Araba kullanmayı yeni öğreniyorum. Yalnız şöyle bir sorunum var vitesi düşürmem gereken zamanları anlamıyorum düşürmediğim için hep stopluyor araba. Vites nerelerde düşürülür? Devir saati nedir ona bakmıyorum hiç. Yardımcı olur musunuz?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılVitesi ne zaman buyuttuyseniz yine o devir veya hizlarda kucultmek gerekir. bunu surekli devir saatinden takip etmeniz zordur yavaslamalar esnasinda kullandiginiz vitese gore ayaginizi gazdan cektiginizde devir dusmesi farklilik gosterecegi icin yaniltici olabilir hiza gore vites secmek bu nedenle daha uygun.
yeni araclarda vites yuksel alcalt diye işik yansada kullandigim araclarda bunu cok islevsel bulmadim.
dizel araclarda daha dusuk devirlerde vites degistirilir bunuda goz onunde bulundurun.
once bos alanda devir saatine ve hiza bakarak bakarak aliskanlik kazanip sonrasinda hissederek degistirme konusunda pratik yapmanizi oneririm.110 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim aracın hızına göre ayarlayacağım o zaman. vites yükseltmem gerektiğinde direk anlayabiliyorum ama düşürmede anlamadım hiç.
Dizel araçlarda daha düşük devirlerde viteş değiştirildigini öğrenmem iyi oldu sınav aracım dizel.
Cevap sahibi+1 yılbiraz alisinca motorun sesinden nasil vites yukseltmen gerektigini anliyorsan vites kucultmen gerektiginide anlarsin arabayla fren yapmadin ama arac sarsiyorsa titriyorsa anlaki vites kucult diyor. frene basip yavaslayinca hizina uygun vites secmek gerektigi zaten aşikar. şimdiden direksiyon sinavinda basarilar. bu arada sinavlarda vites kucultecek kadar parkur olmuyor sure uzatilmis ama 2. vitesin ustune cikmayin derlerdi eskiden paralel park daha zor sanki.
Soran+1 yıl30 Dk güzergahda uzatıldı doğal olarak keskin virajlar ve yokuş var güzergahtada şeyden kaldım ya 4. viteste 80 le gidiyordum kırmızı ışığı görünce çektim ayağımı gazdan saniyesi az kalmıştı ben gelene kadar yeşil yandı işte o kadar yavaşlamıştım orada vites küçültmem lazımmış işte ne bileyim o an hiç aklıma gelmedi 4. vitesle devam etmeye çalışınca stop etti araç. Sağa çek dediler çektim indirdiler direk. :)
Cevap sahibi+1 yılguzergan ve sure uzatildi biliyorum ama 80 km/s cok yuksek hiz bir sinav icin, sehir ici degilmi sinav yeri bence sen hizdan dolayi gecememis olabilirsin 2 defa stop ettirme hakkin var cok hizli degilsen sehir icinde 2 ile 3 vites arasinda kullanmak yeterli oluyor. 3 vites ile giderken frene bastin döndün keskin viraji arac durmuyorsa 2 vites her yerde yeterli bence. bu kadar hizli kullanmak gerekli degil.
Soran+1 yılYok yerleşim yeri dışındaki bölünmüş karayollarında 80 hız sınırı. Otobana çıkıyoruz. Hızlı olmam lazım trafik oluyor 30 dk da güzergahı tamamlamalıyım. Eksiksiz sürsem bile 30 dk yı aşarsam kalıyorum yine. Kalma sebebim stop ettirmemdi aracı.
Cevap sahibi+1 yılbu durumda vites kucultmeye ihtiyac olacaktir ama inaninki zor degil zor olsa yollarda bu kadar sofor olmazdi :)) biraz motora kulak verseniz basarili olacaginiza eminim. şimdiden basarilar dilerim
Soran+1 yılYa zaten ilk öğrenirken hep zorlandım gerçekten öğrenip alıştığımdada bunu mu yapamıyormuşum dedim hep. Eminim bundada öyle derim öğrenince. :)
Evet motora kulak vermem lazımmış dikkat edeceğim bundan sonra. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Cevap sahibi+1 yılrica ederim iyi geceler.
