Türkiye müslümanları niye namaz kılarak cenneti kazanacaklarını sanacak kadar basitler?

Müslüman demek Allaha gönülden teslim olan demek ama alakaları bile yok lafta müslümanlığı herkes yapar kanıtlamak lazım teslimiyeti.

Oysa Allah ayetlerinde sizden öncekilerin başlarına gelenler sizin başınıza gelmedikçe sadece iman ettik demekle kurtulacağınızı mı sandınız diyor?

Başka ayette Allah inananlardan cennet karşılığı malları ve canlarını satın almıştır diyor. bu çok önemli bir cümle? Bakalım kim kanıtlıyacak diyor resmen?

Farklı bir ayette yine, mustazaf olanlar yani ezilenler sömürülenler güçsüz düşürülenlere söylüyor yine. kendilerini saptıran sömüren müstekbirleri suçlayacaklar diyor. birbirleriyle ateşte çekişirken bir görseniz onları diyor? müstekbir demek büyüklenenler demektir. yani firavun'a geçmişte uyanlar gibi şu an da benzer firavunumsu yöneticilere tabi olanlar da onlara dahildir. Onlar tarafından ateşe çağrılmaktadır. Yani bu sisteme boyun eğmek bir mazeret değil. Şeytana kulak vermiş bu insanların ateşte olacağını söylüyor Allah. Milleti bunlarla uyutan şeytan bile sıvışıp kaçıyor hem de haklı şekilde.

Alın kapı gibi ayetler;

► Hepsi beraber Allah’ın huzuruna çıkarlar. (Tağutlar tarafından sömürülüp fakirleştirilerek, işkence ve zorbalıkla onursuzlaştırılmış olan) mustazaflar, müstekbirlere derler ki: “Biz (dünyada) sizin tebaanızdık (size dahildik). Şimdi siz, Allah’ın azabına karşı bizi koruyabilecek misiniz/bize bir faydanız olacak mı?” Diyecekler ki: “Şayet Allah bizi hidayet etmiş olsaydı, biz de sizi hidayet edebilirdik. (Artık bir önemi yok.) İster (bu azaba) sabredelim, ister dövünüp yakınalım farketmez, bizim için kaçış yoktur.” (14/İbrahîm 21)

► İş olup bittikten sonra şeytan da şöyle diyecek: “Şüphesiz ki Allah, size gerçek bir söz verdi, ben de size bir söz verdim ama sözümde durmadım. Zaten benim sizin üzerinizde bir otoritem de yoktu. Yalnızca ben çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. (Öyleyse) beni kınamayın. Yalnızca kendinizi kınayın. Ne ben sizi kurtarabilirim ne de siz beni kurtarabilirsiniz! Gerçek şu ki; daha önce beni Allah’a ortak koşmanızı da reddetmiştim. Şüphesiz ki zalimlere can yakıcı bir azap vardır.” (14/İbrahîm 22)

► Kâfirler dediler ki: “Bu Kur’ân’a da onun öncesinde gelmiş (Kitaplara da) inanmayız.” Sen, o zalimleri Rablerinin huzurunda durdurulurken bir görseydin! Birbirlerine laf atarlar. Zayıf bırakılmış (mustazaflar), büyüklenen (müstekbirlere) derler ki: “Siz olmamış olsaydınız biz, müminler olurduk.” (34/Sebe’ 31)

► Müstekbirler, mustazaflara derler ki: “Hidayet size geldikten sonra, biz mi sizi ondan alıkoyduk? (Hayır, öyle değil!) Bilakis sizler, suçlu günahkârlardınız.” (34/Sebe’ 32)

► Mustazaflar, müstekbir olanlara derler ki: “Bilakis (işiniz gücünüz) gece gündüz hile (yapmaktı)... (Çünkü) siz, Allah’a karşı kâfir olmamızı ve O’na ortaklar koşmamızı emrediyordunuz bize.” Azabı gördüklerinde (için için yanarak) pişmanlıklarını gizleyecekler. Biz, kâfirlerin boynuna zincirli halkalar geçirdik. (Ne yani) yaptıklarından başkasıyla mı cezalandırılacaklardı? (34/Sebe’ 33)

Türkiye müslümanları niye namaz kılarak cenneti kazanacaklarını sanacak kadar basitler?