+1 yılŞimdi doğruyu konuşalım, evde at yarışları düzenlemek istiyorsanız, küçük bir ev...
6-7 çocuk düşünüyorsanız, küçük bir ev...
Beni yakalarsan... fantezisi için de küçük sayılır...
Salona yüzme havuzu, bir odaya amatör stüdyo düşünüyorsanız, kalan üç oda neye yeter Allahı'nı seversen...
Çalışabilir nüfus içinde işsizlik oranı % 10, çalışan nüfusun % 38'i asgari ücretle çalışmakta, 2 milyon aile kömür yardımı alıyor, 7 milyon engelli insan var, 320.000 atanamayan öğretmen var, yüz binlerce kanser hastası, on binlerce evsiz var. Emlak ilanlarında 2+1 daireler ağırlıkta, ender de olsa 3+1daireler var...
Yadırgamıyorum, belli bir yaşam standardına alışmışsınızdır, devam etsin istemeniz çok normal, peki insanlardan da bir haber misiniz ki dalga geçer gibi yazıyorsunuz?
Soru ciddimiş, değilmiş, doğruymuş, yanlışmış bununla ilgilenmiyorum, mutlaka görgüsüzler vardır, okusunlar diye yazdım...48 Yorumla
Soran+1 yılbeni tanimadan konusuyosun kesinlikle sadece kendimi dusunen bir insan degilim fakir insanlara yardimim cok olur onlari kesinlikle hor görmüyorum sokakta bir fakir çocuk görünce bile gozu dolan
yardım eli uzatan biriyim bunlari söylemem normalde ama şu an bana boyle bir yargida bulunduğun icin belirttim. Allah herkesin yardımcısı olsun ben etrafimda yardima muhtac olan insanlara yardimci oluyorum belkide Allah bu yuzden bana veriyordur kalbimde hic bir zaman kötülük tutmadim. yorumuna saygı duyuyorum ama cok yanlış düşündün.- +1 yıl
O zaman bunun mantığı nedir? Nasıl yetmesin, neyine yetmesin?
Bir durum tarifi yapsaydın bu kadar insan tepki göstermezdi. Mesela, eşimin eski evliliğinden iki çocuğu var, ben filanca mesleğe sahibim, çalışma odamın olması şart gibi bir durum belirtseydin yaklaşımımız farklı olurdu... Kaldı ki, o durumda bile evinizin yetip yetmeyeceği sen ve müstakbel eşin tarafından daha iyi değerlendirilir.
Soran+1 yılsulale olarak kalabalık bir aileye mensubuz gelenimiz gidenimiz evde yatili kalanimiz cok olacak ztn yöre olarak coluk çocuğu cok olan bir yorede yaşıyorum bunlar yeterli mi?
- +1 yıl
Tamam ama bunu sorunda belirtecektin, ben okurdum, cevap yazmazdım büyük bir ihtimalle, tepkiler de az olurdu. İmkanlar olduktan sonra gerekçede mühim değil, 6+1 al... Konu, problemli insan çokken bu kadarcık ev yetermi tarzındaki soru, başka birşey değil.
Allah mesut etsin bu arada.
Soran+1 yılbu kdr tepki alacagimi bilmedim herkes bosuna Günahımi aldı ne diyim allah affetsin onları sonuçta benm icim rahat Allahda biliyor ne niyetle sorduğumu
- +1 yıl
Yazılarda tepki çok da, seviyeli yazan az o da ayrı bir problem...
Son olarak bir örnek vereyim (uyumam lazım:)
Birisinin şöyle bir sorduğunu varsay "arkadaşlar 500.000TL param var, sizce doğru düzgün yaşamama yeter mi?" Bir de şöyle sorulduğunu düşün "arkadaşlar, kardeşim... hastası, tedavi için 500bine ihtiyaç var, evi, arabayı, dükkanı sattık, denkleştirdik. Bu para tedaviye yetecek olsa bile, hayatımızın kalan kısmı zor olacak..." veya"... kadar sermaye ile şu işi kurabilir miyim?" bunlar tepki toplamaz, en azından sağlıklı kafalar tepki vermez. Neyse, gençsin, belki sorum kısa olsun diye düşündün, belki başka şeyler de vardı, paylaşamadın ama yapacağın 3-4satırlık açıklamadan fazlasını yapmak zorunda kaldın. Umarım artık iyi niyetimi ve ne demek istediğimi anlamışsındır. Tekrar mutluluklar diliyorum size.
Soran+1 yılben sana cevabimi yazdim sen yrn cvpla uykundan alikoymim. evet haklısın ayrintisiz paylastim ama yinede bu kdr hakarete gerek yoktu cok agir oldu evi genelev mi yapican diyenler oldu yani neyse herkes yaşattığı ni yasasin diyorum. ii gclr cok tsk ederim :)
- +1 yıl
Hakaret edenler ayıp etmişler.