Soran+1 yılBende iyi geceler dilerim. :)
Cevap sahibi+1 yılneredeyse makale yazmisim eic neyi eksik daha bile kapsamli yaziklar olsun.
En İyi Cevaplar
+1 yıl1._ araç çekişten düştüğünde
2_ keskin viraj dönüşlerinde
3_ yokuş yukarı giderken araç devir saatine baktığında ibre 2 nin altına düşünce
4_ fren yapıp yavasladığında011 Yorumla- +1 yıl
sizin orda ne derler bende onu merak ettim..
Soran+1 yılKurs hocam kafamı çok karıstırıyor güya kursa gidiyorum ama kendi kendime çözdüm diğer şeyleri neyse çok teşekkür ederim.
Şöyle genelleme yapabilir miyiz peki devir saatindeki ibre 2 nin altına düştüğünde bir vites küçültmeliyim?- +1 yıl
aynen dostum..
- +1 yıl
@ANiSe sen nerdesin dostum yaa?
- +1 yıl
@ANiSe neyseki arabamın ülkesiymiş... sırf bu telaffuzdan dolayı gitmek istemezdim diyecektim :) beşinci denemede takılmadan söledim... devir saati iyidir dotum ;)
- +1 yıl
eyvallah.. eic için
+1 yılDonerken vites kucultursun, bir yokus cikiyorsan ve araba zorlaniyorsa vites kucurursun.
03 Yorumla- +1 yıl
Yok ya ben duzgun duzgun donerim :)
Soran+1 yılVe fren yapıp yavaşlayıncaymış. :)
Teşekkürler:)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
12Cevap
+1 yılKurs hocaları gerizekalı olur. Yokuş çıkarken gaza basmana gerek yok demiş hoca, debrijay yeter demiş. Ne demek istediyse artık...
Araba kullanırken devir saatine bakmazsın genelde, zamanla aşina oluyorsun. Araba titremeye başlar ve çekişten düşerse vites küçültmen lazım. İbre 1.5'in altına inerse değiştir. Zamanla motorla aranda duygusal bir bağ oluşuyor zaten, sesinden vitesi küçült çabuk dediğini anlıyorsun...136 Yorumla
Soran+1 yılYa zaten hep bu hocamdan oluyo kafamı çok karıştırıyor. İlk zamanlarda kavşakta duruyorum araçlar geçti arabayı kaldırmam lazım düz yol yarım debriyajla kalkmaya çalışıyorum öyle öğretti. Arkadakilerin korna çalmaları heycanlandırıyor kavrama noktasını kaçırıyorum stop ediyor falan adam akıllı anlatmadı. Normal kalkmayı ben çözdüm falan.
Neyse çok konuştum tamam arabanın sesine hiç dikkat etmemişim onu fark ettim dinleyeceğim teşekkürler.- +1 yıl
Bu hocalar gerizekalı, sana da yarım debriyaj demiş. Her neyse...
Motorun sesini dinle, kimse devir saatine bakmaz zaten normalde, zamanla alışıyorsun ama sen şimdilik devir saatine bak. 2.0'da yükselt ve 1.5'in altına inerse küçült...
Başarılar (:
Soran+1 yılÇok teşekkürlerrr. :)
- +1 yıl
Güzergah'ta niye kaldığını okudum da ilahi sen, güldüm nedense (:
Küçükken bu araba kullananlar da gerizekalı diye düşünürdüm. Ben 5. vitese alırım ve o şekilde kullanırım diyordum. Bir de sürekli vites yükseltip küçültmek hamallık diye düşünüyordum ama kader...
