1 ile 54 arasında bir sayı söyleyin, küçük tavsiyeler önereyim. 😌
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Benim en sevdiğim sayı 20. bir de sen kendin rastgele bir sayı seçip söyleyebilirsin kanka :)
Ritüel dans.
Dans sayesinde bedenimizle iletişim kurarız ve rasyonel aklın ulaşamadığı bilgilere ulaşırız. Bu durum, proje veya kişinin senin için besleyici olup olmadığından emin değilsen duvara bu durumu temsil eden bir işaret yapıştır ve sonra kendini müziğe kaptırıp içinden geldiği gibi dans et. Kendine sor: Bedenim bu durum, proje veya insan hakkında ne biliyor? Zengin içsel verileere ulaşacaksın.
(benim en sevdiğim sayı 8, ben de 8 derdim sanırım kanks 🙂)
Teşekkür ederim kanks :)
Ne demek 😇
Sayısal mi oynuyorsun 4-6-8-2-32-28
😄
17.5 olsun biraz 17 den biraz 18 den
Sihirli düşünce.
Bu alıştırmayı çocukluğumuzdan çok iyi biliriz. Kendimizi şartladığımızdan daha büyük bir potansiyeli görmek için zihnimizi açmamıza yardımcı olan bir egzersizdir bu. Sihirli düşünce, sözcüklerin gerçekliği oluşturduğuna inanmaktır. Çocukken nasıl sadece, "Ben prensesim ve sen de beni kulede esir tutan ejderhasın" dediğimizi ve bunu söyler söylemez yaratılması için sadece bir cümle gereken o gerçeklikle davranmaya, konuşmaya ve düşünmeye başladığımızı hatırla. İşte bu aracı kullanarak kendimizi daha büyük hayallere odaklayabiliriz.
Güzel bir çakıltaşı seç ve cebinde taşı. Onu avucuna aldığında kendine, "Bu çakılın aslında bir elmas olduğuna inanıyorum. Herkese çakıltaşı gibi görünebilir ama bana göre bu bir elmas" de. Ve hayatın cebine sürekli elmaslar koyduğu fikrine odaklan.
(torpil yok 18e yuvarladım 😄)
Bunun özeti yokmu 🙃
36 Memleketimi seçiyorum
Ev yapımı çiçek iksiri.
İngiliz Doktor Edward Bach, ruhlar için şifa olsun diye belli bitkilerin üzerine düşen çiyleri toplardı. Ruhunu veya kalbindeki korku ve hayal kırıklıklarının açtığı yaraları tedavi edecek bir ilaca ihtiyaç duyduğunda çare olarak her zaman doğaya güvenebilirsin. Gün ışığını selamlamak için gün doğumunda yürüyüle çık. Etrafındaki doğayı incele. Bitkilere bak, varlıklarını hisset. Sonra, sana iyileşmek için ihtiyaç duyduğun enerjiyi veren bir bitki bulduğunda çiçeklerinin ve yapraklarının üzerindeki çiyden birkaç damla toplayıp iç. Çiyin ağzında dağıldığını hisset. Bırak taşıdıkları mesaj içinde yeniden canlansın.
27 demek geldi içimden
Farklı bir yol seç.
İşe, alışverişe veya çocuğunun okuluna giderken hep aynı yolu mu kullanıyorsun? Farklı bir yoldan gitmeye veya farklı bir ulaşım aracı kullanmaya ne dersin? İşe giderken bisiklet kullan; otobüsten iki durak erken inip yürü; eve giderken uzun yoldan git. Neler fark ettin? Neler sana farklı geldi? Bu yeni yolda neler öğrenebilirsin?
18 diyorum
Sihirli düşünce.
Bu alıştırmayı çocukluğumuzdan çok iyi biliriz. Kendimizi şartladığımızdan daha büyük bir potansiyeli görmek için zihnimizi açmamıza yardımcı olan bir egzersizdir bu. Sihirli düşünce, sözcüklerin gerçekliği oluşturduğuna inanmaktır. Çocukken nasıl sadece, "Ben prensesim ve sen de beni kulede esir tutan ejderhasın" dediğimizi ve bunu söyler söylemez yaratılması için sadece bir cümle gereken o gerçeklikle davranmaya, konuşmaya ve düşünmeye başladığımızı hatırla. İşte bu aracı kullanarak kendimizi daha büyük hayallere odaklayabiliriz.