Rica ederim, iyi gecelr
En İyi Cevaplar
Büyük ev her zaman iyidir, bakma kimsenin ne dediğine. Hele ilerde çocuklar olunca birde aileler gelince ya da misafirler gelince evinizi neden büyük aldığınızı gerçekten fark edeceksiniz.
Tek kötü yanı içini güzel döşemesi ilk başta ve temiz tutması.
Hayırlı uğurlu olsun, deprem sigortasını kesin yaptırın.02 Yorumla
Soran+1 yılsonunda beni anlayan biri çıktı ya bizde bunları düşünerek aldık zaten.. güzel bir döşeme var aklımda zaten. . çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Tabiki anlıyorum. Ailemin evi 90 m2. Gtkadar.
Abimin ev 120 m2 di 2 çocuk toplam 4 kişiye yetmedi. Şimdi 110 bin tl kredi çekti evi ilk başta 2 kat, bodrum ve çatı kat olarak yaptırmıştı. 2. katı ve çatıyı birleştirip ters dublex tarzı yaptı. Sırf büyük yiğenim 2 oda kaplıyor...
Sonradan ev taşı bilmem ne et yerine bu tür şeyleri ilk başta karar verip büyük almak her zaman iyidir ;)
Aşağı yukarı o büyüklükte bir evde oturuyoruz. Temizliği inanılmaz zor. Tek başına halletmek nerdeyse imkansız.
Başka işin yoksa sürekli temizlik yaparsın kolay gelsin şimdiden. Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin.38 Yorumla
Soran+1 yılEvet temizlikte zorlanicam ama çalismiyorum yaparim artık. çok sağol sanada agiz tadiyla oturmayi nasip etsin ins
- +1 yıl
Eniste saglam galiba ablacim godoman biraz galiba
Soran+1 yılbende anlamadım canım :)) benide hakaret yağmuruna tuttular
Soran+1 yılbencede:)
- +1 yıl
fakat sana saraylar yakışır, bilmiyorlar tabii
Ev oldukça buyuk fazlasiyla yeter de atar bile. Ama bu kadar buyuk bir ev sectigine gore sanirim eve birde yardimci alacaksiniz. Okadar isin altindan tek basina kalkman neredeyse imkansiz.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
172Cevap
YÜZÜNÜZÜ yıkamaya gitmeniz, sadece 10 saniye SÜRERKEN;
Unutmayın, YATAĞA bağlı yaşayanlar var..!
İSYAN ETMEYİN arkadaşlar..
Şükür ki, AYAKKABINIZI giyebildiğiniz bir ayağınız var..!
Sizin SÖVEREK bindiğiniz otobüse,
Uzaktan bakıp iç geçiren, TEKERLEKLİ SANDALYEDEKİ o adam var..!
Siz; 10 saat uyuyup işyerinde hala esnerken,
GECEYİ çocuğunun başında hiç uyumadan bekleyip,
İLAÇ parası için işe giden, BABALAR var..!
BAZILARI; annelerinin önüne koyduğu YEMEĞE burun kıvırırken,
Sırf EVLATLARI yiyebilsin diye;
PAZAR dağıldığında, çürük domatesleri toplayan ANNELER var..!
KIYMET BİLİN arkadaşlar..!
ANNESİZLER var..!
BABASIZLAR var..!
ŞÜKREDİN arkadaşlar..!
Her NEFSİN tadacağı bir ÖLÜM var..
ŞÜKREDİN halinize ki;
BİZ, su an yeni bir GÜNE yasarken ;
NEFESİNİ yatağında BIRAKANLAR var..! .40 Yorumla- Diğer konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılEgo tatminini geçelim hadi; sırf başını sokacak bir ev buldun da saçma sapan sorular soruyorsun diye odunla dövülmesi gereken sensin..
Aslında, senin de suçun yok...
Adamı dövmek lazım, ''çok aradın mı l*n bunu'' diye..
''Aldık'' da değildir muhtemelen.
Adamcağız canını dişine takıp kendisi almıştır evleniyorum diye..
Tabi, kolay geliyor değil mi..
Bu devirde 240 m2 eve şrrraak diye bedavadan konunca, kapısını-bacasını beğenmez / yeter mi yetmez mi diye düşünür tabi insan.
Arap yağı bol buldu hesabı hani..40 Yorumla biraz kucuk gıbı sanki.. bebek olunca satoya gecersınız
112 Yorumla- +1 yıl
Şatonun kulesine kitlemek lazım abi bu soranı :D
Soran+1 yıl:))
- Diğer konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılBeyaz Saraya göre yetersiz. Baraj işleteceksen yetersiz. Ama amatör futbol sahası işletiyorsan kafeterya yaparım diyorsan ideal. Önce tebrik ediyorum 4+1 evde kocan seni kaybedebilir. Sakın evlendikten sonra kocam beni müge anlıyla aldattı diye sorular atma :))
01 Yorumla
Soran+1 yılesprili bir yaklaşım tskler:))
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılRabbimiz geçim nasip eylesin amin :), hayırlı evlat sahibi olup Allahı hoşnut edecek derecede yetiştirmenizi dilerim amin. ısıtma problem olur ve eşya olarakta doldurmak zor.. tabi maddi durumunuz yetiyorsa o ayrı ama genede israfa kaçmayın !!! an olur ummadığınız bir anda imtahan için zararlara uğrar 1 liraya muhtaçta olabilirsiniz dünya hali bu :(.. israfa kaçmadan vede fakirlere sadaka vererek evinizde misafir ağırlayarak vede kulluğunuza dikkatle evinizi bereketlendirin derim. h. geceler.
04 Yorumla
Soran+1 yılaminn önemli olan huzur sağlık mutluluk dur ısıtma falan kolay olucak eşyada öyle. evet dünya hali yrn ne olacagımızı bilemeyiz her zaman fakir kardeşlerime yardımı esirgemedim inşallah öylede devam edecek geleni gidenide çok severiz zaten misafirin her zaman basimizin üstünde yeri vardır. . teşekkür ederim yorumun için. ..
- +1 yıl
Bahsettiklerim konusunda bilinçli ve hesabını yapan olmanız güzel :) evinizin sadakasını verin girmeden :) duayla girin.. hayırlı geceler.
Soran+1 yılinsallah verecgiz her zmn dua ediyorum ztn hatta btek kendime sgl btn musluman kardeslerm içinde herkese gonlune gore versn rabbim
- +1 yıl
:) ecmain amin.
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. o kadar küçük ki anlatamam nasıl sığacaksınız oraya biz 5 kişilik bir aileyiz ve 25 senedir 1+1 de kalıyoruz biz imkansızı başaranlardanız evin bir önemi yok huzur önemli 240 m2 evde off neler yapılmaz ki vilya gibi :D hahahahahhahhah vilya vilyaaaaa :D :D evde birbirinizi kaybedersınız :D
01 Yorumla
Soran+1 yılelbette önemli olan huzur dur bunu bende biliyorum allah herkese huzur versin
Valla bileğinin gücüne bağlı.
Her yeri tek başıma temizleyeceğini düşünüyorsan, yeterli tabi...
Ama söyleyeyim, süpür süpür, sil sil bitmiyor o ev! İllallah geliyor. Evi otomatik süpüren süpürgeler adam olana kadar pek mantıklı değil bence.
Ha evde çok kişisinizidir. 5-6 oda lazımdır, o zaman iyi. Ama 2-3 kişiye fazla o ev. Evet odalar geniş olsun, fera olsun da. Fazlası her zaman zarar. Isıtması ayrı dert, soğutması ayrı dert...
En güzel ev, ihtiyacı karşılayan evdir o yüzden.00 Yorumla- Diğer konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılKalabalık bir ailen varsa, yani anne ve babayla birlikte oturacaksan normal sayılabilir. Yalnız sadece müstakbel eşinle paylaşacaksan abartı olarak düşünüyorum. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz, orası ayrı bir konu.. Mutluluklar diliyorum sana şimdiden, lakin önemli olan evin büyüklüğü ya da güzelliği değil, o evin içinde bulacağın aşk, mutluluk ve huzurdur.. Bunu da unutmaman dileğiyle..
01 Yorumla
Soran+1 yılailemle yasamicam ama sürekli gidip gelenimiz olucak. evet biliyorum önemli olan mutluluk huzurdur tabiki
+1 yılegonu tatmın edıyosun 4 +1 ev l*n bu gercı pek sanmıyorum ama anca buraya saçma sapan sorular cvbının hıç bı amacı olmayan seyler yazın yok ıstersen fıravun gıbı pıramıt yaptır 365 odasın olsun her gecenın sonunda farklı oda da öpüşün bence daha romantık olur
00 YorumlaDiğer konusunda 377 cevap paylaştı. Sen temizleyeceksen işin zor, evlenmeden ikizlere hamile kaldın sanırım ki iki çocuk için şimdiden birer oda açmışsınız?
Bence öyle bir ev yerine daha lüks ya da direk rezidans daha iyi bir mevkide 2+1 veya 3+1 daha ideal olurdu.01 Yorumla
Soran+1 yılev içi zaten oldukça lüks residance sevmiyorum arti her sene ev degismicem hadi çocuk oldu baska eve gecelim olmicak yani
ya farklı fanteziler peşindesin ya da farklılık arıyorsun. Kırbac odası-hemşire/gardiyan odası -rahibe/itfaiye odası-tavşancık/bahçivan odası - bir de misafir odası haydi hayırlısı :)))
11 Yorumla
Soran+1 yılaklimdan gecmemis şeyler bnlar sacmalama bnce
- Diğer konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılO kadar büyük bir ev almanizdaki amac neydi. 2 kişisiniz bide. Bizi ilgilendirmez sizin eviniz ama Allah kimseyi gorgusuzlukle imtihan etmesin demekten de alıkoyamayacağım kendimi
213 Yorumla
Soran+1 yıl2 kisiyiz ama 2 kisi olarak kalmicaz ve ikide br ev degismicez yani bu evde allah izin verdiği muddetce yasicaz.
- +1 yıl
Ne siz o evi doldurabilirsiniz nede sonsuza kadar orda yaşarsınız. israf yani. önce normal bir eve tasinirsin. baktın aile büyüdü ev yetmiyo o zaman büyük ev alınır. yani bence
Soran+1 yılevi doldurmaksa amac 50 kiside rahat sigar yani. amac evde rahat bir yasam sürmek ve ben ikidebir ev degisme taraftari dglm
- +1 yıl
Hee eminim degilsindir. israf haram gençler hic degilse boyle düşünün. biraz daha ufak bir ev alıp kalan parayla fakir bir aileye yardım etseydiniz tanrı evliliginizi de huzurunuzu da korurdu. neyse mutluluklar
Soran+1 yılharami bilen ALLAH a tanri denilmicegni ogrenememis snle muhattap ble olmam ben
- +1 yıl
Tanrı türkçe, allah arapca. Yaratıcı ulu anlamlarına geliyo tanrı. Dolayısıyla herhangi bir sakınca yok. Kuran da da yuzlerce yerde allah yerine cesitli sıfatlar kullanılmış. Ama sen tabi hayatinda kuran veya mealini okumamiş biri olarak bunu bilemezsin. Bana ders verecek kapasiteye sahip degilsin. Git az görgü öğren ;)
Soran+1 yılen azindanALLAH a tanri denilmicegini öğrendim. kurani ya da mealini okuyup okumadigimida sen bilemessn snn demenlede gorgu ogrenmicem kimseye ders vermiyorum zaten benim ders verecegim insan sen olamazsn lütfen bu kdr atar yapma :))
- +1 yıl
Yukardaki yorumumu daha algılayamamışsın gelmişsin hala tanrı degil allah diye nida atıyorsun. Zaten kuranın mealini okusaydın koskoca yaratıcının isimleri gram umursayacak olmadığını, onun icin onemli olanın takva ve inanç olduğunu bilirdin.
Soran+1 yılbenim okuyup ya da okumadigim seni hic alakadar etmezde keza snnkide beni ben bana gore doğruyu söylüyorum. sen cok inancliysan insanlari bu kdr kolay infaz yapmayı kalp kirmannda kotu bsy olduğunu bilirdn. snn demek istediğini cok ii anladm cok sukur Allah bir akil verms yani
- +1 yıl
Daha allah demeyi ogrenememişsin diyerek tartışmayı sen başlattın. Yani hem BANA GORE doğrusu bu diyorsun hemde beni tanrı dedim diye yargılıyorsun. Yani burdaki infazcı sensin. Oysaki ben allah kelimesini reddetmedim. Yerine tanrının da kullanılabilecegini savundum
Soran+1 yılama ben onu savunmuyorum bilakis de onun kullanilmaz olduğunu biliyorum şimdi bana hava atma orayi okudum burayi biliyorum die bilmemek ayip değil ogrenmemek ayıptır neden beni eziyosun ki hemen
- +1 yıl
Ezmiyorum guzel dostum zira kimseyi ezme hakkını kendimde görmüyorum. Ama tartışmaktan da kaçınmam. Bak bisey ogrenmis oldun iste. Herseye önyargılı yaklaşma
Soran+1 yıltsk ederm evet ogrenmenn yasi yoktur
+1 yılKucuk be ya bizim ev 450 mt2 3 katli köşk bahcemiz 3 donum arazi icinde dogal yuruyus parkurlari falan var kapali otoparkimiz var 30 araba sigabiliyo ama artik yetmiyo bize yan tarafada kucuk otopark yaptiricaz 10 tane guvenlik gorevlisi 6 hizmetli calisiyo :ddd ablacim havani yerler :dd
00 Yorumlayeni evlenen birine göre fazla bile 2+1 ideal dir çok boş odanız olucak doldurmayla uğraşıcaksınız :) ileriye dönük aldıysanız çocuk sahibi olduğunuzdada gayet yeterli
00 Yorumlaminnacık evde napıcaksınız ya. saray falan kiralayın bence
56 Yorumla
Soran+1 yılpeki tmm:)
Soran+1 yılgerek yok :) benim evim gözümde ingiliz Sarayı
Soran+1 yıl:)) tamam öyle olsn çokta sorun değil sni beni ne sklde gormen
240 m2 nin küçük olma ihtimalini düşünen insan kaç m2 ye büyük der acaba merak ediyorum?
