Allah resuller arasi ayrim yapma diyor
Neden yapiyorsunuz
Neden yapiyorsunuz
O peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık. Allah içlerinden bir kısmıyla konuşmuş, bir kısmını da derecelerle yükseltmiştir. Meryem oğlu Îsâ’ya açık deliller verdik ve onu Rûhulkudüs’le destekledik. Allah dileseydi elçilerin ardından gelen insanlar, kendilerine bunca açık delil geldikten sonra birbirine düşüp savaşmazlardı; lâkin farklı yollara yöneldiler. Bu sebeple kimileri iman etmiş, kimileri de inkâr etmişlerdir. Allah dileseydi aralarında savaşmazlardı fakat Allah dilediğini yapar. (bakara 253)
(Nebilerden bazısını bazısından üstün kıldık.) [İsra 55]
Nisa 152
Allah'a ve peygamberlerine iman eden ve onlardan hiçbiri arasında ayırım yapmayanlara ise Allah ecirlerini verecektir.
Bakara 285
Allah'ın elçisi ve müminler, rabbinden ona indirilene iman ettiler. Her biri Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandılar. “O'nun elçileri arasında ayırım yapmayız” ve “İşittik, itaat ettik, bağışlamanı dileriz rabbimiz, gidiş sanadır” dediler.
Ve bakara 253 te ve isra 55 te "resullerin bazısını bazısına üstün kıldık " der ama.
Dikkat ederseniz
Muhammedi , isadan üstün kıldık DEMIYOR
ya da ibrahimi, musadan ustun kildik DEMİYOR
Evet bazi resuller bazi resullerden ustundür ancak hangisinin hangisinden ustun oldugunu ancak Allah bilir , biz Allahin bilgisine ortak olmadigimiz icin filanca resul , filanca resulden daha ustun diyemeyiz.
Allah boylesi bir ayrimi yapabilir.
Ancak Allah bize kitabinda diyor ki resullerin arasini ayirmayin bu hem hepsine iman etmektir hemde aralarinda ustunluk sıralamasi yapmamaktir.
Şu ayetleri biliyor musunuz?
Taha 41 de Allah Musa resul icin der ki ben seni kendim icin sectim ve yetistirdim.
Meryem 7 de Allah Yahya resul icin derki daha once bu Yahya ismini kimseye vermedik ve sana ismini biz veriyoruz.
Nisa 125 te Allah derki İbrahimi dost edindim.
Not:"kuranda Allah Muhammed icin habibim demez, arapca orijinal metinde bu ifade yok , parantez acip meale ekleniyor.
Taha 9 /24 . Ayetler de Allah dogrudan ve aracisiz bir sekilde Nuh ile iletisim kurar
O halde bu resulleri digerlerinden daha mi ustun tutalim?
Her resulun bir ozelligi ve guzelligi vardir
Ama bunlari delil getirerek şu resul bundan üstun diyemeyiz.
Ama hadislerde kimin derce olrak üstün olduğu anlatılır. Ayrıca tüm peygamberler aynıdır ama aralarında derece olarak fark vardır.
Dinin tek kaynagi kuran
Tamam bana namazın nasıl kılınacağını tarif edicek ayet getirirmisin. Çünkü namazın emir olduğu kuranda geçiyo.
Dogru olan sensen ayetten delilini getir
Konu namaz degil
Onu sonra yazarim
Bi tarafiniz sıkışınca hemen namaz
Al sana namaz
Oncelikle namaz ilk kez Muhammed ile gelmedi
Ac kurani oku ibrahim ismail nuh hep bu resullerin doneminde namaz vardi
Yani namazi ilk ogreten muhammet olmadi
Kilinis sekli hacc 26
Kiyam ruku secde sirasi ile gecer kiyam ayakta durma ruku one egilme secde yere kapanma demek
Vakit rum 17 18 isra 78 hud 114 taha 130
Kible yonu bakara 114 150
Rekat nisa 101 102
Namazda okunacak muzemmil 20 isra 110
Ses tonu isra 110 nisa 43
Namaza hazirlik maide 6
Hadi dogru olan sensen muhammedin ustun oldugunu ayetle goster
Ben aralarında derece farkı olduğunu ayetten kanıtladım. Kimin daha derece olarak üstte olduğunu hadislerde belirtiyo diyorum. Ayrıca seviye farkını ayet belirtiyosa kimin üstün olduğunu nasıl anlayabilirim.
Sen dün de soru yazdın sanırım çünkü benzer muhabbeti yapmıştım biriyle
Ayet yaz
Peygamberimiz sözü olmadan kuranı açıklayamazsın ve ayrıca ben artık uğraşamam çünkü sen bana namazı tarif etmiyorsun sürekli kaçıyorsun.
İyi geceler
“Lekum dînukum veliye dîn.”
“Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.” (Kafirun 6. ayet )
Yanlis
Furkan 33
Velâ ye/tûneke bimeśelin illâ ci/nâke bilhakki veahsene tefsîrâ (n)
Yani
Onlar, sana bir örnek getirdiler mi biz, gerçek olarak ve daha da güzel bir tefsirle bir örnek veririz sana.
Kuranı tefsir eden Allahtir.
Ki bu durum hud 1 ve 2. Ayette soyle gecer
Kurani Allah acikladi ki Allah tan baskasina kul olmayin diye. Yani Kurani Allah acikladi demek
Ayetler birbirini aciklar demektir.
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?