Gel gör ki acı gerçekle yüzleştim daha sonra ):
Sınav sonucunu güncelleme ile yaz buraya bu arada, o kadar emeğimiz var :P...
Sana güveniyoruz (; ...
Soran+1 yılPararlel parkı öğrenmem çok zamanımı aldı ama çok iyiyim orada bak. :)
Tamam söyleyeceğim sonucu umarım güzel haberlerle gelirim. Ama birdaha bu yaptığım şeyi yapmayacağımdan eminim. :D- +1 yıl
En zoru da park olayı aslında, şaşırttın beni (:
Panik yapma ve sakin ol sadece, yaparsın sen (: ...
Bizim karşı komşu 25 senedir araba kullanıyor ama her gün 20 dakika park etmeye çalışıyor hala... Böyleleri de var yani...
Başarılar tekrar, güzel haberlerle gel (; ...
Soran+1 yılNormalde derslerde falan sürerken çok rahatım. Ama sınavda stres yapıyorum fazlaca o kötü. :/ Yanımdaki kadın çok suratsızdı ama ondan ya merhaba dedim güldüm sadece baktı suratıma döndü gıcık.
Çok teşekkür ederim elimden geleni yapacağım. :))- +1 yıl
Boşver o yanındaki tipsizi (; ...
Rahat ol sadece, yaparsın sen...
Soran+1 yılYaparım ya evet. Yardımların için tekrar teşekkürlerr. :)
- +1 yıl
Rica ederim, hoşça kal (:
Soran+1 yılİyi geceler dilerim sende hoşça kal. :)
- +1 yıl
Nasıl geçti sınav?
Soran+1 yılGeçtim sınavı hatasız çok iyi kullandım arabayı teşekkür ederim. :)
- +1 yıl
Tebrikler, hayırlı olsun (:
Vitese aşina oldun mu artık yavaş yavaş?
Soran+1 yılEvet çok şaşırdım kendime sesten falan direk anlıyorum hiç devir saatiyle ilgilenmiyorum. Çok iyiyidi ya çok rahat hallettim vites işlerini. Beni zorlayacak birkaç şey oldu yolda ama üstesinden geldim rahatça vay be dedim içimden. :)
- +1 yıl
Ne mutlu sana, sevindim senin adına...
Havalara bak, devir saatiyle hiç ilgilenmiyorum filan (:
Motorun sesi önemli, zamanla sen değil, elin, ayağın farkında olmadan kullanıyor arabayı...
Soran+1 yılAzıcık hava yapayım ama o kadar kaldım daha önce şimdi adam akıllı kullanmışım o kadar olsun ama. :))
Yok ama gerçekten bakmadım devir saatine aklıma gelmiyor çünkü arada hızıma bakıyorum o kadar yola konsantre oluyorum.
Çok çalıştım üstüne iyi oldu inşallah daha da iyi olurum alıştıkça.
Ayrıca unutmayıp sorduğunuz için teşekkür ederim şaşırdım görünce. :)- +1 yıl
Takılıyorum sana, sonuçta sınavı geçtin. O kadar havan olsun (:
Zamanla çok daha iyi olursun, merak etme...
Aklıma geldi ve merak ettim, çok heyecanlıydın o gün (:
Soran+1 yılEvet çok heyecanlıydım o gün ya çok şükür atlattım ama. :)
Sınavdada birtek koltuğa oturduğum an heyecan yaptım arabayı çalıştırıp kalktıktan sonra geçti yanımdaki adamlara bakmadım hiç yüzlerini görmedin kendi kendimeymişim gibi sürdüm geçtim. Önceki kaldığım sınavda çok stres yapmıştım. Rahat olmam avantajımdı. :)
Sevindim sormana tekrar teşekkürler. :)- +1 yıl
Rica ederim, bundan sonra da kazasız bir şekilde güle güle kullanırsın ehliyetini umarım (:
Rahat olmanın avantajları kesinlikle, ben küçük yaştan beri araba kullanıyorum ama o adamları görünce ben bile heyecanlanmıştım (: ...