219 Yorumla
Soran+1 yılya bir 30 40 m2 dha büyük olmasi benim icin iyi olurdu
Soran+1 yılhayir alacagim mobilyalar tasarim ve brz kaba bnde ev tikis tikis olsn istemiyorum sadece bu
Soran+1 yılbiraz kaba diye ikinci defa belirtiyorum bak canım mobilyayi
Soran+1 yılKüçük olan tasarimlarda var dediğin için dedim.
Soran+1 yılisteyen istediğin i dusunsun canım benim tasarim olanlar gnlde spor olan kibar olan mobilyalara gorw kabadir bunu ben kac aydir araştırdm blgisiz knusma bnce
Soran+1 yılya bir git ya isinzdemi yok taktnz evime:)) sn mimarsan bz neyz cahlmiyz alla alla
Soran+1 yılkendi emegim olmadığını ne bilion benlemi yasadn sende knusuon allah cahili ya bir gt muhattap alamam seni anliomsn ;)
Soran+1 yılallahim sabir:) cahilsin kizim cahil cahil olmasan telefondan yazdigim i anlarsın zrn kac saattir sen ve senn gbi cahllere laf anlatmaktan kolum yoruldu. en ufak blgm yok araştır o zmn g. antep monno deco ve anna deco bnlarla çalışıyorum ben suanda sen kme bilmio diyosn
Soran+1 yılaynen canım bak yazma rica ediyorm hadi hadi git çizim mizim yap sen yaaaa ugrasamam snle
Soran+1 yılyap canım yap :))
Turk insaninin bu ev buyuklugu merakina anlam veremiyorum. Yeter artar bile size.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılArkadaşım Hayırlı ugurlu olsun güle güle oturun. Bence şuanda Size Çok fazla Bile Gelir o Ev.
Bu arada şimdiden Bir ömür boyu mutluluklar...04 Yorumla
Soran+1 yılcok sagol:)
- +1 yıl
Sende Sağol...
Bir Yandanda evin 4+1 Olması Gayet Mantıklı Arkadaşım İlerde cocugunuz olucak Misafiriniz Gelicek Rahat Rahat sıkıntı Yaşamadan Kalıcı Misafir Ağırlayabilirsin. Bence Olumsuz Eleştirilere Kulak bile asma...
Soran+1 yılevet bz bu ihtimalleri dusunerek aldik ztn ama herkes cok agir eleştiriyor tekrar Sağol allah gönlüne gore versn arkadasim
- +1 yıl
amin cümlemizin inşallah. Unutma Kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş rahat olsun için :D
Ayrıca benden Başka Böyle Güzel Yorumlayan Yoksa en iyi cevap hakkı kazanmış olmam gerekir :D
Diğer konusunda 7b cevap paylaştı. Kayseri kültürüne göre küçük bile sayılır bu ev. Adamlar 150 m2 ye bakmıyorlar bile. İki kişi değil ailen 4-5 kişi de olsa büyük diyebilirim. Artık kocanı cepten arar-hangi odadasın diye sorarsın.)
12 Yorumla
Soran+1 yılyok daha neler. benim kulturume gore bu ev kucuk bile
+1 yıl240m2 ev İstanbul'da büyük sayılır. Bizim 600 kusur de noluyo sanki aradığım hiç bisi yerinde bulamıyorum. Taksi tutup arayışa geciyorum. Espirisi işin tabii.
01 Yorumla
Soran+1 yılSağol yorumun için
Diğer konusunda 13b cevap paylaştı. Sizin gibi cümleler kuran insanlara Allah veriyor ya, ben kul olarak çok aşırı şaşırıyorum.
91 Yorumla
Soran+1 yılbenim niyetim kötü değil Allahda bunu biliyor belkide o yüzden veriyor
+1 yılAllah cüzdanı zengin,
Gönlü fakirlerden etmesin diye
Bir kez daha dua ettim sayende.26 Yorumla
Soran+1 yılben her zaman ediyorum ztn sende etmissin bak ne güzel
- +1 yıl
Etkisi olmuyor demekki bazen:)
Soran+1 yılsen buna brdan karar veremezsin beni gercek hayatta tani ondan snra knus burada ahkam kesen bir cok insandan sha ii niyetlym emn olsunlae
- +1 yıl
Bu soruna bakınca gerçek hayatta tanımama gerek yok.
