Cevap: http://i.hizliresim.com/lzm78r.jpg
CEVAP VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM...
12 litrelik kabı 8 litrelik kaba boşaltıyoruz. 8 litrelik kabında 5 litresini 5 litrelik kaba boşaltıyoruz. 12 litrelik kabımızda 4 litre 8 litrelik kabımızda 3 litre 5 litrelik kabımızda 5 litre suyumuz var şuanda. Şimdi de 5 litrelik kabımızda ki suyumuz 12 litrelik kabımızda ki suyumuza boşaltıyoruz. 12 litrelik kapta 9 litre 8 litrelik kapta 3 litre 5 litrelik kapta 0 litre su kaldı. 8 litrelik kabımızdaki 3 litre suyumuzu da 5 litrelik kaba boşaltıyoruz. Şimdi de 9 litre suyun 8 litresini 8 litrelik kaba boşaltıyoruz. 12 litrelik kabımızda 1 litre su kalıyor. Şimdi de 8 litrelik kaptaki suyumuzu 5 litrelik kapta ki 3 litre suyun üstüne boşaltıyoruz. Yani 8 litrenin 2 litresi boşalmış oluyor. 8 litrelik kabımızda 6 litre suyumuz kaldı mı? diğer kaplardaki suyu da birleştirdiğimiz zaman 6 litre 6 litre olacak şekilde iki şişeye pay etmiş oluyoruz.
Internette buldum :D
Cevabını söyleyin şunun ya
@Canemm109 unuttuğunuz nokta 8 litrelik kaba 6 litreden fazla dolduramıruz. cevapta 8 litrelik fullenmiş
12 litrelikten 8 litreliğe doldurdum kalanı da 5 litreliğe doldurdum.. ardından 5 litrelik şişedeki 4 litreyi 12 litreliğe doldurdum..8 litrelik şişeden boş olan 5 litreliğe doldurdum.. Yani son halimiz 12likte 4 ,8likte 3, ve 5 likte de 5 litre sıvı oldu..5 litreliğin tamamını 12 litreliğe doldurdum..8 litrelikte 3 litreyi de 5 litreliğe doldurdum.. son halimiz 12likte 9 litre 8likte 0 litre ve 5likte de 3 litre oldu..12likteki 9 litre suyu 8liğe doldurdum kalan 1 litre kaldı..8likten 5liğe 2 litre daha koydum çünkü önceden 3 litre vardı..8lik şişede 6 litre kaldı..5liğin tamamını da 12liğe boşalttığım zaman orda da 6 litre su oluyor.. fena soru deilmiş (:
Tek zeki sensin di mi.. daha da sorularına cwp vermem aga al resmi bu da.. hadi işine bak şimdi
https://hizliresim.com/q2V4LD
Hadi kolay gelsin
Eyw
Elimdeki sıvının 12 ltlik olduğunu biliyorum, elimdeki üç kabın ltresini bilmiyorum ama görüntü olarak en büyük duran kabın içine yavaş yavaş 12 lt deki suyu boşaltırım. 12 ltlik kabın içindeki su, yine 12lt olan kabın yarısına inecek şekilde devam ederim. 12 ltrenin içindeki su, yine 12lt olan kabın yarısına indiğinde ise anlarım ki bu 6lt oldu. Bu 6lt olduğuna göre, diğer kaba döktüğüm su da 6lt o halde alırım ikisini çıkarım dışarı.
Bundan sonrası olamaz ki zaten.. cevap şıklarda durduğuna göre bundan sonra bilen kişilere güvenemezsin.. Ne malum netten bakmadıkları ya da netten bakıp yazan kişinin yorumunu okumadıkları.. O yüzden bu saatten sonra kim ne yazarsa yazsın hakkıyla mı bildi yoksa haksız mı bildi bilemezsin.. Doğal olarak da yine ben öndeyim, hem de geçici değil kalıcı :D haha 😜
önce lab da 8 litreliklerden birini doldururum kalan 4 litreyi diğer 8 litreliğe doldururum.. sonra 8 litreliğin yarısını 5 litrelik kaba dökerim ve bütün kaplarda 4 litre kalır sonra da 5 litrelik kaptakini yine yarısnı bir kaba yarısını diğer kaba olacak şeklinde kolayarım yani 8 litrelik kaplarda 6 şar litre oolur
Cevap
17Cevap
öncelikle 5 litrelik şişeyi eliyoruz çünkü 6 litre almaz. 8 ve 12 litrelik şişeleri kullanıcaz. öncelikle 8 litrelik şişeyi doldurruz bunun için öncelikle diğer şişelerden 6 litre sıvı doldurmak gerekir daha sonra 8 litre olarak doldurduğumuz şişeden 2 litre boşaltmamız lazım bunun içinde diğer şişede 2 litre bosluk olması lazım bunuda diğer şişede 2 litre bosluk kalacak şekilde ayarlayarak yapabiliriz.
