İnancımı, Allah inancını sorgulamaya başladım, korkuyorum?

Küçüklüğümden beri çok bağlıydım,8 yaşında kimsenin baskısı olmadan kendi isteğimle namaza başladım,2 yıl öncesine kadar eksiksiz tüm ibadetlerimi yerine getiriyordum. Sadece farz ve sünnet olan sorumluluklarımı değil boş vakitlerimde de meşgul olduğum saatlerde de din ve inançla alakalı araştırmalar yapmak, tefsirler okumak, sohbetlere katılmak hep hoşuma gitmişti. Ben hiçbir zaman körü körüne bağlanmadı. Kendimi bildim bileli diğer inançları da araştırıp derinlemesine sorgulayıp bir şekilde hep Allah yoluna vardım ve bağlılığın da arttı bu şekilde. Ancak son zamanlarda o kadar yoruldum ki artık Allah varsa neden yaşattığı onca kötülüğe rağmen bazı insanları sınırsız nimetlerle, sağlıkla, sevdikleriyle ödüllendirirken ki bunu sorgulamanın sebebi bahsettiğim kişinin ailesine de çocuklarına da çevresindeki insanlara da berbat travmalar yaşatmış, anlatamayacağım olaylara karışmış birinin olması mesela. Bunun dışında yaşanan tecavüzler, çocuk tecavüzleri, her daim evrende düzen olduğunun belirtilmesine karşın engelli çocukların, hayvanların doğuşunun sebepleri... Bunların hiç birinin beni tatmin eden cevaplarına ulaşamadım. Sınav diyeceksiniz bu da onların imtihanı diyenler olacak ancak bu imtihanlarda neden tecavüze uğrayan çocuk sınav kağıdı gibi kullanılıyor mesela. En merhametli olduğu yazan Allah bunlara nasıl izin veriyor neden korumuyor günahsız bebekleri, hayvanları. Bu sadece tek bir konu. Daha fazla uzun uzadıya yazsam çoğu kişinin de okumayacağını bildiğim için uzatmayacağım.

İnancımı, Allah inancını sorgulamaya başladım, korkuyorum?