Arkadaşlarına da hadi canım 240 m2lik evime gidelim dersin sen bu kafayla.
Soran+1 yıldersem de derim senden izinmi alicam :)
+1 yılÇok küçük diyen var mı ya cidden? 2 kişi yaşayacak sonuçta naptınız abi siz :)) benim oturacağım ev 70m2 ne gerek var o kadar genişliğe..
10 YorumlaFutbol sahası büyüklüğünde keşke öyle bir evim olsaydı da 200 bir tl borcum olaydı :) bu arada hayırlı olsun
05 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah olur:) cok tsk ederim
Soran+1 yılbeklentiler birgün gerçek lesio bunu en ii ben bilirim yeterki kalbini temz tur ve hep dua et
Soran+1 yıltsk ederim :))
Gizli Üye(30-35)+1 yılgerçekmisin fakemisin bilemem de 3+1 evimiz var ve temizle temizle bitmiyor haberin olsun ve ev büyük olduğu için çoğu zaman birbirimizden uzaklaşıyoruz bir süre sonra herkes kendi hayatını yaşıyor sadece yemekte görüşüyoruz durumuna döndü
02 Yorumla
Soran+1 yılfake değilim ya bilmiyorum benim gözüme küçük geliyor
Cevap sahibi+1 yılEşya yok daha içinde ondandır
Gün, kına gecesi yapılır, mevlit okutulur, hatta çok güzel hacı yemeği verilir. Yeterli bence
06 Yorumla
Soran+1 yılya o kdr buyutulecek kdr değil ya
Soran+1 yılya ben çok çocuk düşünüyorum o bakımdan kucukmu olur diye düşünüyorum
Soran+1 yılins ya abartili şaşali bir tasarm mobilya düşünüyorum çünkü sagol yorumun icin
- Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılYeni evliye 40 m2 bile yetebilir fakat çok rahat yerleşeyim, ebeveyn yatak odası, çocuk odaları, misafir odası, salon, oturma odası, yemek odası, hobi odası, çalışma odası, spor odası isterim diyorsan 400 m2 bile yeterli olmayabilir.
00 Yorumla Metre kare başına düşen sevgi ve saygi çoksa ideal bir evdir eğer ki bunlar çok az ve yoksa sana top sahası büyüklüğünde bir ev verseler az gelir kaçacak yer ararsin... ;)
06 Yorumla
Soran+1 yılinsallah sevgi vee saygıyla olur onemli olan bnlar tabi
Soran+1 yılcok sagol icimi rahatlattn:)
Soran+1 yılinsallah Sağol snnde gönlüne gore olur insss
Tayyibin 1000 odalı sarayına yerleşin :D o daha küçük
11 Yorumla
Soran+1 yılufff sacmalamayin
arkadaslarla halı sahaya gitcektikte sizin ev müsaitse size gelebilir miyiz :)
01 Yorumla
Soran+1 yıldha eve yerlesmedik:))
Adamlar konteynrlarda cadirlarda yasiyorlar toplasan 5m2 etmiyor bu gelmis 240 m2 ufakmi buyukmu davasi yapiyor ha birde zaten evi almissiniz kucuk desek gidip yenisini mi alacan ya da evi yikip buyultecen mi
11 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum insanlarin ne sartlarda yasadigini allah yardimci lari olsn ama herkesin sartlari farklı. hyr yikmicam sadece fikir alıyorum
İstersen dar de farketmez, Kefen beyaz, Kabir dar akıbet toprak altı..
