Hem eğlenelim hem fikir üretelim hadi bakalım.
Bana ordan kafam kadar karışık bir pizza !
Bana ordan kafam kadar karışık bir pizza !
1. kare seklinde kutu üretmek, daire seklinde kutu üretmekten daha ucuzdur. stoklamasi da daha kolaydir.
2. pizza hicbir zaman tam daire seklinde olmayacagi icin onu o daire seklinde bir kutuya yerlestirmek sorunlu olacaktir.
3. köselerdeki bosluklar sayesinde pizza dilimlerini kare kutudan almak, kalip gibi daire kutuya yerlestirilmis pizza dilimlerini almaktan daha kolaydir.
4. yeryüzündeki yillardir bu isi yapan milyorlarca pizzacinin bir bildigi vardir.
alıntıdır sırf bende merak ettiğimden araştırdım sonuç bu bence çokda mantıklı :)
1. ve 2. ve 3. yü aynı yerden cevaplıyorum, o karenin hacmi kadar daire bir kutu üretilebilir. ve gene bir boşluk kalır. 4. dominos kare pizzayı kare kutuda getirmektedir gene.
Hayır çürütmez. Yuvarlak kutu yapmak neden daha maaliyetli olsun ki aynı malzemeden ve aynı yüz ölçümünden yapılıyorsa? Her gramaj aynı sadece şekil değilikliği var. Fiyat farkı olacağını sanmıyorum :/
Mesela yuvarlak pizzayı yuvarlak kutuya koysan pizzayı çıkarmakmsorun bir kere öyle düşündüm
Daire kutuyu da kare kutu kadar hacim ile üretebilirler. Gene boşluk kalır. Altta ki arkadaşımıza da aynısını dedim
eşit parçalara en kolay şekilde bölebilmek için
napsınlar kare mi kessinler
altıngen mi kessinler
Pizza fırından çıktığında mutfak ekibinin paketleyeni tarafından adını bilmediğim bir alet ile (araba sürer gibi sürülüyor) kesilir. Bunun için belirli bir şekile gerek yok. karede kessen eşit dağıtırsın.
Daireyi kare keserek nasıl eşit dağıtıcaksın merak ediyorum , geometri terk
tr.foursquare.com/.../4d8e41b6830160fc84744b35
Dar düşünme sorunun sadece pizza şekline odaklanıyorsun.
ben yuvarlak pizzayı kastettim
Ben ise "pizzayı" kastediyorum. Geniş düşün fikir üret sabit olma.
Daha büyükmüş gibi göstermek için olabilir. Ticaret demek hile demek bu devirde
Cevap
2Cevap
Hayatım milletin beyni yandı hadi ben alışığımda bari buraya yapma kaldıramazlar bak yapmaa :D
Millette zaten mantıklı cevap vermeye calısmış ama :p nafile.
bunun cevabını ancak sen bilirsin ;)
Gozum zarar gormesin diye.
hahahaha iyiydi :D
Çünkü hayat müşterek.
:D güzeldi
bana ordan bir kuru pilav çek ustam =)
İste geometrinin hayatimizdaki yeri..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar