Bence yok.
"Onların ne etleri Allah’a ulaşır ne de kanları; O’na ulaşacak olan sadece sizin takvânızdır. İşte Allah onları sizin istifadenize verdi ki size doğru yolu göstermesinden ötürü O’nu tâzimle anasınız. İyilik yolunu tutanları müjdele!" Hac Suresi 37. Ayet
“Biz onu büyük bir kazaya uğramaktan kurtardık” (Saffat; 107).
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hac / 34. Biz her ümmete bir kurban ibâdeti belirledik ki, kendilerine rızık olarak verdiğimiz hayvanları kurban ederken üzerlerine Allah'ın adını ansınlar. Şunu iyi bilin ki, sizin ilâhınız tek bir ilâhtır; öyleyse artık O'na teslim olun. Rasûlüm!
Yukarıdaki ayet de de sıkıntı yok aslında
DOĞRU: “Biz her ümmet için imge/simge/ritüel belirledik (mensek). Ki rızık olarak verdiğimiz hayvanlar üzerine Allah’ın adını ansınlar. Hepinizin ilahı bir tek ilahtır. O’na teslimiyet gösterin. Kalbi temiz olanları müjdele” (Hacc: 34).
Tefsiri: Görüldüğü gibi bu ayette de “mensek” kelimesi ‘kurban kesmek’ olmuş. Halbuki mensek nusukkökünden gelir ve menâsik olarak tüm hacc ritüel ve sembollerini ifade eder. Şu ayet daha açıklayıcıdır: “Biz her ümmet için sembolik hareketlerden oluşan ritüeller belirledik.” (menseken hum nâsikuhu). Buna diğer bazı mealler “ibadet tarzı”, “ibadet yolu” da demiş ki nispeten doğrudur. Bu durumda “Her ümmet için” diyerek genellendiği için sadece hacc menâsiki (tavaf, sa’y, arafatta vakfe, Safa, Merve, müzdelife) değil; dinin içindeki tüm tekrarlanan imgeleri/simgeleri/sembolik hareketleri kapsar: Kıyam, ruku, secde, oruç vb.
Rızık olarak verilen “hayvanların üzerine Allah’ın ismini anmak” ise yukarıda geçtiği gibidir. Bu tabir haccda geçtiğinde infak edilmek üzerine kamu alanına (Kabe’ye) getirilen canlı hayvanlar manasında, diğer yerlerde ise “Allah’ın etinin yenmesine izin verdiği hayvanlar” demek oluyor.
Kabe’ye ihtiyacı olanların alması için getirilen hayvanlar üzerlerine Allah’ın ismi anılmakla (yazılmakla, mühür vurulmakla) “Allah’ın malı” (kamu/herkese ait) oluyorlar ve illa kesilmeleri de gerekmiyor. Canlı canlı da infak edilebiliyor. Ve hatta bunun illa hayvan olması da gerekmiyor. Tarım ve hayvancılık toplumu; bir yoksul bir deveye sahip olmakla, iki çift öküz almakla icabında yoksulluktan bile kurtulabiliyor.
İslamda bence diye bir şey yoktur. İyice araştır kesinlikle var. Daha önce okuduğumu hatırlıyorum hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum. İyice araştır bence deme
Aşağıda bi arkadas sagolsun birini yazmış bile
Herkes farklı anladığına göre bencesi sencesi vardır
Herkes farklı anlamıyor. Bazıları yanlış yorumluyor.
Yanlış yorumlayan kişi yanlış anlar dolayısıyla doğru anlayandan farklı anlar. Yani bu işin sencesi bencesi vardır. Kıvırmayın.
Allah aşkına müslüman mısın değil misin bir şey anlamadım. Saçma sapan yorum yapıp milletinde aklını karıştırıyosun. Bunun vebalini nasıl alcaksin merak ediyorum. Trol soru sorup milleti şaşırtmak mı niyetin?
Sorguluyorum. Eğer doğru yola varırsam müslüman olurum. Ama sizin dininizde sorgulamak yasak diye düşündüğünüz için böyle cahil kafayla kalıyorsunuz işte
Yooo sorgulamak yasak degil ama kötüleyerek arastirmadan aklina gelen sacma geliyor. Sorgula dogru kaynaklardan iyi arastirma yap öğrenmeye çalış zaten en baska şahsen ben mutlu olurum desteklerim. Ama sen daha çok öğrenip anlamaya çalışıyor gibi degil tam tersini yapmaya çalışıyormuşsun gibi geldi
Aklina geleni söylemen*
Bşzce mi? Din bilgisinin sizcesi bizcesi olmaz
Herkes farklı anladığına göre var bencesi sencesi
Herkes farklı anlamıyor ki. Kalbi kötü olanlar yamultuyor