012 Yorumla
Soran+1 yılelbette eni sonu gidecegimiz yer ama Rabbim derki imkanin varsa guzel yasa
Soran+1 yılimkanm varsa guzel yasa demis Rabbimiz bunuda belirtim de
Soran+1 yılşu an hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum ayrıca sa sorguda değilim okumustum birkeresinde ve nihat hocada acikladi bunu
- +1 yıl
Bak dostum tevazu yapmıcam, Belki de Site de Kur'anı kerim ve hadisi şeriflerle en çok meşkul olan birkaç kişiden biri benim Kur'anı kerim de öyle bir ayet yok.. sana sınırsız zaman vereyim oku araştır bilenlere sor ama yine bulamjcaksın çünkü öyle bir ayet yok.. Nihat hoca belki başka birşey izah etmiştir sen yanlış anlamış olabilirsin
Soran+1 yılhyr doğru anladigima eminim
- +1 yıl
Dediğim gibi muhtemelen helal yollardan kazanılan varlık veya zenginliğin izahına dair birşeyi hatırlıyosundur, yoksa İmkanın varsa güzel yaşa diye bir ayet asla yok.. Sana tavsiyem dini doğru kaynaklardan öğren.. Kur'anda 6666 ayet olduğunu sananlardan değil.. (ezberin bozuldu dimi itiraf et sen de Kur'an da 6666 âyet var sanıyodun:)
Soran+1 yılinanirmisin bilmiodm yalana gerek yok. ya tamam oyle değil ama onu ima eden bsy kesinlikle vardı
Soran+1 yılayet degildir ama doğru lugu olamazmi:))
- +1 yıl
Helal yoldan kazanılmış ve 40 ta 1 zekatı verilmiş hiçbir malvarlığı islam da kınanma azapla tehdit edilme sebebi değildir dolayısı ile de ilk yorum da bahsettiğim hadisi şerif Allahın kuluna verdiği nimetin kulun üzerinde belirmesi Alkahın hoşuna gider. . Güzel giyinmek ferah geniş bir ev de oturmak iyi bir bineğe binmek vs. helal yoldan kazanılmış vede zekatlandırılmış ise helali hoş olsun der islam..
+1 yılEv mi aldınız yoksa eniste adayımı aldı daha evlenmeden koca parasiyla hava atanida ilk defa gördüm.
01 Yorumla
Soran+1 yılmüstakbel eşim aldi allah izin verirse oturacagiz hava değil ayrica
+1 yıl240 metre kare fakat 4+1 biraz daha bak çünkü 240 metre kareye 5+1 evler çok rahat bulabilirsiniz. Mevkisi güzelse sorun yok
02 Yorumla
Soran+1 yıl5 +1 napicam ben 4+1 benim icin cok uygun mevkisi ztn harika en cok mevkisine tutuldum
- +1 yıl
İyi o zaman
+1 yılBizim de evimiz o metrekare civarinda. Fakat su an iki kisi kaliyor. Diger odalara girmiyorlar bile. Benim evim ise 90 metrekare anca. :)
12 Yorumla
Soran+1 yılmutluluklar sizede :)) sadece br oda kullanilmicak evde dgr odalar dolacak
- +1 yıl
3 cocuk yapin dolar o odalar. :)
öncelikle hayirli olsun... iyi , super de ben 150 m2 evde oturuyorum anam ağladı derleyip toplamaktan.
04 Yorumla
Soran+1 yıl:))) mecbur toplicam yapcak bsy yokk
Soran+1 yıl:)) arada br yaz temzlignse kis temzlignde yardmxi tutarm artk
yetmez desek 6500 m2 80 artı 40 evmi alcan...;) Ya daha çocuk yapmamışsın ev yetermi diyosun.. canım çocuk yap soruyu o zaman değerlendircezz.
02 Yorumla
Soran+1 yılesyalarim cok ama oda var
Tam sonradan görme psikolojisi ortam küçük olacakki sıcak İlişkiler kurulsun coluk yok cocuk yok sap gibi kar koca kullanacanız yer en cok yatak odası yeni evliye boş insanların evliliğine örneksiniz
11 Yorumla- +1 yıl
Şahit olduğum bir şeyi anlatıyım cok büyük fabrikası olan birisi yurtdışından Antalyaya yerleşen yabancılardan gördüğüm bir Salon bir yatak odası banyo cocuk Odası bu kadar cocugu olmayan cocuk Odası bile olmayan evde oturur bizim israfı gösterisi sevmeyen mütevazi dinimizin gereksiz insanda en büyüğü en gösterişlisi o su busu hayatınız çelişki
+1 yılBence normal simdi soyle normal evler zaten 3 +1 ama iki cocuk olursa odalari ayri olur 4+1 mantikli bence
03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler evet bzde onu dusunerek aldik
- +1 yıl
Burdakilere bakma sen allah bilir kendileri 5+2 villada oturuyorlardir :) gule gule oturun
Soran+1 yılkesin öyledir :) tsk ederim canım aminn
+1 yılBirilerini çağırıp grup seks yapmayacaksanız yeter
cayırt10 Yorumlaben o evde navigasyonsuz gezemem kanki. sen ne diyosun :D
10 Yorumla
+1 yılEvli nince sulalece yasasaniz bile yeter. onemli olan huzur evde at kosturmuycaksiniz ya :)
10 Yorumla
+1 yılkardeşim önce sen kaç metre kare yer kaplıyorsun ve aynı şekilde eşin kaç metre kare yer kaplıyor bunu hesaplaman lazım. İkinizin toplam metre karesini evden çıkart :) kalan sonuç 3 tane aileye yeter sanırım :)
00 Yorumla
+1 yılÖmrünüzün Sonuna Kadar Yeter O Ev Size Güle Güle Oturun
00 Yorumla
+1 yılGereksiz bence kucuk kutu gibi tabir ettigimiz evler bana her zaman daha sicak ve samimi gelmistir
