"L'ane" Fransızcada Erkek eşek,
"L'anne" Fransızca da dişi eşek anlamına gelir. Dilimizde l*n olarak deforme olunmuştur. Okunuşları da Lan'dır zaten. Artık rahatça ölebilirsiniz...
arkadaşıma soriim öyle bişeyvarmı oda fransız tavukla ilgilide böle bişey vardı o sölemişti
sordum cevap bekliyorum
https://i.hizliresim.com/vo9y4A.jpg
ahah :D
Ordan mi geldi nilmiorum ama
Lanne ve lane dotu
Doru
Esek demek
diyor :D
Oğlan kelimesinin kisaltilmasi olarak biliyorum.. oğlan ise erekek çocuga deniyor.
l*n bir sevgi sözcüğü :)
Cevap
18Cevap
Cok merak ettım neymıs acep :D:D Heycanlandırma beni
gerçekten teşekkür ederim.
Değilim. Aciklamazsan memnun olurum :P
Dayanamam kesin bakarım. Bunu neden yapıyorsun bana -.-
Okudum ama anlamadım yuppi :D
Ulan bırakın gelsin gel hele gel gel
Türkçemizin en çok kullanılan fakat hakkında en az yazı yazılmış, en az izahata girişilmiş kelimesidir.
Oğulan > oğlan > ulan > l*n
Temelde bir hitap şekli olmasına rağmen, daha çok samimi insanlar arasında kullanılması evladır. Medeni ilişkilerde feci ayıp olarak algılanır. Tek başına incelendiğinde belirgin bir anlamı ve kökeni bulunamamaktadır. Oğlan kelimesinden eğilip bükülerek türetildiği sadece ses benzerliğinden yola çıkılmış bir iddiadır. Anadolu`da "ula" şeklinde kullanılmakta fakat oğlan yerine "oğla" denmemektedir.
Bir açıdan bakıldığında kelimenin içinde bir emir kipi de olduğu düşünülebilir. "Davran" "Uyan" emirlerinde olduğu gibi bunda da "ulan" denilerek, bir yere ulaşma emri verilmiş olabilir. Günümüzdeki kullanımla ilgisi olmamakla beraber bu teoriye iyi bir kılıf bulursak belki ayıp olmaktan çıkarabiliriz. Böylece yüksek mevkideki insanların da bu kelimeyi özgürce kullanabilmesine imkan sağlar, bol
anaa aydınlandım bir ışık görüyorum
picin anlamini da soylermisin?
hmm tamam
Hiç bilmiyordum bilgi için teşekkürler.
cidden merak ettim neymiş :D :D
eskiden küçük çocuklara l*n derlerdi :D
Neymiş "LAN"
Peki LA ne demek :)
:))
len olmasın o
Acaba nedir nedir?
ula nedir peki