Güzel bir çakıltaşı seç ve cebinde taşı. Onu avucuna aldığında kendine, "Bu çakılın aslında bir elmas olduğuna inanıyorum. Herkese çakıltaşı gibi görünebilir ama bana göre bu bir elmas" de. Ve hayatın cebine sürekli elmaslar koyduğu fikrine odaklan.
Teşekkür ederim
Damladım hemen. 23.
Bir günlüğüne iş değiştir.
Bir "zaman bankası" (örneğin Zumbara) veya gönüllü hizmet vereceğin biriyle iletişime geç. Mevcut işinden çok farklı bir mesleği denemek için zaman ayır. Ellerini kullanacağın bir iş yapabilir, normalde ofiste, bilgisayar başında çalışan biriysen dışarıda yapılan, başka bir iş ya da hizmet alanını deneyimleyebilirsin. Bu alıştırmayı ciddiyetle ve profesyonel bir şekilde yap. Bu, kendini hayatının içindeki olasılıklar evrenine açmanın bir yoludur.
Teşekkürler. Bir işe girersem bunu hatırlayacağım. 🙃
Ne demek 😇
54🌸
İçsel hava durumu.
Her sabah meditasyon yapmaya başla ya da sabahları serbest akışla yazı yazmayı alışkanlık edin. Bunu, uyandığında yapacağın ilk şey olarak planla. Sonra, her sabah alıştırmanın arkasından o sırada hayatınla ilgili içsel hava durumuna bir bak. Gelgitlerin hangi evresindesin? Hava nasıl? Güneşli mi, yağmur ihtimali mi var, fırtınalı mı? Yargılamadan veya ruh halini değiştirmeye çalışmadan gözlemle. Güneşli günleri olduğu kadar fırtınalı günlerini de hoş karşıla. Hava durumunu seyir defterine çiz veya yaz.
13 uğurlu sayım..
Bilinçli yemek yapmak.
Basit bir yemek hazırla ve pişerken o yemeği yiyecekler için güzel sözler söyle. Bu alıştırmayı misafirinin özel bir ilgiye ihtiyacı olduğunu gördüğün her seferinde yapabilirsin. Bunu kendi ihtiyacını belirlediğinde kendin için de yapmayı unutma. Sen de özel ilgiye layıksın. Sonra yemeği kalbindeki iyi niyetlerinle masaya koy.
Vaaaaovvv ilginçmiş, deneyeceğim teşekkürler 🌺
Ne demek 😇
54 diyorum
İçsel hava durumu.
Her sabah meditasyon yapmaya başla ya da sabahları serbest akışla yazı yazmayı alışkanlık edin. Bunu, uyandığında yapacağın ilk şey olarak planla. Sonra, her sabah alıştırmanın arkasından o sırada hayatınla ilgili içsel hava durumuna bir bak. Gelgitlerin hangi evresindesin? Hava nasıl? Güneşli mi, yağmur ihtimali mi var, fırtınalı mı? Yargılamadan veya ruh halini değiştirmeye çalışmadan gözlemle. Güneşli günleri olduğu kadar fırtınalı günlerini de hoş karşıla. Hava durumunu seyir defterine çiz veya yaz.
16 diyorum
Korku davetli listesi.
100 korkudan oluşan bir liste yap. Mümkünse listeni bir oturuşta ya da en çok bir iki oturuşta yap bitir. Sonra listeni baştan sona okuyup her bir korkunun tekrar farkına var. Her birini bir davetliyi karşılar gibi buyur et. Korkular harika öğretmenlerdir ama çok iyi efendiler olamazlar. Korkularından öğrenmek, onlara boyun eğmekten farklıdır.
Çok başarılı
24 olsun
Kalp açıcı.
Ne zaman kalbinin korkuyla kapandığını hissedersen ayağa kalk, kollarını iki yana iyice aç, sanki güneşe aldığın bir madalyayı göstermek istiyormuşçasına göğüs kemiklerini yukarıya yönelt ve beş kez derin nefes al. Ve tekrarla: Dünyayı olduğu gibi sevmek için kalbimi açıyorum.
