+1 yılYeni başlayanlar için asla meal ve tefsir önermiyorum.
Bir müslümana ilk lazım olan şey fıkıh öğrenmektir. Üzerimize farz olan şeyleri bilmeliyiz. Bilmiyorum demek özür değildir.
Öncelikle iman bilgileri öğrenilmelidir. Allahu tealanın zatı ve subuti sıfatları, imanın diğer şartları iyice hazm edilmelidir.
Namaz, abdest, gusl, oruç, seferilik, bey ve şira (alış-veriz bilgileri), hayz ve nifas,
Küfre düşüren sözler vs vs.
Bunları bilmeden amel edemeyiz edersek de yanlış hareket ederiz.
İlk okumak gereken kitap Hakikat kitabevinin herkese lazım olan iman kitabı ve namaz kitabı dır.
İnternet sitesi olarak da www.dinimizislam.com113 Yorumla
Soran+1 yılBiraz meal okudum ama bazı yerleri anlamadım, sanırım haklısınız sıralama konusunda. Çok sağolun
- +1 yıl
rica ederim ne demek yardımım dokundu ise ne mutlu bana.
meal ve tefsir okumak ile ilgili şurda bir yazı var okursanız size faydalı olacaktır kesinlikle
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4764
Soran+1 yılAçıkçası yanlış adımlar atarak Allah korusun kafamın karışmasını istemiyorum, soru sorma sebebim de bu. Sanırım önce dediğiniz gibi öğrenmem gerekenler onlar
- +1 yıl
@sun-shine linkteki yazıyı sizin de okumanızı tavsiye ederim umarım faydalı olacaktır.
ayrıca vaktiniz varsa şunu da tavsiye ederim
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=469 - +1 yıl
Yanlış anlamazsanız elimde bazı kitaplar var sizin ilk başta öğrenmeniz geren kitaplardan dediğim kitaplardan. Onlardan size gönderebilirim.
Soran+1 yıl(Kur’andan kendi aklı ile, kendi düşüncesi ve bilgisi ile mana çıkaran kâfirdir!) [Mektubat-ı Rabbani]
Linkteki bilgileri biraz okudum, anladığım kadarıyla meal veya tefsir gerçek anlamıyla yok şu an , nasılki ingilizceyi türkçeye kelime kelime tercüme etmek anlam ifade etmezse Kuranı kerim de öyledir. O yüzden kendi mantığımızla ondan anlam çıkarmamız yanlış, değilmi?- +1 yıl
@mad_chemist tesekkur ederim size birsey sormak istiyorum ama mesaj yazamiyorum mesaj atabilir misiniz.
- +1 yıl
evet haklısınız. günümüzde meal okuyup da anlamayan, yanlış anlayan veya yanlış mana veren bir çok insan var. Çok dikkat etmek lazım. Yazının hepsini okursanız daha iyi kavrayacaksınız eminim.
- +1 yıl
@sinantsnz teşekkürler
En İyi Cevaplar
+1 yılwww.semerkandpazarlama.com/...lmihali,PR-1171.html https://semerkanddergisi.com/ Bunlar yardımcı olabilir.
14 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Birşey değil. Allah yardımcınız olsun. Bize de dua edersiniz artık.
Soran+1 yılamin saolun inşallah. ederim tabi. sizin de allah yardımcınız olsun, gönlünüzdekiler hakkınızda hayırlı olsun
- +1 yıl
Amin.
+1 yılAli Bulaç veya Diyanet önerebilirim meal için.
Tefsir için bir şey diyemem ben insan kaynaklarının eski basımından yararlanıyorum.
Kitap tavsiye edebilirim;
Mehmed Alagaş kitaplarını öneririm.
Nureddin Yıldız mücahide kadın kitabını ve arşın gölgesinde yürüyen genç kitabını okudum.
Hasan Beker dua bilinci kitabı.
Ekrem Sağıroğlu zaman bilinci kitabını.
Imam Nevevi rizayus salihin hadis kitabı.
Bir de Muhammed Kutup'un kuranı nasıl okuyalım kitabı.
Şimdilik bunlar fazlasıyla yeterli.
Allah yardımcın olsun...04 Yorumla
Soran+1 yılOoo teşekkürler, sanırım donanımlısın epey. Peki sence önce mealdenmi başlıyım yoksa diğer kitaplarımı okuyum, hangi sıralamayla gitsem
- +1 yıl
Donanımlı değilim ama kendi çapımda yapmaya çalışıyorum bir şeyler.
Önce kitapları oku ve yavaş yavaş meale başla bence. Muhakkak bilmediğin sözcükleri öğren aksi takdirde zorlanırsın ama bunlarda anlama zorluğu çekmezsin.
