Güncellemeler
+1 yıl
Drago28 adlı kullanıcıyı şikayet eder misiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Bipolar bozukluk hastası olduğum için belirli dönemlerde intihar hissi yaşadım fakat şu an iyiyim çok şükür. Allah o günleri bir daha yaşatmasın.
Doktor bu teşhis koydumu bu arada
@Berilinizzzz2005 Evet doktorum bu teşhisi koydu. 2016'dan beri ilaçla tedavi görüyorum.
Ne gibi belirtiler ile psikiyatri ye gittiniz acaba ilk şikayetleriniz nelerdi
@Berilinizzzz2005 Bir kıza platonik bir şekilde aşık olmuştım. Çok derin bir depresyona sürüklemişti bu beni. Çok hızlı bir şekilde 30 kilo vermiştim. Daha sonra psikotik belirtiler de eşlik etmişti ve gerçekte varolmayan yanık kokuları almaya başlamıştım ve tuhaf sesler duyuyordum. Kimi zaman kollarımı ve başımı elektrik çarpar gibi oluyordu. Depresyon dönemi geçince mani dönemine girdim, bu zamanda ise aşırı hareketli ve yerinde duramaz biri haline geldim. İzmir'den Batum'a kadar şehir şehir gezdim, para harcadım hep. Sonra yine depresyona girince bipolar bozukluk teşhisi kondu.
Ömür boyu süren bi hastalık mı bu acaba
@Berilinizzzz2005 Evet ömür boyu süren fakat tedavi ile kontrol altına alınabilen bir hastalık. Ömür boyu ilaç tedavisi ve psikiyatri kontrolü gerekli.
Hastane de yatış gibi bi durumladı oluyomu acaba bi arkadaşımda iki uçlu bozukluk var aynı hastalık mı bunlar acaba?
@Berilinizzzz2005 Evet. Bazı durumlarda hastanede yatış oluyor. Hatta ruh ve sinir bozuklukları hastanelerinde duygu durum bozukluğu bölümleri bile oluyor. Bipolar bozukluğun diğer adı iki uçlu duygu durum bozukluğudur. Evet, aynı şey iki uçlu bozukluk ile.
Hastane de yatış sizde oldumu acaba ama bu arkadaşın belirtileri daha farklıydı yaa kavgaya meyilli saldırgan hareketleri oluyodu
@Berilinizzzz2005 Ben hastane ortamından korktuğum için yatmadım. Ayakta tedavi gördüm. Hatta babam beni zorla hastanede yatmaya götürürken kendimi camla kestim. Evet, bipolar hastalarında şiddete ve kavgaya meyil gibi hareketler de görülebiliyor. Fakat bu hastadan hastaya göre farklılıklar gösterebilir. Ben bu zamana kadar hiçbir kavgaya karışmadım, her ne kadar bazı dönemler şiddet gösterisinde bulunmak istesem de.
Anladım hastane ortamı da hiç güvenli değilmiş öyle duydum mesela bu arkadaşım hastane de kendi odasında bi kızla birbirleriyle kavga etmişler hiç ayıran araya giren felan olmamış
@Berilinizzzz2005 Evet, haklısınız. Böyle şeyler olabiliyor. Hatta haberlerde okumuştum. Bir hasta diğer hastanın gözlerini kaşıkla çıkarmıştı. Google'dan araştırabilirsiniz.
Evet duydum şizofren hastası oda arkadaşının gece uyurken gözlerini oymuş mu ne olmuş zaten böyle şeyler oluyo arkadaşımdan da biliyorum odasındaki buna durduk yere kavga etmişler bide normalde arkadaş olduğu birisi ile
@Berilinizzzz2005 Evet, bunları bildiğim için hastanede yatmadım. Bir defasında Bakırköy'deki Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gitmiştim. Acil kısmındaydım. Çığlık sesleri de geliyordu. Tüm ağır hastalar orada yatıyordu. Ama çok kaliteli bir hastanede, bayağı büyük bir yer. Avlusu da harika.
Öyle bi yer gibi görünse de inan orada yatınca başına neler gelmez ben güvenmiyorum bu sebepten
@Berilinizzzz2005 Bir de ilaçlı tedavide düzelmen mümkün değilse senin rızan olmadan elektroşok (EKT) tedavisi de yapıyorlarmış bildiğim kadarıyla. Ailenin rızasını alıyorlarmış imzayla.
