Ben sağlık görevlisiyim (paramedik) yüksek dozda ilaç kullanan 16 yaşındaki bir kız tarafından cinsel taciz iftirasına uğradım?

Olayı detaylıca anlatırsam; olay günü gece saat 1 sıralarında bize 16 yaş yüksek dozda ilaç kullanımı (intihar) vakası var denildi. Biz bu hastayı ambulanslailçeden merkeze sevk etmek için görevlendirildik, hastayı ambulansa aldık hastayla bir saniye bile baş başa kalmadım hastanın psikolojik ve ruhsal durumunu göz önünde bulundurduğum için ayrıca bu tarz hastaların aile bireylerinden birinin desteği alındığı için ablasının (20) yanında gelmesini uygun gördüm ambulan ekibi olarak 3 kişiydik normalde arkada 2 sağlıkçı bulunur ama aile bireylerinden birinden hastanın hastalığı hakkında öykü almak istedim hastanın solunum arresti olma riski vardı bize eğitimlerde gösterildiği gibi bir sağlık profesyoneli olarak tüm tıbbi müdahaleleri yaptım elimde eldivenlerle hastayı monitörize ettim üst kıyafetler kaldırılmadan monitörize edilmesi teknik olarak mümkün değil elektrodlar göğüs kafesine yapıştırlır kendisi neden kaldırıldı diyor göğüslerime dokunmuş olabilir diyor beni okşamış diyor halbuki ablası da yanımdaydı böyle bir şey olsa 5 metrekarelik bir alanda görmemesi mümkün değil hasta kullanmış olduğu yüksek dozda ilaç ve uyuşturucu maddeden dolayı bilinci konfüzeydi ( bulanık) ayrıca hasta yakınından hikayesini aldığımda kullanmış olduğu yüksek dozda ilaçlara (32 tane) ek olarak 3 tane uyuşturucu türevi madde (esrar) içtiğini astım hastalığı olduğu bu halde bile sigara içme alışkanlığının olduğunu psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle okula gidemediğini öğrendim ayrıca bunun daha önce de suisid ( intihar) girişimleri olmuş kollarında çok sayıda tırnak sıyrık morluk izlerini tespit ettim ailesi sıkıntılı bir aile ( 22 kardeşler) ablası ben herhangi bir taciz olayını görmedim diyor uyumuşum diyor kardeşim diyorsa haklıdır diyor ama doğru söylemiyor çünkü uyumuyordu hiçbir insan kardeşinin hayati tehlikesi devam ederken o kaos ortamında uyuyamaz ayrıca sürekli yardım etmeye çalışmıştı bana çok asabiydi hasta yakınlarını bilirsiniz sürekli işime karışıyordu ayrıca ambulansın hareket halinde olması ve fiziki koşulları nedeniyle ( arka kabin çok gürültülü ve sarsıntılı binen bilir) uyuması mümkün değil. ablası kardeşini. Kulağına eğilerek benim duymayacağım bir şekilde fısıldıyordu. Bana bir komplo kurulduğunu daha sonra anladım. Yapmış olduğum tıbbi müdahaleler sırasında yalnız değildim normalde ambulans arka kabinine hasta yakını alınmaz ama ekip sorumlusu olduğum için hastanın iyiliği açısından bunu ben istedim böyle bir niyetim olsaydı ablasını almazdım. Ayrıca hasta yakını bakışlarımın çok sert olduğunu ve korkunç olduğunu iddia ediyor bu yüzden konuşamadığını beyan etmiş ayrıca hasta bipolar tıp 1 tanısı mevcut maalesef hukuken yasak ve tıbben etik olmadığı için kamera yok seneye Ocak ayında mahkemem olucak tavsiyeleriniz nelerdir

?

Güncellemeler
+1 yıl
hastanın kendini daha güvende hissetmesi psikolojik olarak destek olabileceğini ayrıca hasta yakınından hastanın detaylı öyküsünü almanın yararlı olabileceğini düşünerek hasta yakınının yanında olmasını istedim. Normalde hasta yakını alınmazdı ama tamamen benim iyi niyetimden
Güncellemeler
+1 yıl
Hasta yapmış olduğum tedavi sürecinde bir tepki vermedi daha sonra taciz iddiasını ortaya atıyor, kendisine neden o an tepki göstermedin diye sorulduğunda benden korktuğunu çok sert baktığımı çok korkunç olduğumu söylüyor. Böyle bahanesi var orada ablası yanında zaten böyle bir şey yapsam orada ablasının görmeyip müdahale etmemesi mümkün değil ambulans arka kabini çok dar ve aydınlık bir yer binenler bilir.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Güncellemeler
+1 yıl
Gncl
Ben sağlık görevlisiyim (paramedik) yüksek dozda ilaç kullanan 16 yaşındaki bir kız tarafından cinsel taciz iftirasına uğradım?