Soran+1 yıltamam çok sağol, allah razı olsun
- +1 yıl
Rica ederim, amin cümlemizden.
Sevgiler.
+1 yılsana öncelikle öneririm. bir d&r mağazasına gidip Peygamberimiz'in hayatını en iyi anlatan kitabı alıp okuman. o dönemi bir öğren, neler geirilmiş, hangi zorluklardan, hangi imtihanlardan geçirilmiş diye. herhalde en çok satılandan belli olurdu. ama olmazsa benimde önereceğim var. işte önce yaşanılanları öğren, bil. sonra inanki bilinçli davranacaksın dine karşı :)
26 Yorumla
Soran+1 yılLink atabilirmisin acaba netten tam olarak hangi yazar. Olduğum yerde yok d&r. netten alabilirim
- +1 yıl
1. si bu: www.nt.com.tr/...iz-sultani-efendimiz-s-a-v-1.html
2. si ise www.benlikitap.com/...-Muhammed-Gazali,PR-464.html
birde Kuranı oku tamamdır :)
Soran+1 yılçok saol ya allah razı olsun. yavaş yavaş alıp okucam inşallah
- +1 yıl
eğer alırsan heleki 1. sini okumaya başladıgında sanki o cahiliyye dönemindeymişsin gibi dönem değiştireceksin emin ol:)
Soran+1 yılilk onu alayım o zaman, çok sağol :)
- +1 yıl
iyi okumalar o zaman, rica ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
+1 yılAllah kabul etsin. Kuran'ı Kerim'in mealini al onu oku. Anlayamadığın yerlerde tefsirlere başvurursun. Namaz ise gerçektende zor değil. Akılda dursun diye yazmaktan çok daha kolay.
Namaz demişken. Çok basit anlatan siteler, videolar vs. var.
Aklını çok fazla karıştırıp benim Işidçi olmada...01 Yorumla
Soran+1 yılNamaz kılmayı biliyorum zaten eskiden kılardım da bırakmıştım. Teşekkür ederim ama sonki cümleni anlamadım :S
+1 yılKardesim oncelikle seni tebrik ederim ilk emir "seni alak'tan yaratan rabbinin adi ile oku" dur ve burada kur'an okumaktan bahseder bence ilk once kur'an mealnini oku cunku okudugun dualarda ne soylemek istedigini anlarsin birde youtube dr zakir naik yaz ve onun turkce videolarini izle turkiyedeki hocalardan ne kadar farkli oldugunu goreceksin ve hatta izledikten sonra dusuncelerini bana mesaj yolu ile iletirsen sevinirim
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet zaten namazda surelerin anlamını daha bilmiyorum bu da beni eksik hissettiriyor. Onun birkaç videosunu izlemiştim gerçekten çok iyi anlatıyor, teşekkür ederim saolun
- +1 yıl
Namazda insanin aklina bir cokbsey geliyor ama surelerin aeapcasini okurken diger yandan mealini aklindan gecirince cok daha huşu icerisinde hissediyor insan
dini kitap secerkekn cok onem veren bırı olarak sana sımdılık bır kac tavsıye vereyım.
semerkand yayınları oku, bu yayında her turlu dını kıtap bulabılırsın
emıne senlıkoglunun romanlarını oku
şu an meal okuma, ilk once bilgini belistir oyle meal oku. meal okudugundada mutlaka tefsırlı oku yoksa hıc okuma.
ve islamı yeterınc ogrenmeden kımseyle bılgı tartısmasına gırme.
sımdılık bu kadar merak ettıklerın varsa sorabılrısn24 Yorumla
Soran+1 yılya işte zaten bazen bişey okuyorum onda bile aklıma saçma şeyler geliyor. bu da bilmemekten kaynaklanıyor bence. teşekkürler şimdilik kitaplar bana yardımcı olacak inş
Soran+1 yılolursa aklıma takılan ulaşırım sağol
Ilk olarak ilmihal, gplayden buyuk islam ilmihalini indir.
Kur'an'i mealden tam anlayamazsin tefsir gerek internetten Kurani Mecid adli tefsiri okuyabilirsin.
Altta yazilan edip yuksel isid vs. bunlar cahillerdir yanlis ogrenirsin onlara hic bulasma.11 Yorumla
Soran+1 yılEdip yüksel kim ilk kez duydum zaten
Meal okudum biraz ama bazı yerlerini tam anlayamadım. İlmihale de bakayım o vakit
hani şimdi yavşıyor gibi olmayayım da pm please:)
buradan yazacağım öncelikle iddialı geçinen yazarları pek okumamanızdır. ve eski geleneğe bağlı eserleri okumanızdır.
yeni tipler biraz atışmacı. onların yazıları yeni başlayanlar için aşırı kaçıyor. safvetuttefasir iyi bir kaynaktır. geçmişteki sufi ve kelami eserler de olabilir. misal kader risalesi hasan basrinin güzel bir eseri. onun bir incelemesi vardı ama yazarını unuttum.00 Yorumlaevet özellikle dini onulara internette bakma kafan karışır , bir ilmihal almalısın bir de mealli kuran ellmalılı hamdi yazır öneririm , onun dışında bulunduğun yerde bay bayan hocalara sorular sor
11 Yorumla
Soran+1 yılkafam karışıo zaten, bildiğim hakkında bile saçma sapan şeyler gelio aklıma. teşekkür ederim
sadece kuran yeter... her onune gelenın yazdıgı dını konular gercek dıye bır kaıde yok.. herkes bır tarıkate bır mezhebe gore konusuyor, en guzelı kuran.. acın mealını okuyun, tek gercek orada..
00 YorumlaDirekt mealden başla çünkü en gerçek ve hiç değişmeyecek olan kuran-i kerimdir.. başka kitaplarla yolunu sasirabilirsin ama kuranla asla.. daha sonradan okuduğun hadis, hikayeler ne kadar doğru daha iyi anlarsin.
00 Yorumla
+1 yılhans von aiberg
şimdi sahtekâr bu adam diyenler olur ama takma en doğru yol prof dr. Hans von aiberg02 Yorumla
Soran+1 yılo kim
- +1 yıl
bilimsel olarak bir öğreti uzmanı
arzdan arşa kitabının sahibi arkadasım benim eski hocam, ama sen bana sorma google yaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce ilmihal kitabı almalısın. Ömer nasuhi bilmen. İ tavsiye edebilirim. Namaz I güzel kılmaya gayret edersen gün geçtikçe farkına varırsın kendindeki değişimin farkındalığın.
16 Yorumla
Soran+1 yılKılmaya çalışıyorum ama bazen aklıma vesvese gibi şeyler geliyor o zamanda kötü hissediyorum, özellikle ilk günlerde içim daralıyodu. şu an geçti şükür. Kitap tavsiyen için teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılÖlüm insana en iyi öğüt vericidir. Bu yaşadıklarımız elbette sorulacak. Şu kısacık dünya hayatını ebedi bir hayata değişmek gerçekten ahmaklık olur.
Soran+1 yılkesinlikle öyle. ama zaten mühim olan bu imtihanı kazanmak o da kolay değil doğrusu.
Cevap sahibi+1 yılMektubatı Rabbani de okuyabilirsin. Özellikle namazın önemini anlattığı yerler çok etkileyici.
Soran+1 yılönce nerden başlıyım onu kestiremiyorum. birden yükleme yapıp acele etmek de istemiyorum,
Cevap sahibi+1 yılÖnce namazı tam kıldığından emin ol. Sonra yavaş yavaş ilerlersin
+1 yılYürekte başlar!
Önce Aşk'ı Bul Sonra Aşk'a ada kalbini Hz. Adem'i diğer 18 alem içerisinde farklı kılan buydu Bu yüzden O dünyaya indirildi Yasak meyve yemesi bile Aşk içindi Allah'a olan aşk! Bazen aradığın şeyi kitaplarda bulamazsın..00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİşidden başla, işte gerçek müslümanlık o. www.dunyabirmasaldir.com/.../
00 YorumlaKurani kerim meal tefsir sadelestirilmis risaleler var onlari okuyabilirsin. Efendimizin hayati icin resit haylamazin efendimiz kitabi var onu okuyabilirsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılAllah kabul etsin netteki bilgiler yanlis olabiliyor kuran i kerimin meallerini okumalisin
01 Yorumla
Soran+1 yılHangisi en iyi netten bir link atabilirmisin, ordanda alabilirim
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıldiyanetin kendi meali var ordan kuranın anlamını okuyabilirsin. tefsire falan şimdi girme sadece basit her müslümanın günlül yapmaları gerek ne varsa onları şimdilik öğren yeterli
00 Yorumla Seyrangahtv. com da cok güzel videolar var tavsiye ederim çok izlerim şüphelerini falan giderir Şiddetle tavsiye ediyorum ilahiyatçıyım ve ordan kendimi geliştirmeye çalışıyorum tabi kitap okumaya fazla vakit bulamazsan öncelik kitaplar olsun
10 YorumlaKuranı Mealden Oku Sonra Peygamberimizi Anltan Salıh Suruçun Peygamberimizin Hayatı Kitabı vr onu oku En Önemlisi de Yaşadığın Sorunlara Netten de bak ama Diyanetin İslam İlmihali Kitabı var 2 cilt ondan bak daha iyi olur sağlam kaynak
00 Yorumla
+1 yılKur'an meâli okumalsn diyanet mührü olanlar çok açık anlayabilecğin şekilde
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Kurandan ogrenmelisin. Hersey orda yaziyor. Ordan ogrenmedigin hersey birilerini taklit etmek olacaktir. Namazda ne okuyorsun Allaha ne diyorsun bunlarida ogren. Ezbere yapma hicbirseyi.