Ekt dedikleri şey şizofreni hastalarına olmuyomu acaba bu yöntem neye yarıyo tam olarak?
@Berilinizzzz2005 Şizofreni hastalarına uygulanıyor mu bilmiyorum ama bipolar hastalarına uygulanabiliyor. Beyindeki nöronları tedavi eden elektromanyetik bir tedaviymiş. Hastayı bayıltarak icra edilir.
Bu elektroşok uygulanınca hastanın hafızası tamamen siliniyo mu acaba amaç bu mu yani?
@Berilinizzzz2005 Hastanın hafızası tamamen silinmiyor ama çok fazla unutkanlık yaptığı bir gerçek. Cemre Demirel diye bir Youtuber var, o da bipolar hastası. Canlı yayınlarını takip ediyordum, her gün elektroşok tedavisine gidiyordu seanstan seansa. Tecrübelerini paylaşmıştı. Unutkanlık yaptığını o da söylemişti.
Etkili bi tedavi yöntemi sanırım ama iyi bi yöntem değil bu
@Berilinizzzz2005 Çok etkili olduğunu duydum bir bipolar hastasından. Yıllarca ilaç tedavisine rağmen düzelmeyen bir hastanın elektroşok ile bayağı düzeldiğini işittim.
İlaçların ne yan etkileri oluyo acaba bide kullandıklarının isimleri ne acaba
@Berilinizzzz2005 Invega, Depakin, Duxet ve Solian kullanıyorum. Invega adlı ilaç çok fena kilo aldırdı bana. Obez yaptı beni. En önemli yan etkisi kilo aldırmasıdır.
Anladım youtube de bıtane yaşlı adam çıkıyodu sürekli ilaçların yan etkilerini sayıyodu intihar saldırganlık gibi şeylerden bahsediyo du sürekli insanı daha çok kötü yapıyo bu ilaçlar diyodu
@Berilinizzzz2005 Bülent Sevinç'ten bahsediyorsunuz sanırım. O adam şarlatandır. Bu konularda hiçbir uzmanlığı yoktur. Bol keseden sallıyor. Aynı zamanda bu adam şizofreni hastasıdır.
Evet kendisi de hastanelerde yatmış ama sonuçta haklılık payı olabilir yaa oda senelerce yatmış sonuçta
@Berilinizzzz2005 Sanmıyorum. Varsa kendi çözüm yolu onu söylesin.
Çözüm yolu söylememiş evet de illaki vardır ama siz bitkisel olarak da üstünden gidin bence
@Berilinizzzz2005 Bitkisel olarak ne öneriliyor?
Onun için bi bilgim yok ama illaki sakinleştirici rahatlatıcı bitkisel ot lar çay lar felan var yani
@Berilinizzzz2005 Lityum hariç zaten eczanenin verdiği ilaçların birçoğu bitkisel kökenlidir. Yani farmakolojideki ilaçların %80'i bitkisel bazlıdır. Geri kalanı kimyasaldır.
Benim demek istediğim o değil yaa hani aktarlar da bitkisel dükkan larında satılan ürünler var ya onlardan illaki rahatlatacak ürünler vardır yani nasıl ısırgan otu kanser belirtilerini sakinleştiriyosa
@Berilinizzzz2005 Bilmiyorum bunu hiç araştırmadım. Çaresi olsaydı mutlaka doktorlar söylerdi.
Doktorlar böyle bişey neden söylesin ki sonuçta onların amacı ilaç satmak
@Berilinizzzz2005 Aslında bu farmakolojinin alanı. Zaten onlar ilaçları bitkisel ürünlerden elde ediyorlar.
Evet bunlar vesvese sende olmayan irade dışı düşünceler umudunu taze tut
Hayır ama başımdan geçen bi olayı günlerce kafaya takıp kendimi sıkıntıya sokuyorum bugün başıma gelen olay gibi
Adaletsizlikler agır geliyor bana yaşama sevincim kalmıyor ama intihar etmek gelmiyor içimden ne kadar ölmek istiyor olsamda
Yasamadim sen de yasama awk
Hala düşünüyorum
1 kere ettim hatta bi kaç kere
Sevişerek aştım
Maalesef evet oldu
Hemde çok..
Hiç olmadı maalesef
Utan be utan o ne bicim resim öyle. Azdıniz mi
Ne var bunda vucudumun en estetik bölgesini profil yaptım 😑