Bipolar kızın davranışları nasıl olur açıklayıcı yazabilirlermi bilenler?
2 ay
Bipolar bir kız nasıl olur?

Kız kardeşim bipolar, onun yaşadıklarını anlatacağım.
Duyguları hep uçlarda yaşıyor. En küçük üzüntüde bile intiharı düşünecek kadar perişan olabiliyor. Mutlu olduğunda ise aşırı enerjik oluyor, bütün dertlerini o an için unutuyor.
Sinirlendiğinde kendisine veya çevresine zarar verme potansiyeli çok yüksek. Üstelik bu özelliğe sahip hastaların kronik stres durumunda hipertansiyon, kalp krizi, migren, beyin kanaması gibi hastalıklara yakalanma ihtimalleri artıyor.
Birçok kişinin aksine, bipolar hastaları gerçek anlamda yıllarca yıpranmış, hayal kırıklığına uğramış, zorbalığa uğramış, hakaretler işitmiş, kullanılmış insanlar oluyor. Bu nedenle diğer insanlara nazaran daha çok intihara eğilimli oluyorlar. Üstelik amaçları ilgi çekmek olmuyor bir çoğunun. Sırtlarındaki yükü taşıyamıyorlar. Kalpleri onarılamayacak kadar kırık. En nihayetinde bu yolu seçiyorlar.
Bu arada sizi uyarmak isterim. Altta psikiyatrik terimler kullanan diplomasız doktora itibar etmeyin lütfen. Kendisi bu siteden birçok üyenin sağlığıyla oynamış birisi.
Sağlıklı günler dilerim.
Bipolar bozukluk, duygu durumlarında aşırı dalgalanmalara neden olan bir ruhsal bozukluktur. Bu dalgalanmalar, mani ve depresyon olarak adlandırılır. Mani döneminde, kişi aşırı çoşkun, enerjik ve kendini beğenmiş hisseder. Depresyon döneminde ise, kişi üzgün, umutsuz ve enerjisiz hisseder.
Bipolar bozukluk, erkeklerde ve kadınlarda eşit oranda görülür. Ancak, kadınlarda mani dönemi daha sık ve şiddetli olabilir.
Bipolar bozukluğu olan bir kız, mani ve depresyon dönemlerinde farklı belirtiler gösterebilir.
Mani dönemindeki belirtiler:
Aşırı çoşkunluk ve enerji
Kendini beğenmişlik
Az uykuya ihtiyaç duyma
Hızlı konuşma
Dikkat dağınıklığı
Aşırı riskli davranışlar
Aşırı harcama yapma
Aşırı cinsel istek
Depresyon dönemindeki belirtiler:
Üzüntü
Umutsuzluk
Enerjisizlik
Yorgunluk
Konsantrasyon güçlüğü
İştah değişiklikleri
Uyku değişiklikleri
İntiharı düşünme
Bipolar bozukluğu olan bir kız, bu belirtilerin bir veya birkaçını gösterebilir. Belirtiler, kişinin yaşına, durumuna ve tedaviye yanıtına göre değişebilir.
Bipolar bozukluğu olan bir kız, bu belirtilerin bir veya birkaçını gösteriyorsa, bir doktora görünmesi önemlidir. Doktor, gerekli testler ve değerlendirmeler yaparak, kişinin bipolar bozukluğu olup olmadığını belirleyebilir.
Bipolar bozukluğu olan kızlar, uygun tedaviyle sağlıklı ve üretken bir yaşam sürebilirler. Tedavi, genellikle ilaç ve psikoterapiyi içerir.
İşte bipolar bozukluğu olan bir kıza nasıl davranılacağı konusunda bazı ipuçları:
Kişinin belirtilerini anlamaya çalışın.
Kişinin duygularını kabul edin ve onu yargılamayın.
Kişinin tedavi planına uymasına yardımcı olun.
Kişinin desteklenmesi gerektiğini unutmayın.
Bipolar bozukluğu olan bir kıza karşı anlayışlı ve destekleyici olmak, onun için çok önemlidir.
Sen sürekli soruların altına internetten aldığın şeyleri yazıyorsun bunlara zaten bakıyorlardır ben yaşamış birinden duymak istiyorum
Cevap
3Cevap
Manik yani atak döneminde aşırı hiperaktiftir, çok mutlu hisseder. Depresif dönemde tam aksine çok mutsuz, içe kapanıktır. Hatta intihar düşünceleri bile çoğalabilir.
Yani ikisini de çok uçlarda yaşıyo bu kişiler, ortaları yok.
benim gibi olur 3 kocam var 4. yü istiyorum bipolarım hayat güzel ❤💕
Nasıl ya. Ciddi misin
@protemis661 ciddiyim apolar ve polar kovalent bağı kurmak daha etkili
Detayını anlatabilir misin? Cidden merak ettim
@protemis661 lise kimya dersini dinleseydin anlardın liberal
Sen tedavi olmuyormusun neden 4 koca anlamadım
Tedavi olacağıma dattebayo olurum cumburloooop
Zor çok zor
dengesiz
En İyi Cevap