Kardeşimin Kıyafetleri birden çamaşır suyu ile bulanıp giyilmez halde oluyor?

Merhaba, Kardeşim 13 yaşında ve elbiseleri 5, 6 keredir çamaşır suyu lekeleri ile doluyor. Leke derken baya büyük ve bir kıyafetin bir çok yerinde oluşan lekeler. Bilirsiniz çamaşır suyu renkli bir elbiseye deyince, rengi değişir ve çok büyük lekeler olduğu için, artık giyinmez haldeler. Olay birden oluyor ve bir çok kıyafete birden. Kıyafetleri bir dolapta ve dolapta benim de kıyafetlerim bulunmasına rağmen, benim kıyafetlerimde en ufak bir leke bile yok. Genelde dolaptayken oluyor ama bir keresinde (yaklaşık 2,3 hafta) önce üstündeyken oldu. Giydiğinde bir problem yoktu hatta bana göstermişti. Bir kaç saat sonra ağlayarak yanımıza gelip göstermişti. Çamaşır suyu kokuyor ve henüz ıslaktı. Kendisi yapmış olamaz etrafında çamaşır suyu ve benzer bir madde yoktu. Evden bir birey de yapmış, veya yapıyor olamaz, bundan eminiz. Tek düşüncemiz bir şeyin musallat olduğu yandan. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kendini okuyor üflüyor bir kaç hafta sonra tekrar aynı durum ile karşılaşıyoruz. Bu olay bir sene önce başladı ve bu gün tekrar yaşandı. Bu ve benzer şeyler yaşayan var mı? Lütfen yardım edin!!
Kardeşimin Kıyafetleri birden çamaşır suyu ile bulanıp giyilmez halde oluyor?