Cok guzel 🥰dunyayi oldugu gibi kabul etmeyi kendime hatirlatmam gerekiyirdu🙃
22..
Tohum bombaları.
Mahallenin terk edilmiş köşelerine yeşilliği ve çiçekleri geri getirmek için yabani çiçek tohumu bombaları hazırla ve etrafa at. Bunun için 5 ölçü kile 1 ölçü gübre ve 1 ölçü tohum karıştır. Biraz su ekle ve kuruduğunda güneş ve yağmurun güzellikler yaratmasını istediğin yerlere atacağın küçük bombalara dönüşecek toplar hazırla.
Yirmi dokuz
Desteklendiğini hisset.
Bu alıştırma yerde veya suda yapılabilir. Yere uzan veya suda sırtüstü yat. Ve dünyanın vücudunun her parçasına sürekli olarak sağladığı bağlantı, destek ve kucaklamayı hisset. Kendini sevgi dolu doğa ananın kucağında yatan bir bebek olarak hayal et.
Thank you so much
Ne demek 😇
43 olsun
Dünyaya aşk mektupları.
Dünyaya aşk mektupları yaz. Mektuplarında insanlara, hayvanlara, minerallere, ağaçlara, gökyüzüne, bütün şehre hitap edebilirsin. Mektuplar ölçüp biçen zihninden değil korkusuzca seven kalbinden dökülsün.
33mersin
Şey başka bir sayı söyleyebilir misiniz? 😄 Bu sayfa yırtılmış... 😞
Kadere bak , boş ver bizde bu kader olduktan sonra önemli yok 😶😶
Herkes 2. bir şansı hakkeder, hadi 😇
17 burak yılmaz
33 mersin😁
Şey başka bir sayı söyleyebilir misiniz? 😄 Bu sayfa yırtılmış... 😞
17 Çanakkale
Melekleri tanımak.
Günlük hayatına katkı yapan yardımcıların kimler? İçtiğin kapuçinonun köpüğünü çırpan, sana doğru anda doğru kitabı ödünç veren, önünden hızlı bir araba geçerken seni arkandan tutan görünmez kişiler. Onları fark et ve sihirli yardımcıların olarak kabul et.
yedi severim 7
Duşta şarkı söyle.
Şarkı söylemek, mırıldanmak, ıslık çalmak içimizdeki mutluluğun dışavurumudur. Hayatta oluşumuzu, "an" ı kutlamanın bir yoludur. Tüm kutlamalar gibi bu da iki yönlüdür; neşelenince kutlar, kutladığımızda daha neşeli hissediriz. Her zaman attığın adımların ritminde ve aklında bir şarkı olsun. Bulduğun her fırsatta bunları dışa vur. Sadece etrafına neşe saçmakla kalmayıp kendini de neşelendirip çevrene güzellik verdiğini göreceksin.
teşekkurler
elli 3
Gönüllülük.
Dünyaya hangi yollarla katkı sağlayabilirsin? Zamanının bir kısmını hediye et. Yerel sivil toplum örgütleriyle iletişime geçip onlara nasıl katkı sağlayabileceğini öğren. Veya yaptığı işe hayranlık duyduğun ve dünyada olumlu bir fark yarattığını düşündüğün kişileri ara ve onlara nasıl yardım edebileceğini sor.
7 iyimi
Duşta şarkı söyle.
Şarkı söylemek, mırıldanmak, ıslık çalmak içimizdeki mutluluğun dışavurumudur. Hayatta oluşumuzu, "an" ı kutlamanın bir yoludur. Tüm kutlamalar gibi bu da iki yönlüdür; neşelenince kutlar, kutladığımızda daha neşeli hissediriz. Her zaman attığın adımların ritminde ve aklında bir şarkı olsun. Bulduğun her fırsatta bunları dışa vur. Sadece etrafına neşe saçmakla kalmayıp kendini de neşelendirip çevrene güzellik verdiğini göreceksin.
oncelikle tesekkurler🙏 lakin issizliginide takdir etmesek olmaz 😊
Hahaha ne demek 😂
7 sayısını söyleyen çok kişi var da copy paste yaptım ama yine de haklısınız
boyle bi baktim yorumlarada massallah yetisebildiginize kosmussjnuz 😂 harbi buyuk issizlik kanka
Bu kadar çok kişinin geleceğini tahmin etmemiştim ama gelenleri de yüzüstü bırakmak olmaz 😂
ufff erkek yaaa 😂😂
ben hic ugrasamazdim ya. zaten millet gorus yaotigini unutmustur. ben sahsen boyle bi issizlik beklemiyodum ki oylesine yazdim 😂😂😂
Övdün mü gömdün mü anlamadım ama saol 😂
issizligini övdum kanka 😂😂😂
30 soyle bakalım tavsiyen nedir
Kapına bir hoş geldin yazısı as.
