Samsundayim, Şu an butun hayvanlar bagiriyo, horozlar, kopekler, kuslar, yani baya bagiriyorlar ve genelde kopekler hayvanlar birsey sezdiklerinde bukadar sesli ulurlar?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Cenaze çıkacaktır o mahalleden bu arada bende samsunluyum sen neresindensşn
Bu arada benimde kedim benden kaçıyor şu an soğuk bi
Atakumdanim sen? 😊 senin kedindemi soguk davraniyo, anlamadim bu hayvanlara nolduysa bi anda, umarim cenaze filan cikmaz, ya da deprem filan olmaz ama baya havliyorlar hala havliyorlar esek bile varmis oda bagiriyo😂🤣
Ben tekkeköy😅ama İstanbul'da yaşıyorum
Allah korusun hepimizi ya
Tekkekoyde uzak degil, istanbulmu😂 Allah hepimizi korusun tabiki amin, insallah istanbulu vurmaz, insallah hicbiyeri vurmaz ama istanbulun binalari hep yan yana 😬 allah hepimizi korusun
Evett ve İstanbul da eski yapı çok burayı vurursa ölür herkes
Hayvanların bir şry sezdiğinde böyle olduğunu nereden biliyorsunuz örnek bir olan gösterin?
Depremden once cogu hayvanlar ordan uzaklasir, mesela bu olan depremdede oncesinde cogu hayvanlarin tedirgin oldugu kameralara yansimisti, durduraksiz uluyolardi, taaki deprem olana kadar, ve yangin ve dogal affetlerde genelde hayvanlarin sezgileri guclu oldugu icin birseylerde, bocekler filan ordan onceden kacmaya calisiyor, hatta kuslara filan baktigin zaman firtina oncesi ilk onlar uzaklasiyor ordan, bilmiyorum belgeseldede bi keresinde boyle anlatmislardi ondan baya tedirgin oldum,
Bunlar şehir efsanesi doğal afetlerde hayvanların ölmemesi gerekiyor o zaman. zamanında bu söylentileri merak edip araştırmıştım hatta tez konusu olmuştu ama hayvanların bazı anlamsız yuhaf hareketleri oluyor sizin yaşadığınız olay gibi anomali diyorlar ayrıca hayvanlar depremi örneğin hissedebilecek donanımda olsaydı ki bunu fiziksel olarak önceden hissetmek algılamak mümkün değil çok çok gelişmiş teknolojiler bile 3 5 dakika önceden uyarabiliyor, mümkün değil.
Onlarin duyulari daha guclu, bizim gormedigimiz isigi, kokuyu, ses dalgalarini, ve kim bilir daha nelerini goruyorlar, ve hissediyorlar, biliyosun hayvanlarin cogu seyleri bizimkinden daha guclu, oyuzden cogu teknolojide onlara bakarak tasarliyoruz 😊 fakat dalgalari oncesindedende fark etseler nereye gidecekler? Zaten her yer sallantida olacagi icin, ve cogunun sahibi var nereye gitsinler, ustelik bi bagirma olayi zaten genelde dakikalar oncesi oluyo, uc dort saat havlamiyorlar, butuk hayvanlarmi birsey olacagi vakit ortaklasa ayni hareketleri sergiliyor? 😊 yani hepsi bi anda tesadufmu oluyor? Ben bunu eger bakmak isterseniz yabanci ve turkce seslendirmeli bi belgeselde galiba kuslarla ve yanginlar ve dogal affetle alakali national geographicte izlemistim galiba, zaten hayvan nereye kadar kacacaki affet cogu yeri goturuyor, bu sehir efsaneleri haberlerede yansiyor, yani bilmiyorum demeki bi baglanti var biyerde
Bir bağlantısı yok doğada denge esestır hayatta kalmak, üremek, vs. bütün canlılar mükemmel bi yapıda bizim hayvanlardan görüp tasarladıklarımızın ise bir amacı var onun içinlarlar örneğin kuşlardan uçaklara heleki o jet motorları mühendisliğin ve bilimin uç noktası, yarasadan sonara ki yarasadan daha hassas sonarlar mevcut, eklem bacaklılardan hidrolik vinçlere bunlarda karıncanın taşıdığı yüke oranla çok daha fazlasını taşıyabiliyor yani kısacası teknoloji hayvanlarım özelliklerinden daha gelişmiş ki örneğin depremi hissetmenin mümkünatıda yok yapısı gereği kırık oluştuktan en fazla 10dakika sonra yüzeye ulaşıyor daha oluşmadan hissedilebilmesi mümkün değil. Ayrıca teknolojilerimiz yüzünden televizyon kumandasından starling uydusuna kadar bizim göremediğim boylarda ve frakansta o kadar çok dalga yayılıyor ki hayvanlar bunların arasında ayırt etmeside çok zor. Belgesel bilim kaynaklı nasıl hayvanların hissettiğini söylemiş çok garipsrdir teşekkür ederim bakıcam.
Hayvanlari anlatiklari icin nasil hissetiklerinide anlatmalari normal degilmi:) ve sizin dediginiz gibi, hayvanlara bakarak daha iyisini yaptilar, fakat hala bi hayvanin nekadar fonksiyonu var, neleri var bilmiyorlar, nasilki insan vucudunu dahi hala cozemedi, heleki beyini, cozemedikleri hala cok seyler var, ve googledede sunlar yaziyo Araştırmalara göre hayvanlar hassas duyu organları sayesinde deprem gibi yüksek gerilimli frekansları insanlara göre daha önceden hissedebiliyorlar. Hayvanlar insanlardan daha farklı duyu 'eşiklerine' sahipler. Bizlerin duyamadığı aralıktaki sesleri duyabilir, titreşimleri hissedebilirler., hatta su linke bakmak isterseniz orada p ve s dalga hakkinda bi konu geciyor, haklida olabilirsiniz, fakat bunun gercek olabilicegi ihtimalininide ortadan kaldirmaz, yani Şu an icin hayvanlarin tam olarak hissetiklerini bilmedigimizden ve illeriki tkenolojide belkide bunlari daha iyi arastirabildigimizde belkide ya deprem ya da baska birseyden boyle davrandiklarini anlicaz, fakat Şu an icin bilmedigimiz icin bunun gercek olup olmadigini bilemicez yani ikimizde hakli cikarmaz :) www.petlebi.com/blog/kopekler-depremi-hisseder-mi
2 defa anlatmaya çalıştım depremin yapısı hayvanın önceden hissedebileceği bir yapıda değil dalgalarda bildiğimiz denizdeki dalgalar gibi atomlar arasında oluşan sürtünmelerdir deprem esnasında sürtünmeden kaynaklı elektromanyetik dalgalarda oluşuyor ama bu görsel bir dalga boyu mekanik dalgalarda zaten yüzeye ulaştığı için depremi oluşturuyor yani hayvan o dalgayı duyana kadar çoktan deprem meydana gelmiş olacaktır attığınız siteye göz gezdirdim 12 saatten bahsediyor yani böyle bir şey mümkün değil deprem anlık oluşan bir şeydir hissedilmeye ek kadar küçük sarsıntılsrda problem yok biz hissetmesekte yüzeye bir dalga ulaşıyor olabilir su site kaynakda belirtmemiş bilimsel bir yanıda yok, inşaat mühendisiyim anadalım değil ama jeoloji yan dalım deprem konusunda varlığı bile kesin olmayan bir şeyi bi hayvanın hissedebilmesi mümkün deği helede 12 saat öncesinden. tahmin edebilmesi içinde jeolog olması lazım.
😂galiba tam okumadin, zaten arastirmalara gore bunu soylediler, hatta arastiranil adi belki orada yazmiyordur ama Martin Wikelski , Max Planck Institusunden biri arastirma yapmis, kopekler once p dalgasini fzrk ediyor, bunu insanlar fark etmiyo, bazi insanlar fark edebiliyo ama cogu degil, oyuzden biliyorlar deprem olcagini, ve sonrasinda s dalgasi geliyor ve o sira zaten deprem oluyor, hatta al sana yabanci dildede buldum, ben yurt disindanim ve sansina bende insaat muhendisiyim, ve zaten bizim isimizde cogu zaman zaten madenle alakali durumlarda jeolog vesayre insaatti cogu zaman yardim aldigimiz konular oluyor zaten:) al buda yabanci dildeki aciklamasi translate flemenkce turkce yaparsan :) www.vrt.be/.../
Ama degidimiz gibi kesin bi sonuc yok bende uc kere bunu anlatmaya calistim😂
Hayra çıksın İnşallah
Insallah
Yazsana bana biraz konuşalım kafamız dağılsın
Sendemi gerildin durumdan?😅
Evet gerildim ☺️
Gerdin beni şu an
Bende gerildim oyuzden bu soruyu soruyorum, gecenki depremde bu saatlerde olmustu, oyuzden kendimi iyi hisetmiyorum Şu an acikcasi :/ yani anliyamiyosunda, durmuyoda hayvanlar bilmiyorum
deprem olmaz inşallah
Insallah, Allah yardimcimiz olsun, normalde hic boyle yapmazlar, ya baska bi sikinti var, ya da bilmiyorum ama baya sesliler boyle yapmazlardi hicbizaman, belki baska bi sebebi var ama bilmiyorum
sakin oll