güzel ve helal bir evlilik sürmeyi, gerçekten çok istiyorum, 1 ay oldu her gün çok çok dua yapıyorum, Allah'a çok yalvarıyorum. Gerçekten çok istiyorum kabul olmasını.

(İslam) müslüman olmayan bir kişi müslüman olsun diye dua etmek kabul olur mu?