Bazı kapıların üzerinde "hoş geldiniz" yazar. Birçok evin, ofisin girişinde üzerinde "hoş geldiniz" yazan bir paspas bulunur. Ama bunlar genellikle taşıdıkları anlamdan çok alışkanlıktan kullanılır. Boyalarını, kâğıt delgeçlerini, simli yapıştırıcılarını çıkar, kuru çiçekler ve bir ağaç parçasıyla yaratıcılığını konuştur. Gerçek bir "hoş geldiniz" panosu veya çelengi yapmak için zaman ayır. Panoda sadece "hoş geldiniz" yazabilir veya başka davetkâr sözler de seçebilirsin. Panoyu hazırlarken alıştırmanın amacının evini ve hayatını, mutlu anlarla birlikte büyümene yardımcı olacak zorluklarla dolduracak bütün misafirlere gerçekten açmaya niyet etmek ve bu niyete odaklanmak olduğunu unutma. Koruma kalkanlarını indirdiğini ve kalbinin kapılarını daha da araladığını hisset.
29 diyorum
Desteklendiğini hisset.
Bu alıştırma yerde veya suda yapılabilir. Yere uzan veya suda sırtüstü yat. Ve dünyanın vücudunun her parçasına sürekli olarak sağladığı bağlantı, destek ve kucaklamayı hisset. Kendini sevgi dolu doğa ananın kucağında yatan bir bebek olarak hayal et.
Teşekkür ederim
7 no
Duşta şarkı söyle.
Sağol 🙏🏻
Ne demek 😇
🙂✌🏻
Dört
Kırık fincan.
Güzel bir kırık fincan bulmaya çalış. Büyükannenin evine veya bir ikinci el pazarına bakabilirsin. Dolabın arkalarında unutulmuş, çocukluğundan kalma eski bir fincan da olabilir bu. Bu fincanı kahvaltı fincanın yap. Kusurlarımızın güzelliğini, o fincanı eşsiz yapanın kusuru olduğunu hatırlatması için günün ilk çayını veya kahvesini bu fincanla iç.
26 😊
Mevsiminde ye.
Hayatın döngüleriyle yeniden bağ kurabilmenin yollarından biri tabağından geçer. Yaşadığın bölgelerde yılın bu mevsiminde doğal olarak hangi sebze ve meyveler yetişiyor? Sevdiğin tarifleri hazırlamak için mevsim ürünlerini araştır. Her mevsimde yetişen ürünleri gösteren bir posteri mutfağına asabilirsin.
Tam adamına 😂😂
😂👻
13 diyelim
Bilinçli yemek yapmak.
Basit bir yemek hazırla ve pişerken o yemeği yiyecekler için güzel sözler söyle. Bu alıştırmayı misafirinin özel bir ilgiye ihtiyacı olduğunu gördüğün her seferinde yapabilirsin. Bunu kendi ihtiyacını belirlediğinde kendin için de yapmayı unutma. Sen de özel ilgiye layıksın. Sonra yemeği kalbindeki iyi niyetlerinle masaya koy.
Teşekkür ederim 🌹
Ne demek 😇
34 olsun
Sadelik.
Maddi varlıklar ve aşırı lüks, özgür kalbimizi ağırlaştırır. Bir ay boyunca sade yaşamayı dene. Temel ihtiyaçlar dışında (yiyecek, ilaç, temizlik malzemesi) yeni bir şey alma. Tabağında da sadeliği deneyimle. Bir ay boyunca basit yiyecekler, sade, yerel malzemeler al. Lüks, yediklerimizin ne kadar gösterişli olduğunda değil her yudumun tam olarak tadını çıkarabilme yeteneğimizdedir. O zaman çorba ve ekmek gerçek bir ziyafete dönüşür.
