Allah bizim nasibimizi yazmış deniyor bende evde otururken nasibim nerden bulucak beni
Nasibe İnanırmısınız?
Allah bizim nasibimizi yazmış deniyor bende evde otururken nasibim nerden bulucak beni
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi yaptıklarımız da, kontrolümüz dışında gelişen her şey de nasip kısmettir... Şurdan şuraya gitmek nasip olmayabilir ama Allah o dileğimizi gerçekleştiriyor ki nasip oluyor... Aslında yaptığımız her hareket bir dilektir, Allah gün boyu trilyonlarca dileğimizi kabul eder (dolayısı ile nasip eder) işte olay budur. Biz isteriz ve de yapmaya kalkışırız, Allah ise izin verir ya da vermez... Bu da Allah ın bize bunu nasip etmesi ile ilgilidir. Ben sonuna kadar inanıyorum. Doğrudur sen de gönül rahatlığı ile inanabilirsin.
Allah kimi zaman bir kötülük yapacağımız sırada bizi engeller, ve yapmadığımız bir kötülükten dolayı bizi de sorumlu tutmaz. Yapmadığımız için günah yazılmamıştır.
Kimi zaman o kötülüğe izin verir, o kötülüğün günahı da zamanı geldiğinde o kişiyi hezimete uğratacaktır
Kimi zaman Allah yapılacak olan iyiliğe engel olur (ne için engel olduğunu da ancak O bilebilir, bizim aklımız onun ince işlerine ermez.) ama o iyiliği yapmış sayar ve sevabını da kat kat yazar...
İşte Allah öyle ki merhametlidir ve bizi affetmeye hazırdır. Bizi affetmek için önümüze her saniye fırsatlar çıkarır, kimi zamanda bizim fırsat gördüğümüz şeyleri engeller.
Şüphesiz ki Allah bizim için neyin hayırlı olduğunu bilendir.
Bu yüzden başımıza gelenlere şükretmek lazım, kötülerden sakınıp iyiliği tercih etmek lazım.
Evet hatta bir ata sözümüz var: dayak bile nasipse yenirmis:)
İnsan nasibini aramalı, bulmalı, uğraşmalı. Oturduğun yerden nasip beklersen olmaz, öylesine inanmıyorum.
Bende bunu için sordum ben şimdi nasibimi arıyacağım
Hadi bakalım başarılar
Başka neye inanacaz? Tabiki inanıyorum. Herşey nasip, kısmet.
Güncellemeye bakarmısın
Cevap
3Cevap
Nasip inancı bana göre doğru bir inanış değil ben nasibinin vakti var inanış bana göre doğru değil bazıları evliliği hak etmediği halde evleniyor iyi insanlarında kısmeti cikmiyor bugüne kadar çok sayıda kızla tanıştım tanıştıktan daha da konuşmak istemediler sanki ben evlenecek birisi değilmişim gibi davranmıyor kendini bilmez sorumsuzun kismetlerinin daha çok olduğunu düşünüyorum
Kadere inanırım nasip de bunun bir parçası..
elbettekii
inanırım.
Güncellemeyi okudunmu
okudum. öyle dedin diye inanmıym mı?
İnanıyorum
inanmam.
nasibe de kim?
Inanıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar