Şizofreni mi, yoksa cin musallatı mı?

İçinizde fikrime katılmayanlar olacaktır fakat ben şizofreni hastalığının psikiyatrik bir hastalık değil; cin, şeytan gibi varlıkların insana musallat olması ve bu şekilde beyni yönetmesi, insanı rahatsız etmesi, cinlerin gözüne farklı kılıklarda gözükmesiyle oluşan manevi bir rahatsızlık, musallat hali, uğrama olduğunu düşünüyorum. Ki aynı olay annemin de başına geldi, psikiyatri sayesinde değil hocanın yazdığı muska ve okunmuş su sayesinde iyileşti. Doktor sürekli ilaçların dozunu yükseltiyordu, annem iyice delirmişti ağlama krizlerine giriyordu. Üstelik çevrenizde, büyüklerinizde hiç mi başına musallat olayı gelen, farklı varlıklar gören insanlar yok? Bu insanlar psikiyatriye gitseler hemen şizofreni teşhisi alıp akşamında Bakırköy’e yatırılırlar.. Yani kısaca demek istediğim, şizofreni psikiyatrik bir hastalık değil, cin musallatı, uğrama olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında, haksız mıyım?

Evet, bende aynısını düşünüyorum, şizofreni aslında musallat olayıdır.
Hayır katılmıyorum, tabiki de şizofreni psikiyatrik bir hastalıktır musallat ile alakası yoktur.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Şizofreni mi, yoksa cin musallatı mı?