bumudur cevap amma uğrastırdı tam acıklayamamıs olabilirim beyin hata vercek daha fazla uğrasırsam :D
benden bu kadar panpa alev alcam yoksa :D
ya da şöyle yapsak nası olur elimizde 5 litrelik bir şişe vardı zaten o 5 liğin içine 3 litre doldurup kalan 2 yi öyle hesaplasak
alla allaaa :D ben bu kadar pes ediom :D
cok uzun mk.
12den 5e doldur kalanı 8lıge koy
ne oldu 12lık bos 5lıkte5 8likte7
5den 8liğe koy 5likte 4 kalsın
kalan 4u 12liğe aktar son durum ne
12likte4 5lik0 8de8
8den 5i doldur 3 kalsın orda
5te olanı 12dekı 4 ıle bırlestır son durum:
12de9 5de0 8de3
8dekı 3u 5e koy 12dekı 9u 8lige doldur son durum:
12de1 5de3 8de8
8dekını 5e ekle kalsın 8de6 son durum:
12de 1 5de5 8de6
5dekını de 12e bosalt son durum:
12de6 5de0 8de6
ohooo bak işine kardesım brawo dıcegıne.. sankı ımkansız bı soru sordun da yapınca resmen mızıkcılık denır buna
dahada davosa gelmem.
madem nette bulunabılen bısıdı nıe soru olarak soruosun. hadı sordun dıyelım yapılınca nıe netten buldun dıosun. amacın ne yanı. kendını bıras sorgula ruh hastasısın sen
anlayasın dıe ozene bezene yazdım senın yaptıgına bak ıste...
12lt bin 8ini 8ltreye. Sonra o 8 ltreyi 5ltreye bosalt. 12ltrede 4, 8ltde 3, 5ltde 5lt var. Sonra 5ltyi 12ltye boşalt. 9-3-0
8ltyi 5ltreye boşalt 9-0-3
12ltdeki 9ltyi 8ltreye bosalt 1-8-3
8ltyi 5ltye boşalt 1-6-5
Son olarak 5ltyi 12ltye boşalt 6-6-0
Bence sen cevabimi yanlis okumuşsun.
elimizdeki şişeler simgesel olarak şöyle
5lik= 0 8 lik =0 12 lik = 12
8liği doldururuz kalır 4
0-8-4
Kalan 4 ü 5liğe aktarırız
4-8-0
8 litrelikteki sıvının yarısını 12 liğe aktarırız
4-4-4
5litrelik şişedeki 4 lt sıvıyı yarı yarıya pay ederiz.
5 litlerik olan kap hacim olarak küçük olacaktır. boyut farkı vardır. önce 5 litrelik kaba doldurarak o nu da 8 litrelik kaba aktarırdım. 12 lt lik kapta 7 litre kalmıştır. buradan da 1 litre almamız gerecek ve bunu da göz kararı almak zorundayım. iki kap oldu 5 lt lik boşa çıktı ve elimde 2 kap kaldı. bunları şimdi çıkarabilirim.
5 litre bölünde sen 1 litreliği ayıramazmısın. ayrılır. kapların boyunları hakkında bilgi yok. kabın dip kısmını bilirsen 1 lt ayarlarsın ama hiç kullanmadınsa o zaman ayarlayamazsın.
sadece 5 litrelik boş kalır. bilmem hiç ölçtün mü ya da varille mazot.
o zaman anlaman zor olur...
benimki de fikir yürütme. sen 5 litrelik kaba 6 litre aldıramazsın mecbur ikisine koymak zorundasın. dersen ki kapların genişlikleri aynı direk ayarlanır 5 lt ye gerek kalmaz. ama hepsi farklı boyutlardaysa o zaman da varil ölçümü yaparım ben.
tamam ama bilirsen dip ayarını göz kararı olmaz. sen matematik cevabı istmişsin cevaba göre :D
dip ölçüsünü bilirsen göz kararı olmaz :D
:))) iş pratik olmalı yoksa iş bitmez :DDD ama patlatmaya da gerek yok :DDD
5 tamamen dolduktan sonra geriye 7 litre kalcak bunu 8 e koyup dışarı cikarsam kesin patlar ki. Eğer tek sefer çıkış hakkımız varsa 12 litrelik kapta mutlaka sıvı kalır yoksa disari çıkınca patlar
5 5 2 olarak bölüştürülemez mi? Elimizde 3 şişe olmuş oluyor. Ne gerek var ekşına?
yapacağım şey muhtelemen (12 lt - 8 lt - 5 lt olarak büyükten küçüğe yan yana koyduğum şişeler için) 1. şişeden 2 şişeye oradan 3. cü şişeye sıvıları doldurmak, böyle sıvılar yer değiştirdikçe hangi kabın kaç lt olduğunu algılayabilirim. sıvılar hep fazla kalacaktır. 5 in tamamı dolduğunda, 8 lt lik şişeye konulur ve 12 lt şişeden 1 lt alınır oda 12 kalır.
İlk önce 5 lige dodururum 5 liktende 8 liğe geçiririm 5 boş kalır tekrardan daha sonra 12 de kalan 7 litrelik sıvıyıda 5 lik şişeye 1 ltre olacak şekilde döker ordanda 8 liğe ilave ederim sonuç: 8 likte altı 12 likte altı 5 lik boş
Tamam biliyorum amaç 6/6 ya bölmek değilmi?5 ede sığmayacağına göre 5 liği sadece ölçmek için kullandım?
Çözümü kız paylaşmış mantık doğruda işlem hatası var asdjhfsgd ama sonuç doğru 5 boş diğer ikisi 6/6 :))
O paylaşmasaydı kağıdı kalemi alıp uğraşcaktım severim böyle soruları. Cvplarında azalma olcak şimdi hatunun yüzünden asdjhgdsg
Soruyla en çok uğraşan benim artık eic kime vereceğini biliyosundur asdjhfdsg
Abi once besi doldururum. ee sonra :) az dusunem kanka dogru cevap veren oldumu dur iki dakka dusunem :)
12 litrelikten 8 litreliğe 12 yi eşitleyecek şekilde yarısı kadar boşalttığında zaten 6 ya 6 olacaktır.
yanmda bı 5 lıtre bı 8 lıtre bos kab yok mu arkdasım bı bı radyojenık dolu kab war. oldumu 3. sıvıyı 3 e bolerım bu sekılde hıc brınde 6 lıtreden fzla olmaz we rahat rahat cıkarm
Knk ben istifa ettim ilgilenmiyorum bunlarla artık. :))
abi zaten dökmeden elimizde patlamaz mı :D 12 lt lik kaptaymış
12-0-0 4-8-0 4-3-5 9-0-3 1-8-3 1-6-5 6-6-0
l*n 15 dk dır ugrasıyom ne interneti :D emege saygı
5litrelik Kabı agzına kadar doldurum sonra kalan sıvıyıda 8 litrelik kaba bosaltırım bundan kolay ne var
resmen 4-5 dk surdu zekamdan şuphe ettirdin bana bro anlatıma gerek yok sanırım
arkadaş aşşağıda yazmış foto atardımda vaktim yok sınav çalışıyorum soruyu gorunce dayanamadım çözdüm. D
https://i.hizliresim.com/lzm78r.jpg araştırdım buldum bunu da pratik zeka say :))
Beyin hücrelerim iflas etti
Okadar uzun ki yazin.. okumadan yorum yapiyorum :)
Onemli bisey mi? Zahmet edip okuyacagim eger onemliyse tabi
Bence bunu en guzel sen cevaplarsin @Aparaçio :)))
İçinde hesap var ben ve matematik.. İmkansız
2 şer lt den olmuyor mu
okumaya usenmesem cozerdım :D
bazen o kadar usengecım kı usenmeye bıle usenıyorum :D
Okumaya üsendim :D
:DD
Okudum ama çözemem ben bunu :D
Degil mi :D
Peki :D
Yok uğraşmam :D
hayırlısı be kanka
okumadım çok uzun