00 Yorumla
+1 yılKur'an ın Türkçe meali (eğer arapça biliyorsanız arapça olarak) ve diyanetin yayınladığı peygamberimizin hayatı, hadis-i şerif kitapları
00 YorumlaMeal oku parça parça okursan dinden çıkarsın.
Kuran saf su gibidir.11 Yorumla
Soran+1 yılMeale başladım ama bazı yerlerini anlayamadım. Sanırım önce fıkıha bakmam gerekiyor
hakikat kitapevinin kitaplarını alabilirsin önemle tavsiye ederim mesela Tam İlmihal Seadeti ebediyye
00 Yorumla
+1 yılKuran-ı Kerim oku ilk Türkçe oku sonra öğrenip arapçasını öğrenirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılArapça okuyorum zaten ama anlamını bilmek de istiyorum tabiki.
+1 yılokuyabilirsen risalei nurlardan oku ya da ona benzer şeylerden. risaleler çok güzel açıklamışççç
06 Yorumla
Soran+1 yılanlamıyorum dilini, zor geldi
- +1 yıl
gençlik rehberinden başkamak gerek. sadeleştirilmiş olanları var onlara da bakabilirsin...
Soran+1 yılbikaç tanesine bakmıştım ama hiçbişey anlamıyorum
- +1 yıl
başlarda kimse bir şey anlamıyor. risaleler güzel anlatmışlar.
- +1 yıl
@true-love arkadaş islamı öğrenmek istiyor. arapçası varsa zaten risale ya da diğer kitaplar gerek yok ve kuran tefsirleri de yeterince açık değil.
+1 yılislamı en iyi öğreneceğin kaynak turan dursun ''din bu 1,2,3'' ;)
04 Yorumla
Soran+1 yılonu duymadım hiç
- +1 yıl
ön yargıyla yaklaşma sakın. okurken yanına bir de elmalılı hamdi yazırın tefsiri olan kuran al, atıfta bulunduğunda bakman için lazım olabilir
Soran+1 yıltamam teşekkürler
Aile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı. Yeni başlamışken en doğrusunu öğren. Edip yüksel i bir araştır
00 YorumlaEn iyisi Androidde appler var birini indir Apple da da var Kuran tefsirleri indir dinle muhtesem oluyor
00 Yorumla
+1 yılBacım yakininda sohbet yapilan bir yer varsa sohbete katilmandir cok iyi gelecektir sana
00 YorumlaIsıdden basla zoru coz sonra diğerleri kolay gelir daha rahat yaparsın
00 Yorumla
+1 yılMealden basla sonra din kitaplariyla devam et celistigin konularida netten arastir.
00 Yorumla
+1 yılEvdeki Kuran-ı Kerim'den başlayabilirsin. Hacının hocanın tarikatçının müridin şakirtin akplinin lafına kulak asma. Onlar seni dinden çıkarır.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 399 cevap paylaştı. Elmalı Hamdi yazır meal için tavsiye ederim
14 Yorumla
Soran+1 yılNettekiler güvenilirmi yoksa kitapçıdanmı alıyım
+1 yılİlmihal okuyun. Tam ilmihal saadet-i ebediyye
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim @sinantsns
- Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılElmalılı hamdi yazır ınkiler en iyileridir..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdiden ateistler kulübüne hoşgeldin :)
00 YorumlaKendinden başlamalısın.
00 Yorumla
+1 yıldiyanetin ilmihalini al
00 Yorumlahenüz yol yakınken bence başlama :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMuaviye'yi anlamakla başla...
01 Yorumla
Soran+1 yılPardon ne demek o bilmiyorum :(
+1 yılnete bakma kitabımız yeterr
00 YorumlaBence hiç okuma kapağı kapat ve uykuya dal
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yılPeygamberler tarihini oku
00 Yorumla Kur'an i kerim in turkce mealini oku
00 Yorumla
+1 yılkur'an-ı kerimi oku
00 Yorumla
+1 yılAtvden
10 Yorumla
+1 yılkitaplar alabilirsin
03 Yorumla- +1 yıl
bende sipraiş verdim seni görünce peygamberler taihini
Soran+1 yılben de alıcam inşalah yavaş yavaş
- +1 yıl
ne zamandır merak ediyodum peygamberler tarihi herkes aynı tavsiyeyi verdi m asık köksalın kitabını
Allah muvaffak etsin
01 Yorumla
Soran+1 yılaminnn saolasın
İlmihal
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım