Öncelikle böyle bir şey imkansız bunu belirtelim. Ama biz sadece varsayım yapalım.
Tamamen teoriden ibaret, çünkü orası hakkında hiç bir şey bilmiyoruz.
"Eğer bir karadeliğin içine düşer ve "karadeliğin tekilliğine" yani uzay-zaman bükülmelerinin ve kütle çekim alanının sonsuz olduğu çekirdeğe ulaşabilirseniz varoluştan silinirsiniz."
"Burası boyutsuz olduğu için fizik kuralları burada durur, bu yüzden kuantum fiziğini burada bahsedebiliriz."
"Fizik kurallarının olmadığı bir boyutsuzlukta varoluştan silinmek, bu evrenden silinmek nasıl bir şey?"
İnanılmaz derecede korkutucu sonuçları olabilir.
Kara deliğin çekim kuvveti tarafından yakalanırsanız, kara deliğe doğru düşer ve bir daha asla çıkamazsınız. Bu noktada, kara deliğe düşmeden önce, kuvvetli gelgit kuvvetleriyle karşılaşırsınız. Bu kuvvetler, nesnenin uzunlamasına gerilmesine ve sonunda "ip haline" gelmesine neden olabilir. Bu süreç "spagettileşme" olarak adlandırılır. Hatta o kadar incelir ve uzarsınız ki her bir atomunuz art arda tek bir sırada dizilerek kara deliğe doğru çekilirsiniz. Tabi bu işlem sırasında çoktan ölmüş olacaksınız.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Belki de kara deliktekj enerji ve gerilime korunakli sekilde gidilecek yontem icadindan sonra kara deliklerden, uzay zamani bukup paralel bir başka evrene gecis yapilacak birgun.
Kim bilir..
Yani o dediğin mantıklı evet ama yapılsa bile en yakın karadelik Galaksimizin merkezinde ve yaklaşık 30 bin ışık yılı uzaklıkta, yani gidilmesinin imkanı yok
Öyle bir duzenek kurulmasi demek zaten teknoloji ve bilim olarak isik hizina erisecek enerji ve yontemlere de artik vakif olacagimiz gercegini dogurmaz mi?
Imkansizlarin imkan oldugu, algimizin almadigi kuantum boyutlarinda dolasan insanlik ve bilim icin ben onyargili konusmazdim :):
Sende haklısın sonuçta 100 yıl önce dokunmatik telefon desen hadi ordan derlerdi :D ama bazı şeylerin ötesine geçmek kuantum boyutlarında dolaşan insanlık biraz fantezi film tarzına kaçıyor, yinede kesin konuşmayayım
Atom parçalamakla uğraşan bilim insanlarina, deli muamelesi takilan zamanlardan bugun atom alti parcaciklarda dans eden, onlarin duzenini cozmeye calisip kainati daha iyi algilamaya calisan donemlerdeyiz.
Soruda bahsettigin kara deliklerin keşfi ve yasattiklarini insanoglu uzaydan gelen ışınlarin hareketleriyle analiz edip, yorumluyor.
Aslinda ay hareketleri (dolunay, yarim ay vb.) Gordugumuz sistemiz gelisimisj de denebilir, cok farkli degil metotlar..
Yani düsünsene daha bugunden neleri kesfetmis insan ki ileride neler gorebilir.
Ufku genis insanlarin benzer hareketleri de bilim kurgu filmlerinde ortaya cikmaktaidr. Oralarda da bilimden ve tabi kurgudan ilham
.. alinmaktadir. Konu ne kadaa.. r derin olsa da bilimi halka dokunduran yapimlari severek takip ediyorum.
Evrim agaci izler misin? Denk gelmediysen bi yarim saatini ayirmak isteyebjlirsin. Tam senlik;
https://youtu.be/adiL3dFhbJg
Şimdi sana daha çok hak verdim :D haklısın kesinlikle, çok ileri seviye gelişmişlikler olur illaki doğru diyorsun.
Bu arada Evrim Ağacı nı izliyorum tabiki her videosunu izledim tek tek, okullarda zorunlu bilim dersi olarak Evrim Ağacı dersi eklenmeli ve izletilmeli bence her gün
Karadeligin içine düşersem benim için bence pek iyi olmaz 👍🏻
sadjdsfjs
Varoluştan silinmek söz konusu değil. Kara deliğin içine de düşülse enformasyon korunacaktır. Ayrıca enerjinin korunumu da var.
Evet Kara Delikler de enerjinin korunumu yasası geçerlidir. Enerjinin korunumu yasası, herhangi bir fiziksel sistemdeki enerjinin ne yaratılabileceğini ne de yok edilebileceğini belirtir. Bu yasa, enerjinin sadece bir biçimden diğerine dönüştürülebileceğini ifade eder. Kara delikler, maddenin çok yoğun olduğu ve yerçekimi kuvvetinin yoğunluğu nedeniyle ışığın bile kaçamadığı yerlerdir. Bu nedenle kara deliklerdeki enerjinin bir kısmı kütle enerjisidir ve kütle enerjisi enerjinin korunumu yasasına tabidir. Ancak kara deliklerde zaman ve uzayın etkilendiği gibi enerji de etkilenir ve bu durum genel görelilik teorisi ile açıklanır.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!