Esenlikler
Mesela görmediği şeylere inanmak ve onlardan yardım istemek ve gerçekleşeceğine inanmak dua gibi bunlar da şizofreni değil mi? Doktorlara göre diyorum. Şizofren olabilirler mi diyorum?
İyi günler
Mesela görmediği şeylere inanmak ve onlardan yardım istemek ve gerçekleşeceğine inanmak dua gibi bunlar da şizofreni değil mi? Doktorlara göre diyorum. Şizofren olabilirler mi diyorum?
İyi günler
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Hayır değildir. ben ateistim ama inanan kişiye deli demem.
Tamam deli değiller zararsız ve zararlı olarak ikiye ayrılırlar
Yani zararlı sizofrenler zararsız uysal sizofrenler
Alakası yok, şizofreni kelime anlamı ile, düşünce ayrılması, yarılması anlamındadır, şizofreni de insan biyokimyası ile ilgili, dopamin seviyesi etkilidir. İlaçlar dopamin düzeyine etki eder.
burada ikk önce bir yaraticinin olup olmadığı sorgukanmali. Aklı başında her insan bu kadar şeyin bu düzenin bir yaratısının olduğuna inanması uzun sürmez. Körü körüne inanmaktan bu yüzden sıyrılır mantığa oturttukça daha çok araştırırsın sonra o yaratıcının nimetlerini görürsün varlığının bilincinde olursun bu yüzden şükran duyarsin ve bu da seni yaraticiya bağlar inanç tam da burada başlat
bu bi akıl hastalığı çünkü gerçek dışı şeylere inanmak akıl işi değil
Yani dinlere inananlar sizofren ama zararsizlar mi diyorsun
Zararlı ya da zararsız olarak ikiye ayrılırlar diyorum
Bir Ateist olarak dine inanan iyi insanlar var onlara lafım yok ama bazıları gerçekten olabilir
Görünmeyen fakat varlığını idrak ettiğimiz okadar çok şey var ki. Bir kere evrensel yasalar var, etki-tepki yasası, düşünce gücü vs...
Dinler de temel anlamda insanı toplum içinde iyi ve erdemli bir birey haline getirmek için varlar
Görmediğimiz duyguları hissediyoruz ama
Evet duygular var ama nasıl duygu oluştuğunu doktorlar açıklıyor bilimsel bir açıklaması da var.
İnananların da açıklaması var ki sen inanmıyorsan neden inananlara şizofreni damgasını yapistirıyorsun
Şizofreni, hastaların gerçek ile gerçek dışı olan olguları birbirinden ayırt edememesine yol açan, sağlıklı düşünce akışı, duygu kontrolü ve normal davranışa engel olan ciddi bir beyin hastalığıdır.
Gerçek olan bu dünya ama Allah o gerçek mi ona dua ediliyor gerçek olduğu bilinmeden ona namaz kılınıyor gerçek olduğu bilinmeden. İnanan insanlar da zararsiz sizofren olmuyorlar mi? Tıpa göre öyle çünkü
Tamam işte onu diyorum senin gerçekliğine inanmadığn bir şeye başkası inanıyor diye şizofreni demen..
O zaman bu mantıkla sen de şizofrenisin ; bizim için gerçek olan bir sey senin için değil (sende bize göre ayırt edemiyorsun)
Evet doğru söylüyorsun. Ama ben doktorlara göre konuştum. O zaman bir doktor inanan birisine şizofren derse yalan söylemiş olur. O zaman doktorların hepsi ateist mi?
İnançta şu esastır bir şeyin varlığını idrak edebiliyorsan o gerçektir.
Ben sana desem ki bir avucumu kapatıp ; bunda para var. Sen de baba görmediğin için o parayı inanmaması tercih ediyorsan bu senin bana karşı olan inancının zayıflığını gösterir, paranın avucum da olmadığı gerçeğini değil. Daha sonra avucunu açıp sana parayı gösterince zaten inanırsın ama benim için hiç bir anlama kalmaz önemli senin onu görmeden inanmandı, görünce herkes inanır..
Baba değil bana**
Doktorların hepsi ateist mi buna cevap vermedin
İyi de hiç bir doktor inancından ötürü hastaya sizofren demez ki , onlar daha başka sandılar gördükleri için o damgayı yiyorlar ayrıca bu teşhisi koyan inançlı doktorlar da var. Yıllarca ateist yaşayıp bir kar tanesini inceleyip iman eden doktor da var
Sanrılarr*
Yani garip konuşanlar garip hareketler yapanlar şizofren öyle mi
Gariplik derecesini doktorlar belirler. Çünkü hepimizin gariplikleri vardır.
Mesela Hz İbrahim gitti putları yıktı şimdi ben gitsem putları yiksam bana ne derler?
Artık putlar sözlerle yıkılıyor , ne derler deme sen yık gitsin
Hz İbrahim bosuna mi putları yıktı?
Hayır, boşuna olduğunu nerden çıkardın?
Çünkü sen sözlerle yıkılıyor dedin ama Hz İbrahim gerçekten yıktı?
Çünkü artık somut olarak yıkılacak put kalmadı, şimdi sözlerle yıkılıyor dedim
Aynı benim senin inananlara şizofreni dediğin putunu yıkmam gibi
Putlar sözlerle imha edilir. Ellerle yıkılır. Ve Allah bunu sever. Anlatabildim mi?
Hıhı
Vızır vızır çalışın.
Bir işi bitirince ardından diğerine yönelin.
Vızır vızır çalışınn
Sen çalışıyor musun vızır vızır
Kabul ettin eeeeeeee
Neyi?
Vızır vızır çalıştığını eeeeee
E sen çalışmıyor musun
Yine kabul ettin eeeeee
Tm
Eeeeeeee ezik eeeeeee
Paylaşılmış psikoz