(vee hayır AKP'li değilim adkdkfj)
Bu benim standar yaşamım😂😂😂😂
Agab😂😂
11 sevdiğim sayı
Tadılmamış meyveyi ısır.
Tadabileceğimiz halde hiç tatmadığımız yiyecekler vardır. Tıpkı hayat veren ağaçta dokunulmadan duran meyveler gibi. Mahallendeki süpermarketin veya egzotik meyve ve sebzeler satan bir dükkânın raflarını inceleyip hiç tatmadığın bir meyve veya başka tür bir yiyecek bul. Sonra ueni bir şey deneme riskini göze al. Tadı çok iyi veya çok kötü çıkabilecek olsa da bu riski al.
Genellikle tekzüdeliğimizden sıyrıldığımızda hayat veren tatlar keşfederiz.
17 ..
Melekleri tanımak.
Günlük hayatına katkı yapan yardımcıların kimler? İçtiğin kapuçinonun köpüğünü çırpan, sana doğru anda doğru kitabı ödünç veren, önünden hızlı bir araba geçerken seni arkandan tutan görünmez kişiler. Onları fark et ve sihirli yardımcıların olarak kabul et.
52zz
İşaretleri takip et.
İşaretleri aramaya başladığında onları birçok yerde görebilirsin. İşaretleri aramak aslında kalbine şarkılar söyleten dış dünyaya kendini açma alıştırmasıdır.
Bir işaret görmeye çalış, etrafına öyle bak. Tekrar tekrar karşına çıkan ve hayatında hep geri gelen bir şey olabilir bu. Bulduğun işaretin anlamını çözemiyorsan bir arkadaşından yorumlamasını iste, eğer bu bir sembolse internetten ya da semboller sözlüğünden anlamına bak. Sonra onu dinle. Gerçekten dinlemek, insanın davranışlarını değiştirmesi anlamına gelir. Bu işaret hangi değişimleri öneriyor? Onu takip et.
36 olsun
Ev yapımı çiçek iksiri.
İngiliz Doktor Edward Bach, ruhlar için şifa olsun diye belli bitkilerin üzerine düşen çiyleri toplardı. Ruhunu veya kalbindeki korku ve hayal kırıklıklarının açtığı yaraları tedavi edecek bir ilaca ihtiyaç duyduğunda çare olarak her zaman doğaya güvenebilirsin. Gün ışığını selamlamak için gün doğumunda yürüyüle çık. Etrafındaki doğayı incele. Bitkilere bak, varlıklarını hisset. Sonra, sana iyileşmek için ihtiyaç duyduğun enerjiyi veren bir bitki bulduğunda çiçeklerinin ve yapraklarının üzerindeki çiyden birkaç damla toplayıp iç. Çiyin ağzında dağıldığını hisset. Bırak taşıdıkları mesaj içinde yeniden canlansın.
Tamam canım sağ ol
52 olsun hadi
İşaretleri takip et.
İşaretleri aramaya başladığında onları birçok yerde görebilirsin. İşaretleri aramak aslında kalbine şarkılar söyleten dış dünyaya kendini açma alıştırmasıdır.
Bir işaret görmeye çalış, etrafına öyle bak. Tekrar tekrar karşına çıkan ve hayatında hep geri gelen bir şey olabilir bu. Bulduğun işaretin anlamını çözemiyorsan bir arkadaşından yorumlamasını iste, eğer bu bir sembolse internetten ya da semboller sözlüğünden anlamına bak. Sonra onu dinle. Gerçekten dinlemek, insanın davranışlarını değiştirmesi anlamına gelir. Bu işaret hangi değişimleri öneriyor? Onu takip et.
26 diyorum
Mevsiminde ye.
Hayatın döngüleriyle yeniden bağ kurabilmenin yollarından biri tabağından geçer. Yaşadığın bölgelerde yılın bu mevsiminde doğal olarak hangi sebze ve meyveler yetişiyor? Sevdiğin tarifleri hazırlamak için mevsim ürünlerini araştır. Her mevsimde yetişen ürünleri gösteren bir posteri mutfağına asabilirsin.
48..
Ya bana daaaaa at 😤
Bir günlük meyve orucu.
Sindirim sistemi sadece besinleri sindirdiğimiz yer değildir. Aynı zamanda sezgisel aklımızdır ve bazıları sindirim sistemimizin ikinci beynimiz olduğunu söyler. Duygularımız ve ilk tepkilerimizle derinden bağlantılıdır. Modern beslenme tarzı hazımsızlığa ve şişkinliğe neden olur, sindirim sistemimize öyle ağır bir yük yükler ki sezgilerimize artık eskisi gibi güvenemeyiz. Sindirim sistemini bir günlük meyve orucuyla temizle. Eğer bunu daha önce hiç yapmadıysan meyve orucu hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalış. Sindirim sistemimiz temiz ve rahat olduğunda kararlarımız daha net ve gerçek amacımıza daha uygun olur.
Tişiki 🙄
49 olsun
Korkuyu davet etmek.
İçinde korku uyandıran bir şeyi yapmayı dene. Bir ekstrem spor (paraşütle atlama, rafting, tırmanış), yalnızlık deneyimi (yalnız kamp yapmak veya seyahat etmek), bazı hayvanlarla vakit geçirmek (bir yılana veya büyük bir köpeğe dokunmak), sosyalleşmek (birine çıkma teklifi etmek, şarkı söylemek için sahneye çıkmak) olabilir. Kendi sınırlarının hâkimi sensin. Bu faydalı deneyimi yaşamak için bebek adımları at; yardım ve destek iste. Bu, kendini zorlamak değil, kendini yeni bir tür deneyime davet etmek ve orada ağırlamaktır. Korkuyla ilişkinin bilincinde ol. Korkunu eski bir arkadaşın gi tanı. Bu deneyim boyunca mantran şu olsun: "Farkındalığın sınırlarında bir gezginim."
Sağ ol güzel bir yazıydı.
Ne demek 😇
21 bakalım ne çıkacak
Camdan bahçe.
Cam bir kavanozda veya yuvarlak bir akvaryumda bir bitki yetiştir. Cam kabın yarısını toprakla doldur ve küçük bir bitki seç. Bu kapta suyun dışarı sızacağı bir delik olmadığı için doğru miktarda su vermeye dikkat etmelisin. Çok verirsen kökleri çürür, az verirsen kurur. Bu alıştırma özen göstermekteki denge hissini canlandıracaktır. Şehir insanları olarak genellikle bitkilerimizi çok sulamaktan öldürürüz. Bu alıştırma, gerekenden bir damla bile fazla değil sadece doğru oranda özen ve ilgi göstermek için sevginin dikkatli bir gözlem gerektirdiğini hatırlatacaktır sana.
Waowwwwww gece gece çok iyi geldi buuuu söz yapcamm
🌸 😌
2 olur mu
Şu anda fincanın ne kadar dolu?
Değişim için ilk adım farkındalıktır. Fincanını boşaltmadan önce ne kadar dolu olduğunun farkında olmalısın. Boş bir bardak ve suyla dolu bir sürahi al. Sonra hayatındaki bir alanı düşün (örneğin ebeveynlik, aşk ilişkisi, kariyer veya belirli bir soru...) ve bardağın bu alan olduğunu hayal edip birkaç dakika o alana odaklan. Bildiğin ve başardığın her şeyi gözünde bardaktaki su olarak canlandır; hâlâ yapmak, keşfetmek ve başarmak istediklerin bardaktaki boşluk olsun. Bardağı buna göre suyla doldur. Yeterli oranda başardığını düşündüğünde dur. Eğer bardağın çoğu boşsa kendine sor: "Bilgiye aç mıyım; bu alanda gelişme düşüncesi bana heyecan veriyor mu?" Tutku duygusuyla bağ kurmak büyümemize katkıda bulunur ve o alanda bilgi veya deneyimimiz olmadığını hissetsek bile zorlukları aşmamıza yardımcı olur.
Bardağın çoğu doluysa kendine şöyle sor: "Bu konuda gelişebileceğim yeni alanlar neler? Deneyimlemek konusundaki açlığımla nasıl yeniden bağ kurarım?" Gelişme yolumuzda bir düzlüğe ulaştığımızda ve önceki deneyimlerimiz bize o alanda yeterlilik sağladığı için daha fazlasına el uzatmayı bıraktığımızda tıkanma halinden bu şekilde çıkabiliriz. Kendini yeni gelişim ve öğrenme alanlarına aç.
7 sayısı
Duşta şarkı söyle.
8. sayı
Bilinçli beslenme.
Günlük hayatımızda tam anlamıyla tadını çıkarmaya zaman ayırmadığımız için kaçırdığımız o kadar çok güzellik var ki. Bu alıştırma için lezzetli, basit ve doğal bir yiyecek seç. Sessiz bir yere otur ve bütğn dikkatini ona ver. Onu renkleri ve şekilleriyle gerçekten gör. Sonra onu kokla. Doğanın sana sundukları için minnet duy. Sonra yavaşça, verdiği zevkin ve yarattığı duyguların iyice tadına vararak ye.
28i seciyorum
Çıplak ayakla yürü.
Her fırsatta ayakkabılarını çıkar ve parktaki çimenlerin üzerinde yürümenin keyfini yaşa. Evde çıplak ayakla yürü; ahşabın, fayansların ve halının farklı dokularını hisset. Ayakların sen ve seni taşıyan yerle aranda sürekli bir iletişim kurar. Onlarla tekrar bağlantı kur, ayaklarını dinle. Dünyayı hissetmek için yaratıldık.
Tavsiyen icin tesekkurler
Ne demek 😇
42 ..
Amaçsız yürüyüş.
Yaşadığın yerde yürüyüşe çık. Nereye gideceğine önceden karar verme, yanına harita alma. Bırak sokaklar sana rehberlik etsin; gözlerin seni sıradışı sokaklara, dükkânlara götürsğn. Kulaklarını takip et; seni çağıran binalara git. Sadece saf ve tam bir amaçsızlığın tadını çıkar. Bu yğrğyüş hedef odaklı dğnyamızda gerçekten ilaç gibi gelecektir.
teşekkür ederim deneyeceğim :) :)
Ne demek 😇
37 ku
Kendine bir şans tılsımı yap.
Küçük bir kağıt parçasına sana cesaret veren sözleri yaz. Sonra kağıdı kıvır veya katla ve bir bezin içine sar. Bu küçük şans tılsımından anahtarlık veya kolye yapabilirsin. Karşına çıkan fırsatları cesaretle değerlendirmen için bir hatırlatıcı olarak yanında taşı.
10 olsun
Öylesine iyilikler.
Komşunun kapısına çiçek bırakmak. Otobüse bindiğinde senden sonra gelenin de parasını ödemek. Bir kişinin hayatındaki olumlu etkisine teşekkür etmek için bir mektup yazmak... Bu alıştırmada yaratıcı olabilirsin. Mutluluğu yaymanın sonsuz yolu vardır. Bu egzersiz şefkat kaslarını çalıştırır ve başkalarının ihtiyaçlarının daha fazla farkında olmana yardım eder. Ayrıca içinde yaşadığın topluluk ve genel olarak insanlıkla bağını kuvvetlendirir.
Teşekkürler ellerine sağlık 😊
7 ..
Duşta şarkı söyle.
Müzik dinlemeyi tercih ediyorum şarkı söyleyecek kadar güzel bir sesim yok anca duşta 😄 Neşe saçmak konusunda da pek başarılı sayılmam. Teşekkürler
Ne demek 😇
27 sayisi
Farklı bir yol seç.
İşe, alışverişe veya çocuğunun okuluna giderken hep aynı yolu mu kullanıyorsun? Farklı bir yoldan gitmeye veya farklı bir ulaşım aracı kullanmaya ne dersin? İşe giderken bisiklet kullan; otobüsten iki durak erken inip yürü; eve giderken uzun yoldan git. Neler fark ettin? Neler sana farklı geldi? Bu yeni yolda neler öğrenebilirsin?
25 bekliyorum tavisyeni
49..
Korkuyu davet etmek.
