Çoğu kişi bilmez ama insan tek başına bir güç sadece beynimizde 86 milyar nöron var , yürüyen bir güçüz aslında fazla özelliz gibi hissettiriyor kuantum boyutundan bahsetmiyorum bile yani resmen süper enerjiyiz her birimiz , o halde ölüm diye de bir şey yok sadece geçiş var
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Nereye geçiş var? Neye dayanarak söylüyorsun bunu? Ve ya kim neyi gördü geri geldi anlatti da buna karar veriyorsun? Ölümden ötesi yok ki,, öldün bitiyor, beynin durduğu anda hayat bitiyor, kalbinin durmasina bile gerek yok. Geçiş, öteki hayat, başka evren diger zmnlar... ölünceye kadar düşenen düşünür az çok bunlar hakkinda, öldün hiç önemi kalmiyor bu meselelerin de..
Pekala gidip dönen var mı demişsin tek tek cevap vereyim sana o halde evet var diğer adı ile oyd , nyd yani ölüm ötesi deneyimler deniyor ismine , yani dünyanın bir çok yerinde çocuk yaşlı orta yaşlı kişilerde , kaza geçirip kalbi duran , beyin ölümü gerçekleşen kişiler sonra mudalahelere yanıt veren kisiler bunlar içinde çocukda var yani bildigin eks olan hastalardan bahseiyoruz , neyse bu şekilde anlatmak baya uzun dediğimi biraz oku istersen nette de bulabilirsiniz deneyimlerini yazanları , içlerinde beyin cerahi , ateist , budist , her telden insan var.
Pekii bütün bunlar ve ya çok daha detayli bilgiler, ölüm diye bir gerçeği inkar etmeye yetiyor mu? Saatlerce anlatalim, istediğin kadar bilimsel açıklamalar yap, bu bizim ölümlü bir varlık olduğumuzu değiştirir mi?
Ölümü nasıl adlandirdigina bağlı aslında bu , sen ölüm dersin ben yeniden doğuş derim , geçiş derim , yani atomlardan oluşan bir yapımız var trilyonlarca enerji atışları , nukluer bir güç insan bedeni bektiginda , yani kısaca şöyle diyelim biraz yukarılara çıkalım örneğin bir karadelik bir gezegeni yuttugunda , o gezeninin enerjisi ışığı daima kalır yanı yok olmaz asla enerji asla ölmez , atomlarda ölmez bilirsin bilimle ilgisin, yani sen neden öleceğini dusunuyorsun
Bak mesela sen hariç iki kişi daha yorum yapmis sence yorumları nasıl?
Son derece bilgisiz kalitesiz düşüncesiz cehalet akan yorum değil mi tiksindirici , şimdi ben bu adama atomu anlata bilir miyim? Asla gelişme gösteren canlılar biraz daha iyi kavrar durumu
Kendin söylüyorsun bak, nasıl adlandırdığına bağlı, ama tek ortak düşünce fiziki ölümün gerçek olması, sonrası için binlerce yorum var dinen, bilimsel,,, din ruhun ölümsüzlüğü başlar der; bilim vücud yapısı ve ya fizik kurallarıyla açıklar... ama hiç biri benim fiziken öleceğim düşüncemi değiştirmiyor.. çünkü gerçek bu.. ve senin ilk yorumunda anlattiğin ölüp tekrar müdahelerle hayata geri dönenlerin anlattıkları, bu da astral seyahet olarak da biliniyor: bunun bile gerçekliğine dair bir çok şüphe var, sadece o an içinde gördüğü rüyadan bir farki yok diyenler ve bunu ispatlamaya çalışanlar da var..
