Arkadaşım haklı mı?
Haklı
Haksız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Arkadaşım haklı mı?
Hz. Peygamber genel olarak hayvanları severdi. Kedileri de sevdiğine dair bir çok örnek olay vardır ki bazılarını arkadaşlar yazmış zaten ama o yüzden kediler "mübarektir" diyemeyiz. Diyen kaynak da yoktur zaten.
Ayrıca inancımıza göre cennete gireceği bildirilen 10 hayvan içinde Hz. Muhammed'in sadece devesi vardır ki buradan hareketle develer için bile "mübarek" diyemeyiz.
Zaten biz Müslümanların temel sorunlarından biri de kelimeleri çok dikkatsizce kullanmak. Örnek: "Kutsal" kelimesi. Gerçi "mübarek" kelimesinin içinde de "kutsal" manası var ama farklı manalara da geldiği için bir yere kadar kabul olabilir belki. Ama dinimizde, inancımızda bir tane sadece bir tane, tekrar ediyorum biricik kutsal vardır. O da "Allahutaala" dır. Yaradan'dan başka hiç bir canlı - cansız varlığa kutsal denmez.
Sonuç olarak bir insan, bir Müslüman, yaşadığı dünyaya ve diğer tüm canlılara sevgi ve saygı dolu yaklaşmalıdır. :-)
Cevap
7Cevap
antik mısır da kediler kutsaldı. hindistan filler, japonyada pandalar, vs. Dinlerde hayvan kutsal değildir. Ama hayvanların hepsi yaratıcı katında değerli ve zarar vermemek lazım. zannediyorum arabistanda kutsal olan hayvan olsaydı Deve olur. ancak böyle bişey yok
Kutsal ya da mubadek değildir ama tertemizdir , necis değildir , yediğinden yenir , ictiginden içilir , pisligine bulaşmaz gezdiği yerde namaz olur
Kedi uyuduğu için rahatsız olmasın diye peygamber efendimiz elbisesini kesmiştir
İçinde kedi olan her konuda kedilerin her türlü yüceltmesinin yanındayız.
Kediler kutsal ve mübarek değildir, sadece temiz canlılardır deniliyor
Ve bunu kedi delisi olan birisi olarak söylüyorum. Onları dinsel açıdan değil, o ponçik sıfatlarına bakıp sevin mıncırın
Sence efenim? @whitecatt
Adam haklı
Kaynak nedir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?