Bir de çok konuşuyorlar ki hiç sorma (:
Soran+1 yılBundan öncekiler öyleydi ya fazla konuşuyorlardı ben daha çok stres oluyordum. Birde bayan olanı gıcıktı ya fazla suratsız ve ters biriydi. Ama bunları sevdim iki adamdı bitene kadar hiç konuşmadılar benimle arkadaki hocayla sohbet ediyordu yanımdakide yola bakıyordu sağ olsunlar kendilerini unutup rahat oldum sayelerinde. :)
Bindiğimde birtek hiç yüzlerine bakmadan merhabe dedim o kadar. :)
Konuşanlar çok soru soruyorlar ya daha da stres oluyorsun öyle işte..- +1 yıl
Ben hiç eğitimlere katılmadım, en başında da bunu belirtmiştim çünkü çok fazla vaktim yoktu o sıralar, beni idare ediyorlardı. Pist eğitimlerine de bir defa katıldım o da artık zorla çağırdılar.
Biz de üç kişi oluyordu o zamanlar, şimdi nasıl bilmiyorum. Yanımda agresif ama yaşlı ve tatlı bir adam vardı. Hani kızsa da çok ciddide almıyorsun (:
Arkamda da suratsız bir bayan ve hiç konuşmayan bir adam daha vardı. Sınavın sonları olduğu için onlarda yorgundu ve yanımdaki hadi biraz acele et ve bitirelim dedi. Sen misin bunu diyen, ben de hızlı git demek istediğini düşündüm...
Max. 50 km'yi geçemiyorsun ama ben önce 60'a çıktım, baktım birşey demiyorlar 70, 80, 90 diye çıktım acele et dediği için... Yanımdaki uyuyordu herhalde bir an bir sıçradı ne oluyor diye (: Ne yapıyorsun sen, trafik canavarı mısın, böyle hız mı olur, dalga mı geçiyorsun bizimle v. s v. s... Daha sonra yol bitene kadar işitmedğim laf kalmasa da kaldım diye düşünürken geçtim, biraz olaylı oldu ama (:
Soran+1 yılŞimdi onu yap direk indirirler araçtan ya. :))
şu an da şey var önde bir komisyoncu arkada bir komisyoncu ve yine arkada kurstan bir hoca oluyor. Normal yolda iki kez stop ettiğinde sınav bitiyor. Hız sınırlarına uymazsan bitti. Rampa ya da parkta tek stopta bitti. Neler neler. :))
Olaylı olmuş ama iyi almışsın yinede :))
Birde ne olacakmış biliyor musun 1 ocaktan sonra hem gündüz hem gece sınav yapacaklarmış. :)- +1 yıl
Beni indirmekten beter ettiler inan (:
Yanımda oturan o yaşlıca ve agresif olan adam kurs eğitmeniydi ve zaten kızdıktan sonra direkt şuradan U yap dedi ve başlangıç noktasına döndük. Sonradan halime acıyıp geçirdiler herhalde, onun dışında bir hatam da olmadı çünkü...
Hani hep derler ya ben 100'le geçtim diye, ben daha kaç puanla geçtiğimi bilmiyorum mesela...
Aynı gün belli oluyordu ve sonucu öğrenmeye gittiğimdeki replikleri hala hatırlarım...
- Merhaba hocam, geçtim mi?
- Birkaç saniye suratıma baktıktan sonra (orada duygusal anlar yaşanıyor) kağıda baktı ve evet, geçmişsin dedi.
- Kaç puan almışım peki?
- Yine imalı ve sert bir bakış ve... (Sen geçtiğine şükret demek istedi herhalde)
- Tamam hocam, sağ olun.