İçinde korku uyandıran bir şeyi yapmayı dene. Bir ekstrem spor (paraşütle atlama, rafting, tırmanış), yalnızlık deneyimi (yalnız kamp yapmak veya seyahat etmek), bazı hayvanlarla vakit geçirmek (bir yılana veya büyük bir köpeğe dokunmak), sosyalleşmek (birine çıkma teklifi etmek, şarkı söylemek için sahneye çıkmak) olabilir. Kendi sınırlarının hâkimi sensin. Bu faydalı deneyimi yaşamak için bebek adımları at; yardım ve destek iste. Bu, kendini zorlamak değil, kendini yeni bir tür deneyime davet etmek ve orada ağırlamaktır. Korkuyla ilişkinin bilincinde ol. Korkunu eski bir arkadaşın gi tanı. Bu deneyim boyunca mantran şu olsun: "Farkındalığın sınırlarında bir gezginim."
29 nedense
Desteklendiğini hisset.
37 otuz yedi
Kendine bir şans tılsımı yap.
Küçük bir kağıt parçasına sana cesaret veren sözleri yaz. Sonra kağıdı kıvır veya katla ve bir bezin içine sar. Bu küçük şans tılsımından anahtarlık veya kolye yapabilirsin. Karşına çıkan fırsatları cesaretle değerlendirmen için bir hatırlatıcı olarak yanında taşı.
Teşekkürler 👐
Ne demek 😇
50elli
Çiçek açma meditasyonu.
Rahat bir pozisyonda otur, gözlerini kapat ve kendini bir çiçek olarak hayal et. Bütün detaylarını, rengini, dokusunu, taçyapraklarının üzerindeki pırıltıyı gözünde canlandır ve ilk olarak kapalı olduğunu düşün. Zihnindeki görüntü iyice tamamlandığında çiçeği açmak için zihnini kullan. Her nefes alışında taçyaprakların yavaşça aralandığını gör. Her nefes verişinde bırak çiçeğin yeni pozisyonunda dirlensin ve açılmanın onu nasıl değiştirdiğini fark et. Çiçek tam olarak açılsın ve bu şekilde kalsın. Yavaşça gözlerini aç ve etrafındaki dünyaya yeniden uyan. Nasıl hissettiğini seyir defterine yazabilirsin. Kendini korku, öfke, endişe veya hız yüzünden dünyaya kapattığını hissettiğin her zaman bu alıştırmayı kullan.
π sayısı
😄
25 olsun
Mola ver.
Gün içinde sık yaşadığın bir eylemi seç: Telefonu eline almak, e-postanı kontrol etmek, tuvalete gitmek, ibadet için hazırlanmak...
Ve her gün normalde bu eylemi gerçekleştirdiğin sırada uğraşına bir dakikalık mola ver. Derin bir nefes al ve kendine hatırlat: “Kendimden hoşnudum ve her şey olması gerektiği gibi. Şu yaşadığım an tümüyle tatmin edici ve tam olması gerektiği gibi."
Gerçekten içimden geçen ama bir türlü harekete geçiremediğim şeyleri söylemişsin teşekkür ederim.
Ne demek 😇
35 olsun
35 dediğiniz için bir soru sormak daha mecburiyetindeyim 1. madde mi 2. madde mi? 🙂
1
1.
Halka açık yerlerdeki çöpleri topla. Tüm dünyaya sana ait bir yermiş gibi özen göster. Ormanlarda, parklarda, deniz kenarlarında vakit geçirirken sık sık piknikçilerin bıraktığı boş kaplar ve kâğıtlar görürsün. Eğer bu bahçe senin olsaydı onları toplayıp atardın. Dünyaya hizmet etmek, burada evinde olduğunu hissetmenin en iyi yoludur.
O çöpleri oraya bırakanların ağzına tıkmak lazım zaten
Tabii ki 😄
😂😂😂
53. .
Gönüllülük.
Dünyaya hangi yollarla katkı sağlayabilirsin? Zamanının bir kısmını hediye et. Yerel sivil toplum örgütleriyle iletişime geçip onlara nasıl katkı sağlayabileceğini öğren. Veya yaptığı işe hayranlık duyduğun ve dünyada olumlu bir fark yarattığını düşündüğün kişileri ara ve onlara nasıl yardım edebileceğini sor.
Bu konuda daha önce var olan ancak olmayan bir yerde yeni bir hareket başlatma hedefim var
Bunun üstüne gelmesi garip hissettirdi
🍀
🙏🏿
Ben 27 diyorum.
28 ❤️
On bir
23 numara
15 olsun
43 siyorum