Şimdi bildiğiniz üzere, ışık bir nesneye düştükten sonra gözümüze o nesneye düşen ışık yansıyor ve biz bu şekilde görüyoruz etrafımızdakileri. Ama bir şey bana garip geliyor, (yüksek ihtimalle çok kolay bir mantık ve şu an canım gibi gözüküyorum ama olsun öğrenmemek ayıptır)
Aynı şimşekte olduğu gibi, televizyon gibi eşyalarda ilk başta görüntü (yani ışık) sonra ses gelmesi gerekmiyor mu? Lütfen aydınlatır mısınız?
Aynı şimşekte olduğu gibi, televizyon gibi eşyalarda ilk başta görüntü (yani ışık) sonra ses gelmesi gerekmiyor mu? Lütfen aydınlatır mısınız?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
ya o senin dedğin kilometrelerce mesafede ortaya çıkacak bir fark. yakın mesafede o hızı algılayamazsın
Anladım bi arkadaş daha yazmıştı teşekkür ederiim
Onu yapan mühendisler bunu düşünmüyormu sence ışık ile sesin aynı anda gelmesi için küçük bir kaç parça ve ayarlama ile yapılan bir şey
Kanka siz dalga mı geçiyorsunuz? O zaman karşındaki capcanlı insan da kendisine “küçük bir kaç parça ve ayarlama” mı yapıyor? Işık sesten daha hızlıdır, senin annenle konuşurken anneni görebilmeni sağlayan şey annenin üstüne yansıyan ve bunu gözüne ileten ışıktır (karanlıkta anneni göremezsin kedi değilsen) Annenle konuştuğun zaman ilk annenin görüntüsünü, sonra sesini duyma sebebinin bilimsel açıklamasını merak ettiğim için bu soruyu sordum. Merak etme, senin bu yorumunu düşünmeden boş kafayla sormadım.
Sen kafayı yemişsin
Afied
Sorduğun sorunun tutarlı bir tarafı yok ama
Tutarlı olmadığını biliyorum ve bunun sebebinin “bilimselliğini” merak ettim, boş boş aşağılayıcı ya da hiçbir mantığa ve bilimselliğe dayalı olmayan saçma sapan yorumları değil.
Özür dilerim hakaret etmek değil de kafanın karıştığını anlatmaya çalıştım
Mesafeyi artırırsan şimşek etkisi olur, televizyona maksimum 5 metre mesafedeyken nasıl ayırt edeceksin bu hızı :)
Ben bunu bir şekilde denemek istiyorum, televizyon ile arama ne kadar mesafe koymalıyım aynı şimşekte olduğu gibi olması için?
diyelim ki 5 km mesafe koyduk sesi duyabilecek misin?
Şimşeğin sesini duyabilmemizi sağlayan ortamı, televizyon mantığında da yarattığımızı varsayarsak eğer; o zaman şimşekte olduğu gibi televizyonda da görüntü önde ses sonra mı gelir?
Evet ışığın saniyedeki hızı 300k km sesin saniyedeki hızı 343 metreymiş :D
Bunu ayırt edebilmek için en az 343 metre uzakta olman lazım
Ona ne göz ne de kulak yeter özğwdleğdlw Ama şimdi anladım mantığı teşekkürler
Göz yeter gece sigara ateşi bile 4-5 km den görünüyor diye biliyorum. O yüzden gece sigara içmek yasaktır cephede falan :D
Öaşdöepföwşföwğs
ÖAŞQÖQĞEÖEPFŞEĞDŞWĞSQ
İyi misniz zaten televziyonlarda ilk ışık sonra ses gelir
Güzel kardeşim televizyonda Cem Yılmazı izlerken ilk seyircilerin güldüğünü görüp kahkahalarını sonra mı duyuyorsun? Cem yılmazın görüntüsel olarak konuşması bittikten sonra mı adamın sesini duymaya başlıyorsun? Eğer böyle bir durum yaşıyorsan ilk televizyonunu git bi teknik servise götür, problem çözülmezse kulak burun boğaz ve psikiyatri ya da psikologdan randevu al. Teşekkürler.
İleri zeka seni acaba sen saniselil ses ve ışık hızını ayırt edebiliyor musun
İleri zeka diyen adama ve yönelttiği soruya bak KPRLEFPELDPWLSĞ Bilimsel olarak açıklayamayacaksan ve maydonoz olacaksan yazma güzel kardeşim
Bilimsel olarak açıklıyamayacağım
Beyin yakan bi soru 😄