sevgilim diyarbakırlı... nasıl olurlar iyilermidir? aile davranışları, huyları falan iyi mi canayakınlarmı? bilenler söylesin lütfen :)
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılaileyi tanımadan bir şey demek doğru olmaz tabi ama bilindiği üzere orda kürtler çoğunlukta ve onların helede diyarbakır gelenekleri düşünce sistemleri çok daha baskın olabilir yani iş evlenmeyle bitse arkadaşımın konuştuğu biri vardı erkek ve ünide tanıştılar şu an nereliydi tam hatırlamıyorum ama doğulu ve kürt arkadaşıma ilerde evlenirde çocuğumuz olursa babamın yanında sevemezsin demiş şidmi yıl olmuş 2014 bu saygıyla ilgili bişey değil yani katı kural ve bu hala devam ediyosa sevdiğin çocuğun aileside böyleyse işler karışabilir bunlar basit şeyler değil ayrıca kürtlerin çocuklarıyla aileler çok farklılık gösterebiliyor mesela çocuk yeni düşüncelerle dolu bakınca bu kürt demiyosun konuşması vs hiç bir fark yok düşünceleri vs bunlarda seninki gibi amm aile onun gibi değil böyle tanıdıklarım var adamın öz çocuğu ama yolda görsen bunlar akraba bile demezsin ailesini falan aşağılamıyorum kesinlikle demek istediğim bunlar değil ama birde mesela evlendin bizde akraba gelse bile bir süre kalır gider yani onlar ev ev üstüne olabiliyor bizde bu çok çok az ama onlar öyle dğeil bütün bunları yiice düşün ailesi nasıl öğren... ama tabi bunları yaşıcaksın diye bişeyde yok mutlu oalnlar tabiki var
45 Yorumla
Soran+1 yılcanım dediklerine aynen katılıyorum anlattıkların çok doğru en ufak bir hareketi saygısızlık olarak algılayabiliyolar ve bende böyle şeylere hiç hiç gelemem asla ama ben şuana kadar böyle bişey yaşamadım inşallah yaşamamda... aksine çok üstüme düşer ilgilenir ailesinide tanıyorum az çok bana iyi geldiler ama sonuçta kafa yapımız farklı ve bu yüzden anlaşamayabiliriz diye içim içimi yiyo kafam çok karışık yani...
Cevap sahibi+1 yılben zaten çocuklarına bir şey demiyorum ama çocuk çok farklı düşünsede aile sahip olduğu değerlerden kopamıyor ayrıca şu an resmi bişeyler yok yani oğullarından dolayı sana iyi davranmaları normal ama işin içine girince ne olur bilinmez bu yüzden iyice değerlendir inş hakkında hayrılısı olur
- +1 yıl
arkadaşlar insanların kafasını karış tırmayın ben seven kıza sesleniyorum diyarbakırlılar gibi edebli misafir parver yoktur büyüyüne saygılı namusuna düşkün sevdigini kıskanan insanlardır insan oglu sevdigi kızı kıskan mıyorsa onun imanı eksiktir arkadaşlarımız bazı yorumlarınsa diyarbakırlılar esrarcıdır batı daki türkler bizden daha cok içi yorlar içki desen onlarda aldatma desen onlarda büyüklerine daygısızlık desen onlarda annelerini babalarını huzur evine atan onlar batıya bakın ve güney doguya bakın hangi illerde huzur evi vardır hangi huzur evi doludur boştur diyarbakırlılar esrar içiyormuş eyer esrar kütüyse alkolda kütü enkütüsüda alkol bardakta durdugu gibi durmuyor ben kısacası kim kürtlerlen evlen mek istiyorsa tabi dagdan soldan yorum alın ama en iyi yorum Peygamber efendimizin hadisini düylüyeyim bir indanı tanımak istiyorsan ya onla yolculuk yap ya da onla ticaret yap insalarırı tanımadan insanlar hakkında bilmeden konuş mayın araştırın ondan sonra teşe kürler herkese
- +1 yıl
ismim süleymandır arkadaşlar eyer benimle konuşmak isteyen fikrimi almak bu kürtlenle kafa sında doru işareti olanlar varda numaramıda verebilirim feys adresimide varebilirim feysim süleyman iyisoylu numaram 05316019479 arkadaşlar yorumlarımda rahatsız olan larvarsa hakkını halal etsin çünkü bunlar gercek olanlardır
En İyi Cevaplar
Mercimek beyinlilerin çoğu burda toplanmış diyarbakırlılar hakkında ne kadar da bilgiye sahipsiniz yorum yapıyorsunuz boş yapmayın ya bazıları terörist pkk sempatizanı falan demiş emin olki burdaki herkes pkk dan nefret ediyor kürt olabiliriz ama terörist degiliz hepimiz aynı bayrağın altında yaşıyoruz doğma büyüme diyarbakırlıyım buraya gelen gitmek istemiyor burası aşık olunacak bir şehir her yerin örf ve adetleri farklıdır yani ama bizler örf ve adetlerimize daha çok önem veririz her yerin iyisi kötüsü var diyarbakırlıları tanıyan vazgeçemiyo neyin kafasındasınız ha bide esrar konunusa gelirsek bir tane lisanslı mal demis ki dünyada en çok diyarbakırda üretiliyo hangi kafayı yaşıyor çok merak ettim 😂😂 her yerde madde kullananlar var diyarbakırda tek değil hepimiz kardeşiz bunu unutmayın türkler kadar ırkçı insan görmedim diyarbakırın %95 i kürt benim türk kardeşlerimde var ama bizler ırkçlık yapmıyoruz ırkçılığı yapan türkler eğri oturup düzgün konuşun bari 😊 bozler burda türkleri yargılamazken batıda doğu halkını terörist ilan ediyorsunuz gerçektende çok cahilce birşey
340 Yorumla
Bu soruyu soruyorsan eğer aranızda pek büyük bir aşk yok herhalde ben diyarbakirliyim ve her görüşe her kültüre saygı duyarım öyle kulaktan dolma bilgilerle on yargıyla yaklaşmayın milliyetçilik yapmayın bunun yerine tıpkı bir yunus emre gibi humanistlik yapmanızı tavsiye ederim insanlara insan mı diye bakın doğarken sahip olduğu bir ırk olarak bakmayin
90 Yorumla
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. 13 yıldır içlerinde yaşıyorum sivaslı olarak bir gün dahi ne fikrime ne düşünceme tepki verdiler her memleketin iyisi kötüsü olduğu gibi burada da var ama burada dışarda kaldım de evinde ağırlayacak kadar misafirperverler.
183 Yorumla
Soran+1 yılbende yozgatlıyım inşallah bende iyisine denk gelmişimdir :)
- +1 yıl
Hemsoom sivasin neresinden
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
31Cevap
+1 yıl@soran sokak ortamından gelen biri olarak sana söylüyorum evlenırsen skıntın büyük olur dogan cocuklar pkklı olarak yetişir kararını iyi ver eve geç gelir sag solda otlanır parasını maddeye verir kendıne yazık edersin diyarbakırlı diyedegil sokaktan gelen biriyle işin olmasın türkte olsa kürtte olsa sıkıtını
73 Yorumla- +1 yıl
Kardeş bir şey soracam. Özel olarak mı geri zekalı yetiştirildin yoksa doğuştan mı böylesin?
- +1 yıl
@RuşenAmcanınOğlu vurduuu gool bence doğuştan 😁
- +1 yıl
Düzgün konuş
+1 yılTanıdığım bir Diyarbakırlı abim var çok iyi insandır... yorumlarda hemen pkk damgası vuran kendini bilmezler var sen onlara bakma her memleketin iyisi kötüsü vardır. Umarım sen iyisine denk gelmişsindir
131 Yorumla
Soran+1 yılaynen inşallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani genel anlamda urfalılar mardinliler iyi oluyorda Diyarbakır için aynı şeyi söyleyemeyeceğim %70e yakını pkk destekliyor benim tanıdıklarım öyle uyusturucu içmeyen veya, satmayan gençleri yok hiç görmedim okuldan torununu alan bir kadının boynundaki altını çekip kaçmıştı kadın yerlerde yuvarlanıyordu Diyarbakır diyince aklıma gelen bu bende tanıyordum polise tanıyorum bu diyip facebooktan teşhis ettim yani kendi yaşadığın olayda farklı diyarbakırlu birisi ile samimiyetin yoktu geçerken selam vermemişim sonra bana sert konuşmaya başladı boyuda benden küçüktü küfürler ve hakaretler sonrası kavga çıktı üzerine yürüdüğümde bıçak çekti geri kaçtım salladığında tekme attım bıçak düştü sonra sağlam bir dayak yedi bıçağını aldım akşam, 20 kişi ile gelmiş kendi gibi saldırdılar kaçtım polisler vardı diyarbakır deyince aklıma bunlar geliyor
70 YorumlaDiyarbakirli mı benden size tavsiye sakin sakin uzak durun derim. ben onların kanını biliyorum çok iyi oynarlar ve onların ödülünü vermeye gücünüz yetmez sadece ilahi adalete teslim edersiniz. Adam sayısız evlilik ve Nisan yapmıştır ve bunların hepsinde karşı suçludur ve iftira atmada nebal almada aynı hırsizlikta muhtesemdirler. kisaca Allah bu dünyada yolumu kesistirdi övür dünyada kesistirmesin...
220 YorumlaIrk önemli değil bu doğuştan gelen bir şey. Iyi mi sana? Vatanına çevrene insanlara sevgili mi? Bu yeterli sevmek için. Bunlar yoksa zaten sende zarar görürsün.
34 Yorumla
Soran+1 yılvatana degil malesef ama diger tarafları iyi
Soran+1 yıltabiki öyle bu konu beni çok üzüyo zaten ama işte kafam karışık çok
şu an NASIL BİR YOL İZLEDİĞİNİ MERAK EDİYORUM.. BİR DİYARBAKIRLI OLARAK HAYATIMIN YARISINI MEMLEKETİMDE GECİRDİM İZMİR DE YAŞIYORUM VE BOŞANMA OLAYLARININ EN ÇOK OLDUĞU YER YANI BAŞIMIZDA Kİ MANİSA'DIR BUNUN NEDENİNİ BENDE BİLMİYORUM AMA SANA TAVSİYEM KAFASI SÜREKLİ OLARAK PKK İLE ÇALIŞIYORSA EĞİTİMSİZ BİRİYSE VAZGEÇ BU SEVDADAN AMA KAFASIN DA ÖYLE ŞEYLER YOKSA VE LİSE ÜSTÜ EGİTİMİ VARSA MUTLAKA DEVAM ET ON NUMARA İLİŞKİNİZ OLUR.
10 YorumlaDiyarbakır insanı medeniyetlidir anlayışlıdır cana yakınlar kanları sıcaktır şeref ve namuslarına çok önem verirler kardeşim dedikleri adama canlarını verebilirler aşiretirler Aile ortamları kalabalıktır ırkçılık yapmazlar doğulu olsun yeter doğulu olması şart değildir Karadenizli de olsa onla dost arkadaş olurlar iki güne satıp bırakmazlar onlardan yardım isteseniz koşup gelirler.. Diyarbakır insanı başka bir yerde bulamazsın
20 Yorumla
+1 yılher yerin iyiside vardır kötüsüde ama şunuda unutma bir kızı bir erkek onu elde edebilmek için 1001 türlü kılığa girer acele etmemen lazım iyi tanı bunun içinde zamana ihtiyaç var
40 YorumlaKişiliğine bak. Herkes aynı değil. Kürt türk olarak bakmamak lazım. Hatta sana tavsiyem boşanma kadına şiddet vs gibi olgular sadece kürtlere özgü değil.
70 YorumlaTanıdığım 3 diyarbakırlı var. Üçüde birbirinden görgüsüz ama özünde iyi insanlar
132 Yorumla
Soran+1 yıl:DDD
+1 yılAdamına göre değişir.
Askerden önce Diyarbakırlılardan hiç hazzetmezdim. Acemi birliğinde çok sağlam adam gibi adam bir arkadaşım oldu. Usta birliğinde de onun tam tersi puştun önde gideni bir oğlan vardı.30 Yorumlaİnsan olarak iyidirler her ne kadar pkk'yı savunsalarda. Ama biraz esrara düşkün oluyorlar genelde.
54 Yorumla
Soran+1 yılallah korusun ya
Soran+1 yıleskiden kullanmış ama artık kullanmıyo
- +1 yıl
Çılgınaşık bu nasıl bir yalandır yaw bilmeden öğrenmeden konuşup duruyorsunuz 👏👏 esrar dünya da Diyarbakır'da birinciymis az ufak at ufak insanlara ırk olarak baktığınız sürece sizler adam olmazsıniz Diyarbakır özgürlük şehridir hoşgörü şehridir ben diyarbakirliyim ama Atatürk hayraniyim vatanimin her bir taşı için ayrı ayrı kurban olurum Diyarbakır'da bu görüşüne saygı duyulur
+1 yılAltta saçma sapan yorumlara bakma kötüsü de var iyisi de genelleme yapmak yanlış. Eğer seviyorsan zamanla anlarsın zaten
not: evet bende Diyarbakır'lıyım60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCok iyi insanlar ama adetleri cok agir bee. Tabi diceksin adetlerinden banane ama herzaman karsina cikcak o agir adetler
12 Yorumla
Soran+1 yılaynen haklısın adetleri sinir bozucu hiç gelemem kesin kavga ederim zaten bu konu hep kafamı karıştırıyo
- +1 yıl
Nasilki adetleri?
+1 yılvalla dogulularla evlenen türkler daha cok muglu bodrum İzmir kesimindeki türk kızlar dogulularla evlenıyorlar ama ne hikmetse evlenir evlenmez 1 2 yıl gecmeden boşanıyorlar cok duydum gördüm
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltürk kürt ayrımı yaptığımı falann düşünme ama uzak dur eninde soonunda fazlasıyla üzüleceksin
33 Yorumla
Soran+1 yılneden?
Cevap sahibi+1 yılyapamaz sın sen onunla hıc bı sekılde ben sana bu kadar soyleyım sen kendın yoluna bak hayat senın ama uzulursun bu adamla sen
Soran+1 yılüzüldüm şimdi ama :(
Sen nerelisin ona göre kültür farkını düşünmek lazım
14 Yorumla
Soran+1 yılyozgatlıyım ama İstanbul'da doğdum büyüdüm
Soran+1 yılhayır sanaldan ilişkimi olur ya. ne yapalım?
+1 yılben diyarbakırlılardan hep iyilik gördüm (pkklılar hariç)
60 Yorumlainsandan insana değişir nerelı olduğu hangi ırktan olduğu önemli değil
32 Yorumla
Soran+1 yılorası öyle ama genel bir tabir vardır hep istisnalar kaideyi bozmuyo...
0 sıkıntı ninelerimiz tabi geri kafalı biraz ama erkeklerimiz merttir sevdigini bırakmaz yarı yolda bırakmaz kimse seni orada baya sahiplenirler yabancılık çekmezsin
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBatılı kızlar nasıldır? Nasıl olurlar iyiler mi? Namuslular mı? Onlarca erkekle beraber olmayan temiz bir batılı kız kalmış mı? Nasıl, ırkçı yaklaşım çok kötü bir şey öyle değil mi?
50 Yorumla
+1 yıliyisine denk gelirsen çok güzel hayatın olur kötüsüne bişey diyemem
iyisi tam iyi kötüsü tam kötü.00 Yorumla
+1 yılBakma sen herkeze iyiside var kötüsü de diğer şehirdekiler gibi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılVatana ihanet edenlere sempati duyan sana da ihanet edebilir
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgeneli kürt ve pkk sempatizanıdır kızı da erkeği de.
tecrübe konuşuyor27 Yorumla
Soran+1 yılevet :(
Cevap sahibi+1 yıleminim sende pek vatan-millet düşkünü değilsindir
Soran+1 yılhayır aksine çok düşkünüm siyasi görüşlerimiz hiç uymuyo hatta ama ne yapalım
Cevap sahibi+1 yılbelli çok düşkün olduğun.
Cevap sahibi+1 yılpkk lıymış diye ayrım yapma ha? yorum yok.
Soran+1 yılbellii derken? benim kimseye yalan borcum yok gerçekler böyle hoşuna gitmeyebilir ama yapacak bişey varmı? yok..
Gizli Üye(36-45)+1 yılsana bana nazik sevecen görünebilirler ama vicdan yok o şehirde...
40 YorumlaBen diyarbakırlıyım götünüz yiyosa yüzüne söyleyin şimdi disizinle düşmanız düşman
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçoğu esrarkeştir içer bulunduru satar pkk sempatizanıdırlar
20 Yorumla
+1 yılgenelde kürt oluyorlar
05 Yorumla
Soran+1 yılonu biliyorum :)
- +1 yıl
sen kürt müsün?
Soran+1 yılhayır
- +1 yıl
allah sabır versin
Soran+1 yılhahaha :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇoğu ilin insanından daha iyidirler
53 Yorumla
Soran+1 yılnerden vardın bu kanıya mesela?
Cevap sahibi+1 yıl9 sene orda oturdum
Soran+1 yılanladım
abaza yobaz kıro olurlar genelde
80 Yorumla
+1 yılfeyk sorulara feyk cevaplar bizimla degilsin
10 Yorumla
+1 yılİnsan değilmi kendisine sorsana?
00 Yorumla
+1 yılBu soru çoook başka yerlere çekilir. Demedi deme.
00 YorumlaBeyaz toros alıp diyarbakıra gidicem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkandan vurur Türk varken diyarbakırlıyı boşver
22 Yorumla
+1 yılsen nerelisin?
05 Yorumla
Soran+1 yılyozgat
- +1 yıl
diyarbakırı az çok iliyosundur sonuçta yüzde 90ının tarafınıda tahmin edebiliyosundur sen bilirsin ama bnce braz dikkatli davran
Soran+1 yılevet ama ne yapabilirimki bana kötü davranışını görmedim daha aksine çok üstüme düşüyo çok değer çeriyo ilgileniyo memnunum gayet
- +1 yıl
valla ben gayet iyi bilirim onları işlerine gelince 10 numara davranırlar ama bilemiyorum tabi ben karışamam sen nasıl biliyosan öyle yap ;))
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım