+ namaz kılmak istemiyorum, üşeniyorum pek neden oldu bilmiyorum ama bu duruma çok üzülüyorum 🥺😭
Nasıl tekrardan üşenmeden , Hayırlısıyla namazlarımı kılabilirim?
İnşAllah Hayırlısıyla ibadetlerimizi yapar ve namazlarımızı kılarız Amin 🤲🏻
+ namaz kılmak istemiyorum, üşeniyorum pek neden oldu bilmiyorum ama bu duruma çok üzülüyorum 🥺😭
Nasıl tekrardan üşenmeden , Hayırlısıyla namazlarımı kılabilirim?
İnşAllah Hayırlısıyla ibadetlerimizi yapar ve namazlarımızı kılarız Amin 🤲🏻
2 hafta öncesine kadar namazlarınızı düzenli kılıyorduysanız, 2 hafta önce ne oldu onu sorgulayın. Şeytana mahal verecek bir düşünce dahi bu kırılmaya sebep olmuş olabilir. Arkadaş ortamınıza, ne izlediğinize, nerelere gittiğinize ve ne yediğinize dikkat edin. Bunlardan biri de sebep olmuştur belki.
Bir de şeytan namazını hiç kılmayan, günah rüzgarının oradan oraya savurduğu bir insanla uğraşmaz. İnsanın imanı ne kadar kuvvetli olursa, şeytanı da o kadar rütbeli olur derdi hocam.
Nasıl üşenmeden tekrar kılmaya devam edebilirsiniz?
Namazın hakikatini gerçekten kavramanız lazım.
Namazı vaktinde kılmamanın ne denli büyük günah olduğunu iyice öğrenmeniz, idrak etmeniz lazım.
Bu yolda size yardımcı olacak bir arkadaş ya da bir ilim meclisine devam etmelisiniz.
Namazı, ALLAH ile aranızdaki en büyük bağ olarak görmeli, naz ve niyazınızın yegane duyanına en yakın olduğunuz anın namaz olduğunu bilmeniz lazım.
Üşengeçliğe sebep olabilecek her türlü davranıştan kaçınmak lazım.
"Evvela namaz" diyebilmeniz lazım.
Bir arkadaşım, başına minicik bir olay dahi gelse -mesela otobüsü kaçırdı diyelim- hemen "vaktinde kılmadım namazı ondan oldu" der ve namazı vaktinde kılmaya özen gösterir.
Sürekli abdestli olmaya çalışın.
Kuran ı kerim dinleyin ki bu teşvik eder namaza.
Bu konuda kaygınızın olması bile, halen iman nurunuzun olduğunu gösterir. O nuru söndürmeyin🌺
Cevap
1Cevap
Kafanı boşalt aşk mı stres mi herneyse.. ondan sonra düzenli kılabilirsin.
Eda şeytana inat kalk namaz kıl diye geçiriyorum içimden işe de yarıyor 😂
Olabilir tekrar baslarsın
Böyle oluyor arada yaşın kaç normal ya bunlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?