Hadi biraz kapalı kapıların ardını konuşalım😂😂 Sizi gidi ponçikler o dört duvar arasında kim bilir ne pozisyonlar deniyorsunuzdur şimdi😱🙄😂 Şaka bir yana her pozisyonda iyi değilmiş onu öğrendim bugün🥲 Neyse söyleyin bakalım klozet mi yoksa alaturka mı kullanıyorsunuz?
Klozetler sadece dekoratif amaçlı düşünülmemeli. Alafranga görünümlü ama alaturka gibi çömelerek yapılabilen tuvaletler şu an için en sağlıklısı… Anatomik olarak çömelerek tuvalet sistemi, bilinen en sağlıklı yöntemdir. Ayrıca yüksek klozetlerde harcanan efor, çömelmenin tam iki katıdır.
Modern tuvaletler hemoroid oluşumuna sebep olur.
Oturma pozisyonu daha zayıf ve yavaş bir dışkılamaya sebep olur ve kasları daha fazla zorlamayı gerektirir. Öte yandan, bağırsakları çömelmiş pozisyonda boşaltmak daha hızlı ve kolaydır ve neredeyse hiç zorlama gerektirmez Örnek vericek olursak 👇
Aslinda güzel konuya deginmissin hersyi konusmak normal bunu konusmak anormal olamaz zaten senelerdir bu konuda cok buyuk sorun yasiyorum rahatsizligim var bir cozumunu de bulamadilar zaten senelerce alaturka kullandim bir kac senedir klozet kullaniyorum klozet daha iyi oluyor ama benim icin pek degil ben ikisini de kullaniyorum yine
Ben de hemoroid ve bir kac sey daha var ve bunlar alaturkadan oldu klozetten degil eğer görseldeki kullanirsan sorun olmaz doktorlar bana bunu dedi klozet kullan ama ayaginda tabure olsun dedi benim sorunum baska ve buyuk zaten
Doğru, klozette de aynı sorun var da, çömelemez olunca mecbur kullanıyorsun. Sağlıklıyken tercihim her zaman alaturka olur. Ayrıca fotosunu attığın alafrangada tahareti kolaylaştıran bir unsur göremedim. Taharetin kolay olabilmesi için kalçanı bir deliğe sıkıştırmak zorunda kalmamalısın. Etrafı da boş olmalı ki elini kolunu rahat oynatasın.
İlginç bende çok severi araştırmayı 1 ahfta kıl dönmesi araştırdım izledim ertesi gün bende olduğunu farkettim teşhisi koydum :D :D sende dikkat et aman he