Hala bilmem yani, öfkesinden söylemedi çünkü eğitimlere de gelmediğim için adam benden bıktı (:
Evet, hem gündüz hem gece ve bir de stajyer ehliyet olayı var. Neyse, seni beni alakadar etmiyor sonuçta (:
Soran+1 yılSonucu öğrenmek için olan diyalog çok iyiymiş. :D
İyi bırakmamışlar sağolsunlar. :)
Çok şükür geçti bittide bizi alakadar etmiyor. :)
Ne stres yaptım alana kadar ya sayelerinde. Birde o değilde parada gidiyor bir sürü ufacık hatanın bedeli olarak. :)- +1 yıl
Sağolsunlar bırakmadılar ama şaka maka çok çektiler benden, özellikle de o yaşlı amca (:
Bizim diyaloglar çok güzeldi biliyor musun (: ?
Bir gün yine telefon etti ve yarın denetim var ve eğer yarın da gelmezsen kaydını siliyorum, ne halin varsa gör dedi...
Ben ne yaptım?
Sabah erken kalkıp o yolu gittikten sonra binanın önünden aradım ve kim şimdi 6 saat motor görecek dedim ve " Hocam, ben, şey kem küm biraz işim var da gelmesem olur mu bugün" dedim yüzsüz bir şekilde ve verdiği cevap ;
- Tamam gelme, lanet olsun gelme istemiyorum :D
Bu adam sınavda tabi bağırır bana, ne çekti ama benden (:
Tabi bir de maddi boyutu var dediğin gibi, ama geride kaldı. Sevindim tekrar senin adına...
Ehliyeti alınca da tuhaf hissediyor insan kendini, artık ehliyetim var (:
Soran+1 yılYazık adamcağıza gerçekten çektirmişsin güzelmiş muhabbetleriniz yalnız. :)
Bizim kursun müdürü var bende onunla sürekli tartışıyordum. Bana şu gün şu saat ders var diyor bir gidiyorum günü değiştirmişler bana söylememiş kusura bakma diyor hemde kaç kez yaptı bunu. Bende gidip hep kızdım aradım kızdım. Birde gećiştirmeye çalışıyordu başta tanıyınca artık yapmamaya başladı. Bende o yönden çok çektirdim onlara :) Bir gideyim herkes tanıyor artık beni. :)
Aa evet birde o var kendimi gayet iyi hissediyorum böyle vay be ehliyetim var artık diyorum. Araba kullanmak güzel şey ya seviyorum. :) Başta hız yapmaktan çok korkuyordum hocam bas bas diyordu şimdi hep hız yapmak geliyor içimden hoca artık yavaş yavaş diyordu derslerde. :)- +1 yıl
Senin de benden farkın kalmamış (:
Araba kullanmak güzel dediğin gibi, seviyorum ben de... Çok küçük yaşlardan beri babamdan habersiz gizlice alırdım (:
Artık bütün yollar senin, hız yapma elbette ama yerine göre de bazen abartabilirsin (;
Sen Almanya'da mı yaşıyorsun?
Soran+1 yılHer zaman yapmam ama arada mutlaka yaparım. :)
Yoo Almanya nereden çıktı? :)- +1 yıl
Karıştırdım sanırım, afedersin (:
Hani aşağıda "türkçesini de öğrenmiş oldum" diyen bir kullanıcı var, onu sen sanmışım (:
Türkiye'desin yani, nerede yaşıyorsun peki?
Soran+1 yılAdana sen? :)
- +1 yıl
Ankara (:
Ben de Almanya'dasın sanıyorum (:
Soran+1 yılBende nereden çıktı acaba diyorum öyle düşündürecek bir şeydr söylemedim diyorum. :)
- +1 yıl
Aklımda öyle kalmış, seninle alakası yok (:
Adana'ya birkaç defa geldim ama çok fazla bilmiyorum. Oranın trafiği de zor sanırım (:
Soran+1 yılEvet zor, dayı çok burada ya onlarda zorluyor, bayan da olunca birde..
- +1 yıl
Aktif araba kullanacak mısın peki?
