Neden Tanrı var, neden tüm bu evren ve daha fazlası var?
Sizce neden bir şeyler var?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Neden Tanrı var, neden tüm bu evren ve daha fazlası var?
Sizce neden bir şeyler var?
Evet bende merak ediyorum bunu maalesef ama tam olarak bilemeyiz. sadece bazı bilimsel açıklamalara bakabiliriz. Evrenin neden var olduğu ve daha fazlasının olup olmadığına dair kesin bir cevap bilimsel olarak henüz bulunmamaktadır. Ancak, evrenin kökeni ve varoluşuyla ilgili olarak farklı teoriler ve hipotezler bulunmaktadır. Büyük Patlama Teorisi, evrenin yaklaşık 13.8 milyar yıl önce büyük bir patlama ile başladığını ve o zamandan beri genişlediğini öne sürer. Bu teori, evrenin başlangıcını açıklamak için bilimsel olarak kabul görmüş bir modeldir.
Neden "Neden?" diye sorarız?
Allah akıl fikir versin.
Neden beni seçtin ve neden sana teşekkür ediyorum?
Sarma bana yoksa ben de uğraşırım seninle.
Yok sana kıyamam ben.
O zaman kime karşı hakettiysen git o seni tokatlasın.
Çünkü bu dünyaya imtihan olmak için geldik ona göre de öbür tarafta sınavımızı verecez ben mesela en çok pohpohlalan fizik yüzünden hep imtihan oldum daha yeni bu sene imtihan oldum
Hayattaki amacımızı bulmak için ve bu dünyaya ve evrene şahit olmak için. Allah'ın varlığını kabullenmek için.
Zaten bi yaratıcı var. Bazen Allah'a bırakmak ve Allah'a güvenmekten başka çaren yoktur. Boşluğa düşersin, bilinmezliğe düşersin. Ama o bilinmezliği ancak Allah bilir. O yüzden islam8n şartlarından bir taneside Allah'a inanıp güvenmektir. Neden kavramı insana özgündür. Yaratıcıya değil
Cevap
1Cevap
Varoluş özden önce gelir demiş j. Poul sartre yani özü olan her şeyin bir varoluş amacı var yani belkide bazı şeyler öldükten sonra açıklığa kavuşur veya tamamen son bulur bu bir bilinmezlik
Bende çok merak ediyorum neden hayat var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?