Diyelim ki elinizde bir CD var ve çok hızlı döndüğü için ne tarafa döndüğünü anlayamıyorsunuz. Elinizde sadece birkaç iğne var. CD nin dönüş yönünü nasıl belirlersiniz?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Diyelim ki elinizde bir CD var ve çok hızlı döndüğü için ne tarafa döndüğünü anlayamıyorsunuz. Elinizde sadece birkaç iğne var. CD nin dönüş yönünü nasıl belirlersiniz?
CD'nin dönüş yönü genellikle CD'nin üst yüzeyindeki baskı veya etiketle belirlenir. CD'nin üst yüzeyinde genellikle bir baskı veya etiket bulunur ve bu baskı veya etiket, CD'nin doğru yönde yerleştirilmesini sağlar. CD'yi doğru yönde yerleştirmek için, üst yüzeyindeki baskı veya etiketin yukarıda kalacak şekilde CD'yi tutmanız gerekir. Bu şekilde CD, doğru yönde ve doğru dönüş yönüyle CD çaların içinde çalınabilir.
Ayrıca, bazı CD çalarlar veya bilgisayarlar, CD'yi kendileri doğru yönde yerleştirebilir. CD'yi takarken, çaların mekanizması CD'yi kendisi doğru yönde ve doğru dönüş yönünde yerleştirerek çalmaya başlayabilir.
Aslında sormak istediğim bu değildi ama açıklama için teşekkür ederim 😊
Rica ederim :)
Aslında soru da belirtilmemiş ama iğneleri kullanmak zorunda değiliz. bu yüzden de elimle yavaşlatır dönme hızını bulurum. ya da iğneler ile cd çizilebilir ama o zaman da zarar görür cd.
Haklısın onu yazmayı unutmuşum benim hatam 😅. İğneleri kullanmak gerekiyor aslında
Hayır benim hatam ben kafama göre yazmış gibi oldum :D sen ne yapardın peki?
Ben iğnelerle nasıl bir şekil çizersem dönüş yönünü anlayabilirim diye düşünüyordum 😄
Mantıklı :D
Nasılsın bugün? 🙂
İyiyim :) sen nasılsın? planın var mı
Ben de iyiyim, hayır yok aslında 🙃
Senin var mı peki
Benim de yok :) iyi olmana sevindim intsgaram kullanıyor musun
Hayır kullanmıyorum
Hayır Instagram kullanmıyorum
Anladım
İki tane oldu yanlışlıkla 😅
Evet bazen sitede hata olabiliyor :D ya da iki tane gönderiyorsun fark etmeden :)
Bu mesajı daha önce paylaştınız dedi ben de araya Instagram ekleyeyim farklı olsun deyip gönderdim iki tane olmuş Benimle dalga geçiyor sanırım 😄
İğneyi parmağımın ucuna batırıp ardından da kanlı parmağımı yavaşça artan bir baskı uygulayarak CD' nin üzerinde tutarım, ta ki durana kadar. Durmak üzereyken zaten hangi yöne döndüğü açıkça gözükür.
Sonuç olarak CD' yi durduramazsın veya zarar veremezsin denilmemiş soruda.
Kan olayı ise sadece kanı sevdiğim için ^_^
Elimi üzerine koyar anlarım. İğneleri de çöpe atarım.
Cevap
3Cevap
Cd üzerine ismimi yazarım sağ yön ise düz kalır sol yön ise ters asıl merak ettiğim CD de ne çaldığı
iğneyi cd nin üzerine bırakırım
İlginç bir soru ksye eklendi
soruyu cd'ler cevaplasın
sarhosmusun aamk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?