Ölüm ötesi deneyim olarak da biliniyor bu, tıbbı olarak ölüp tekrar hayata döndürülmüş insanların yaşadıkları,, o anlatilanlar ne kadar bilincli.. o kadar tartışma konusu varki.. sadece benim demeye çalıştığım ölüm diye bir gerçeği hiçbir şey değiştiremez.. ne dinen bi açıklama ne de bilimsel
Astral seyahat başka , ölüm sonrası deneyim başka , İngilizceniz varsa okuya bilirsiniz bu konu hakkında makaleler var binlerce , doktor hasta ilişkisi , yani havalandirma boşluğundaki ayakkabıyı görecek kadar ameliyat masasında , astral seyahat olmasa gerek , yani dedigim gibi gerçek kaynaktan birer bir okumanızda fayda var , bak ölüm hakkında pek çok dinleri araştırdım , kutsal inanislara , reankarnosyana , uzaylılara , yani aklina gelecek her şey , ve hala da bu konu hakkında düşünüyorum , aslında pek nasıl anlayacağımi da bilemedim çok uzun ve o kadar vaktim yok , bir çok şeyi biliyorum ve bu kendimde dahil
Ben konuya tamamı ile bilimsel bakıyorum dinsel asla ama asla bakmam bir yaratici var mı bilmem ama olduğumuze pek inanasim gelmiyor.
İngilizcem var evet ama açıkcasi bu konu hiç bir zmn araştırmak isteyeceğim konular arasina genel olarak ilgi alanima dahil olmadı, sadece tesadüf eseri okudum bazı şeyleri, ölüm ötesi deneyim mesela, anlatilanlar... sen araştırmışsın baya, buna rağmen görüyor musun kafan karışık, ve kabullenmek istemiyorsun bazı şeyleri.. bu kadar kafa karışklığına sebep olacak, sonu baştan belli bi konuyu zaman harcamaya da değmez bana göre.. dini inancla da alakali değil zaten bu durum, ister bir inancin olsun ister olmasin.. birgün öleceksin herkes gibi, gözümüzün önünde ölüyor insanlar; bu kadar basit aslinda; ötesi var mi yok mu, bi dini inanc yoksa aslinda bu da çok fazla merak komusu olmuyor ruhunla ilgilenmek
Ben çocukluğumdan bu yana çok meraklıyım kimisi resim yapar kimisi , başka şeylerle ilgilenir benim merakım çok farklı biraz fantastik bir dünyada yasiyorum diyebiliriz ha bu demek olmuyor ki temeli olmayan şeylere dayanarak konuşuyorum hayır , ben sadece anlatmak istediğimi anlatamiyorum şu an kafam karışık değil aslında , konular çok karışık çünkü bir şeyi bağlamak için diğer şeyi anlatmam lazım sonra diğer yılların öğrettiklerini iki satırda nasıl yazayım , anlatmak istediklerimi tam anlatamıyorum aslında , doğru ölüm var bunu değiştiremezsin , belki de değiştirirsin ne ile bilim ile tabiki nasıl anasteziyi Japonlar buldu , bunu da biri bulur şimdi değil belki yakın gelecekte
Ben de tam tersi kafami realist dünyadan ayıramıyorum:) o yüzden bu tür konuları araştırma gereği bile duymadım.. aslında çok net bir konu ama bir o kadar çok fazla yaklaşım var.. kafa karışıklığını, neler anlatmaya çalıştığını, merakını az çok anlıyorum, sürekli bir konu üzerine araştırma yapan biri olarak, bu açıdan normal yani.. ve biri bir yolunu bulur yazmışsın, nasıl bir çare aklına geliyor acaba, ölümsüzlük gibi mi? Ve ya ölümden öte olan zmn dilimine müdaehele etmek gibi mi? Bana göre fazlasıyla absürt bir şey bu
Yani bu biraz şey gibi 500 yıl önce yaşayan birine telefonu anlatmak gibi onada söylesen absürt derdi yani , neyse ya değişik konular hepsinin açıklaması var lakin ben çok usengecim yazamıyorum uzun uzun , pekte konuşmayı sevmem aslında ama böyle ufak çözümleme yaptık senle genede zeki birilerini görmek hâlâ olduğunu görmek güzel kendine iyi bak iyi sabahlar
Evet, bence de gayet güzel sağlıklı bir tartışma oldu, teşekkür ederim.. iyi sabahlar
İnsan dediğin bir çuval etten ibaret :d
Ölüm tabiatın kurallarında var.