Bu Alfredo Stroessner
- Paraguay'ı 1954 yılından 1989'a kadar yönetmiş olan Cumhurbaşkanı. İktidarı boyunca rejim karşıtlarını ağır bir şekilde cezalandırdı. Tam 6 kez seçim kazandı ve bunu meşrulaştırmak adına 1967 ve 1977 yıllarında anayasada değişiklikler yaptı. 20. Yüzyılın en uzun iktidarda kalan diktatörü olarak tarihe geçti. ~
Bu Recep Tayyip Erdoğan
- 20 yıldır Türkiye siyasetinde ön safhada. 21. Yüzyılın en uzun süre tahtta kalan reisi olarak tarihe geçecek.
Sözü reisimizin beni aşamazsınız sözü ile bitirelim 😁
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hayır inanmıyorum.
Kirli oyun oynamak kolaydır, kazanması da kolaydır ama adil oyun zordur vicdan sahibi insanlar adil şekilde oynar. Bilmem anlatabildim mi?
Kazanmak için vicdanı bir kenara bırakmak gerekir. Vicdanı olan zaten en başından kaybetmiştir kaldı ki oyunun sonunda kazanan da piyon olur. Yunanların sevdiğim bir atasözü var ; oyun bitince şahta piyonda ve vezirde aynı kutuya konulur.
Savaşta düşmanına karşı peygamber efendimiz adil oldu vicdanlı oldu nice zaferler kazandı. Siz imanınızı şeytana satarak cehennemde kendinize özel mülk edinmiş olursunuz. Kaldı ki ülke kendi içinde vicdansızlığı savunuyorsa o ülke yok olmaya mahkum olmuştur
Bunu satranç mı sanıyorsun? Oyun bitince nice mezarlıklar nice toplu mezarlar olursa bunun vebalini nasıl kabul edeceksiniz?
Doğruları söyleyince imanımızı satmış oluyoruz. Abicim koyun olmayın açın gözünüzü biraz sorgulayın şu an dünyanın en güçlü devletlerine bir bakın hangisinde insani politika var dış devletlere karşı. Dünyanın en güçlü devleti ABD Filistin de , Irak da , Suriye de , Türkiye de nice kanlar akıttı. Güç zalimin yanında demiyorum güç direnenin yanında diyorum bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Sayenizde yakında Türkiye'de olacak bu. Sen aç gözünü koyun hanım. Silahsız bırakıldık, ordumuz darbe aldı, Rusya ile sıcak savaşa ramak kaldı, dünya üzerinde bize müttefik bir tane ülke kalmadı, Amerika yüz yıldır Türkiye'ye en modern silahları verirken bizi bütün dünyaya karşı savunan tek ülke Amerika iken şimdi Amerika'ya karşı Rusya'nın saflarına geçiyoruz. Üstelik daha geçen sene Rusya bize saldırdı Amerika araya girdi bizi işgal etmesinler diye. Açtın mı gözünü sen?
Madem dinden örneklendirdin bende dinden bir örnekle açıklayayım sana mevzuyu. Din derki sapmış her kavim helak olmaya mahkumdur. Bunun doğruluğu bariz belli inançlı olmaya gerek yok doğruluğunu anlamak için. Türkiye halkı 35 seneden beri cahil , beyni durmuş sorgulamadan ve bilimden uzak kalmış bir topluluk. Başına gelen her türlü felaketi hakediyor. Layığı gibi yönetliliyor koyunlar bu seçim sonucunda artık iyice layık oldukları şekilde yönetilecekler. ABD konusunda anlattıkların koca bir beyin yıkamasından başka bir şey değil. Beynini Amerikan emperyalizminin tazikli sularında unutmuşsun bir koşu al gelde öyle konuşalım.
Aptal adam ABD senin ülkeni koruyorsa bir çıkarı varki koruyor. Senin petrol zengini Irak dan üstünlüğün ne ki ona yaptığı muameleyi sana yapmasın. Rusya nın sana yapabileceği maksimum şey işgal olur bunu tarih gösterdi ama Amerika nın sana yapabileceğinin haddi hesabı yoktur. Marshall den bu yana bak ülkende hangi bilim , sanayi ekonomi devrimi gerçekleşti dışarıya bağımlı bir sömürge ülkesi olarak kaldık ortada.