00 YorumlaGerçekten görgüsüzsün.. Allah niye sizin gibilere verir zaten anlamıyorum..
00 YorumlaEv yeter merak etme, hiç kafana takmana gerek yok. Rahat rahat yaşa, sorunları büyütme.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağol
o nasıl 4+1 odalar 50 m2 falan mı iki kişilik bir aile için cok fazla
15 Yorumla
Soran+1 yılnasil yani o nasil 4+1 ? anlamadm
Soran+1 yılcahil cahil konusmada kantar inşaat yaz google ve 4+1 olup hatta 240 m2 den fzla olan evlere bak ya mimarlik okuyamamissin sen bnce canım iyi araştır
Diğer konusunda 635 cevap paylaştı. hayırlı olsun atmı kosturacaksınız fazla bile.. bu arada enişteyle sen ne iş yapııorsun? merak ettim... meslekleri... pahalıdır o ev..
00 Yorumla
+1 yılAnket cok basarılı.. yeterli en fazla 3 4 kisi yasayacaksınız o da ilerleyen zamanlarda yani büyütme bu kadar takma kafaya
00 YorumlaYok yetmez içinde at koşturmak için 500 m2 lazım en az
03 Yorumla
Soran+1 yıluff dalga geçme ya
Soran+1 yılfake değil istersen ozelden mesaj atarm resminide gonderrm evn fake nie sorayim allah allah
+1 yılKötü desek oturmayacak mısın¿
Yanı bızım sözlerımız senın rahatından dahamı önemlı
@bayangızlıkullanıcı01 Yorumla
Soran+1 yılbazi arkadaslarin yorumları icimi rahatlatti gercekten
+1 yılMuşta mı yaşıyorsunuz yoksa çok mu zenginsiniz? Zira İstanbul'da bu özellikte evler bu kadar şuursuz olarak alınacak kadar ucuz değil.
05 Yorumla
Soran+1 yılMuş değil ama İstanbul da değil burdada ucuza almadik ztn
- +1 yıl
240 m2 normal insan evladına yeter. Niye içinde şüphe var anlayamıyorum. Demekki babanın evi daha büyük.
Soran+1 yılyasadgm yern kulturunu kmse blmedifi için evi çok buyuk goruyosunz
- +1 yıl
Yaşadığın yerin kültüründe yatmadan önce evin içinde çift kale maç yapılacak gibi bir adet varsa normal sayılabilir.
Soran+1 yıloyle bsy yok
+1 yılallah tüm evi olmayanlarada versin inşallah, yeter yeter evi sülale boyu almışsınız anlaşılan odanın birinede yıllık erzaklarınızı koyarsınız artık :)
01 Yorumla
Soran+1 yılamin inşallah rabbim herkese nasip etsin insallah
+1 yılulan dukkanın ustundeki sekreter masasında yatıyorum * benle evlenince bir tup bir karyolaya gelmeyecek hatunun değil şahsına yedi sülalesine kufur ediyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılherkes elinde olsa genis ferah ev alir ha olmaz amenna onada okey
- +1 yıl
ama sen beni çileden çıkarıyorsun napıcaz :)
ya arkadaşım karşındaki oğlan kaç yaşında?
Soran+1 yıl26 yaşında noldu
- +1 yıl
:)) anlarsın da zamanla
Diğer konusunda 743 cevap paylaştı. Tek katmı, Dublexmi yoksa Müstakilmi? M2 olarak güzel güle güle oturun :)
00 Yorumla
+1 yılBen 110m2 yerde yasiyorum ev gayet hepimize yetiyor
00 YorumlaHayırlısı allah daha çok versin bahçeli ev şart çocuk için eğer öyle olursa daha iyi olur
02 Yorumla
Soran+1 yılbahceli ev sevmiyorum daire tercihim
- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılyok iyi iyi güzel güzel yaşanılır. ileride cocuklarınız cok olursa farklı bir eve gecersiniz belki
02 Yorumla
Soran+1 yılevet sigmazsak oyle yapicaz
- +1 yıl
hayırlı olsun sevindim adnıza
Gündelikçilere çok para bayılacaksın hayırlı olsun :) güle güle oturun mutluluklar
11 Yorumla
Soran+1 yılben yaparim gundelikciye gerek yok:) cok tsk ederim
- Devamını Gör (143)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler