Allaha isyan etmek istemiyorum ama elimde olmadan bunu yapıyorum, bu bir imtihan mı?

Nolur bu konuda yardımcı olun bana inancım yerinde ama çoğu zaman çevremde olsun hiç tanimadigim insanlar olsun onları gordukçe neden diye soruyorum ya. Bu bir imtihan mıdır? Allaha şükür halime halimize ama ben çok zorlanıyorum bu konuda. Güven diye bir kelime yok oldu bende insanlara güvenemez oldum. Ya mutlu insanları görüyorum benim mutluluğum neden kısa sürüyo diyorum. Güzel insanları görüyorum ben neden böyleyim diyorum. Kendilerini güzelce ifade eden insanları görüyorum ya benim içimde olanı neden dışa onlar kadar güzel vuramıyorum diyorum. Korkuyorum kırmaktan ama nasıl bu kadar dürüst olabilirler ki kırmaktan korkmuyolar mı diyorum. Kırıldığımı üzüldüğümü belli etmek istemiyorum kimsenin yanında acı gerçeğimi göstermek istemiyorum. Neden onlar gibi olamıyorum diyorum. Dıştan kaybedince insan içten de kaybediyormuş aslında.
Allaha isyan etmek istemiyorum ama elimde olmadan bunu yapıyorum, bu bir imtihan mı?