Evde fare gördüm, ne yapmalı?

Bugün tuvalet kapısını açtığımda içeride fare gördüm. (kirpi yavrusu boyutunda bir şeydi sanırım.) Kapıyı açmamla lavabonun altına kaçması bir oldu ve oldukça hızlıydı. Korktum, kapıyı kapattım. Hemen sonra bir büyüğümü çağırdım, süpürgeyle lavabonun altına falan baktı fakat hiç bir şey yoktu. Yanlış görmediğime de eminim.

Tuvalet giderinin kapağı sabah kapalıydı ama fark ettim ki, fareyi gördüğüm zaman kapak açıktı. Farenin kendi açıp içeri girmiş olması fikri çok mu ütopik?

Bi’ de ben, her ne kadar kapıyı kapatmış olsam da internette araştırdığımda “Kapı altından geçebilirler.”, “Suda yüzebilirler.” ve “Gece kulaklarınızı kemirirler.” gibi şeyler gördüm. Haliyle korkum arttı ve soğuk kanlı olamıyorum bu konuda. Aileme söylediğimde bana kızıyorlar, “Abartma, canavar mı bu? Suda nasıl yüzsün? Daracık yerden nasıl geçsin?” diyorlar ama kafam çok karışık ve tedirginim.

Güncellemeler
+1 yıl
Gider kapağını tekrar kapattıktan sonra hiç uğramadım daha tuvalete, evden çıktım hatta ve geldim ki ne göreyim? kapak tekrar açılmış. İçeride yoktu ama gelmiş geri gitmiş demek ki. Normaldr gider kapakları içten açılmaz ama bizimki o şekil değilmiş… Of!
Evde fare gördüm, ne yapmalı?