Öyle olduklarını söylüyorlar ama bir kısmı Kuran-I Kerim’deki bazı farzları kabul etmiyor nasıl oluyor? Mesela ramazanda oruç tutmak yerine başka zamanda 12 gün tutmak vs gibi…
Bir de Sünni ve Alevi evliliği olur mu sizce?
Öyle olduklarını söylüyorlar ama bir kısmı Kuran-I Kerim’deki bazı farzları kabul etmiyor nasıl oluyor? Mesela ramazanda oruç tutmak yerine başka zamanda 12 gün tutmak vs gibi…
Bir de Sünni ve Alevi evliliği olur mu sizce?
hatayda yasadım uzun yıllar. Kımı kısım sadece Hz alıye baglı olduklarını onun yanında Allah kelımesını de eksık etmeyerek muslumanız derler kımısı sadece alevılıgı bır dın olarak gorur kımı alevıler camıye gıtmezler hz alı camı de olduruldugu ıcın kımı alevıler ramazanda oruc tutar kur an okur camıye gıder kımı alevıler tam bır muslumanın yaptıgı farzları yapar vs. Bu durum yerden yere ılden ıle degısıyor dıyebılırız lakın genelıne baktıgında alevılıge Hz Alıyı peygamberlerı olarak gorurler allaha ınanırlar
Ee bu bir din uydurmak gibi değil mi 🤷🏼♀️
Bana göre bir şey mantık kurgusu içinde olmalı ki çelişki barındırmasın. Buradaki çelişkiler de zaten hz Ali kuranı kerime inanan onu uyhulayan bir müslümanken. Hz Ali yi referans alıp başka şeyleri savunanlar nasıl oluyor da onun yoluyla inanışıyla çelişiyor. Bu mantık kurgusu sıfır bir mezhep ve direkt kuranı kerimi reddetmek gibi
Araştırdım. Hz ali camide öldürüldü diye bazı nefret ve düşmanlıkları var.
Yahu biraz var bilgim. Alevilerin bile kendi içerisinden senin ilk yorumda yazdığın gibi farklı fikir ayrılıkları olduğunu bilen biriyim. Alevi ranıdıklarım oldu ve savundukları şeyler farklıydı. Kimisi kuranı Kerim’i tamamen kabul ettiğini ama hz Ali için de ibadet ettiğini söylüyor kimisi de biz camiye gitmeyiz oruç 12 gün tutarzı vs diyor garip çelişkiler zinciri
Ben sonuç olarak müslüman kategorisindeler mi değiller mi bunu merak ediyorum. Sevgileri ayrı bir konu
Halid nasılsın? Keyifler nasıl? Sınırlardan bir on milyon daha ehli-sünnet mezhepdaşın geliyor diyorlar. Hadi yine iyisin. Müjde vereyim dedim
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?