Biri laiklik der Kürtleri öldürür öteki din der herkesi din düşmanı ilan eder öldürür, sizin bir birinizden ne farkınız var?
canımsın kim kime bedava güvenlik sağlıyor, elbette karşılığında parasını alıyor. Şimdi savaş çıksa kim Türkiye'nin arkasında durur? Kim Türkiye'ye güvenir silah verir?
Laiklik diyenle kürt aynı cephede , din diyenle dinsiz aynı cephede sen bana neyin hesabını soruyorsun bre embesil?
Ülkeye bilim getirmek isteyen Amerika'nın ilmini red eden de ülkenin kendisidir. Bak japonyaya bak Almanya'ya bunlar Amerika'nın yönetimini kabul eden ülkeler, dünya üzerindeki en güçlü ülkeler. Bir de senin gibi nankörlere bak kendi pisliğinde boğulmak üzeresiniz. Ne yazıkki bizde sizinle.
Embesil senin sülalendir, terbiyesiz. Biz ölsek de onurumuz ile öldük nankör olmadık. Siz onursuzsunuz dininiz var diye ahlaka ihtiyacınız yok sanıyorsunuz. Putperestlerin de dini vardı o yüzden Allah peygamber gönderdi dünyaya, siz putperest bile değilsiniz Allah'a şirk koşan birinin ardından giden putperestin bile sahip olmadığı cehalete sahipsiniz
Laik olmak da şerit ile yönetilmek de önemsiz, önemli olan ne kadar adaletli olduğunuz. Sizde onur da yok adalet de yok
Daha ikinci dünya savaşı sırasında Almanya da icat edilen tüm ilaç ve sanayi alanındaki materyallerin ABD ye taşındığını bilmeyen bir cahilsin. Kalkmış Amerika da bilimin temellerini atmış iki ulusa , Abd ilim götürdü diyen bir embesilsin. ABD barış götürüyorum dediği her yere kan götürdü Vietnam , Irak , Suriye hangi birinde barış kaldı?
Ne anladın da ne konuşuyorsun muhalefet etmek için muhalefet ediyorsun şu an. Seni de anlıyorum makarna yemekten beyin durmuş ne yapasın.
Onların kendi sivil halkını katletmesinden sonra Amerika oraya girdi, Saddam kendi sivil halkına kimyasal bomba ile vurduğu binlerce çocuğun yaşlının gencin öldüğünü görüp de sesini çıkarmayan siz Saddamı asıp Irak yönetimini kendi halkına verdi diye suçu Amerika mı? Yoksa zulme karşı sessiz kalan Türkiye mi?
canımsın makarna sizin işiniz, biz açlıktan ölsek de onurumuzu sizin gibi satmayız
ikinci Dünya Savaşı'nda Amerika Almanya ile savaşıyordu zaten geri zek. lı dünya savaşı sona erdiğinde de Almanya'nın herşeyine el konuldu
Tabii canım zaten Amerika oraya barış götürdü hem de öyle bir barıştı ki bu ellerindeki tüm petrole el koydular ve onların ekonomisini batırarak size yaptıkları gibi) onları mutlu ettiler. Eli kanlı Amerikan askerlerinin istismarına uğrayan yüzerce kadın intihar etti , sadece kadınlarla kalmadı tabiki. Taliban kızları eve tıkıyor diye zırladılar ama Irak da 12 yaşındaki masum kız çocuklarını istismar edip öldürenlere ses yükselmedi. Amerika nın kendi psikologları , doktorları raporladı daha ABD nin Irak a ilk girdiği gün binlerce kadına tecavüz ettiğini. Hadi orada savaş vardı ulan beyaz devrimde İran da da mı savaş var dı embesil oğlu embesil.
Ulan or. spu çocuğu, İran ile Amerika düşman, mal evladı petrol öyle taşınılıp götürülen bir şey değil, hayvan evladı seninkiler kendi ülkenin vatandaşına tecavüz etti, öldürdü sen ne boksn da gelmiş kedni savunuyorsun? Cahilsin anladım da bu kadar ahlaksızca konuşursan seni bulurum
Senin din kardeşim dediğin Filistin'de ölüyor hâlâ, neden senden ses çıkmıyor? Faşist. Sizin tek derdiniz cebinize para girmesi, haysiyetten yoksunsunuz. imandan yoksunsunuz başkasının hatası var diye sizde hata yapmayı kendinize mübah kılmaya çalışıyorsunuz. Sizin imanınız para
Hayır