Öğrenci misin?
en soldaki 2 3 4 gibi sayılar devir saati. arabadan arabaya değişir ama genelde 2ye geldiğinde en az benzini harcar en ideal devirdir 2yi geçersen 2.5lara falan gelince vitesi yükselt 1.5e falan düşerse vitesi küçült bir nevi vitesi devir sayısını kontrol etmek için kullan
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Hız göstergesinin yanındaki devir saati oluyor 2 bin 2.500 devirdeyse vites normaldir. 3 binin üstüne çıktımı vites arttır. 2 binin altına düşerse vites küçült. devir saatine bakamıyorsan sesi dinle motor zorlanırsa vites arttır ğur ğur ses çıkarmaya baslarsa gaza bastığın zaman tam manasıyla gitmiyorsa vites küçült ve sana tavsiyem bol bol pratik yap
12 Yorumla
Soran+1 yılTamam şu sese dikkat etmeliyim çok teşekkürler
salla devir saatini araba boğuk bir ses çıkarır yüksek viteste boşta gidiyormuş gibi olur , gaz verirsin titrer gaz yemez o zaman bas debriyaja at düşük vitese , başka takılıdığın şey olursa özelden mesaj at direksiyon öğretmeniyim.
03 Yorumla
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim şimdilik tek sıkıntım bu, herşeyi yapıyorum direksiyon hakimiyetim falan da iyi birtek vites düşürmüyorum. Zaten ilk sınavdan kaldım bu yüzden stop etti araç cumartesi sınavım var işte umarım yapmam bunu birdaha anladım olayı.
Soran+1 yılYok yok yapmam öyle araçlarla mesafemi ayarlarım hep zaten.
- Arabalar konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYa kısacası hıza bağlı hızın arttıkça vites yükselir düştükçe vştes aAltılır. Haliyle viraj ve yokuşlarda yavaşlayacağına göre viteside hızına göre düşüreceksin
00 Yorumla Ornek veriyorum aracin 40dan sonra 2. Vitese atliyor sen 45de gittin fren yapman gerekti 40 in altina inince vitesi 1. e alman gerek
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam anladım teşekkür ederim.
Arabalar konusunda 1,3b cevap paylaştı. Beyler bu soru yanıltmaca 'ofsat nedir' sorusu gibi aman diyim çekin kılıçları.
00 Yorumla
+1 yılArac devirden dustukce vites kucultursun durunca kalkmak icin 1e almazdan stop eder
04 Yorumla
Soran+1 yılKalkmak için bir e almayı falan herşeyi yapıyorum tek sorunum vites düşürmek. Devir saatine bakarak anlayabilir miyim bunu kaça gelince düşürmeliyim?
- +1 yıl
Devir saati ve arabanin hizi+sesinden anlarsin
- +1 yıl
Kalkistan sonra devirini alinca arac 2 ye gec 40km hizdan sonra 3 el al 40 ve altinda 2ye al dururken kalkarken 1 e al dururken 1 e almak zorunda da deglsn
Soran+1 yılTamamdır teşekkür ederim. :)
gaza basınca araba zorlanıyor gitmiyorsa bir geri vitese al
10 Yorumla
+1 yılsen kafanı takma araba çarpa çarpa öğrenilir sen çarpınca biyere düşür vitesi :)))
00 YorumlaOtomatik kullanmalısın
02 Yorumla
Soran+1 yılEhliyeti almam lazım önce o yüzden öğrenmeliyim.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHızınızı düşürmek istediğinizde
04 Yorumla
Soran+1 yılMesela şöyle bir şey var mı 1. vites şu vşu km hızlarda 2. vites şu şu km arasında diyebilir miyiz? Diyebiliyorsak bu aralıklar nedir?
Cevap sahibi+1 yıl20veya 30 a kadar 1. vites 30 60 arası 2 . vites 60 90 arası 3 veya 4 vites o kadar dikkat etmedim :)
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem