Ev hanimi olmakmi yoksa calisan olmakmi kolay?
Ev hanimi neden calismak istemez veya calisan neden ev hanimi olmak istemez?
Ev hanimi neden calismak istemez veya calisan neden ev hanimi olmak istemez?
Abla Ev işleri kolay mı sanki yaa :/ Ev hanımı olanlar evden dışarı çıkmadığından dır ki piyasayı bilmezler o yüzden çalışmak istemezler...
Çalışan kadınlar ise ; Abla Çalışan kadınlar eline sıcak para geldiği için istediği gibi ekonomik özgürlüğü olduğu için ev hanımı olmak istemezler evde iş güç çocuk yemek monoton hayataı ev işi zordur zor hayatı sevmezler hem kendi kazandıkları hem iş ortamları olmayınca biliyolar ki kötü olacak o yüzden diyorum...
Saygı ve Sevgilerimle
Kardeşin Ahmet ;)
ev hanımı sadece ev işini yapar çalışan hem ev işini hem diğer işleri yapar bende ev hanım olsam çalışmak istemem
çalışanda kendi kazancını elde etmenin tadını almıştır ondan e hanımı olmak istemez
Evinin işçisi kadınlara devletin maaş verdiğini ve emekli yaptığını biliyor musunuz?
Binlerce yıllık kültürümde evin kurucu ve yönetici rolünü üstlenen ev hanımları nihayet hak ettiği değeri buluyor. Çok geç kalınan bu uygulamayla ev hanımları ekonomik özgürlüklerine kavuşacak ve toplumda kadın erkek dengeleri birbirine yaklaşacaktır. Devletimizde bunun için yeni bir yasa teklifi ile ev hanımlarına bazı şartları sağlamaları halinde emekli yapacak. Tabi bunun için yasa teklifinin meclisten geçmesi gerekiyor.
Bekarim gerçi ama
evlenince de muhakkak çalışırım.
Kimseden para dilenmeye alışkın değilim, bağımlı olmak istemem. Ayrıca çalışmazsam çok sıkılirim ve evin bütün o temizlik bilmemne işiyle ugrasmam gerekir ki hiç bitmez o.
Şimdi evlenirsem işleri benimle bolusecek biriyle evlenirim.
Ev hanımları neden çalışmak istemiyor konusunda hipotezlerim var ama yorum yapmak istemiyorum. :)
Cevap
18Cevap
Evdeyken çalışmayı hiç istemezdim, asla çalışmam derdim hatta, yapıma ters buluyodum çalışmayı. Ani oldu benim, bende anlamadım kendimi iş yerinde buldum. 2 ay kadar çalıştım. Evden çıkmayan ben eve girmek istemiyodum boğuyodu beni, 7/24 saat çalışıyım ama eve girmiyim diyodum. Ele avuca sığmıyodum. Çalışan için gercekten zormuş.
Ev hanimi neden calismak istemez rahatliga alismisdir, tercübesi yokdur, esi calismasi istemiyordur.
Calisan bayanda maddi özgürlügünü birakmak istemez. Evdede büyük ihtimal bir zaman sonra cani SIKILIR diye düsünüyorum. Ikisininde zorluklari vardir elbet. Ama calisan bir bayan olmak daha zor olabilir anlayisli ve yardim etmeyen bir esin yok ise.
beni bayanlar belki yanls anlayacak ama genelleme yapmıyorum calisan bayan para kazandığı için kendini özgür hissediyor ve eslerine istediklerini soyleyebiliyor ev hanimlarida ekmek elden su golden yaşıyor ve eşlerinin de istedigi herseyi yapabiliyor surekli evde oldugu icin isten gelince guzel bir yemek ise giderken güzel kahvaltı ve gece yorgunum cok yoruldum basim ağrıyor gibi sorun yasamiyorlar ;)
caliskan kadin erkek tarafindan ezilmek istemez ve onlara güclü oldugunu göstermek ister.. Kariyer yapmak ister ev kadini oldumu hep kocana baglisin hep ondan para vermesini beklemen lagzim eger kendi parani kazaniyorsan istedigin gibi harcarsin
Herkes kendi duruma alışık. Değişiklik garip geliyor. 1. grup cesaret bulamıyor, 2. grup evde sıkıntıdan patlar diye evde oturmaz.
Ev işi daha zordur. Yemek ütü çocuk çamaşır bulaşık bunlar hep geçmişte kalan zor işlerdi. Şimdiki zamana bakarsak bunlar daha kolay çamaşırı bulaşığı mskine yıkıyo yeöek makarna yeter sonra çocuk kalıyo onuda okula salınca en basit iş ev kadınıdır.
Tabiki madam mösyön doğru söyler :))
Kadınların seçeneği var ve seçme haklarını kullanıyorlar... İkisini de becerememektense birini seçmek daha iyidir. Ama ikisini de becerebilmek daha da iyidir:)
istemeyen çok nadirdir, ya tuzu kuru olduğu için ya da kıskanç olduğu için kocası çalıştırmaz, bu arada hem çalışıp hem evişlerine nasıl yetişiyorlar anlamıyorum, akşam oluyo ev işleri bitmiyor
Alışkanlık.
İkisi de zor, birine alışırsan gerisi kolay.
her iki türlü stres var
çalışsa eve gelecek yine iş
ev hanımı olsa can sıkıntısından yine yorulacak
zor iş sizin işiniz
Çalışmaya alışmışsa evde oturmak insanı sıkıyor. Ya da tam tersi. Hiç çalışmamış bir kadın zaten ev hanımı olmaya kendini hazırlamış olmalı
Kimse düZenini bozmak istemez
Çünkü geçiş dönemleri sancılı oluyor :)
Kim sancı ister? :D
Cem Yılmaz'ın bir esprisi geldi aklıma
"Ev hanımı demek hmm... Kaçta açıyorsun evi?"
Ev hanımı evde oturmaya alışmıştır çalışmak zor gelir, çalışan ise çalışmaya alışmıştır evde oturmak zor gelir..
İkisini bir arada götürmek zordurda ondan. Hele ki şartlar zor ise, kira, çoluk, çocuk, bebe, la bebe gibileri varken dediklerin olmaz.
ikisi de zor be.. ama ev hanımlığı daha bir yorucu üstelik karşılıksız
ev hanımlığı zaten yterince zor bir meslek bence
hele ki başka bir işle birlikte yürütebilen kadına helal olsun :)
kolay değil cennet ayaklarının altında denilen annelerden olmak :p hem ev hanımı hem iş kadını hem anne waow :p
kesinlikle :))
+ ne iş yapıyorsunuz
- ev hanımıyım
+ maaşınız nekadar?
İyi bir kocan varsa ikisi de kolay,
Alışmışlık vardırda o yüzden
Alışkanlıklarından vazgeçmezlerde ondan
Çalışmasın otursun evde :)
Ikisininde kendine gore zorluklari var
dengelerle oynamayalım lütfen..
Tamamen alışkanlık
Bu bir alışkanlıktır sadecd